Jump to content

aab

Χρήστης Forum
 • Content Count

  1,453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by aab

 1. Κακεντρεχές (;) αλλά και αυτή αλλά και αρκετοί άλλοι στον αθλητισμό (πχ, Pinturault αλλά και Τστσιπας, Σακαρη κοκ) δείχνουν τη σημασία που έχει για την πορεία σου ο μπαμπάς κι η μαμά!
 2. Με όποιο κριτήριο και αν εφαρμόσεις, το ΧΚΠ είναι το σημείο αναφοράς της ελληνικής χιονοδρομίας. Στα θετικά του, έχει (σχετικά) μεγάλο πεδίο, σύγχρονο εξοπλισμό, εύκολη πρόσβαση από μια μεγάλη αγορά και η ευρύτερη περιοχή είναι ενδιαφέρουσα. Επίσης, στο ΧΚΠ η διοίκηση του κέντρου και οι σύλλογοι μπορούν να οργανώσουν αγώνες που δεν μπορούν να οργανωθούν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Από την άλλη, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί οργανωμένο ή ακόμα και απλώς ασφαλές με τη συνήθη έννοια του όρου. Είναι ικανοποιημένοι με το να είναι οι μονόφθαλμοι.
 3. Το πρόγραμμα συντηρήσεων τηρείται; Με Αυστριακή ακρίβεια ή αυστριακή τσιγκουνιά;
 4. Η οικονομική πραγματικότητα όμως είναι ότι το ερχόμενο ΣΚΔ είναι οι τελευταίες μέρες που παρατηρείται σχετικά μαζική προσέλευση στα ΧΚ της χώρας.
 5. Ναι! Το Vail λειτουργεί με τη λογική των αεροπορικών εισιτηρίων. Αν κλείσεις νωρίς (>7 ημέρες) έρχεται πιο φθηνά, το πολυήμερο έχει μια έκπτωση, οι καθημερινές, κοκ. Έχω όμως μια προσωπική απορία - πως θα δικαιολογούσα στον εαυτό μου το ποσό; Στα γίγουρα δεν θα έβγαζα τα 6πλάσια στην Αμερική ώστε να μη μου προκαλεί έκπληξη / πόνο!
 6. Λίγο χιονάκι από δω, λίγο από εκεί, μήπως να ανοίγανε και καμιά πίστα ακόμη; Η 6 πλέον πρέπει να θέλει 20-30 μέτρα, ο Δίας ήταν έτοιμος από την προηγούμενη εβδομάδα, διαβάζω το ΜΙΚ ότι η 7 δεν είχε πρόβλημα. Λίγο προσπάθεια θέλει!
 7. 1) Για 2 όμοια κατά τα λοιπά πέδιλα, το πιο μακρύ πάει πιο γρήγορα. Το πιο κοντό στρίβει ευκολότερα. 2) Το παλιό πέδιλο πάει πάντα πιο αργά. Ότι service και αν κάνεις εντός συνόρων (σε αυτούς που ξέρω), οι ιδιότητες του πάτου (να μην κρατάει το νερό) δεν αποκαθίστανται.
 8. Συμπαθέστατα τα ανωτέρω αλλά να ενημερώσω ότι κομβικό στέλεχος του ΧΚΠ άφησε το καλάμι (κνήμη και περόνη) του στην 10 επειδή αφέθηκε στη γοητεία της ταχύτητας. Το μυαλό μπροστά από τη μύτη των πεδίλων μας!
 9. Μα τι χαζοί που είναι αυτοί οι Κατερινιώτες (αυτοί ντιπ για ντιπ), Λαρισαίοι (αλλά και Θεσσαλονικείς) σύλλογοι που έρχονται στον Παρνασσό και πληρώνουν βενζίνες και ξενοδοχεία για να κάνουν προπόνηση οι αθλητές τους. Έχω κάποιες άλλες προδιαγραφές κατά νου. Και τα δύο κέντρα που σχολίασα (που είναι κι από τα ομορφότερα της χώρας, κυρίως η Β) αυτή τη στιγμή είναι με μια πίστα
 10. Το Ελατοχώρι ΔΕΝ λειτουργεί. Δες την κάμερα, το απόλυτο χώμα. Η Βασιλίτσα έχει χιόνι στην ΕΛιμεία για χιονοπόλεμο και στον Φίλιππο απλά για δείγμα. Πέραν από το Καϊμάκ με τα γνωστά προβλήματα, έχει χιόνι στα Πηγάδια, 100% τεχνητό. Οπότε εγώ ο κακός ο άνθρωπος ρωτάω τους φίλους του τεχνητού. Τα εισιτήρια των Πηγαδιών τα τσεπώνει ο μισθωτής, το ρεύμα για τα κανόνια ποιος το πληρώνει; ΥΓ Παρατήρηση και σχόλιο εκτός θέματος!
 11. Σωστό, αλλά να θυμόμαστε ότι τον Απρίλιο η ΕΤΑΔ θα κάνει ταμείο. Η διεύθυνση Χονδρού ξόδεψε χρήματα για να λειτουργεί το ΧΚΠ σχετικά καλύτερα από το πρόσφατο παρελθόν. Αν το ταμείο βγει μείον, χαλαρά μπορούμε να ξαναβρεθούμε με προβληματικά στρωσίματα, λιφτ που ανοιγοκλείνουν κατά το δοκούν, κλπ.
 12. Εϊναι γεγονός ότι η συντριπτική πλεοψηφία των πελατών του ΧΚΠ, ψηφίζει Περικλή. Άρα κανονικά θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι και να παρατηρείται κοσμοσυρροή. Όμως σκεφτείτε κι αυτόν που βλέπει στο snowreport διάφορα ΧΚ που φαίνονται ανοιχτά και είναι κατάλληλα μόνο για να μαζέψεις ραδίκια; Κάποιοι βγάλανε τίτλους χιόνισε στο ΧΚ*, και δεν μπορούσες ούτε χιονοπόλεμο να παίξεις. Και για να είμαστε σοβαροί που αλλού πέραν του ΧΚΠ και του ΧΚΚ (τα ΣΚ) μπορείς να γράψεις χιλιόμετρα σκι; Άρα μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες στην Αθήνα σήμερα λέγανε ανέβα στον μέσο χιονοδρόμο;
 13. κι όπως είπε ο Ρικ στην Ιλζα «we will always have Paris”. Σοβαρά τώρα, τι πιθανότητες υπάρχουν αν δεν χιονίσει σύντομα, τι πιθανότητες υπάρχουν να λειτουργήσει κάποιο ΧΚ πλην Παρνασου;
 14. Φαντάζομαι ότι όλοι μας έχουμε προσέξει ότι οι φούντες για την επιβίβαση στον Ηρακλή βρίσκονται στο σημείο που επιταχύνει και σηκώνεται και όχι λίγο πιο πριν ώστε να κάτσεις με ασφάλεια!
 15. Έχει δοκιμάζει κανείς να πάει στο αεροδρόμιο με ταξί κι αποσκευές πέδιλα; Πως το είπε στον ταξιτζή;
 16. Όσοι είχαν διαβάσει παλιότερες αναρτήσεις μου, θα θυμούνται τις κόντρες μου με τον VRO για τις κάρτες των αθλητών στο ΧΚΠ. Βάσει της γνώσης μου των δύο μεγάλων συλλόγων της ΑΘήνας, ήξερα ότι ποτέ (ή έστω σχεδόν ποτέ) δεν δώθηκε κάρτα αθλητή (είτε του € 1 σε αγώνα είτε του ειδικού τιμολογίου) σε μη αθλητή. Φέτος, υπήρξε μια εντυπωσιακή αύξηση στο αθλητικό τιμολόγιο που κατόπιν των αντιδράσεων την πήραν πίσω και έπεσε το ημερήσιο στα € 5. Και φθάνουμε στο χθες όπου εμφανίστηκε σύλλογος της Στερεάς Ελλάδας στα ταμία και ζητούσε να πάρουν όλοι οι του λεωφορείου αθλητική κάρτα. Δεν έμεινα γιατί θα το πάθαινα το εγκεφαλικό, Τελικά, λαμόγια σαν τους δημαρχούκους δεν έχει! ΥΓ Μήπως για να δίνει το ΧΚΠ τα 5ευρα εισητήρια να ζητάει τον αριθμό ΕΟΧΑ ή FIS;
 17. Δυστυχώς το χιόνι εξαντλείται ραγδαία. Βρέθηκα στο ΧΚΠ την Παρασκευή και χθες κι η διαφορά ήταν εντυπωσιακή. Την Παρασκευή ήμουν 100% Κελάρια (ήταν κι ένας άλλος, γνωστός, τύπος με κόκκινο μπουφάν) και οι πίστες με εξαίρεση τον Ηρακλή δεν είχαν πέτρες ή είχαν σήμανση οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Χθες ξεκίνησα από Φτερόλακκα. Μεγάλη ουρά στο ταμείο γιατί έφθασα μετά από λεωφορείο. Περισσότερα σε άλλο post. Η 14 ήταν πιο πολύ πέτρες από χιόνι. Την εγκατέλειψα άμεσα και πέρασα Κελάρια. Στον Βάκχο υπήρχε αγώνας αλλά υπήρχε ένας επαρκής διάδρομος για να κατέβεις. Ο Τηλέμαχος σταματούσε ξαφνικά και υπήρχε βέλος που σου έδειχνε να πας προς Περικλή. Πριν όμως από το βέλος, οι σκιέρ είχαμε ξυρίσει το χιόνι και είχε βγει πάγος. Μετά από μια πλαγιολίσθηση (γύρω στις 12) δεν ξαναπέρασα. Περικλής, σταθερή αξία. Μας βλέπω από βδομάδα να κάνουμε πάνω-κάτω τον Περικλή, Ο Αίολος σε πολλά σημεία πλέον έχει βγάλει πέτρες. Υπάρχει σήμανση αλλά οι πολλές παρακάμψεις είναι εκνευριστικές. Η Διήανειρα σε καλή κατάσταση. Ο Ηρακλής έχει ένα μεγάλο κομμάτι με πέτρες στο κέντρο του αλλά κατεβαίνει. Τέλος, η πίστα Αφροδίτη απρόσμενα καλή. Μάλιστα, επειδή ήμουν ένας από τους ελάχιστους που την κατέβαιναν, διασκέδασα. Και για το τέλος πάλι Φτερόλακκα. Πήρα την Περιφερειακή και προσπάθησα να κατέβω την κόκκινη 7 αλλά οι πέτρες ήταν ορατές και πολλές. Έτσι, κατέβηκα από το δρόμο που και αυτός είχε πέτρες ειδικά στο τελευταίο απότομο κομμάτι. Συνοψίζοντας, σωστή η συμβουλή του MIK. Αν όμως δεν πέσει χιόνι, δεν πρόκεται σύντομα να ξανακάνω σκι στο ΧΚΠ
 18. Ρε ΜΙΚ, γιατί με ταλαιπωρείς; κανονισμός εθνικού δρυμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΥΜΟΥ (165596/2994/85 απόφαση Υπ. Γεωργίας, ΦΕΚ 458/Β/85) ......................................................... Δ. Κατά την παραμονή μέσα στο Δρυμό, δεν επιτρέπεται: .................................12. Το κυνήγι κάθε ζώου, με οποιοδήποτε μέσο, σε όλη τη διάρκεια του έτους στον πυρήνα του Δρυμού, καθώς και σε απόσταση μέχρι 1000 μέτρα από τους χώρους αναψυχής περιμετρικά και από τον άξονα του δρόμου «Ασπρόχωμα – Παλιοπαναγιά». .......................... 16. Η πρόκληση ζημιών σε γεωλογικούς σχηματισμούς. ....................................................... ΣΤ. Για τους παραβάτες του κανονισμού αυτού, εφαρμόζονται οι Διατάξεις του Ν.Δ. 86/1969, του Ν.Δ. 996/1971, του Νόμου 177/1975 και του Νόμου 998/1979.
 19. 1) Τα εκρηκτικά ρητά απαγορεύονται στο χώρο του ΧΚΠ και στον ευρύτερο χώρο. Ομοίως απαγορεύεται και το κυνήγι ασχέτως το τι κάνουν διάφοροι κάφροι. 2) Μηχανήματα αποχιονισμού στους αναβατήρες ήδη υπάρχουν και χρησιμοποιούνται. 3) Πολύ σωστά γράφεις ότι το ΧΚΠ θα έπρεπε να απασχολεί προσωπικό για τις 10-20 ημέρες που χρειάζεται να γίνει αποπαγοποίηση (ή κάτι άλλο έκτακτο), το οποίο έχει και μια άλλη απασχόληση. Όμως, αυτό θα προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις από συνδικαλιστές ένας εκ των οποίων είναι και τοπικός παράγοντας.
 20. MIK, Στο είπα ήδη - πρόσεχε το μήκος. Ανακατώνεις πράγματα που ήδη γίνονται, με πράγματα που ρητά εκ του νόμου απαγορεύονται και θα έκαναν τον εκάστοτε διευθυντή του ΧΚΠ ή του ΧΚΚ ή του ΧΚΒ τακτικό πελάτη στο αυτόφωρο, με πράγματα που θα έπρεπε να γίνονται αλλά η τυχόν εφαρμογή τους θα προκαλούσε πολλαπλές αντιδράσεις.
 21. Όχι, δεν ισχύει. Αν πάθεις κάτι, το ΧΚΠ έχει νομική υποχρέωση να σε κατεβάσει σε ασφαλές σημείο.
 22. Συμβουλή από μεγαλύτερο: Όταν δεν εκφράζεσαι σωστά, δεν ακούγεσαι!
 23. Όμως, η εμπειρία μου της Κυριακής ήταν ότι οι πέτρες είχαν σηματοδοτηθεί κι ότι υπήρχαν δύο πιστέρ στο παρατηρητήριο και ήλεγχαν τις πίστες στα Κελάρια. Ναι, είδα κόσμο να βγαίνει στις πέτρες αγνοώντας τη σήμανση. Είδα αρχάριο σανιδά να φεύγει στο απότομο του Βάκχου και να φρενάρει σε βράχο το σανίδι του (ευτυχώς) γιατί δεν ήξερε να στρίψει, είδα σκιερ να γράφουν στα @ρχίδι@ τους πιστέρ που κατέβαζαν φορείο, κλπ. ΕΠίσης, ο μ.ο. των πιστέρ είναι πολύ, πολυ χαμηλά. Δεν μπορούν να παρέμβουν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Δυστυχώς όμως, ήταν πολιτική απόφαση να φύγει ISS και να έρθουν άνθρωποι παντώς καιρού. Χρειάζονται άνθρωποι σαν το MIK. Ξέρει τι λέει, είναι παρατηρικός απλά πρέπει να γίνει πιο συνοπτικός. ΥΓ Οι διαχειριστές πρέπει να υπενθυμίζουν διαρκώς ότι το forum είναι δημόσιο κι ότι γράφεται εδώ διαβάζεται και στην ΕΤΑΔ (κι όχι μόνο). Όταν πχ κάποιος γράφει πως ξεγέλασε το σύστημα των πόντων, η ΕΤΑΔ κόβει τους πόντους (επί δικαίων κι αδίκων πέφτει η αύξηση και η ουρά). ΑΠό την άλλη, με τα σχόλια του MIK, σφίγγουν οι κ@λ@ι
 24. Κι εδώ νιώθω την ανάγκη να γίνω κακός γιορτιάρες μέρες: συστήματα ανάκτησης ενέργειας έχουν μπει στους καινούργιους αναβατήρες; Αν το 2012 οι ανάγκες ήταν 2Mwh, πόσο μικρότερες είναι σήμερα; Καλή χρονιά με πολλλά χιόνια!
 25. Πραγματικά θα ήθελα να δω μια σύγκριση με Αράχωβα μέσω των ανακοινωμένων τιμών στο booking. Γιατί μόνο συγκρίνοντας παρόμοια πράγματα μπορείς να κάνεις τέτοια σχόλια.
×
×
 • Create New...