Jump to content

gordonas

Χρήστης Forum
  • Content Count

    148
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by gordonas

  1. Αυτό είναι ζωή, αυτό είναι ευτυχία. Τα ζω και εγώ με τις κόρες μου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Πάντα τέτοια!
  2. Δύσκολα θα μείνει κάτι μετά την πολύ μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες 8 ημέρες. Μετά τις 18 δεν φαίνεται κάποια ψυχρή εισβολή σε τέτοια επίπεδα που να δώσει αρκετό χιόνι και θερμοκρασίες για το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου. Προσωπικά ξεκίνησα αποθήκευση εξοπλισμού και ρουχισμού. Καλά να είμαστε, τον Δεκέμβριο πάλι.
  3. Για να μην κράζω τους άλλους μόνο. Και η δική μου κόρη, επειδή φέτος έκανε από την αρχή της χρονιάς με παράλληλο (και πέρυσι αλλά τι να προλάβει στην περυσινή σαιζόν), είχε πέσει με τα μούτρα στην ταχύτητα (όχι σαν τους χάρους που είδα, αλλά πάνω από τις δυνατότητες της), προφανώς και καλά να μου δείξει ότι πάει πιο γρήγορα από εμένα. Της το εξήγησα ότι δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε γρήγορα κουτρουβαλώντας, ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη, ότι χρειάζεται να έχει ρυθμό, να ελέγχει την πορεία της, τις στροφές της, ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία να βελτιώσει την τεχνική της, κτλ. Ακούει και θα συμμορφωθεί. Αν δω ότι δεν συμμορφώνεται απλά δεν θα ξαναδεί χιονοδρομικό. Άλλη απίστευτή ιστορία, με τα μικρά που κλέβουν στην σειρά (στα πιατάκια προφανώς). Στο πιατάκι στην Θέτις που κάναμε 2-3 φορές για ζέσταμα στην αρχή, ήταν 3-4 με κάτι φανελάκια με νούμερα (κάποιο αγώνα θα είχαν, νομίζω με sb), που έκλεβαν απροκάλυπτα. Μπροστά στα μούτρα σου. Άσε που κατέβαιναν την Άλκηστη με τα 1.000 για να πάνε στο snowpark απέναντι. Οι διασταυρώσεις που λέει ο Vro. Ειδικά η συγκεκριμένη είναι κίνδυνος-θάνατος. Για τους ΕΟΣ δεν ξέρω. Νομίζω ότι ασχολούνται μόνο με αθλητική χιονοδρομία και δεν το θέλω, ούτε τα κορίτσια το θέλουν. Είναι σε μια ηλικία που ευχαριστιόμαστε να κάνουμε σκι όλοι μαζί παρέα, μοναδικές στιγμές. Όταν μεγαλώσουν θα πηγαίνουν μόνα τους. Αν μου κάποιος για την παρέα με τα άλλα παιδιά, ποια παρέα; Στο λεωφορείο μπρος και πίσω; Να ευχαριστιούνται μαθαίνοντας να κάνουν πόρτες, ξέροντας τις δικές μου δεν παίζει. Δεν θέλω να τα ξεφορτωθώ σε κάποιον σύλλογο, μου αρέσει να πηγαίνουμε μαζί, περνάμε φανταστικά. Συμπεριφορά θα μάθουν από εμένα, συμφωνώ ότι έχει τεράστια σημασία ο δάσκαλος αλλά έχουν και οι γονείς.
  4. Η μεγάλη κόρη επειδή φέτος έφτασε στο κατάλληλο επίπεδο, ήθελε να κάνεις όλες τις πίστες στο ΧΚΚ (εκτός από τις 2 μαύρες) και μας είχε μείνει η Ειρήνη. Το είχε βάλει σκοπό να την κάνει πριν κλείσει η σαιζόν. Σήμερα κατά τις 12 το μεσημέρι (περίπου), είπαμε να πάμε Ειρήνη. Άγκυρα (προφανώς την αγχώνει, αλλά λόγω χαρακτήρα συνεχίζει να την χρησιμοποιεί) και βγαίνουμε δεξιά. 12 το μεσημέρι και η πίστα ήταν σαν να μην είχε περάσει κανένας!! Στρωμένη, ωραίο χιόνι, ξετρελαθήκαμε. Είχαμε συνεννοηθεί να μην πάμε κάτω κάτω γιατί υποψιαζόμουν ότι θα κόλλαγε τρελά από την Δάφνη και κάτω. Όντως έτσι ήταν. Στρίψαμε στο δρομάκι δεξιά και ρίξαμε "περπάτημα" μέχρι Βαθιά Λάκκα. Αν υπήρχε τρόπος να αποφύγουμε το περπάτημα ή την Δάφνη, θα την κάναμε άλλες 2-3 φορές, μέχρι να φύγουμε. Κάναμε άλλη μια Στύγα και φύγαμε. Παίζει να μην είχαν κάνει την πίστα πάνω από 10-20 άτομα. Στις 12 το μεσημέρι, τέτοια πίστα, με τέτοιο χιόνι! Πραγματικά τεράστιο κρίμα. Μεγάλος συνωστισμός στην Στύγα (μετά τις 10:30), πάρα πολλοί πήγαιναν χωρίς να έχουν έλεγχο των ski/snowboard. Είναι λες και θέλουν να σπάσουν κάποιο όριο ταχύτητας. Δεν το καταλαβαίνω. Τι νόημα έχει να πιάσεις μεγάλη ταχύτητα, όταν το στυλ σου είναι ΧΑΛΙΑ; Βλέπω τύπους που πραγματικά τους χαίρομαι, αλλά αυτοί τηρούν όλους τους κανόνες. Βλέπω και τύπους όμως που είναι σε ένα ψιλο-προς-το-μεσαίο επίπεδο, που απλά πηγαίνουν υπερβολικά γρήγορα, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν επικίνδυνες καταστάσεις, ούτε να τις αποφύγουν αν χρειαστεί. Περνούν πολύ κοντά από χιονοδρόμους που πηγαίνουν πιο αργά και από τύχη δεν γίνονται περισσότερες συγκρούσεις. Μου έχει τύχει εμένα να περάσουν ξυστά, έχω δει να περνάνε ξυστά και από τις δύο κόρες μου. Ιδιαίτερα την μικρή που πηγαίνει πιο αργά. 102.000.000€ για χιονοδρομικά! Στην Ελλάδα! Θα έδινα 40 στον Παρνασσό, 30 στα Καλάβρυτα και 30 στην Βασιλίτσα. Τα 2 θα τα έκοβα Κάπου διάβασα ότι έχει κάνει αίτηση και το Χ.Κ. Πηλίου. Πείτε μου ότι θα φύγουν εκατομμύρια ακόμα και στο Πήλιο αυτού του υψόμετρου, να τρελαθώ τελείως. Ρε παιδιά, δεν είμαστε Ελβετία. Χρεοκοπημένη χώρα είμαστε με αστεία παραγωγή. Είναι 1.000 φορές προτιμότερο να φτιάξεις 3 πολύ δυνατά Χιονοδρομικά Κέντρα παρά να διατηρείς αυτών τον τεράστιο αριθμό για το μέγεθος της χώρας. Παρνασσός, Καλάβρυτα και Βασιλίτσα με σωστές κινήσεις μπορούν να μεγαλώσουν τόσο το πεδίο τους αλλά και τις σαιζόν τους, ώστε να εξυπηρετήσουν όλους τους χιονοδρόμους της χώρας. Τα επόμενα λεφτά που θα πέσουν στα Καλάβρυτα τι πηγή χρηματοδότησης έχουν;
  5. Ο Τράμπ λέει 10 πράγματα και κάνει το 1. Δεν με ανησυχεί τόσο. Η Ελλάδα έχει ήδη αμυντικές δαπάνες στον θεό, πάνω από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και δεν πρόκειται να τις αυξήσει. Ίσα ίσα που μπορεί η αύξηση των αμυντικών δαπανών από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και η δημιουργία Ευρωπαϊκής άμυνας να μας ευνοήσει. Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η χώρα έχει άλλες προτεραιότητες από τα χιονοδρομικά. Μπορεί εμείς που ασχολούμαστε να επωφελούμαστε, αλλά αν δούμε την μεγάλη εικόνα είναι πεταμένα λεφτά. Εκτός από Παρνασσό, Καλάβρυτα, Βασιλίτσα δεν έπρεπε να πέσει ούτε 1 σεντ οπουδήποτε αλλού. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για επενδύσεις στον παραγωγικό τομέα. Αν η χώρα αποκτήσει σοβαρό παραγωγικό τομέα, η επόμενη γενιά θα έχει λεφτά να κάνει τα 10πλάσια στα χιονοδρομικά. Τώρα απλά ρίχνουμε τα λεφτά μας στο πηγάδι. Μπορεί να μην είναι τα σκυλάδικα της δεκαετίας του '80 αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Τουρίστες στην Ελλάδα για χιονοδρομικά που θα κάνουν απόσβεση δεν θα δούμε ποτέ. Αντίθετα για την θάλασσα έρχονται εκατομμύρια ανθρώπων. Η εσωτερική κατανάλωση είναι αδιάφορη. Σημασία έχουν τα λεφτά που έρχονται εκτός χώρας.
  6. Το Μαίναλο έχει δύο βασικά προβλήματα. Πρώτο και κύριο ότι δεν έχει κοντά του θάλασσα, όπως ο Χελμός, η Ζήρεια ή ο Ταΰγετος. Για αυτό δεν έχει τις περισσότερες φορές τον απαιτούμενο υετό. Δεύτερο και επίσης βασικό, ότι για την νότια θέση που είναι χρειαζόταν 200-300 μέτρα παραπάνω υψόμετρο ώστε να έχει τις απαραίτητες θερμοκρασίες για χιονόπτωση και διατήρηση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι ψιλο-καταστροφικός.
  7. Όσο αφορά την οικογένεια χρειάζεται και εβδομάδα χειμερινών διακοπών. Αυτό και αν είναι επιστημονική φαντασία. Την ξεπερνάει.
  8. Ο ιδιώτης θέλει να κάνει απόσβεση σε λελογισμένο χρονικό διάστημα. Στον τουριστικό τομέα θα ανέφερα πρόχειρα ως μέγιστο την 5ετία (άντε και λίγο παραπάνω σε μεγάλα projects). Οι υποδομές ενός χιονοδρομικού είναι τόσο δαπανηρές, που ο χρόνος απόσβεσης τους τείνει στο άπειρο, ακόμα και αν παραχωρήσεις και άλλα πράγματα στον ιδιωτη (σαλέ, εισιτήρια κτλ.). Στην καλύτερη μια γενιά. Κανένας δεν θα βάλει τα λεφτά του στα 40 για να τα πάρει πίσω στα 60. Επομένως οι υποδομές μονοσήμαντα πάνε στο κράτος, όπως και πλήθος άλλων υποδομών. Το κράτος μπορεί να αποδώσει καλά ως διαχειριστής υποδομών μόνο όταν λειτουργεί με χαρακτηριστικά ιδιωτικού τομέα. Ας πούμε, ο διευθυντής του ΧΚΚ έχει μονιμότητα; Οι υπάλληλοι του χιονοδρομικού είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα; Αξιολογούνται; Όχι, όχι και ναι. Για αυτό και αποδίδουν πολύ καλύτερα από τις τυπικές δημόσιες υπηρεσίες που ξέρουμε. Επειδή πήγα στο αγαπημένο Πήλιο την προηγούμενη εβδομάδα, συγγνώμη αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση με ΧΚΚ. Ένα διθέσιο καρεκλάκι για όλους, ένα συρόμενο που το είχε αγκαζέ κάποια ομάδα και τέλος. Μην επεκταθώ στα υπόλοιπα. Αγαπημένο, πανέμορφο, αλλά για λίγους και καλούς. Το ΧΚΚ είναι για πολλούς, άσχετους, μέτριους και καλούς.
  9. ΟΚ όλα, αλλά ουρές 2+ ωρών για μια κατάβαση στα Καλάβρυτα, δεν έχουν υπάρξει φέτος. Ούτε καν 30 λεπτά. Νομίζω ότι στην ημέρα που αναφέρεσαι ήμουν και εγώ Καλάβρυτα.
  10. Στην Τρίπολη υπάρχει το ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), που αποτελείται από στίβο, εξέδρες, γήπεδα τένις, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, κλειστό κολυμβητήριο και άλλα. Ότι έχει φτιαχτεί εκεί είναι με λεφτά των πολιτών (Ελλήνων ή Ευρωπαίων), μέχρι το τελευταίο Σεντ. Πως θα επιστραφούν στον φορολογούμενο αυτά τα χρήματα; Άμεσα, με κανένα τρόπο. Έμμεσα έχει αποσβέσει ήδη τα λεφτά του. Ακριβώς το ίδιο και το κάθε χιονοδρομικό κέντρο. Δίνουμε τους φόρους μας και το κράτος φτιάχνει κάποιες υποδομές προς χρήση και ευχαρίστηση των πολιτών. Μια χαρά επιστρέφουν τα λεφτά στον φορολογούμενο λοιπόν. Πριν μου πεις ότι το ΧΚΚ χρεώνει χρήματα στους πολίτες, θα σου απαντήσω ότι και όλοι οι σύλλογοι που λειτουργούν κάνοντας χρήση του ΔΑΚ (με αστεία ενοίκια ή μηδενικά) χρεώνουν τους αθλητές των συλλόγων τους. Και πάλι τα χρήματα αποσβένονται. Να βλέπουμε όλη την εικόνα, όχι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος.
  11. Προς το παρόν σε όλα τα βουνά μας μέχρι και σήμερα, επικρατεί η σχεδόν απόλυτη ερημιά. Απειροελάχιστα κτίσματα, πολλά εγκαταλειμμένα. Τα βουνά μέχρι και σήμερα είναι μόνο για τους χιονοδρόμους και τους ορειβάτες-πεζοπόρους. Αυτό το μοντέλο λειτουργεί τα τελευταία 50 χρόνια. Θέλουν πάρα πολλοί να ανέβουν στο βουνό και δεν υπάρχουν οι υποδομές. Μας αρέσει η σημερινή κατάσταση;
  12. Δεν το βλέπω πάντως κατ' ανάγκη κακό να φτιαχτεί κάτι πάνω στα "άπαρτα" βουνά.
  13. Ξύλινοι σαν αυτούς που είναι πάνω στην Στύγα; Και τους ενοχλούν ξύλινοι φράχτες; ΟΚ, αλλά το ΧΚΚ κάποιο μοχλό πίεσης θα έχει προς κάποιον πολιτικό. Περίεργο μου φαίνεται να κολλάνε στον ΟΦΥΠΕΚΑ όταν τίθεται θέμα ασφάλειας. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο ότι υπάρχει αυτή η απόλυτη ευαισθησία σε οτιδήποτε πάνω στα βουνά. Τελικά καταλήγει εναντίων τους. Meanwhile στην Σαντορίνη έχουν χτιστεί τα πάντα πάνω στο φρύδι, δίπλα σε 2 ηφαίστεια και άπειρα σεισμικά ρήγματα. Στις Άλπεις προφανώς δεν είναι τόσο οικολόγοι όσο στην πατρίδα μας. "Χάλασαν" τα βουνά τους με τόσες πίστες και σαλέ. Μια "ασχήμια" απίστευτη...Εδώ "χάλασαν" το Mont Blanc με τις κατασκευές που έφτιαξαν εκεί πάνω...Aiguille du Midi και σαχλαμάρες. Πραγματικά σε αυτή την χώρα απορείς κάτι φορές. Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι.
  14. Για να καταλάβω. Απαγορεύει ένας δημόσιος οργανισμός έργα σε χιονοδρομικό κέντρο για την αποτροπή ατυχημάτων/δυστυχημάτων; Δεν με πείθει το θέμα. Σίγουρα το ΧΚΚ δεν θα το έχει αφήσει έτσι και θα έχει απευθυνθεί στους πολιτικούς προϊστάμενους. Λίγη κακή δημοσιότητα για τον αρμόδιο υπουργό αν αργούν, πάντα βοηθάει. Από τι υλικό είναι; Χαλυβδοσωλήνες και πλέγμα;
  15. Ευχαριστώ!!! Θα ανέβω αύριο Αθήνα και θα είμαι στην περιοχή. Θα το πάρω μαζί μου.
  16. Μιας και είπες για το ότι κατέληξες στεγνός. Προ αμνημονεύτων ετών (2006) είχα πάρει ένα μπουφάν Arcteryx Sidewinder (κέλυφος) μαζί με τα πέδιλα!!! Τα πέδιλα τα έχω κερώσει 2-3 φορές. Το Arcteryx απίστευτο μπουφάν, με ότι καιρό και αν έκανα σκι, όσο ιδρώτα και αν είχα ρίξει (μερικές φορές κουβάδες), στο πάρκινγκ κατέληγα πάντα στεγνός. Η διαπνοή του απίστευτη όπως και όλα τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι ότι πριν 2 χρόνια, μόλις πήγα στην αρχή του χειμώνα να το βγάλω από την ντουλάπα, είχε ξεκολλήσει η κόλλα (;;;) εκεί που έχει την χιονοπαγίδα και εκεί που κολλάει το gore-tex με το φερμουάρ στις τσέπες και με αποχαιρέτησε. Επειδή κατά τα άλλα το μπουφανάκι κάνει άψογα την δουλειά του (διαπνοή, αδιάβροχο, αντιανεμικό), υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να επισκευάζει gore-tex ρούχα; Και τότε ακριβά ρούχα τα Arcteryx, τώρα ακόμα περισσότερο. Επίσης νομίζω ότι καιρός είναι να αλλάξω πέδιλα. Σχεδόν 20 χρόνια αρκετά είναι. Με κάτι Rossignol Zenith Z5 Oversize παλεύω.
  17. Μισό. Σε σχέση με τα προηγούμενα ΣΚ η Ισμήνη ήταν σούπερ. Ποιο είναι το σημείο αναφοράς; Γιατί φέτος δεν θυμάμαι την Ισμήνη σε καλύτερη κατάσταση. Η Ισμήνη με το όργωμα που τρώει, όπως και η αρχή της Νεφέλης, δεν κρατάνε πολύ ώρα το στρώσιμό τους. Ότι προλάβεις την πρώτη ώρα. Ας είναι. Για φέτος ήταν το καλύτερο χιόνι για εμένα. Μακράν. Όσο μας άφησε η ομίχλη.
  18. Δεν έχω την ίδια εικόνα. Ευχαριστήθηκα σκι. Σπάνια θυμάμαι να κρατάει το χιόνι τόσο καλά μέσα στην ημέρα. Είναι αυτό που λέει ο Χρήστος, βοήθησαν οι θερμοκρασίες. Τι τεράστια διαφορά με την ζέστη άλλων ημερών. Κοτλέ να προλάβεις με τόσο κόσμο λίγο δύσκολο. Η Αριάδνη είχε κοτλέ γιατί δεν πήγαινε κανένας. Την κατέβηκε η μεγάλη κόρη που έμαθε παράλληλο πέρυσι και ευχαριστήθηκε. Πολύ λίγοι πάνε Αριάδνη. Οι περισσότεροι που παίρνουν το κάτω πιατάκι πάνε για Φαίδρα ή αριστερά για Βαθιά Λάκκα. Νομίζω κατέβηκε κατά τις 13:00 και είχε ακόμα κοτλέ, απάτητο!!!
  19. Καμία σχέση με τσιμέντο, σούπερ ήταν. Δεν ξέρω για τις μαύρες, δεν πήγα. Όλες οι υπόλοιπες που πήγα (κόκκινη Στύγα, Φαίδρα, Θέτις) το χιόνι ήταν άψογο. Πουθενά δεν είδα πρόβλημα με ποσότητα χιονίου, ίσως λίγο κάτω σε κάποια σημεία, αδιάφορα. Από Βαθιά Λάκκα και πάνω μια χαρά. Φανταστικό χιόνι, η ομίχλη μας το χάλασε. Σχεδόν τελείως το Σάββατο, αλλά χτες άνοιξε μετά από κάποια ώρα και σώθηκε μια χαρά η ημέρα.
  20. Κυριακή φύγαμε κατά τις 14:00. Είχαν γεμίσει παντού κάτι σημαιάκια, οπότε υποθέτω ότι έγινε. Ο καιρός ξεκίνησε χάλια όπως και το Σάββατο αλλά μετά τις 10:00 (;) στο πάνω κομμάτι είχε ανοίγματα και από ένα σημείο και μετά άνοιξε τελείως. Κάτω ήταν χάλια, αλλά για ποιον λόγο να πας... Βλέπω έρχονται και άλλες χιονοπτώσεις αυτή την εβδομάδα, να μας κρατήσουν λίγο και οι θερμοκρασίες και όλα καλά.
  21. Είναι τόσο δικό τους όσο χρειάζεται για να υπάρχει πρόβλημα.
  22. Χμμμ...Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Χρειάζεται κάποιος να τους το πουλήσει όμως. Φοβάμαι ότι θέλουν πιο εύκολα πράγματα. Κοντά σε κεντρικές πλατείες ας πούμε...Ποτέ δεν ξέρεις όμως. Από μένα είναι ναι!
  23. Σωστά όλα. Αλλά υπάρχει και η επιλογή της λειτουργίας από τον ΕΟΣ. Στην τελική δικό τους είναι. Είτε κάνουν downgrade το χιονοδρομικό με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και το διαχειρίζονται μόνοι τους σαν σύλλογος, που και αυτό είναι τιτάνιο έργο, είτε το παραχωρούν. Συμφωνώ με την παραχώρηση σε επενδυτή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει από τον Δήμο Τρίπολης ή την Περιφέρεια, όχι τον ΕΟΣ. Δεν μπορεί να προσφέρει κάτι ο σύλλογος. Το αντίθετο, είναι τροχοπέδη. Δημιουργούνται σοβαρά προσκόμματα όσο αφορά την συμμετοχή σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Ήδη χάθηκε ένα τεράστιο. Το χιονοδρομικό να πάει στον Δήμο Τρίπολης ή την Περιφέρεια και αυτοί να το εκμισθώσουν σε επενδυτή με μακροχρόνια μίσθωση. Έτσι θα μπορεί να στηρίξει ο Δήμος ή η Περιφέρεια το ΧΚΜ με τις απαραίτητες επενδύσεις, με την ελπίδα ο επιχειρηματίας να τα καταφέρει. Και πάλι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά τουλάχιστον έχει περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι πολύ πιο ορθολογικό. Ο ΕΟΣ Τρίπολης έκανε τον κύκλο του όσο αφορά το χιονοδρομικό. Δεν φταίνε σε κάτι ιδιαίτερα. Απλά τους ξεπέρασαν οι εποχές (αλληγορικό). Η συζήτηση βέβαια είναι του αέρα. Σιγά μην παραχωρήσουν το χιονοδρομικό. Δεν υπάρχει τέτοια κουλτούρα στην Ελλάδα. Πιο πιθανό βλέπω να αναγκάζονταν με νόμο, παρά να το κάνουν οικειοθελώς. Συμφωνώ επίσης ότι είναι win-win. Τους συμφέρει. Θα έχουν την ειδική μεταχείριση και θα το βγάλουν και από το μυαλό τους, ώστε να αφοσιωθούν σε αυτά που πραγματικά είναι ο σκοπός του συλλόγου. Είναι άδικο για την περιοχή να μένει σε αυτή την κατάσταση απλά επειδή είναι κάποια έσοδα για τον σύλλογο.
  24. Ο ΕΟΣ Τρίπολης σε τελείως διαφορετικές και πολύ μακρινές εποχές βρέθηκε με την "ιδιοκτησία" του χιονοδρομικού κέντρου. Από τότε έχουν αλλάξει τα πάντα και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να είναι σήμερα ο χώρος του χιονοδρομικού κέντρου στην αρμοδιότητά του. Η λειτουργία του ΧΚΜ όπως είναι σήμερα ξεπερνάει τελείως τις δυνατότητές του, ακόμα και υπό καθεστώς μίσθωσης σε κάποιον τρίτο. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι έχει την ιδιοκτησία. Έτσι όπως το βλέπω δύο δρόμοι υπάρχουν: 1. Αναλαμβάνει πλήρως την λειτουργία του ΧΚΜ ο ΕΟΣ με μοναδικό σκοπό την προώθηση τον σκοπών του συλλόγου. Όποιο εμπορικό όφελος, θα πηγαίνει για την υποστήριξη των δραστηριοτητών του. Για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια τέτοια πρόκληση, θα χρειαζόταν να μπει κόφτης στην επισκεψιμότητα του κέντρου. Ηλεκτρονικά εισιτήρια και συγκεκριμένος περιορισμένος αριθμός επισκεπτών. Πρόσβαση στο χιονοδρομικό μόνο σε όσους έχει ηλεκτρονικό εισιτήριο. 100-200-300-400 άτομα, θα το υπολογίσουν. 2. Παραχωρούν το ΧΚΜ στον Δήμο. Η πρώτη λύση μεταβάλει την φυσιογνωμία του ΧΚΜ από καθαρά εμπορική σήμερα, σε υβριδική που μόνο σκοπό θα έχει την ανάπτυξη των σκοπών ίδρυσης του συλλόγου. Αμφιβάλλω βέβαια αν είναι εφικτός ο περιορισμός στην επισκεψιμότητα του ΧΚΜ. Η δεύτερη λύση είναι ξεκάθαρη. Δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δύο είναι προτιμότερη. Αν ο σύλλογος ήταν πολύ δραστήριος και δυναμικός θα έλεγα την πρώτη. Διαφορετικά την δεύτερη. Πάντως με τίποτα το σημερινό μοντέλο. Δεν οδηγεί πουθενά.
×
×
  • Create New...