Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Al_Foutzin

Πως ξεχωρίζουμε τον μυικό τραυματισμό?..

Recommended Posts

Καλησπέρα! Αν και η δική μου μέρα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο μιας και χθες αργα το βραδυ είχα μια αρκετα επώδυνη πτώση με το ποδηλατό μου σε μια κατηφόρα στο κέντρο της Αθήνας.. <_<<_<

Η ερωτηση μου μπορει να φανεί απλή για κάποιους αλλα δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γύρω από το θέμα.. Λοιπόν πως ξεχωρίζουμε αν ο τραυματισμός είναι μυικός ή (και) κάτι άλλο??..

Το μόνο που γνωρίζω είναι πως εαν έχει σπάσει κάποιο κόκκαλο ο πόνος είναι πολύ έντονος και διαρκής..Στην περιπτωσή μου το χέρι που έχω χτυπήσει ποναει στην περιοχη του μπράτσου έντονα μόνο όταν το κινώ...

Η ερώτηση μου δεν αφορά απλώς το δικό μου περιστατικό (μην νομίσει κανείς ότι ζητάω διαδικτυακή διάγνωση :unsure: ) απλά ήταν κάτι που το σκεφτόμουν τον τελευταίο καιρό (για πιθανα περιστατικα το χειμώνα-μακριά από εμας!) αλλα άδραξα την ευκαιρία σήμερα από την πτώση μου..!

Φιλικά

Ορέστης

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

μανουλα μου δεν ειναι τιποτα αλλα αλλη φορα να προσεχεις.ο πονος στο μπρατσο ειναι απο το ντρανταγμα προφανως και σε λιγες μερες θα σου περασει

προσοχη λοιπον με αυτα τα ποδηλατα

καλα κανω εγω και δεν καβαλαω τετοια κουραστικα πραγματα χεχεχεχε

DALTONS POW ROBBERY.....

μανουλα μου δεν ειναι τιποτα αλλα αλλη φορα να προσεχεις.ο πονος στο μπρατσο ειναι απο το ντρανταγμα προφανως και σε λιγες μερες θα σου περασει

προσοχη λοιπον με αυτα τα ποδηλατα

Nα σαι καλά Χρήστο ;) Η αλήθεια είναι πως η πτώση ήταν καθαρα δικό μου φταίξιμο.. :)

μια θεωρητικη διαγνωση που μπορεις να κανεις στον εαυτο σου είναι που πονας και γιατί/αιτία... αλλά και αυτό σε συγκεκριμένα σημεία και οχι παντα με επιτυχία ειδικά προς το μέγεθος της ζημιάς... αλλο είναι ένα τραβηγματάκι και άλλο μια θλάση 3 βαθμού...

αν πχ σε πονάει ο ώμος/γόνατο/μεση σου ο ορθοπεδικός θα σου ζητήσει ακτινογραφία για να είναι σίγουρος και πολλές φορές μαγνητική...

αν πονάς στο μπουτάκι σου πιθανόν να είναι τράβηγμα/θλάση κλπ

τώρα για το μπράτσο πήγαινε σε κανα γιατρό γιατί μπορεί να το έχεις ραγίσει μαζί με τη θλασούλα που μπορεί να έχεις... τι θα γίνουν οι ακτινολόγοι? κλέφτες?

τι θα γίνουν οι ακτινολόγοι? κλέφτες?

Πεστα :D

Σε γενικες γραμμες,οταν ο πονος εκλυεται μονο κατα την κινηση ενος μερους του σωματος ,συνηθως ειναι μυικος ή αλλιως μυοσκελετικος.Αν ο πονος ειναι εντονος ακομα και σε ακινησια,τοτε υπαρχει σοβαρη υπονοια καταγματος.

τι θα γίνουν οι ακτινολόγοι? κλέφτες?

δεν έχετε άδικο..χεχε

η ακτινογραφία που έκανα στο ΚΑΤ ευτυχώς δεν έδειξε πρόβλημα στο κοκαλο.. :)(3 ώρες στην αναμονή..αλλά αυτό ειναι μια άλλη ιστορία..)

το μόνο "πρόβλημα" που έχω πια είναι το οτι δεν βγάζω τα γραμματα του γιατρου στη διάγνωση :unsure::D ..αλλα από ότι θυμάμαι αυτό είναι το "αιώνιο" προβλημα των ασθενών (αλήθεια οι φαρμακοποιοι κάνουν ειδικα μαθήματα??

δεν έχετε άδικο..χεχε

η ακτινογραφία που έκανα στο ΚΑΤ ευτυχώς δεν έδειξε πρόβλημα στο κοκαλο.. :lol:(3 ώρες στην αναμονή..αλλά αυτό ειναι μια άλλη ιστορία..)

το μόνο "πρόβλημα" που έχω πια είναι το οτι δεν βγάζω τα γραμματα του γιατρου στη διάγνωση ;):lol: ..αλλα από ότι θυμάμαι αυτό είναι το "αιώνιο" προβλημα των ασθενών (αλήθεια οι φαρμακοποιοι κάνουν ειδικα μαθήματα??

Αρχικα δυσκολευομαστε να βγαλουμε τα γραμματα αλλα μετα απο καποιον καιρο ειναι θεμα συνηθειας και εκμαθησης του γραφικου χαρακτηρα

του καθε γιατρου.Παντως τυχερος σταθηκες προσοχη λοιπον απο εδω και περα ΔΙΟΤΙ σε λιγο καιρο αρχιζει η σεζον!

Ωραία τα λες, αλλά διστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πάντως εγώ δε σταιναχωριομουν ιδιαίτερα

όταν χτύπαγα σε χιονισμένες περιοχες διοτι πολύ απλά το χιόνι με ανακούφιζε. χεχε

Edited by nodas