Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
mihalis

τι διαφορα εχει το freeride και το skicross?

Recommended Posts

Δεν ξερω τι πεδιλα πρεπει να αγωρασω ολα αυτα με εχουν μπερδεψει

Περιέγραψε μια κανονική μέρα σκι σου να δούμε ποιές είναι οι ανάγκες σου

Πηδάς όλη μέρα άλματα (skicross) :?:

Με το που κατέβεις από το λίφτ βγαίνεις από τη πίστα τρέχοντας(freeride) :?:

Carvareis όλη μέρα γκαζωμένα :?:

ότι θες συνονόματε :shock:

(πως γράφετε το σεινωνωματως ρε παιδιά :?: )

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Η βασική τους διαφορά είναι για το μεν freeride το πέδιλο προβλέπει και την χρήση του σε βαθύ-απάτητο χιόνι, το δε skicross είναι πιο πολύ για χρήση πίστας.

Γενικά η γεωμετρία του ενός δεν αναιρεί την γεωμετρία του άλλου.

Και τα δύο είναι ευέλικτοι τύποι πέδιλων που παρεκκλίνουν όμως από τις βασικές γεωμετρίες για sc και gs που είναι η βάση.

Κατά βάση για έναν αρχάριο ως λίγο προχωρημένο νομίζω μια all around λύση είναι και η βέλτιστη για τις ελληνικές συνθήκες

Μην δώσεις όμως πολλά λεφτά στην αρχή γιατί στη συνέχεια θα δεις τί τραβάει η όρεξή σου και θα πάρεις κάτι πιο αποκλειστικό.

τα πεδιλα skicross αρχισαν να κατασκευαζονται απο τις εταιριες τα τελευταια χρονια χαρη στους αγωνες cross........τετοια μοντελα ειναι τα atomic sx,rossignol rpm,salomon crossmax,dynastar skicross και τελος παντον ολες οι εταιριες εχουν βγαλει κατι αναλογο.αυτοι οι αγωνες λοιπον ειναι αγωνες με αλματα και συνηθως στροφες που θυμιζουν πιο πολυ gs παρα sl.ομως αυτα τα πεδιλα στην πλειονοτητα τους δεν εχουν σχεση με freeride.δεν ειναι κατασκευασμενα για να βρισκεσαι ολη τη μερα στα απατητα :D .

τωρα το θεμα ειναι τι σκι κανεις εσυ?

ελπιζω να βοηθησα............... :!: :!:

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ :!:

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ :!:

ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ :!:

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ SKICROSS ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ 4 ( ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ) ΑΘΛΗΤΕΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΩ ΚΕΡΔΙΖΕΙ :twisted: :!:

ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝΕ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠ' ΟΛΑ: ΑΛΜΑΤΑ, BUMPS, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ, ΑΠΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥΔΡΙΤΣΑ :!:

ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΦΑΜΙΛΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ RACING MONTEΛΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ :!: :!:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΣΛΑΛΟΜ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙΣ :!: :!:

Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ SKICROSS ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ ( ΠΧ: ΑΤΟΜΙC SX-11, ROSSIGNOL RPM 100, VOLKL 6*, DYNASTAR SKICROSS 10, FISCHER RX10 KTL), AΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ "ΗΠΙΑ" ΕΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΗΠΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ (ΠΧ ATOMIC SX-10, SX-9, VOLKL 5*, FISCHER RX8 KTL) ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΣΚΙΕΡ (ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ EXTREME ΥΛΙΚΑ) :!: :!: :!:

ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΤΕΛΑ SKICROSS ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ ΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ 85-90% ΕΝΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΝΙΟΥ :twisted: :!:

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ :!: :!:

ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ FREERIDE ΠΕΔΙΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ :twisted: :!:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΠΕΔΙΛΑ ΜΕΤΡΙΑΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΟ ΦΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΙΑΡΙΚΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΝΑ "ΠΛΕΟΥΝ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ :twisted: :!:

ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΑ FREERIDE TΗΣ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΦΑΡΔΙΑ ΠΕΔΙΛΑ ( ΠΧ ROSSIGNOL BANDIT B3) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ 100% ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΠΟΥΔΡΑΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ "ΛΕΠΤΑ" ΠΕΔΙΛΑ (ΠΧ ROSSIGNOL BANDIT B1) TA OΠΟΙΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΗΣΗ 70% ΕΝΤΟΣ 30% ΕΚΤΟΣ :!: :!:

ΑΝ ΘΕΣ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΦΑΡΔΙΑ FREERIDE PEDILA ( ME WAIST ΠΑΝΩ ΑΠΟ 76 ΜΜ ΣΤΟ ΠΕΔΙΛΟ) ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΑΧΡΗΣΤΑ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΟΣ ΚΑΙ "ΛΕΠΤΩΝ" (WAIST 70-72MM ΣΤΟ ΠΕΔΙΛΟ) FREERIDE ΠΕΔΙΛΩΝ :!:

ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΚΙ :!: :!:

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΠΥΡΟΣ :D

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Μπράβο παιδιά!

:arrow: Οι απαντήσεις σας ήταν άμεσες και πολύ διαφωτιστικές. Το πόσο σωστά τα λέτε δεν είμαι σε θέση να το κρίνω, πάντως μου λύσατε κι εμένα πολλές απορίες μου. (Το λέω γιατί παλαιότερα ποστ που είχα διαβάσει πχ για το carving ήταν φλύαρα και με μπέρδευαν).

:arrow: Γράφτε κι άλλα, (κατανοητά), μου αρέσει να μαθαίνω.

:arrow: 'Αρα εγώ που κάνω σκι μόνο σε πίστα, χαλαρά και χωρίς να την ψάχνω για κόλπα, να πάρω ένα ζευγαράκι μαλακά και απλά skicross. Σωστά; :?

Thankx,

Μια φιλομαθής σκιμαθήτρια. :D

ναι lili αλλά άμα δεν έχεις αρχίσει να ζορίσεις τα πέδιλα, του τύπου τα στρίβω και αρχίζω να λιώνω το σκι και το νιώθω να λυγίζει, καλύτερα να πας σε πιο φτηνή λύση από τα sx και να πάρεις απλά carve begginer to inermediate skier που θα είναι και μαλακά και θα σε μάθουν σκι πιο εύκολα

Νομίζω πάντα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αγαπητή φίλη,

Οκ σωστά κατάλαβες την διαφορά των cross από τα freeride πέδιλα.

Παρόλα αυτά εάν κάνεις σκί μόνο στην πίστα δεν σημαίνει ότι θα πάρεις όπως και δήποτε cross πέδιλα.

Είπανε οι προγράφοντες ότι τα cross πέδιλα είναι λιγάκι σκληρά πέδιλα και με συγκεκριμένη χρήση για τύπους και τύπισες που είναι λίγο extreme στην συμπεριφορά τους ως προς τον τρόπο κατάβασης στην πίστα (αλματάκια, μπαμπσάκια, ψιλοεκτός κτλ).

Εσύ λοιπόν LILI θα ήταν καλύτερο να πάρεις κάτι σε σκι πίστας και μάλιστα

κάποια γυναικεία σειρά η οποία είναι και πιο ελαφριά και πιο μαλακή από την αντίστοιχη αντρική, χωρίς φυσικά να χάνει σε σταθερότητα και σε κρατήματα ( πχ. η σειρά C της Atomic ή τα energy 220, 320 gamma της Volkl κτλ).

Υπάρχουν πολλά πέδιλα στην αγορά από όλες τις εταιρίες και η συνάντηση που θα κάνουν τα παιδιά από την Αθήνα ίσως να σε βοηθήσει και σένα.

Για περισσότερες διευκρινήσεις κάνε post και είμαι σίγουρος ότι πολλοί φίλοι που τα ξέρουν καλύτερα από μένα θα βοηθήσουν πρόθυμα.

Φιλικά

Γιάννης

Slowly the Much Oil !!!

παντως εγω παιδια κατα την ταπεινη μου αποψη πιστευω οτι τα cross πεδιλα δεν κανουν για bumps ειδικα τα πολυ σκληρα....γιατι ενα σκληρο πεδιλο πως ειναι δυνατον να εχει σωστη συμπεριφορα στις ανωμαλιες?

ειναι καποιος που γνωριζει περισσοτερα?maximus που εχεις χαθει βοηθησε μας...........

οσο για σενα lili πολυ σωστα εγραψε ο serj οτι δεν θα αγορασεις cross πεδιλο αλλα ενα γυναικειο carve intermediate..............

serj του χρονου θα ερχεσαι μαζι μας για σκι για να αλλαζουμε κανενα πεδιλακι και να γινει χαμος στις πιστες....

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

serj του χρονου θα ερχεσαι μαζι μας για σκι για να αλλαζουμε κανενα πεδιλακι και να γινει χαμος στις πιστες....

Αλλαξοπεδιλιές ε :?:

Ωραίο σπορ :twisted: :twisted: :twisted:

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Με χρεώθηκες από τώρα φίλε μου!!!

Θα κάνουμε τεστ όλα τα πέδιλα του συλλόγου!! :lol::lol:

Και τα καινούρια θυληκά SL9 του ΜΙΚ Φυσικά :lol:

Πότε είπες ότι θα ξαναχιονίσει :?: :?:

Υ.Γ. ΜΙΚ εκείνη την αντίστροφη μέτρηση για το σκι πρέπει να την καθιερώσεις σε μόνιμο post κάθε μέρα :roll: :wink:

Slowly the Much Oil !!!

Υ.Γ. ΜΙΚ εκείνη την αντίστροφη μέτρηση για το σκι πρέπει να την καθιερώσεις σε μόνιμο post κάθε μέρα :roll:  :wink:

..σωστός!!! :lol:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!