Ski-Pin 0 Report post Posted October 16, 2008 Γεια σας παιδιά. Τυχαία ανακάλυψα αυτό το φόρουμ ψάχνωντας για πληροφορίες για Μπάνσκο. Έχω πάρα πολλά χρόνια να κάνω σκι. Σταμάτησα όταν μετακόμισα Αθήνα . Είναι λοιπόν σα να αρχίζω από την αρχή Επειδή η κόρη μου θα ήθελα να μάθει αποφασίσαμε φέτος να πάμε για πρώτη χρονιά λίγες ημέρες ανάμεσα Πρωτοχρονιά - Φώτα στο Μπάνσκο. Απ΄ότι μαθαίνω είναι κοντά και φθηνά. Ξέρω ότι δεν είναι κεντρική Ευρώπη αλλά φέτος θα προηγηθεί κάποιο άλλο ταξίδι και νομίζω ότι από το να μείνουμε στην αθήνα , δε με χαλάει καθόλου το οικονομικό Μπάνσκο. Έχω βρεί πάραπολλές πληροφορίες αυτό όμως που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν ξέρει κάποιος ακριβείς τιμές για ενοικίαση εξοπλισμού ( δεν υπάρχουν πια τα δικά μου πέδιλα) , μαθήματα ( η μικρή θα χρειασθεί σίγουρα δάσκαλο για να μην μιλήσω και για μένα) και κάρτες. Ευχαριστώ προκαταβολικά και χάρηκα που βρήκα την παρέα σας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 16, 2008 Ski-Pin καλως ηλθες στην παρεα μας Εχασες που σταματησες το σκι οταν ηλθες Αθηνα, αλλα καλλιο αργα παρα ποτε. Πληροφοριες για το Bansko δεν εχω, αλλα θα μαθεις σιγουρα. Οικογενειες με μικρα (και μεγαλα) παιδια υπαρχουν πολλες εδω. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted October 16, 2008 καλως ηρθες Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
batsav 0 Report post Posted October 16, 2008 Καλώς ήρθες! Φιλικά, Ρένα Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted October 16, 2008 Καλώς την!!! Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted October 16, 2008 γεια σου φιλε στα παρακατω λινκς θα βρεις τις πληροφοριες που ψαχνεις. ski school http://www.banskoski.com/?page=pricing&...=school-pricing Lifts http://www.banskoski.com/?page=pricing&sub=lifts-pricing το βασικο ειναι να βρειτε διαμονη γιατι την περιοδο των εορτων λογικα θα γινεται χαμος Quote Share this post Link to post Share on other sites
arcas 1 Report post Posted October 16, 2008 Καλώς ήρθες.. Οικονομικό το Bansko???? Δε νομίζω πιά..Κάθισα 5 μέρες πέρυσι το χειμώνα και δεν είδα χαμηλές τιμές..Γίνανε Ευρωπαίοι. Σίγουρα το χιονοδρομικό είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.Υπερσύγχρονο, με πολύ καλές και μεφγάλες σε μήκος πίστες.Καμμία σχέση με Ελλάδα..Κάποτε ανέβαινε όλη η Θεσσαλονίκη για ψώνια.Τώρα όμως πάνε μόνο για ski και φεύγουν...Στα μαγαζία οι τιμές ίδιες με Ελλάδα...στα είδη ski τουλάχιστον.. προσοχή και στις ταβέρνες... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ski-Pin 0 Report post Posted October 16, 2008 Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα, όμως παιδιά είμαι.....κορίτσι ( καλά όχι και πολύ μικρό χι!χι!....) Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted October 16, 2008 Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα, όμως παιδιά είμαι.....κορίτσι ( καλά όχι και πολύ μικρό χι!χι!....) Ειδες τι παθαινεις για να μην συμπληρωνεις τα στοιχεια στο προφιλ σου; Αν ειχες βαλει Gender/Age δεν θα καναμε το λαθος και θα σου λεγαμε και χρονια πολλα/πολυχιονη στα γενεθλια σου. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ski-Pin 0 Report post Posted October 16, 2008 Τα έβαλα, τα έβαλα ( ελπίζω δηλαδή ....) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted October 17, 2008 στην ενότητα "χιονοδρομικά του εξωτερικού" θα βρείς πάρα πολλά μηνύματα για Bansko/Μπανσκο μεχρι και σε πια ταβερνα να φας. Χριστ/Πρωτ ο κόσμος είναι αφόρητος αλλα σίγουρα θα περάσεις καλύτερα απ'οτι στην Αθήνα καλως ηλθες. και ετοιμάσου να φέρνεις την κόρη σου για σκι στον ΠΑρνασσό φέτος μαζί μας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted October 17, 2008 Ευχαριστώ πολύ για το καλοσώρισμα, όμως παιδιά είμαι.....κορίτσι ( καλά όχι και πολύ μικρό χι!χι!....)καλως ηρθες στο snowclub(αν ησουν μικρο κοριτσακι δεν θα εγραφες ως ski pin αλλα ως ski pipin) :P :LOL: Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
pest 0 Report post Posted October 20, 2008 Καλώς ήρθες Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted October 20, 2008 καλως ηρθες..ελα σε μια συναντηση να σε γνωρισουμε απο κοντα Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
snowbill 0 Report post Posted October 21, 2008 Καλως ηρθες κι απο μενα...! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MIKE T 0 Report post Posted October 21, 2008 Καλώς ήρθες.. Οικονομικό το Bansko???? Δε νομίζω πιά..Κάθισα 5 μέρες πέρυσι το χειμώνα και δεν είδα χαμηλές τιμές..Γίνανε Ευρωπαίοι. Σίγουρα το χιονοδρομικό είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.Υπερσύγχρονο, με πολύ καλές και μεφγάλες σε μήκος πίστες.Καμμία σχέση με Ελλάδα..Κάποτε ανέβαινε όλη η Θεσσαλονίκη για ψώνια.Τώρα όμως πάνε μόνο για ski και φεύγουν...Στα μαγαζία οι τιμές ίδιες με Ελλάδα...στα είδη ski τουλάχιστον.. προσοχή και στις ταβέρνες... Μαλλον φιλε μου ξεχνας το ποσο παραλογα ακριβα ειναι τα Ελληνικα ''μεγαλα'' χιονοδρομικα (Παρνασσος+Καλαβρυτα) και θεωρεις ακριβο το Bansko!Παω καθε χρονο και φυσικα συνεχεια αυξανονται οι τιμες σε ενοικιαζομενα κτλ αλλα δεν παυει να'ναι μια φτηνη λυση σε Ευρωπαικου επιπεδου πακετο!!!Ενδεικτικα δικλινο απο 24-29/12/2008 225 Ευρω,lift ημερησιο 25 ευρω και φαγητο απο 7-14 ευρω /ατομο μεσα στα σοκακια του χωριου....προσοχη στα χοιρινα/κατσικισια κρεατα!!!χαλια!!Τι απ'ολα αυτα ειναι ακριβο ωστε να χαρεις το μεγαλυτερο χιονοδρομικο κεντρο των Βαλκανιων με 80km πιστες,οργανωση Αλπεων και διαμερισματα που πραγματικα αξιζουν τα χρηματα που δινεις??Προσωπικα εχω πληρωσει 45 ευρω/μερα στη Σαμαρινα σε ελεεινο δωματιο με γλιτσερο πατωμα λογω της ταβερνας απο κατω!!!Συγνωμη αλλα αν δεν ξυπνησουν και οι δικοι μας εδω περα,σε λιγο θα βαζουν λουκετο!!Και μην ξεχνατε οτι λιαν συντομως(2010) ανοιγει το χιονοδρομικο στη FYROM(100km πιστες).....ε,ρε γλεντια!! Quote When I will die rolling down a mountain at high risk speed...You will know I died smiling... Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted October 21, 2008 Ας μην ειμαστε τόσο απόλυτοι. Πήγα κι εγώ στο Μπάνσκο αρκετές φορές στο παρελθόν γιατι ακριβώς πίστευα οτι άξιζε τα λεφτά του. Ωστόσο πάθαμε και μάθαμε: ενα ατύχημα σε κοπέλα της παρέας μας ξύπνησε απότομα, τοτε καταλάβαμε ότι δεν παυουμε να ειμαστε στη Βουλγαρία, οσο Αυστριακο και να ειναι το χιονοδρομικο. Επισης, με μια περισσοτερο προσεκτικη αναζήτηση βρίσκει κανεις πακέτα στις Αλπεις που "χτυπανε" στα ισια το Μπάνσκο ακόμα και αν συμπεριλάβει κανεις το αεροπορικο εισιτήριο. Και οταν εισαι στην Αυστρία δεν έχεις αγωνία μήπως με ρήξη χιαστου θα σου επιβάλλουν να οδηγήσεις το αμάξι σου πίσω στην Ελλάδα Quote Share this post Link to post Share on other sites
arcas 1 Report post Posted October 22, 2008 Μαλλον φιλε μου ξεχνας το ποσο παραλογα ακριβα ειναι τα Ελληνικα ''μεγαλα'' χιονοδρομικα (Παρνασσος+Καλαβρυτα) και θεωρεις ακριβο το Bansko!Παω καθε χρονο και φυσικα συνεχεια αυξανονται οι τιμες σε ενοικιαζομενα κτλ αλλα δεν παυει να'ναι μια φτηνη λυση σε Ευρωπαικου επιπεδου πακετο!!!Ενδεικτικα δικλινο απο 24-29/12/2008 225 Ευρω,lift ημερησιο 25 ευρω και φαγητο απο 7-14 ευρω /ατομο μεσα στα σοκακια του χωριου....προσοχη στα χοιρινα/κατσικισια κρεατα!!!χαλια!!Τι απ'ολα αυτα ειναι ακριβο ωστε να χαρεις το μεγαλυτερο χιονοδρομικο κεντρο των Βαλκανιων με 80km πιστες,οργανωση Αλπεων και διαμερισματα που πραγματικα αξιζουν τα χρηματα που δινεις??Προσωπικα εχω πληρωσει 45 ευρω/μερα στη Σαμαρινα σε ελεεινο δωματιο με γλιτσερο πατωμα λογω της ταβερνας απο κατω!!!Συγνωμη αλλα αν δεν ξυπνησουν και οι δικοι μας εδω περα,σε λιγο θα βαζουν λουκετο!!Και μην ξεχνατε οτι λιαν συντομως(2010) ανοιγει το χιονοδρομικο στη FYROM(100km πιστες).....ε,ρε γλεντια!! Συμφωνώ ότι έχουμε ξεφύγει πολύ στην Ελλάδα σε τιμές. Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε.. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση 150% σε τιμές φαγητού, δωματίων στο Bansko.Όταν βλέπουν Έλληνες λένε καλώς τους πελάτες μας.Η φιλοξενία ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ...ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..όσον αφορά το χιονοδρομικό, παρακάλα να μην πάθεις κανα ατύχημα..Από πιστες όμως είναι φοβερό..Συμφωνώ μαζί σου..Γενικά το προβλημά μου δεν είναι με το χιονοδρομικό, αλλά με τους ντόπιους που μας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθια Αμερικανάκια. Όσον αφορά την Ελλάδα, έχω κόψει να πηγαίνω Παρνασσό για τους λόγους που λες...Πηγαίνω όμως Καιμακτσαλάν με 50 ευρώ το δίκλινο, Φοβερή φιλοξενία, σεβασμός...κάτι που δεν βρήκα στη Βουλγαρία... Quote Share this post Link to post Share on other sites