Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
DiTz

RSS στο Forum

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μήπως θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί το RSS Feed για το forum, ωστε να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να βλέπουμε τα νέα απο το forum;;

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει built in στο Invision...

Ευχαριστώ,

Διαμαντής!

Διαμαντής.

5249.jpg

Once you go Mac, you never go back!

όταν μπαίνεις στο forum έχοντας κάνει log in, σου ανοίγει μιά επιλογή "View New Posts" ....

πατώντας την θα δεις όλα τα posts που έχουν δημοσιευτεί από την τελευταία φορά που μπήκες ....

το RSS Feed χρησιμοποιείται για να βλέπεις τα καινούργια posts από πολλά διαφορετικά fora .... όπως ακριβώς χρησιμοποιείται για

να βλέπεις τις καινούργιες δημοσιεύσεις σε πολλά διαφορετικά blogs ..... ή μόνο, ας πούμε, τις αθλητικές ειδήσεις από πολλά διαφορετικά sites ειδήσεων ....

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Χρησιμοποιώ το View New Posts τώρα που δεν υπάρχει RSS, απλα το καλό με το RSS είναι το οτι με το που γίνει μια δημοσίευση ο RSS Reader σε ειδοποιεί αμέσως οπότε δε μπαίνεις στο forum 100 φορές την ημέρα κάνοντας refresh στο View New Posts.

Μόνο εγώ χρησιμοποιώ σε όλα τα site-forums που είμαι μέλος RSS;; <_<

Διαμαντής.

5249.jpg

Χρησιμοποιώ το View New Posts τώρα που δεν υπάρχει RSS, απλα το καλό με το RSS είναι το οτι με το που γίνει μια δημοσίευση ο RSS Reader σε ειδοποιεί αμέσως οπότε δε μπαίνεις στο forum 100 φορές την ημέρα κάνοντας refresh στο View New Posts.

Μόνο εγώ χρησιμοποιώ σε όλα τα site-forums που είμαι μέλος RSS;; <_<

στο View New Posts δεν χρειάζεται να κάνεις refresh .... με το που το πατάς σου δείχνει απλώς τα καινούργια posts ....

επίσης δεν χρειάζεται κάθε φορά να κάνεις log in .... μπορείς να επιλέξεις να είσαι συνέχεια logged in .... και αν δεν θέλεις να φαίνεσαι ότι είσαι μέσα

μπορείς να επιλέξεις την επιλογή "invisible" .....

τα posts σε αυτό το φόρουμ "τρέχουν" συνεχώς ..... εννοώ ότι δημοσιευονται συνεχώς νέα posts .....

αν ενεργοποιήσεις τον RSS Reader θα περνάς την ημέρα σου διαβάζοντας τις ειδοποιήσεις που θα σου στέλνει .....

χώρια που θα μπαίνεις KAI στο φόρουμ για να διαβάσεις τα ποστς .....

είναι δλδ κάτι σαν Αθήνα Θεσσαλονίκη μέσω Καρπενησίου .....

χρησιμοποιώ και εγώ RSS Reader σε πολλά sites αλλά δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε σε τίποτα η χρήση του εδώ .....

Το RSS Reader έχει μάλλον νόημα όταν θες να παρακολουθήσεις κάτι συγκεκριμμένο, που πιθανώς θα δημοσιευτεί σε 3-4 διαφορετικά sites,

και οι δημοσιευσεις θα είναι σχετικά αραιές (πχ παρακολουθώ τί γίνεται με τον πυρηνικό αντιδραστήρα στην Ελβετία .... όταν έχουν νέα, με ειδοποιούν διότι είμαι συνδρομητής τους .... στο RSS Feed )

σε αυτό το φόρουμ δεν νομίζω ότι θα είχε νόημα να ενεργοποιηθεί το Feed ..........

dropdown.gif

Δεν σου έρχεται ειδοποίηση στο e-mail σου για τα νέα μηνύματα; Μάλιστα στην ειδοποίηση υπάρχει και το σώμα του νέου δημοσιευμένου κειμένου.

Make Parnassos Great Again!

Χρηστο καποια στιγμη στο παρελθον γραψαμε ο καθενας ενα mail που ηταν για τον καθενα ξεχωριστα σε καποιθο thread.εγω ειχα γραψει skimad@snowclub μου φαινεται δεν θυμαμαι καλα.αυτο ισχυει; και αν ναι που το βλεπω αυτο;για διαφωτισε με γιατι εχω μεσανυχτα απο αυτα.ειναι ενεργοποιημενο κατι τετοιο;που θα το βρω αυτο;

DALTONS POW ROBBERY.....

Το αν ισχύει το συγκεκριμένο mail θα σου το πει ο admin. Το δικό μου (chrislappas@snowclub τελεία gr) λειτουργεί, αν και κάθε 3 και λίγο μου βγάζει μήνυμα ότι ο server απέρριψε το password.

Make Parnassos Great Again!

τα posts σε αυτό το φόρουμ "τρέχουν" συνεχώς ..... εννοώ ότι δημοσιευονται συνεχώς νέα posts .....

αν ενεργοποιήσεις τον RSS Reader θα περνάς την ημέρα σου διαβάζοντας τις ειδοποιήσεις που θα σου στέλνει .....

χώρια που θα μπαίνεις KAI στο φόρουμ για να διαβάσεις τα ποστς .....

είναι δλδ κάτι σαν Αθήνα Θεσσαλονίκη μέσω Καρπενησίου .....

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω...

Προτιμώ να περνώ τη μέρα μου διαβάζοντας μόνο τον RSS Reader απο το να την περνώ μπαίνοντας σε 20 διαφορετικά sites και να πατάω "View New Posts".

Το νόημα του RSS είναι να σε ενημερώνει όταν κάτι δημοσιεύεται. Απο εκεί και πέρα διαβάζεις τον τίτλο και την περιγραφή που σου παρέχει, και ΑΝ σε ενδιαφέρει μπαίνεις στο forum απευθείας στο συγκεκριμένο topic και το διαβάζεις...

Έχει και άλλα θετικά το RSS (όπως το οτι απαιτεί ελάχιστο bandwidth) τα οποία όμως δεν έχουν εφαρμογή στο forum μας.

Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ το Google Reader για να διαβάζω τα RSS μου, και του έχω βάλει RSS απο τεχνολογικά, αθλητικά, ειδησεογραφικά κτλ sites και forums, οπότε πλέον για την καθημερινή μου ενημέρωση αρκεί να ανοίξω μια μόνο σελίδα και όχι 100. Διαβάζω τους τίτλους, αν κάτι με ενδιαφέρει κάνω ένα κλικ πάνω του και με πάει κατευθείαν στο πλήρες άρθρο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρόνο κερδίζεις... Αν δεν το έχεις δοκιμάσει (και όποιος άλλος) θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Δεν σου έρχεται ειδοποίηση στο e-mail σου για τα νέα μηνύματα; Μάλιστα στην ειδοποίηση υπάρχει και το σώμα του νέου δημοσιευμένου κειμένου.

Εδοποίηση στο e-mail έρχετε για νέα μυνήματα κάπου που έχω ήδη ποστάρει.

Edited by DiTz

Διαμαντής.

5249.jpg

Προτιμώ να περνώ τη μέρα μου διαβάζοντας μόνο τον RSS Reader απο το να την περνώ μπαίνοντας σε 20 διαφορετικά sites και να πατάω "View New Posts".

Το νόημα του RSS είναι να σε ενημερώνει όταν κάτι δημοσιεύεται. Απο εκεί και πέρα διαβάζεις τον τίτλο και την περιγραφή που σου παρέχει, και ΑΝ σε ενδιαφέρει μπαίνεις στο forum απευθείας στο συγκεκριμένο topic και το διαβάζεις...

+1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Θα συμφωνησω και εγω με τον DiTz... Πραγματικα πολυ χρησιμα και βολικα τα RSS feeds...

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω...

σου επιτρέπω .... <_<

διάβασε τις 2 μου απαντήσεις και θα δεις ότι δεν διαφωνώ μαζί σου στο τι είναι και σε τι χρησιμευουν τα RSS .....

εξ' άλλου σου έγραψα

" ...το RSS Feed χρησιμοποιείται για να βλέπεις τα καινούργια posts από πολλά διαφορετικά fora .... όπως ακριβώς χρησιμοποιείται για

να βλέπεις τις καινούργιες δημοσιεύσεις σε πολλά διαφορετικά blogs ..... ή μόνο, ας πούμε, τις αθλητικές ειδήσεις από πολλά διαφορετικά sites ειδήσεων ...."

και ότι και εγώ είμαι συνδρομητής σε πολλά RSS Feeds .....

εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι στην χρήση των RSS για τα φόρουμ που έχουν συνεχή και μεγάλη καθημερινή κίνηση ....

και ο λόγος είναι ότι είναι ΑΛΛΟ πράγμα ένα site, και άλλο πράγμα ένα forum .....

σε ένα site οι ειδήσεις τρέχουν, αλλά τρέχουν με "ασυνεχή" ροή ..... μία είδηση κάθε τόσο ....

και προκειμένου να επισκέπτομαι ΟΛΑ αυτά τα sites καθημερινά, έχει νόημα να είμαι συνδρομητής στα RSS τους που με ενδιαφέρουν ......

απεναντίας σε ένα forum, και στην προκειμένη σε αυτό, οι ειδήσεις (= τα posts) τρέχουν ΣΥΝΕΧΩΣ σε όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας ....

το φόρουμ είναι το υποκατάστατο του προφορικού λόγου στην διαδικτυακή κοινότητα ......

υπάρχει επομένως μιά συνεχής ροή "λόγου", και αυτό είναι το ΣΥΝΩΝΥΜΟ του ΦΟΡΟΥΜ, αυτό είναι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, αυτό είναι που περιμένουμε όλοι ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ....

το να χρησιμοποιώ RSS σε ένα φόρουμ, είναι σαν να βάζω κάποιον να κρατάει τσίλιες για να μου πει ότι το νερό που έβαλα στο ψυγείο κρύωσε ......

ε καλά .... το ξέρω κι εγώ ότι θα κρύωνε .......

θα χρησιμοποιήσω RSS σε ένα φόρουμ σκακιστών που θα μπεί μιά φορά την εβδομάδα ένα μέλος και θα πεί στους άλλους:

"ρε παιδιά για δείτε, αν κουνήσω την βασίλισσα στην 34η κίνηση και φάει το πιόνι, δεν ανοίγεται καλή βαριάντα μετά ???"

και κάποιος απαντήσει μετά από άλλη μιά εβδομάδα ........

εκεί λοιπόν έχει νόημα το RSS ... θα με ειδοποιήσει ότι κάποιος πόσταρε ....

εδώ μέσα που οι απαντήσεις τρέχουν πιο γρήγορα απ' ότι αν συζητάγαμε δια ζώσης σε ένα καφενείο ή σε μιά παρέα, τι νόημα έχει η χρήση των RSS ???

είναι 2 διαφορετικά πράγματα λοιπόν η χρήση των RSS σε διάφορα sites και η χρήση των RSS σε ένα πολυσύχναστο φόρουμ, όπως το συγκεκριμμένο .....

τώρα γιατί γίνεται η κουβέντα ?

διότι (υποθέτω) ότι το outbound traffic του server για να κάνει Feed, δεν πρέπει να είναι ψίχουλα .... με την κίνηση που επικρατεί εδώ μέσα ...

αλλά αυτό ας μας το πουν οι αρμόδιοι .....

dropdown.gif

Αν και εγω δεν χρησιμοποιω RSS, θα ηθελα να προσθεσω οτι οντως αισθανομαι οτι ειμαι σε ηλεκτρονικο καφενειο... <_< Μπαινω, διαβαζω τα καινουρια, λεω και γω το μακρυ μου και το κοντο μου, κοιταω ποιοι φιλοι μου ειναι logged in, ανταλλασσουμε κανα ΡΜ :unsure: , χαιρετιομαστε, δουλευομαστε, κανουμε παρεα. Μονο που δεν μπορω να τους κερασω καφε... <_<

Δεν παρακολουθω πολλα φορα (2-3), οποτε μια βολτα το :lol: πρωι και μια το μεσημερι με φτανει. Βεβαια το εδω φορουμ το παρακολουθω σχεδον συνεχως, καθ'οσον Moderator παιδι... τι να κανουμε... :P Μην μας πιασουν και στον υπνο 80

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει built in στο Invision...

Αν υποστηρίζεται από την έκδοση του forum μας μπορεί να ενεργοποιηθεί έστω δοκιμαστικά?..

πολλές ημέρες ολη την χρονιά έχουν πάνω απο 100 δημοσιευσεις την ημέρα τον χειμώνα έχει σταθερά πάνω απο 200 εως 400(πλην ΣΚ) και υπάρχουν και μήνες με διαφορα γεγονοτα οπως πχ ο Μαιος που πέρασε που είχε πολλές μέρες γυρω στις 250 δημοσιευσεις και έφτασε 26 Μαιου τις 407! ενώ και οι καλοκαιρινοί μήνες δεν έπεφταν ευκολα κάτω απο 50 (μεσα αυγουστου) ενώ ο Ιουλιος συνέχιζε να χτυπάει γυρω στα 150 και κάτω ενω ο Ιουνιος είχε και μέρες με 300+ μηνύματα...

μέσο ορο χρονιάς μέχρι στιγμής έχουμε λίγο πάνω απο 100 δημοσιευσεις ανα ημέρα... δεν είναι και λίγο και το RSS πιστευω δεν θα έχει τόσο αμελητεα κατανάλωση bandwidth...

πολλές ημέρες ολη την χρονιά έχουν πάνω απο 100 δημοσιευσεις την ημέρα τον χειμώνα έχει σταθερά πάνω απο 200 εως 400(πλην ΣΚ) και υπάρχουν και μήνες με διαφορα γεγονοτα οπως πχ ο Μαιος που πέρασε που είχε πολλές μέρες γυρω στις 250 δημοσιευσεις και έφτασε 26 Μαιου τις 407! ενώ και οι καλοκαιρινοί μήνες δεν έπεφταν ευκολα κάτω απο 50 (μεσα αυγουστου) ενώ ο Ιουλιος συνέχιζε να χτυπάει γυρω στα 150 και κάτω ενω ο Ιουνιος είχε και μέρες με 300+ μηνύματα...

μέσο ορο χρονιάς μέχρι στιγμής έχουμε λίγο πάνω απο 100 δημοσιευσεις ανα ημέρα... δεν είναι και λίγο και το RSS πιστευω δεν θα έχει τόσο αμελητεα κατανάλωση bandwidth...

Πάνο γιαυτό λεω να το κάνετε δοκιμαστικά και αν δείτε ότι είναι πολύ "βαρύ" τοτε δεν αξίζει..

Θα έλεγα ναι συγκεκριμένα όμως μόνο για τον καιρό. Είπα "θα έλεγα ναι". Δεν λέω όμως. Γιατί για να διαβάσεις την πιο έγκυρη (φροντίστε οι μετεωρολόγοι μας ε..; ) πρόγνωση καιρού, θα πρέπει να "πληρώσεις" το ελάχιστο τίμημα ενός ταπεινού αλλά πολύτιμου hit στην ιστοσελίδα που μας βοηθάει με τον τρόπο του να συντηρούμε την τελευταία.