snowpar 613 Report post Posted October 3, 2010 Τη βοήθειά σας παρακαλώ διότι είμαι αρκετά μπερδεμένος... Έχω κλείσει εισιτήρια για Γενεύη 14.01.11 - 23.01.11 Θα έιμαστε δυο άτομα και κάνουμε σκι Οκ για Val d'Isere οι συστάσεις είναι περιττές αλλά οι πληροφορίες βοηθούν πάντα Για τα Les Arcs κοιτάω πιο πολύ για το Arc 1950 & το Belle Plagne 2050. Ψάχνω για ξενοδοχείο ή διαμέρισμα στο κέντρο των χωριών και κοντά στις πίστες γενικά Η βοήθεια όσων έχουν πάει σε καποιο από αυτά ευπρόσδεκτη. Το ένα από το άλλο είναι αρκετά κοντά.Σκέφτηκα επίσης μήπως μοίραζα τις μέρες... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 3, 2010 Καλύτερα να πας σε ένα μόνο, για να το ευχαριστηθείς. Σκέψου ότι μπορεί να χάσεις λόγω καιρού 1-2 ημέρες. Άλλωστε αυτά τα ΧΚ είναι τόσο μεγάλα που και 1 εβδομάδα δεν θα σου φτάσει. Επειδή κάποια στιγμή στην ζωή σου θα πρέπει να πας και στα 2, ζήτησε προσφορές και από τα 2 και διάλεξε την καλύτερη, έτσι ώστε την επόμενη φορά να πας σε αυτό που δεν θα πας φέτος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 3, 2010 Το ένα από το άλλο είναι αρκετά κοντά.Σκέφτηκα επίσης μήπως μοίραζα τις μέρες... Θα 'εχεις αυτοκίνητο? Les Arcs βολέυειε πολύ να μείνεις Aime και με το τρένο σε 5 λεπτά είσαι πίστες (αν ψάχνεις για φτηνά) και από κει πας και Val με το αμάξι. Πάρε τηλ βασικά Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 3, 2010 και στα 2? μιλαμε για πελωρια πεδια για σκι. πηγαινε σε ενα να το χορτασεις οσο γινεται και αλλη φορα στο αλλο. μην κανεις δικα μου λαθη Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted October 3, 2010 οι αποστασεις δεν ειναι τοσο μικρες παντα και δεν ειναι και εκολες λογω καιρου βεβαια εχω κααποια ενσταση για τη περιοδο που πας εκει παντα απο φλεβαρη και μετα,προσωπικη μου αποψη βεβαια Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 3, 2010 βεβαια εχω κααποια ενσταση για τη περιοδο που πας εκει παντα απο φλεβαρη και μετα,προσωπικη μου αποψη βεβαια Γιατίς; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted October 3, 2010 συμφωνώ με τα παιδια που εγραψαν πριν απο μενα. εχουν μεγαλο πεδιο και τα 2 ΧΚ, δεν θα τα προλάβεις σε 1 βδομαδα. αν επρεπε να διαλέξω εγω, θα πηγαινα Espace Killy και θα εμενα στο Val Claret (το πανω Tignes). αν παλι διαλέξεις το Les Arcs, μεινε πανω στο Belle Plagne, αν και το χωριο ειναι πολυ μικρο και καθολου γραφικό (οχι οτι το Tignes ειναι, απλώς ειναι ενα κλικ καλύτερο) οπου και να πας, το σιγουρο ειναι οτι θα ευχαριστηθείς σκι. καλα να περασεις! Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Alef 52 Report post Posted October 3, 2010 Έχοντας μείνει στο Arc 1950, μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετική επιλογή για διαμονή. Καινούριο θέρετρο που αποτελείται από κτίρια με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, και όχι ξενοδοχεία με την κλασσική έννοια, πολύ πιο όμορφο από τα υπόλοιπα purpose built χωριά του Les Arcs, εντελώς ski in- ski out (φτάναμε με τα σκι ακριβώς έξω από την πόρτα του ξενοδοχείου). Αν έχει κάποιο μειονέκτημα είναι ότι βρίσκεται μακριά σχετικά από το Vanoise Express, και συνεπώς δεν έχεις και τόσο εύκολη πρόσβαση στη La Plagne. Στην περίπτωση που θέλεις εύκολη πρόσβαση και στα δύο χιονοδρομικά, μπορείς να ψάξεις για διαμονή κάπου δίπλα στο Vanoise Express... Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε τέτοια χιονοδρομικά με δυνατότητα ski in- ski out δεν αξίζει να ταλαιπωρείσαι με αυτοκίνητο και να χάνεις και ώρες από το σκι σου. Αυτό άλλωστε είναι και ένα μεγάλο πλεονέκτημα των χιονοδρομικών του εξωτερικού σε σχέση με τα ελληνικά. Πρόσβαση στο Les Arcs είναι σχετικά εύκολη με skibus που φεύγει έξω ακριβώς από το αεροδρόμιο στη Γενεύη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowpar 613 Report post Posted October 3, 2010 Όχι αυτοκίνητο δεν θα έχουμε,το αποφεύγω έξω για διάφορους λόγους. Alef συμφωνώ...Σε ποιο διαμέρισμα έμενες? Πραγματικά στις Άλπεις πού να πρωτοπάς!! Πρόταση για ξενοδοχείο που να έχει μείνει κάποιος στο Val? kostasbmw γιατί ανησυχείς για την περίοδο του Ιανουαρίου? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alef 52 Report post Posted October 3, 2010 Εγώ έμενα στο Auberge Jerome, αλλά νομίζω ότι όλα τα διαμερίσματα στο χωριό τα διαχειρίζεται η Radisson, οπότε έχουν τα ίδια στάνταρ πάνω κάτω. Το μόνο πράγμα που δε μας άρεσε, αλλά είναι πρόβλημα γενικά στη Γαλλία ήταν το φαγητό. Το πιο νόστιμο που φάγαμε ήταν γύρος από το κεμπαπτζίδικο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 3, 2010 γιατι απλα Ιανουαριο ισως πεσεις σε ασχημο καιρο. Τα υψομετρα ειναι μεγαλα ανω των 2.000 κυριως για αυτο προφανως ο φιλος λεει μετα φλεβαρη Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted October 4, 2010 Τα καιρικα φαινομενα στην ιδια εποχη(χειμωνας) ειναι και θεμα τυχης.Αυτο που δεν παλευεται ειναι η ομιχλη.Ολα τα αλλα τα μασαμε Απο εκει και περα ο Ιανουαριος ειναι χαμηλη περιοδος ενω ο φεβρουαριος υψηλη.... με οτι αυτο συνεπαγεται Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 4, 2010 Γενικά Ιανουάριο είναι πολύ πιο φτηνά σωστά. Για συνθήκες σκι δε θα ανυσηχούσα και οι δύο μήνες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να είναι φανταστικά ή παλιόκαιρος ή και τα δύο. Συγνώμη για το λάθος όχι Aime εννοούσα Bourg Saint Maurice. Το Βοurg είναι πάμφθηνο και αν μένει κοντά στο τρένο είναι πρακτικά ski in ski out. Γενικά όπου και να πας με λίγη τύχη θα περάσεις απίστευτα ενώ ακόμα και άτυχος να είσαι θα κάνεις υπέροχο σκι. Το val γενικά υπάρχουν κάποιοι που το θεωρούν ένα από τα 5 καλύτερα χιονοδρομικά ενώ οι υπόλοιποι το θεωρούν το καλύτερο. Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο αν και το έχω κάνει μόνο μια μέρα. Το Les Arcs από τη άλλη είναι ένα κομπλέ απίστευτο τεράστιο βουνό με κλισεις φιλικές αν θες και κατάμαυρες αν δεν θες φιλίες. Η σύνδεση με το La Plagne είναι σφαίρα το οποίο επίσης είναι κομπλέ. Αν είστε καλοί και γρήγοροι σκιερ (που όσοι σου απάντησαν δεν είναι, ούτε δυο φορές τη sella ronda σε μια μέρα δε προλάβαιναν) κάντε 5 μέρες les Arcs ή Val και κρατήστε μια μέρα για το άλλο. Και τα δύο βουνά είναι κρίμα να μη τα έχεις καρβάρει. Αν είστε αργοί σκιερ ίσως σου πρότεινα και εγώ les Arcs 1950 και 1800 με υπερτεραστιες μπλε ενώ το Val γενικά έχει τη φήμη "δύσκολου" βουνού, με κάτι κόκκινες άστα να πανε και κάτι μπλε που είναι σαν το απότομο του Βάκχου. Η πόλη του val έχει και νυχτερινή ζωή και "κυριλέ" κατστάσεις. Ψάξτε για πραγματικό ski in ski out που υπάρχει άφθονο και επίσης προσοχή όταν οι Γάλλοι λένε κοιμίζει 4 άτομα το διαμέρισμα εννούν ένα διπλό κρεβάτι και ένα διπλό καναπέ. Το φαγητό στη Γαλλία είναι φανταστικό μη τους ακούς μια βδομάδα πίτσα την αντέχεις. Αν δεν έχετε αμάξι από Γενεύη έχει τα super ski bus απλά κλείσε νωρίς θέση και πας κατευθείαν (ελπίζεις) κοντά στο ξενοδοχείο σου. Τσέκαρέ το και ζήτα αν μπορούν να σε παραλάβουν από εκεί που σε αφήνει το λεωφορείο. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
snowpar 613 Report post Posted October 4, 2010 Ωραίος ο ΜΙΚ..χαχα Λοιπόν η κοπέλα μου είναι μόνο για μπλε,εμένα με ενδιαφέρει αρκετά και το εκτός αν και απ'ό,τι κατάλαβα και τα δύο θέρετρα έχουν απίστευτα πεδία εκτός πίστας!!Έχω πάθει την πλάκα μου και με τα δύο πάντως και ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.To Val πάντως αρχικά το ψιλοφοβόμουν γιατί βλέποντας το ski map δεν ξέρω γιατί αλλά δεν με ενέπνεε...πολύ μπερδεμένες πίστες και τέτοια...χαζές ανησυχίες μάλλον Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 5, 2010 Ωραίος ο ΜΙΚ..χαχα Λοιπόν η κοπέλα μου είναι μόνο για μπλε,εμένα με ενδιαφέρει αρκετά και το εκτός αν και απ'ό,τι κατάλαβα και τα δύο θέρετρα έχουν απίστευτα πεδία εκτός πίστας!!Έχω πάθει την πλάκα μου και με τα δύο πάντως και ειλικρινά δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.To Val πάντως αρχικά το ψιλοφοβόμουν γιατί βλέποντας το ski map δεν ξέρω γιατί αλλά δεν με ενέπνεε...πολύ μπερδεμένες πίστες και τέτοια...χαζές ανησυχίες μάλλον Το πρόβλημά σου είναι πιο από τα top model να διαλέξεις. Θα σου έλεγα να δώσεις πιο πολύ σημασία στο ski in ski out ή στις τιμές παρά στο που θα κάνεις καλύτερο σκι. Η κοπέλα σου αν προσανατολίζετε εύκολα μπορεί να μείνει μόνο σε μπλε και στα δύο βουνά. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted October 5, 2010 κατ’εμε το Bourg είναι μακριά, θα κανει αρκετή ωρα να φτασει πανω (σε οποιο από τα 2 διαλεξει) ζαλισμένος από τις στροφές αν παει με αυτ. και δεσμευμένος από ωράρια αν παει με συγκοινωνία. για μενα το Val εχει μονο ''κυριλέ καταστάσεις'', εχω παει και χειμώνα/2004 και φετος τον Αυγουστο και ειχε μόνο ένα μπαράκι (ο θεός να το κανει) σε αντίθεση με το Tignes το οποιο μαζευει πολύ νεολαία και γύρω από τη λίμνη (αν μεινεις στο Tignes le Lac) εχεις τα παντα, φαγητο, μπαρακια κλπ. από τα χωριά του Les Arcs δεν μου αρεσε κανένα (γουστα είναι βεβαια) το superski bus που λεει ο Mik είναι πολύ καλη λύση. Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 5, 2010 κατ’εμε το Bourg είναι μακριά, θα κανει αρκετή ωρα να φτασει πανω (σε οποιο από τα 2 διαλεξει) ζαλισμένος από τις στροφές αν παει με αυτ. και δεσμευμένος από ωράρια αν παει με συγκοινωνία. Αν ξεχάσεις ότι έχει το τρένο (ουσιαστικά λιφτ μιας και κατεβαίνεις με τα σκι) που σε πάει στη πίστα σε 6 λεπτά Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted October 5, 2010 εγώ φέτος εξωτερικό γιοκ (λες και έχω ξαναπάει κάνω) Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
talarian 175 Report post Posted October 5, 2010 Αν ξεχάσεις ότι έχει το τρένο (ουσιαστικά λιφτ μιας και κατεβαίνεις με τα σκι) που σε πάει στη πίστα σε 6 λεπτά Καλημέρα και από εμένα. Πέρσι είχα πάει 23-30/1 και έμενα στο Bourg St Maurice. Έμενα στο ξενοδοχείο Savoyard το οποίο είναι 10 λεπτά από το τραινάκι που σε πάει στο Arc 1600. To συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει και δωμάτια των 4 ατόμων ακριβώς δίπλα στο τραινάκι. κάτι που ήταν πολύ βολικό. Θεωρώ ότι το καλύτερο μέρος να μένει κανείς είναι το Arc 1800, γιατί είναι σχεδόν στη μέση όλου του χιονοδρομικού. Το κόστος ήταν 50 Ευρώ το άτομο με ημιδιατροφή, με το φαγητό να είναι σούπερ!! Επίσης ήταν βολικό το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στο τραίνο και το σταθμό λεωφορείων και μπορείς να πας για μια-δυο μέρες και στο Val και στο La Rosiere (κόστος 10 Ευρώ). Το Bourg έχει λεωφορείο από Γενέυη και τραίνο με αρκετά τακτικά δρομολόγια. Είχα νοικιάσει αυτοκίνητο (είχα πάει από Μιλάνο) και κατάφερε να πάω 1 μέρα Courchevel, 2 Val d' Isere και τις υπόλοιπες στο Les Arcs. Tη συγκεκριμένη περίοδο ήμουν τυχερός γιατί είχε ρίξει χιόνι λίγο πριν πάω, ενώ όλη τη βδομάδα είχε ήλιο, πολύ κρύο και ολίγον από ομίχλη. Κατά την άποψή μου, το Bourg σου δίνει τη δυνατότητα να γυρίσεις και λίγο την περιοχή. Σαν μέρος δε λέει τίποτα, αλλά εγώ πάλι εκεί θα πήγαινα. Το καλό είναι ότι το βράδυ, η πλειοψηφία των δασκάλων του σκι μένουν στο χωριό και μαθαίνεις και μερικά μυστικά (π.χ. που έχει καλό χιόνι), ενώ κλείνεις και private lessons για όλη την ημέρα με το μισό κόστος. Αν είστε τυχεροί και έχει ρίξει χιόνι κάντε τον κόπο να πάτε στο St Foy Tarentaise, ένα μικρό σχετικά χιονοδρομικό στη μέση της διαδρομής προς το Val d' Isere. Θα βρείτε την καλύτερη πούδρα και το καλύτερο off piste για σκιερ μέσου επιπέδου, σε ένα πρακτικά άδειο χιονοδρομικό!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Santana 0 Report post Posted October 10, 2010 Εχω παει και στα 2........οταν πηγα ημουν μετριος snowboarder οποτε το Val d'Isere με χαλασε.......ημουνα απειρος οδηγος και μου εδωσαν μια Φεραρι , πως να την εκτιμησω ? ....εμενα στο Val και επαιρνα καθε μερα το λεωφορειο για LES ARCS !!!!!!! Ειναι κανα μισαωρο μεταξυ τους.......στην επιστροφη ηταν το πακετο οταν ηταν ημουν κουρασμενος οποτε ειχα αλλη μιση ωρα στο λεωφορειο........και παλι ομως το LES ARCS θα προτιμουσα.......θα σου προτεινα να μεινεις στο Bourge Saint Maurice και να ανεβαινεις με το funiculaire....κι αν θελεις παιρνεις το λεωφορειο για Val......το Val εχει καλυτερη νυχτερινη ζωη , αλλα στο Bourge μπορεις να βρεις κατι πιο οικονομικο......... Σε ζηλευουμε Quote Have a nice day.... Share this post Link to post Share on other sites
snowpar 613 Report post Posted October 14, 2010 Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες! Τελικά μάλλον με κέρδισε το Val d'Isere για φέτος.Βρήκα και πολύ πολύ καλή τιμή για δωμάτιο και έτσι του χρόνου Les Arcs... Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzo 15 Report post Posted November 12, 2010 Παιδια σκεφτομαι και γω φετος Ιανουαριο να παω Γαλλια.Εχω γυρισει σχεδον ολη την Αυστρια και λιγο Ελβετια.Παντα νοικιαζουμε αυτοκινητο απτο αεροδρομιο για να μπορουμε να μεταφερουμε ανετα και ολα τα συμπραγκαλα.Χρησιμοποιω το BergFex για κλεισιμο δωματιων(με μέσο ορο τιμης στα 75 ευρω/μερα) σ αυτα τα μερη αλλα δεν εχει πληροφορίες για Γαλλια.Ξερετε καποιο αντιστοιχο site?Προτιμω δωματιο με κουζινακι για να μαγειρευουμε και οχι ξενοδοχειο.Στο βουνο παντα ψαχνω offpiste κομματια(snowboard κανω). Quote Share this post Link to post Share on other sites
mavi03ab 0 Report post Posted November 13, 2010 (edited) Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες! Τελικά μάλλον με κέρδισε το Val d'Isere για φέτος.Βρήκα και πολύ πολύ καλή τιμή για δωμάτιο και έτσι του χρόνου Les Arcs... Δώσε μας καμιά λεπτομέρεια για το που κλείσατε να δούμε και εμείς που θέλουμε να πάμε Μάρτιο!! :-) Edited November 13, 2010 by Χρήστος Λάππας convert to Greek Quote Πεινάω...πριν βγω κοιτάω τις κριτικές στο athensmenu.gr και όταν χορτάσω γράφω την δική μου κριτική για να ξέρουν οι επόμενοι..... Όλα τα εστιατόρια της Αθήνας, μαζί με κριτικές στο www.athensmenu.gr Share this post Link to post Share on other sites
tzo 15 Report post Posted November 16, 2010 θα μας πει καποιος??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted November 16, 2010 μπες στο booking.com και ψαξε....εχει πολυ πραμα μεσα!!! Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites