Jump to content

Sueng

Χρήστης Forum
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

456 Excellent

About Sueng

 • Birthday 05/22/1983

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Αθήνα
 • Ενδιαφέροντα
  SCUBA - SKI - SAILING

Recent Profile Visitors

566 profile views
 1. Είναι ιδέα μου ή η καλύτερη περίοδος του βουνού ήταν με Γιαννακουλη - Δρίβα?
 2. Ανακοινώνει περιοδεία (διακοπούλες δηλαδή) στη Χαλκιδική για 30/6/19 και στις 26/6/19 κάνει κατακλυσμό Πάει Κάρπαθο για περιοδεία (διακοπούλες δηλαδή) και κάνει 4,8R στις 3/8/19 Πάει Κρήτη για διακοπούλες κανονικές... 4,5R στις 11/8/19 Πάει Μέτσοβο για χριστουγεννιάτικο σκι και... τα ξέρετε Μήπως ανέβηκε χτες Παρνασσό με την απεργία και κόλλησε η Αφροδίτη??? Ψάχτε το!!!
 3. Ο Άη Βασίλης είναι φανταστικό πρόσωπο. Λυπάμαι...
 4. Έως 5 ετών 5€, 6-17 ετών μειωμένο
 5. Ξέχασες να πεις οτι το εισητήριο το θέλεις μειωμένο...
 6. Τελικά το πρόβλημα της ελληνικής χιονοδρομίας δεν είναι ούτε οι λιφτιέρηδες ούτε τα χιόνια. Εμείς είμαστε. Αντι να έιμαστε όλοι στο βουνό και να καίμε τετρακέφαλους καθόμαστε στις δουλειές μας κοροϊδεύοντας τους εαυτούς μας οτι εργαζόμαστε. Αφού ανα 5 λεπτά κάνω update σε κάμερες και forum, ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ????
 7. Ναι ... και ναι... και ναι. Δεν είναι κέντρο εκμάθησης χιονοδρομίας, είναι χιονοδρομικό κέντρο. Προφανώς και όποιος είναι κοντά θα βοηθήσει, είτε γιατι πέρασε κι ο ίδιος από το ίδιο στάδιο, είτε γιατί ξέρει ότι ο αρχάριος μπορεί να γίνει επικίνδυνος για τον ίδιο και τους υπολοίπους είτε γιατι είναι στη φύση μας να βοηθά ο ένας τον άλλο. Το debate είναι αν θα πρέπει να εγκαλούμε τους λιφτίέρηδες επειδή δεν ασκούν χρέη εκπαιδευτών.
 8. Στα δικά μου μάτια: η δουλειά των χειριστών αναβατήρων είναι ο ασφαλής χειρισμός αναβατήρα με το δάχτυλο στο Emergency Button. η δουλειά των υπαλλήλων που ακυρώνουν κάρτες είναι να ακυρώνουν κάρτες υποχρέωση όλων των υπαλλήλων είναι να επιβάλλουν την ασφαλή χρήση πάσης φύσεως εξοπλισμού του ΧΚ Ας κράξουμε όλοι μαζί τους υπαλλήλους που δεν επιβάλλουν λουράκια, που επιτρέπουν σανίδια (τύπου barbie και teddy το αρκουδάκι) στην αγκαλιά. Αυτό ναι, είναι υποχρέωσή τους. Το αν θα βοηθήσει έναν αρχάριο ο κάθε χειριστής έχει να κάνει με την καλή του διάθεση και τη στιγμή. Όταν το συρόμενο έχει γίνει σαν ένα τσαμπί σταφύλια κι όλοι εμείς σερνόμαστε από αυτό θεωρώ πιο σημαντικό να μην παιρνει τα μάτια του από τον κάθε έξυπνο που κόβει οχτάρια στην ανάβαση. Η χρήση αναβατήρα προϋποθέτει την ικανότητα από πλευράς πελατών να τον χρησιμοποιήσουν. Αν δε μπορούν υπάρχουν και σχολές χιονοδρομίας. Η χρήση αναβατήρα από ανηλίκους προϋποθέτει την επίβλεψη από κηδεμόνα. Η εντύπωσή μου για τους ανθρώπους που δουλέυουν το ΧΚΚ είναι η καλύτερη. Και τη μία φορά που ανέβηκα φέτος εξακολουθούσαν όλοι να είναι με το χαμόγελο και με όρεξη για βοήθεια. Και στον Αχιλλέα, και στη Στύγα και στη Δάφνη και στα εκδοτήρια και στο σαλέ. Απλά δε καταλαβαίνω Edit: με πρόλαβαν...
 9. Σκεφτόμουν ακριβώς αυτό. Τα μισά, αν όχι πάνω από τα μισά, απ' όσα κράζει ο ΜΙΚ έχουν να κάνουν άμεσα με την ασφάλεια των επισκεπτων των ΧΚ, χιονοδρομους και μη. Δεν είμαι ειδικός κι ούτε φιλοδοξω να γίνω, έχω την απαίτηση όμως από το κάθε ΧΚ κάθε φορά που ανοίγει αναβατήρα ή πίστα να ξέρει ότι είναι όσο ασφαλές οφείλει να είναι για τον κόσμο που το χρησιμοποιεί. Τι πάει να πει έκλεισαν τις ασφάλειες η δεν έβαλαν ανεμόμετρα??? Τα τομαρια μας και τα παιδιά μας ανεβάζουμε εκεί πάνω. Οταν κάτσει η στραβή είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ'εξακολούθηση ή ήταν το μεμονωμένο περιστατικό και η κακία η στιγμή? Είναι έγκλημα, ηθικό και ποινικό, να ξέρεις ότι συμβαίνουν αυτές οι τργικοτητες και να μένεις αμέτοχος ή ακόμα χειρότερα να τα συγκαλύπτεις.
 10. Προσωπικά το ευχαριστήθηκα. Ήμουν 8:30 στο πάρκινγκ του ΧΚ. Με την ολοκλήρωση εξαιρετικής προθέρμανσης στο κάτω βουνό άνοιξε η Στυγα όπου έκανα 4 ή πέντε καταβάσεις με πιστοπεδιλα. Στην τελευταία κατεβασιά (γιατί τα αγυμναστα πόδια είχαν αρχίσει να κουράζονται) αμέσως πριν την τελευταία στροφή της Νεφέλης κληρονόμησα το ακόλουθο παράσημο (βλέπε φώτο). Αυτός είναι και ο λόγος που προέτρεψα όποιον χιονοστερημενο - χιονοβλαμμενο, σα και του λόγου μου, ανέβει στο βουνό να κάνει σκι δίχως αύριο να πάρει παλιά πέδιλα μαζί του. Εγώ που πήρα τα παλιά έφυγα με το χαμόγελο της ευτυχίας από το βουνό πάρα τη μικροζημιά. Σ'ολα τ' άλλα που έγραψες συμφωνώ. ΥΓ: P-tex από που παίρνουμε??? ΥΓ2: Πιθανότατα όλα αυτά έχουν αλλάξει με τη νέα κακοκαιρία και το βουνό έχει πλέον άλλη όψη.
 11. Δε νομίζω ότι περιμένει κανείς με ένα μαγικό ραβδάκι ν'αλλαξουν τα πάντα σε μια σαιζόν αλλά από την άλλη δε σημαίνει ότι αναιρείται το δικαίωμα - υποχρέωση του πολίτη να απαιτεί. Ειδικα όταν πρόκειται για δημόσιο φορέα. Ταπεινή μου γνώμη. Φιλικά Διονύσης.
 12. Για να λέμε και του στραβου το δίκιο για να ανοίξουν ότι άνοιξαν έχουν κάνει τρελές μεταφορές χιονιού. Σκεφτείτε μόνο ότι το κάτω μέρος της νεφέλη έχει μόνο το μισό πλάτος της κανονικής και το άλλο μισό είναι χώμα και πέτρες. Η Ειρηνουλα γιατί δεν άνοιξε??? Είναι λουκουμι
 13. Όποιος ανέβει ΧΚΚ αποκλειστικά με πετροσκι. Είναι κρίμα να κλαίτε τα καλά σας. Η Στυγα μέχρι τις 12 ήταν μαγεία. Αλλά το βουνό θέλει χιονι
 14. Δε νομίζω. Μάλλον η Ειρήνη είναι τελείως απάτητη και το αυγό ίσως λειψό για εκτός.
 15. Ανέβηκε κάποιος στο βουνό μετά την κακοκαιρία? Έχουμε εκτίμηση αν θα ανοίξει πίστες πριν από τα φώτα?
×
×
 • Create New...