Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
firezout

Ερώτηση για carve!!

Recommended Posts

Καλημέρα, μήπως κάποιος θα μπορούσε να με ενημερώσει για το εξής:???

όταν κάνω ski με πέδιλο carve στη στροφή η δύναμη που βάζω στο έξω και το μέσα πόδι είναι 50-50?

δηλαδή το ίχνος που αφήνει στο χιόνι είναι δυο παράλληλες γραμμές (με όσο το δυνατό ίσο βάθος)?

πίστευα το αντίθετο, μέχρι που βρήκα ένα τύπο στο καιμακ που κατέβαινε στο ένα πόδι, είτε δεξί είτε αριστερό και μου έκανε εντύπωση πώς για παράδειγμα έστριβε δεξιά πατόντας μόνο το δεξί πόδι!!!!

αφού δεν θα πάμε πουθενά το σκ, ας το ρίξουμε στη θεωρία.... <_<

προσεξτε τα γρηγορα σλαλομακια, περα απο την υποδειγματικη ισορροπία

στο καπρούν είδα πολλούς αθλητές να προπονούνται στο ενα πόδι

How you stand is how you ski

Το ίχνος στο χιόνι μπορεί να είναι άψογο και ο σκιερ να βάζει 70-30 ή 30-70 αρκεί να καρβάρει σωστά και να έχει μηδενίσει το Α-FRAME(γωνία διαφοράς στα δυο γόνατα)

Θα σε βοηθήσει πολύ εάν πρώτα γράψεις τη στροφή χωρίς καθόλου Α-FRAME. (αν το πετυχαίνεις ήδη σόρυ). Δοκίμασε με μάθημα να γωνιάζουν και τα δυο πόδια το ίδιο.

Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αλλά και όλα τα άλλα κόλπα του carve είναι να κάνεις ανοιχτές στροφές 180 μοιρών από κάθετα στη πλαγιά σε κάθετα τη πλαγιά και ακόμα και να προσπαθείς να σταματήσεις σιγά σιγά κοιτώντας προς τα πάνω το βουνό.

Σε αυτή τη διαδικασία έχεις 7-10 δευτερόλεπτα μέσα στη στροφή να δοκιμάσεις τα πάντα και φυσικά το πόσο βάρος βάζεις στο κάθε πόδι.

Τελευταίο στη σειρά εκμάθησης θα έβαζα το πόσο βάζεις στο κάθε πόδι για το οποίο θα απαντήσει ο ΖΟΧ αναλυτικάααααααααααααααααααααα όπου να ναι πιστεύω.

Εάν πεις θα βάλω βάρος στο μέσα πόδι 70% και το κάνεις με λάθος Α-frame και κάνεις και κοφτές στροφές θα σε οδηγήσει σε περίεργη τεχνική

Αύριο στο Παρνασσό κάτι τέτοια θα δοκιμάζουμε στην πράξη

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

... .και να έχει μηδενίσει το Α-FRAME(γωνία διαφοράς στα δυο γόνατα)
Εξήγησε σε παρακαλώ ΜΙΚ τί ακριβώς είναι αυτό και πώς "λειτουργεί".

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Bλέπω τον ΖΟΧ στο forum οπότε ας βγάλω κάνα report αφού ήδη γράφει την δεύτερη σελίδα και πάει για την τρίτη πάνω στο θέμα

JASON.jpg

Περίπου 10 μοίρες Α-frame

0 μοίρες Α-frame(σχεδόν άψογο)

rotate_carving_14.jpg

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μπααααα δεν έχω όρεξη σήμερα...νιώθω μια ελαφριά αδυναμία.

Εξάλλου το θέμα carving έχει φάει τόση ανάλυση....λες και πρόκειται για διαφορετικό άθλημα.

Άντε ΜΙΚ θα σε κάνω σταρ...

MIK.jpg

Το εξωτερικό το πόδι είναι γερμένο παραπάνω από το εσωτερικό....

normal_IMG_1620%20forum.jpg

Επίσης...

Νομίζω ότι αυτή η παρατηρούμενη γωνία καλλείται A-frame.. :P:lol:

Τώρα να ρωτήσω και εγώ μερικά πράγματα....Σε μια στροφή όταν ένα παραβολικό πέδιλο είναι γερμένο παραπάνω από το άλλο,δεν είναι ένδειξη ότι φορτίζεται παραπάνω?Δηλαδή ότι ο σκιέρ ρίχνει περισσότερο βάρος σε αυτό? Το πέδιλο δεν λυγίζει περισσότερο?-> στρίβει εντονότερα,υποβοηθούμενο και από το sidecut ?

Η λογική λέει ότι αν υπάρχει μια τέτοια διαφορά,κάποιο από τα δύο αναγκαστικά θα πλαγιολισθήσει,άρα δεν θα επιτευχθεί το απόλυτο "χάραγμα"(carving).

Εδώ όμως αλλάζουν κάπως τα πράγματα....

Mik%20carving%204.jpg

Mik%20hand%20down~0.jpg

Εδώ τα πόδια-τα καλάμια βρίσκονται σε παράλληλους φορείς (άντε να του ξεφεύγει καμιά μοίρα :) )- παρεπιπτόντως έχει γύρει τόσο ώστε το γόνατο του εξωτερικού ποδιού να ακουμπά τον αστράγαλο του εσωτερικού

=> οι ακμές των πεδίλων "χαράζουν" το χιόνι με την ίδια γωνία -παρεπιπτόντως μπόλικη

=> διαγράφουν τόξα ίσης ακτίνας - παρεπιπτόντως μικρής

=> carving - παρεπιπτόντως εντυπωσιακό/tight turns.

Κάτι σαν tip....Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι πάσχουμε από το ότι δεν γέρνουμε αρκετά το εσωτερικό γόνατο προς την στροφή ή τέλοσπάντων όχι τόσο όσο γέρνουμε το εξωτερικό.Την επομενη φορά που θα επιχειρήσουμε να κάνουμε αυτή την "περιβόητη" καρβοστροφή ας προσέξουμε ως ένα σημείο αυτή την κρίσιμη λεπτομέρια στη συμπεριφορά του εσωτερικού γονάτου.... :P Όσο ξεφεύγει κανείς από το στυλ των κολλητών ποδιών/γονάτων κι όσο αφήνει τα πόδια του να λειτουργούν ναι μεν παράλληλα,αλλά ανοιχτά στο ύψος των όμων,θέτει τις προϋποθέσεις να δουλέψει σωστά το εσωτερικό γόνατο.Αφήστε το εσωτερικό γόνατο να "ανοίξει" προς την στροφή και ανοίχτε τα σκέλια σας (συνήθως γιαυτό χρησιμοποιώ μια άλλη λακωνική έκφραση....η οποία όμως δεν γράφετε δημοσίως). :angry::(

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Βγάλε τη πρώτη φωτογραφία γιατί θα ανεβάσω τη δικιά σου με τη Λάουρα(του Λάππα άστη)

Σε κάθε περίπτωση αν κάνεις ανοιοιοιοιοιοιοισχτεεςεεεεεεεεεεεες στροφές έχει χρόνο να δοκιμάσεις όλα αυτά.

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να σπρώχνει με το χέρι μέσα πόδι μέσα στη στροφη

Πες στο παιδί για το βάρος σε ποιό πόδι πόσο....

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ναι και δεν χρειάζεται να γέεεεεεεερνουμε ντεεεεεεεε και καλάαααααααααα σε κάθε καρβοστροφή λες και τρέχουμε σε Γιγαντιαίο Σλάλομ....για να πούμε ότι γύραμε.

Δεν λέω ωραίο συναίσθημα και εντυπωσιακά,αλλά προϋποθέτουν σχετικά μεγάαααααααλη ταχύτητα και έεεεεεντονη φόρτιση.

Το να "εκβιάζεις" κατά κάποιο τρόπο να γύρεις υπερβολικά,ενώ δεν έχεις την ανάλογη ταχύτητα,το θεωρώ στην καλύτερη περίπτωση "παιχνίδι" και στην χειρότερη ανούσιο/κουραστικό και εντέλει δεν έχει αν σου μάθει κάτι.

Κάποτε ήθελα ντε και καλά σε κάθε στροφή να ακουμπάει το χέρι το χιόνι και τελικά κατέληγα να γέρνω τον κορμό μου...χαζοχαιρόμουν τάχα μου,ενώ στην ουσία και δεν μάθαινα τίποτα από κάρβινγκ και φαινόμουν ατσούμπαλος.

Όλα τα βασικά νομίζω κάποιος που τα μαθαίνει-δοκιμάσει-ανακαλύπτει μπορεί να τα κάνει και σε λιγότερο εντυπωσιακές γωνίες,με σχετικά μικρότερες ταχύτητες και όπως είπε και ο ΜΙΚ κάνοντας και πιο ανοιχτές στροφές. :angry: Αν κάποιος τα μάθει τα βασικά μετά και στις κόκκινες και στις μαύρες να μπει η λογική θα παραμέινει ίδια,απλά οι φορτίσει θα γίνουν εντονότερες....και εκει μην ανησυχείτε θα σκίσετε πολλά γάντια. :(

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Φιλε μου αν στο ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ειδες τον VERNER CROMATCHEK ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΙ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ .O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΙ ........ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΙ .

Αλλα στο ΚΑΙΜΑκΤΣΑΛΑΝ συχναζουν και αλλοι υποπτοι σκιερ οπως Ο ΑΕΡΑΣ ο ΓΙΑΜΟΥΚ και καποιοι αλλοι που κανουν διαφορα...

ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Φιλε μου αν στο ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ειδες τον VERNER CROMATCHEK ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΙ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ .O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΙ ........ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΙ .

Αλλα στο ΚΑΙΜΑκΤΣΑΛΑΝ συχναζουν και αλλοι υποπτοι σκιερ οπως Ο ΑΕΡΑΣ ο ΓΙΑΜΟΥΚ και καποιοι αλλοι που κανουν διαφορα...

Πολύ καλός natural skier ο Verner (από τους παλιούς, έκανε κυρίως στον Παρνασσό), αλλά μην φτάνουμε σε υπερβολές.Υπάρχουν και άλλοι σε αυτό το επίπεδο πλέον.

Κάνε μια βόλτα στο νότο (αν χιονίσει καμιά φορά φέτος) και θα δεις ότι οι περισσότεροι καλοί σκιέρ βρίσκονται στον Παρνασσό... :):)

Καταρχήν το Καιμάκ, του χρωστάει πολλά!!! Ο Wernaa ειναι εξαιρετικός 1) ανθρωπος και 2) σκιερ (αλπικού, οχι τελεμαρκ’ παρολο που το παλευει..χεχε.. :angry: ), αλλα αυτό που παρατηρει καποιος που τσουλαει σ’ολη την Ελλάδα, είναι, ότι πλεον καλοι σκιερ –ισως και καλυτεροι- υπαρχουν σε όλα μας τα χ/κ.

Αυτό που βλεπω κ τονιζω τα τελευταια 4-5 χρονια ειναι, πως σήμερα, μπορεις ανετα μεσα σε ένα Σάββατο να τσιμπήσεις 10 πιτσιρικάδες (πχ. μέχρι 20-22χρ.) σε οποιοδηποτε Ελληνικο κέντρο, να τους ανεβασεις με μαγικά (ας πουμε ελικοπτερο :angry: ) στην κορφή των Βαρδουσίων και να την κατεβουν ορθιοι. Μπορει να μην εχουν την πλεον υποδειγματικη κινησιορευστοτητα ή το τελειο transition των ultra-riders, αλλα θα την κατεβουν! Με αλλα λογια, το επιπεδο του Ελληνα χιονοδρομου, έχει βελτιωθει αρκετα, από τοτε που έγιναν κ πιο προσιτα τα ταξιδια στις χωρες με χιονοδρομικη παραδοση. Μη νομιζετε ότι κ στο εξωτερικό βλεπετε πολλους καλυτερους σκιερ..εκτος αν πεσεις καλοκαιρι σε κανα παγετωνικo προπονητικό camp κ σε κομπλεξαρουν once-&-4ever οι pro! :)

Αυτό που μας λειπει είναι η χιονοδρομικη ΠΑΙΔΕΙΑ (σεβασμος στις προτεραιοτητες της ουρας, πειθαρχεια στους κανονισμους κοκ)>>αλλά λες κ την εχουμε στους δρόμους ή στην καθημερινοτητα μας… :)

Τωρα, οσον αφορα το carving, καπου μακρια στο ιστορικό των threads (κατηγορια ski-τεχνικη), υπαρχουν ολοκληρα κατεβατα με αναλυσεις κοκ..:P

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Και μεχρι να το στρωσει, παρε ενα thread να σε κραταει ζεστο! :angry:

Απο τις παλιες καλες εποχες που...ειχαμε χιονι (και Αερα, Fidelio κλπ) :P

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=...indpost&p=26523

Οταν...ξεμπερδευτεις :):) πες μας! :angry:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Φίλε louis σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ το επίπεδο κανενός σκιέρ σε κανένα χ/κ στην Ελλάδα και όπως πολύ σωστά σημείωσε και ο Κωστής ο αριθμός κυρίως τον νεαρών σκιέρ που έχουν ένα καλό επίπεδο χωρίς να είναι αθλητές συνεχώς αυξάνετε .

Όσο για το αν οι περισσότεροι καλοί σκιέρ είναι στον Παρνασσό η όχι δεν νομίζω ότι θα το κρίνω εγώ η ακόμα αν χρειαζετε και κρίσης . Πάντως αν πούμε ότι είναι 100-200 ή όσοι είναι τέλος πάντων ,μέσα στον χαμό του Παρνασου δύσκολα να τους εντοπίσεις , ενώ στα Πηγάδια πχ εύκολα εντοπίζεις αρκετούς καλούς σκιέρ και γιατί υπάρχουν και γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσος όσος στον Παρνασσό.

Για την πρόσκληση σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σύντομα να κάνουμε σκι είτε στον Βορά είτε στον Νοτο.

ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

Σχετικά με το A-frame είναι κακό να υπάρχει διαφορά γωνίας στα δύο γόνατα? Στο παρακάτω link εμφανίζεται ο Bode Miller με διαφορά γωνίας στα γόνατά του http://www.head.com/__/view.php?hash=2098.5d14e831 .

Φιλικά, KonstantinosV

Οταν εχεις A-frame χανεις ταχυτητα. και αλλαζει και η στροφη.

Ο Βοde στη φωτο μπορει να εχει στο μυαλο του 1002 πραγματα ή ακομα και να κανει λαθος. ή μπορει ηδη να εχει αρχισει να στηριζεται στο μεσα ποδι για να αλλαξει στροφη...

Ο Σκοπος των αθλητων ειναι να κατεβουν τη διαδρομη τους στο λιγοτερο χρονο και πολλες φορες σημαινει οτι σε μια πορτα πρεπει να κοψουν για μπουν σωστα και καθαρα στην επομενη...

Μη συγκρινετε φωτος αθλητων.

Ανέφερα κίνηση αθλητή επειδή κάτι τέτοιους τους έχουμε ως σημεία αναφοράς. Όχι ότι μπορούμε να τους φτάσουμε ούτε δα αλλά και αυτούς κοιτάω. Όλοι το κάνουμε. Όταν ένας οδηγός αγώνων κάνει μια σωστή κίνηση με το τιμόνι, αν τρέξουμε μετά εμείς σε μια πίστα δεν είναι κακό να προσπαθήσουμε έστω και στο 1/100 να την μιμηθούμε. Δεν νομίζω ο Bode να θέλει να χάσει ταχύτητα και να έχει a-frame :lol: . Βέβαια τονίζω ότι δεν είμαι αθλητής, δεν ξέρω, απλά ρωτάω επειδή είδα ότι επικρίθηκε το a-frame.

Φιλικά, KonstantinosV

Δεν νομίζω ο Bode να θέλει να χάσει ταχύτητα και να έχει a-frame

Στους αγωνες ταχυτητας δε φρεναρουν?

flat out πανε ολη τη πιστα?

Aν κρινω απο τη στρεβλωση στο μεσα ποδι οπου εκει φαινεται οτι εχει τη μεγαλυτερη του πιεση, το εξω ποδι εχει γλυστρισει,skidαρει ελαφρα/ξεσερνει γι αυτο και πεταει τοσο χιονι, για μενα αυτο ειναι μειωση ταχυτητας.

Αυτη η φωτο ειναι 3 χρονων, ακριβως αυτο συμβαινει στο εξω ποδι, εχει χασει εντελως προσφυση, εχει δημιουργισει Α frame και μειωνει ταχυτητα.

post-592-1169244901_thumb.jpg

εδω σιγουρα επιταχυνει παντως

post-592-1169245379_thumb.jpg

εδω τι κανει? B)

post-592-1169245442_thumb.jpg

Βρε Πάνο σε όλες τις φωτογραφίες που παραθέτεις υπάρχει διαφορά γωνίας στα γόνατα. Δεν ξέρω τί εξυπηρετεί αυτό, αν εξυπηρετεί και αν γίνεται ηθελημένα από τους αθλητές ή είναι λάθος τους B) αν και δεν το νομίζω είναι σαν να λέμε ότι ο Σουμάχερ μπαίνει λάθος σε μια στροφή :blink: . Απλά επαναλαμβάνω δεν είμαι αθλητής ούτε έχω τρελές γνώσεις στο άθλημα. Επ'ευκαιρία της συζήτησης για κατά το δυνατόν ορθό carving (ας ΜΗΝ ξεχνάμε ότι ΔΕΝ είμαστε αθλητές) και με αφορμή την φωτογραφία του Bode Miller έθεσα ένα ερώτημα για προβληματισμό και συζήτηση. Ίσως ή μάλλον σίγουρα κάτι παραπάνω από εμάς ξέρουν οι πρωταγωνιστές-αθλητές των φωτογραφιών.

Φιλικά, KonstantinosV

Το A Frame σχηματίζεται στη φωτό με τον Bode, γιατί φορτίζει παραπάνω το εξωτερικό πόδι και το εσωτερικό πατάει ελαφρύτερα...

Τώρα γιατί γίνεται αυτό, είναι πολλοί οι παράγοντες.

Το κυριότερο είναι ότι θέλει να κάνει μία πιο κοφτή στροφή, για να μπει σωστά στην πόρτα και με την πρέπουσα ταχύτητα, ώστε να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη πόρτα.

Η φόρτιση λοιπόν του εξωτερικού ποδιού, λυγίζει παραπάνω το συγκεκριμένο σκι και το αναγκάζει να διαγράψει μικρότερο τόξο.

Σε αυτή την περίπτωση σαφώς και μειώνεται η ταχύτητά του, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο, χωρίς απαραίτητα να σκιντάρει το έξω σκι.

Τώρα για το τι είναι σωστό και λάθος σχετικά με την γωνία Α, σηκώνει πολύ κουβέντα.

Το σκι είναι πολύ σύνθετο για να το περιορίσεις και να το κρίνεις από μία στιγμιαία γωνία, που στην πράξη και στην συνεχόμενη κίνηση συνεχώς μεταβάλλεται.

Σε ιδανικές συνθήκες, σε καλοστρωμένη πίστα με μεγάλο πλάτος και χωρίς κόσμο, με σταθερή ταχύτητα (η τουλάχιστον σταθερή επιτάχυνση) και με σταθερής ακτίνας στροφές, για κάθε συγκεκριμένο σκι, μπορούμε να έχουμε μηδενική γωνία Α. Για να γίνει αυτό πρέπει η απόσταση των πελμάτων μας να είναι ίδια με την απόσταση των γονάτων μας, δηλ. οι κνήμες μας, τα γόνατά μας και τα πέλματά μας να ορίζουν συνεχώς ένα πλάγιο παραλληλόγραμμο, που δεν γίνεται ποτέ τραπέζιο...

Όταν όμως αλλάξουμε στις παραπάνω ιδανικές συνθήκες κάποια παράμετρο (ας πούμε την ταχύτητα μας η να θέλουμε να αποφύγουμε κάποιο εμπόδιο), τότε αυτόματα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα θα αλλάξει η γωνία στο frame μας και το τραπέζιο θα κάνει την εμφάνισή του.

Μην κολλάμε σε ένα παράγοντα μόνο, δεν είναι σε καμία περίπτωση το μοναδικό κριτήριο του αν κάνει κάποιος καλό σκι, αλλά καλό είναι να το προσπαθούμε να το πετυχαίνουμε συχνά (το μηδενικό A Frame), γιατί μας αναγκάζει να φορτίζουμε και το εσωτερικό πόδι σωστά και να μην το κουβαλάμε απλά.

Όταν αφήνουμε και τα δύο πόδια να έρθουν έξω από το σώμα μας (στο πλάι) και τα πατάμε και τα δύο καλά, έχουμε πολύ καλή αίσθηση της σταθερότητας και της ισορροπίας που είναι μεγάλο εφόδιο για προχωρημένο σκι στην πίστα και στο off piste... B)

Συνηθισμενος λογο για τη δημιουργια A frame , οι αθλητες για να στρεβλωσουν το εξω "πολυ σκληρο αγωνιστικο" σκι εριχναν ολο το βαρος τους.

Α frame δεν γινεται μονο ομως γι'αυτο τον λογο Loui.

Στη φωτο που εβαλα του Bode, τη πρωτη Κωστα δεν εχει Α frame.

Παρατηρησε τους πατους των 2 σκι οτι ειναι παραλληλη.

Σε αντιθεση με τη φωτο που εβαλες εσυ.

http://www.head.com/__/?2098.5d14e831

Επισης διαφωνω με το Loui οτι στηριζεται στο εξω ποδι αλλα στο μεσα...

στη συγκεκριμενη φωτο.

Πάνο δεν νομίζω στη φωτό του Bode που έβαλες να μην υπάρχει a-frame και οι πάτοι των δύο σκι δεν είναι παράλληλοι αν το παρατηρήσεις ενδελεχώς. Άλλωστε αν προεκτείνεις τα καλάμια των ποδιών του Bode, όπως έκανε ο ΜΙΚ στην πρώτη σελίδα, θα δεις ότι σχηματίζεται γωνία. Δεν μπορεί νομίζω οι πάτοι των σκι να είναι παράλληλοι και όχι τα καλάμια. Όπως και να έχει επιμένω ας μην είμαστε απόλυτοι, κάτι παραπάνω από εμάς ξέρουν αυτοί οι υπεραθλητές.

Φιλικά, KonstantinosV

Για το Α-frame κι εγώ νομίζω να το αποφεύγουμε όσο μπορούμε, είναι στάση που φορτίζει το ένα πόδι και αν γίνει το λάθος να φορτισθούν και τα δύο 50-50 θα οδηγήσει σε πτώση.

(Βέβαια ο πιο σίγουρος τρόπος για Α=0 είναι τα κολλημένα πόδια αλλά αυτό δε γίνεται στις πιο extreme καταστάσεις)

Οι 3 φωτό του Bode Miller όπως και οι ερμηνείες τους είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Για την πρώτη φωτό νομίζω ότι ο Β. έχει μπεί στη στροφή με μεγαλύτερη ταχύτητα (χωρίς να προλάβει να κόψει αρκετά) και χρησιμοποιεί Α-frame για να επιβραδύνει. Βρίσκεται λίγο πριν την πόρτα και στηρίζεται (φορτίζει) στο έσω πόδι και ετοιμάζεται να σηκωθεί.

Στη δεύτερη φωτό ο Β. έχει μπει τέλεια στη στροφή. Έχει μόλις περάσει την πόρτα, βρίσκεται στην κορυφή της στροφής και επιταχύνει. (η δεύτερη φωτό θα μπορούσε να είναι η «συνέχεια» της πρώτης).

Η τρίτη φωτό είναι κάπως ακατανόητη. Εδώ ο Β. είναι μακρυα από πόρτες, βρίσκεται στο τέλος της στροφής (στέκεται κάπως άτσαλα πιθανόν να είναι μετά από κάποιο άλμα), κοιτάζει την επόμενη πόρτα και ετοιμάζεται να αλλάξει ακμές για την επόμενη στροφή.