Jump to content

royale

Χρήστης Forum
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

royale last won the day on November 11 2019

royale had the most liked content!

Community Reputation

359 Excellent

About royale

 • Birthday 09/29/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Άγ. Δημήτριος, Αθήνα

Recent Profile Visitors

1,371 profile views
 1. Πως στο δι@ολο γίνεται στην Ελλάδα ένα σωρό διαδικασίες να δουλεύουν αντίστροφα, δεν μπορώ να καταλάβω. Εν προκειμένω: Αν κάποιοι υποτίθεται ότι οφείλουν να είναι υποδειγμα χιονοδρομικής συμπεριφοράς στο βουνό, είναι οι μαθητές των συλλόγων. Παραδόξως όλα αυτά τα χρόνια με διαφορά οι πιο απολίτιστοι είναι νεαρά μέλη τους, είτε τα βλέπεις στον Παρνασσό είτε στα Καλάβρυτα, είτε στη Βασιλίτσα, οπουδήποτε. Στις ουρές σπρώχνουν, περνάνε από το πλάι με τουπέ χιλίων καρδιναλίων τύπου "κάντε στην πάντα γιατί εγώ προπονούμαι τώρα και έχω να φύγω αύριο νωρίς για Δολομίτες", στα σαλέ κάθονται ξάπλα σε σκάλες και όταν τους λες "συγγνώμη, να περάσω" σε στραβοκοιτάνε. Εφεξής έχω αποφασίσει ότι θα προκαλώ ρεζιλίκια, λιγότερο στους εκκολαπτόμενους κάφρους και κυρίως εκεί που δικαιωματικά πρέπει, στους "δασκάλους" τους.
 2. Ωραία. Συμφωνούμε άρα ότι 180-200e κατ άτομο είναι ένα fair συνολικό κόστος για -ποιοτική- διαμονή 3 βράδια και κάρτες 3 ημερών; Με την οπτική του χιονοδρόμου και όχι του.. λαλά επισκέπτη, εγώ κάπου εκεί το ζυγίζω.
 3. Κύριοι, γνωρίζοντας ότι απευθύνομαι σε χιονοδρόμους που συνήθως έχουν μια προσλαμβάνουσα από εξωτερικό και τι/σε-τι-κόστος προσφέρεται εκεί, αλλά από την άλλη είναι γνώστες και του περι-Παρνάσσιου κοστολογικού παραλογισμού, θέλω την άποψή σας με το χέρι στην καρδιά τσέπη: Για ένα φουλ τριήμερο στο βουνό, δηλαδή: - διαμονή σε κάποιο εξαιρετικό κατάλυμα (όχι το κλασικό Αραχωβίτικο στούντιο με γκλίτσα/κουρελού στον τοίχο και δυο κομοδίνα ΙΚΕΑ) - κάρτες 3 ημερών στο βουνό Τι θα θεωρούσατε ρεαλιστικό κόστος κατ' άτομο; Για τρεις φουλ ημέρες σκι και τρεις διανυκτερεύσεις. Χωρίς να εξετάζουμε "και ποιος μου λέει ότι θα ανοίξει και τις 3 μέρες", "μα εγώ την τρίτη μπορεί να θέλω να πάω Δελφούς", κλπ επί του παρόντος. Ένα νούμερο, κατ άτομο, για 3 βράδια/3 ημέρες στο βουνό.
 4. Ορειβατικά tracks στα Άνω Κελλάρια από την Κυριακάτικη απόπειρα οργάνωσης του φωτογραφικού μου αρχείου.
 5. Σχετικά με τις καθημερινές, η αίσθησή μου είναι ότι αν έχουν παρεμφερείς τιμές διανυκτέρευσης και κάρτας με τα ΣΚ, πολύ δύσκολα ο πολύς κόσμος θα πάρει άδεια από τη δουλειά του για να έρθει με μοναδικό τυράκι τη λιγότερη προσέλευση... Ας μην αναφερθούμε καν σε οικογένειες με παιδιά που έχουν σχολείο και άρα γίνεται πιο δύσκολο (εκτός από καποια ιδιωτικά που έχουν ski weeks και στην Ελλάδα προς έκπληξή μου). Για να συζητήσουμε οτιδήποτε πέραν μιας μεμονωμένης καθημερινής μετά από κακοκαιρία που οι αφοσιωμένοι θα επιδιώξουν να ανέβουν αυθημερόν, πρέπει αφενός να έχει αποκατασταθεί η πίστη ότι θα εξαντλούνται όλες οι πιθανότητες να δουλέψει ό,τι περισσότερο μπορεί, αφετέρου να ανέβει κάποιος για πολυήμερο (πχ 3 μέρες σκι με 2 διανυκτερεύσεις) σε οικονομικό πλαίσιο που να του είναι ξεκάθαρα συμφέρον. Αν το κατάλυμα φερ' επείν του καλύτει τις κάρτες σε μια τέτοια περίπτωση. Αυτό το τελευταίο με έχει απασχολήσει πολύ και προσωπικά, γιατί αποτελούσε σημαντικό κίνητρο όταν πηγαίναμε στο εξωτερικό ως προς την εβδομαδιαία διαμονή, αφού πολλές φορές το ξενοδοχείο συμπεριελάμβανε την κάρτες. Οκ, στην Ελλάδα είναι παλαβό να αξιώσουμε από ιθαγενή να πάει μια εβδομάδα διακοπές χειμερινές, αλλά το 3ήμερο-4ήμερο δε νομίζω ότι θα χάλαγε κανέναν αν ήταν cost efficient. Προς τούτο ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική θέληση και του χιονοδρομικού (πακέτα προς ξενοδόχους/ιδιοκτήτες καταλυμάτων) και τανάπαλιν.
 6. Εμ αυτό περιμένουμε, το άδειασμα από τα hip crowds μετά την Καθαρά Δευτέρα έως και τα τέλη Απρίλη :-) Απλά το θέμα είναι ότι πλέον η κατάσταση μετατοπίζεται στα εντός, τα οποία στην πορεία έχουν γίνει προβληματικά. Μακάρι κάπως να δουλέψει γιατί από εδώ και πέρα το εκτός πιθανότατα δε θα έχει κανένα νόημα.
 7. Ναι αυτό μια χαρά δείχνει αλλά προϋποθέτει μετωπική στάση (σκι).
 8. Πάνο, εξαιρετική η τοποθέτηση και πολύ ενδιαφέροντες οι προβληματισμοι που θέτεις. Σήμερα, σα να μη φτάνει που είμαστε βιδωμένοι στο βούρκο της πρωτεύουσας, έχουμε κάτι τσόγλανους να μας παίρνουν να μας λένε ότι δεν έχουν ματαδεί τη Φτερόλακα ντυμένη με τόσο χοντρό παλτό. Και όταν τους ρωτάω για τα λούκια και την Καλλιόπη μου απαντάνε ομαδικά γελώντας "μπα, χάλια είναι..".
 9. Στον έρωτα και τα Άνω Κελλάρια όλα επιτρέπονται. Έχεις ένα point εκεί, αλλά όντως θυμάμαι μια αξέχαστη σεζόν που ένας χαρακτήρας με snowmobile μπούκαρε μια από Αθηναϊκό μία από Φτερό στο πεδίο του ΧΚΠ και έκανε ένα προς ένα όλα τα καγκουριλίκια στο βιβλίο κάτω από τον Γεροντόβραχο, ενώ σκιέρ παρατηρούσαν αποσβολωμένοι.
 10. Προσωπικά το παράπονό μου είναι ότι δε συμμετείχα σε κάποια από τις εξορμήσεις που έκανε προ δωδεκαετίας ο Δ.Πάππος με το ρατράκ στα Άνω Κελλάρια. Είχα τότε έναν σχετικό δισταγμό σχετικά με το πως θα δούλευε σε σχέση με το υπόλοιπο γκρουπ, δεν ήμουν τόσο σίγουρος. Μετά την απώλεια του κ. Δημήτρη δεν ξανάγινε. Ωστόσο το ρατράκ υπάρχει ακόμη. Και σε μια πρόσφατη νύξη που είχα κάνει στη νεότερη γενιά, δεν ήταν αρνητικοί ως προς το ενδεχόμενο να ξαναγίνει. Μήπως πρέπει να οργανώσουμε μια ομάδα κρούσης σχετικά;
 11. Τι στο καλό τότε, σε τι να αναφερόταν ο δικός μου περί αποψίλωσης;; Για κάτσε να επανέλθω σχετικά, όχι τίποτα άλλο αλλά μη διασπείρουμε ραδιοαρβύλες άθελά μας.
 12. Δε βγάζει ρε γμτ κάτι που να πιάνει στο strap του backpack ή έστω στον καρπό ξέρω εγώ; Δεν μπορεί.
 13. Τώρα που άλλαξα το κράνος δε θέλω να βάλω ξανά mount πάνω για GoPro. Εξάλλου αραιά ίσως και ποτέ τραβάω. Το ερώτημα είναι τι ενδείκνυνται ως καλύτερο υποκατάστατο αν όχι στο κράνος; Το harness είναι γελοίο, sticks ούτε λόγος, τα straps του κράνους το ίδιο συν ότι δε με ψήνουν ως ασφάλεια να μείνει στη θέση της σε μια τούμπα. Ίσως αυτό για τον καρπό;
×
×
 • Create New...