Jump to content

pilio

Χρήστης Forum
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

pilio last won the day on July 31 2020

pilio had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

715 profile views
 1. Προφανώς το Πήλιο εντάσσεται στα 6 Χ.Κ. εθνικής σημασίας που πρέπει να δημιουργηθούν όπως είπε ο πρόεδρος: https://www.facebook.com/snowclub.gr/videos/3664414237013527/?__so__=permalink&__rv__=related_videos Θα είναι το 2ο μετά τον Παρνασσό και θα έχει δύο 4θέσια και ένα 2θέσιο. Καλάβρυτα (3θέσιο - 2θέσιο), Βασιλίτσα (3θέσιο - 2θέσιο), Πηγάδια (2θέσιο) και Καϊμακτσαλάν (2θέσιο) αν γίνει αυτό το σχέδιο για τα Ελληνικά Χ.Κ. μάλλον θα είναι τα υπόλοιπα 4 που ίσως κάποτε γίνουν επενδύσεις. Μέχρι στιγμής και από του χρόνου που θα ανοίξουν τα Χ.Κ. το Πήλιο θα είναι το 2ο σε υποδομές στην Ελλάδα (...ίσως μαζί με το Καρπενήσι). Θα πρέπει όμως να επεκταθεί και να προσφέρει αντάξιο των υποδομών και των επενδύσεων χιονοδρομικό προϊόν. Περιμένουμε να μας διαφωτίσει και ο Σύλλογος!
 2. Τι μέτρα έχει εκεί πάνω? εγκλεισμός? πρόστιμο? Μάσκες πόσοι φοράνε? Ποια καραντίνα φίλε μου? Όλοι έξω είναι? Η καραντίνα δεν υπάρχει πλέον, οι δε θάνατοι σταθεροι.
 3. Μιά είδηση από το snowreport: Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο 19/12/2020 11:17 Παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 17,8 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, στοχεύοντας στην παράταση της λειτουργίας του καθ? όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι δύο από τους τρεις αναβατήρες θα αντικατασταθούν με νέους τετραθέσιους, ενώ θα γίνουν καινούργιοι σταθμοί επιβίβασης ? αποβίβασης, εγκατάσταση νέου συρόμενου αναβατήρα αρχαρίων (baby lift) και θα δημιουργηθούν καινούργιοι χώροι αποθήκευσης φορείων, ηλεκτρικοί σταθμοί τροφοδοσίας, χώροι ιατρείου και πλήρη συστήματα ελέγχου εισιτηρίων. Το θέμα βέβαια ήταν ήδη γνωστό από το καλοκαίρι με 2 συνεντεύξεις της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. Έχουν γίνει γνωστές στον Σύλλογο οι βασικές αρχές του έργου, δηλαδή πού θα μπουν οι αναβατήρες, αν θα περνά ο δρόμος, αν θα συρρικνωθεί και άλλο το Χ.Κ.Πηλίου κτλ. ? Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση αναβάθμισης στην Ελλάδα μετά αυτή του Παρνασσού πριν μερικά χρόνια. Ή μήπως ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη ζημία σε ένα Χ.Κ?
 4. αν δε μπορώ να γράψω και σβήνετε τα μνήματά μου και με συκοφαντείτε τότε δεν μπορώ να είμαι μέλος του φόρουμ
 5. Δεν θα πάμε στο Εβερεστ, αλλά αν ο καιρός προβλέπεται ευμετάβλητος για κάποιο ΧΚ ας μείνει κλειστό εκείνη τη μέρα. Ή αν κάποιοι έχουν παιδιά και φοβούνται ας μην ανέβουν καθόλου...θα αποσυμφορηθούν και τα ΧΚ που τόσο πολυ επιδιώκουμε. Εξάλλου θα είναι γνωστό ότι τα σαλε είναι κλειστά. Θα έχεις μέριμνα, θα φύγεις εγκαίρως αν δεις τον καιρό να χαλάει.
 6. Λάθος προσέγγιση. Τίποτα απόλυτα ασφαλές, ούτε το διάστημα, αλλά σε ένα ΣΚ, 10.000 χιονοδρόμοι, θα κολλήσουν x. Αν κάτσουν στην πόλη πόσοι? Το σύνολο κρουσμάτων στη χώρα μας ενδιαφέρει. Ψυχραιμία. Δεν θα αφανιστεί το ανθρώπινο είδος. Η Κίνα έχει μηδενικούς θανάτους. Οι συνολικοί θάνατοι στην Ελλάδα (όπως και οι γεννήσεις) για το 2020 θα είναι ίδιοι με πέρυσι, δεν αλλάζουν αυτά, η φύση έχει τους δικούς της κανόνες και όταν αποφασίσει να μας ''εκδικηθεί'' θα το καταλάβουμε όλοι, και χωρίς δημοσιογράφους, τα lockdown θα τα επιβάλλουμε μόνοι μας ως ένστικτο αυτοσυντήρησης. Αλλοίμονο αν η μέριμνα της φύσης βασίζονταν στην tv και τους πολιτικούς.
 7. Όσα ΧΚ δεν έχουν σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων, πώληση σε κεντρικό κιόσκι στην πόλη ή στα γραφεία του φορέα διαχείρισης όλες τις ώρες/ημέρες. Το 2004 γέμιζε γήπεδο 20.000 χωρίς ουρές. Μπορεί να καθιερωθεί για πάντα ώστε να διαφημίζονται και τα χειμερινά σπορ. Το λογικό για τα σαλέ είναι πώληση με take away ή/και με κανόνες s/m. Αλλά και εντελώς κλειστά δεν μας πειράζει καθόλου.
 8. Αν κρατούσες τον προηγούμενο τίτλο δεν χρειαζόταν καμία πρόταση.? Γιατί να ψάχνουμε λύσεις εκει που δεν υπάρχουν προβλήματα? Τώρα λέμε εμείς οι χιονοδρόμοι ότι μειώνεται η διαδoση του ιού όχι με outdoor δραστηριότητες αλλά με πεντικιούρ, κομμωτήρια, ψώνια, επισκέψεις σε σπίτια, ανέβα/κατέβα στην πολυκατοικία, συναθροίσεις στα παγκάκια, στις παιδικές χαρές κτλ. Αν δεν ανοίξουν τωρα, θα ανοίξουν όταν έρθει το 3ο κύμα πανδημίας ή όταν έρθει η πρώιμη άνοιξη? ...νωρίς τα χιόνια, νωρίς και η άνοιξη. Τα βίντεο αποδεικνύουν ότι οι ιοί έρχονται για να μείνουν? Κινδυνολογίες του '08 που δεν επαληθεύτηκαν. Στόχος να μας πείσει να μην καταναλώνουμε ζώα. Ο sars ήταν κορονοιός. Αν δεν κανω λάθος ο 1ος και τωρα είναι ο 4ος. Οι άλλοι τρεις γιατί έφυγαν?
 9. link? Ηταν απάντηση στις προσωπικές συνθήκες υγιεινής. Κάνεις δεν βαζει γάντια σε στομα/ματια, ειδικά με buff. Νοτισμένες μασκες υπάρχουν και στiς ουρες των atm π.χ. Μετακινήσεις? Όχι συναθροίσεις? Τα Χ.Κ. δεν δρουν ανταγωνιστικά ως προς τον ιό. Δεν κλείνουμε τα Χ.Κ για να εξοικονομήσουμε χρήματα π.χ για εντατικές. Κατα τ άλλα συμφωνω.
 10. Τι συνειρμός είναι αυτός? Η μετάδοση του ιού έχει σχέση με τις χιλιομετρικές αποστάσεις? Αυτός είναι ο λόγος των κλειστών Χ.Κ.? Ή υπάρχει πρόβλημα με μια τηλεκαμπίνα στην Ελλάδα, με ανύπαρκες ουρές στα περισσότερα Χ.Κ. και σε όλα τις καθημερινές, με τα σαλέ που θα είναι κλειστά, με τις προσωπικές συνθήκες υγιεινής φορώντας γάντια/buff, με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες 5' από το πάρκινγκ και όχι στο Εβερεστ ? Από που φαίνεται?
 11. Προτάσεις και θέσεις για τα αυτονόητα? ότι πρέπει να περνάμε περισσότερες ώρες σε ανοιχτούς χώρους παρά σε κλειστούς? ότι είναι καλύτερα να πάμε στα Χ.Κ. παρά να στείλουμε sms για σωματική άσκηση και να πάμε στο σπίτι του φίλου, γνωστού, συγγενή, ή για πεντικιούρ, s/m, ψώνια κτλ? Το μόνο μετρο που πρέπει να πάρουν είναι κίνητρα και ανεμπόδιστη μετακίνηση προς καθε Χ.Κ. βουνό, ύπαιθρο, εξοχή για αποσυμφόρηση των πόλεων. Ο εγκλεισμός σύμφωνα με τη λογική αλλά και τον Δρ. Ιωαννίδη παρατείνει το πρόβλημα: 3:00 - 4:15 https://www.youtube.com/watch?v=dWz2ad63IlI Θέσεις για την αναβάθμιση του ΧΚΠηλίου? Έχουμε έστω μάθει πού/πώς θα τοποθετηθούν οι αναβατήρες? Βγήκε ανακοίνωση?...έχω χάσει επεισόδια.
 12. Eδώ είμαστε, ένα βήμα πριν: https://www.youtube.com/watch?v=oFD7dcbp8zk Kοροϊδευόμαστε αν επιμένουμε οτι όλα αυτά τα αστυνομικά μέτρα που μας επέβαλαν είναι υγειονομικά μέτρα. Όσο για τα ''σκληρά'' lockdown έξω: https://www.mixcloud.com/Focusfm/focus-στη-1-ακροατεσ-041220/
 13. 33εκατ. σίγουρα? Αποσυμπλεκόμενοι εναέριοι αναβατήρες κλειστών φορείων Όνομα Αριθμός οχημάτων (8/θέσιες καμπίνες) Μήκος (m) Υψομετρική διαφορά (m) Μέγιστη ταχύτητα (m/sec) Δυναμικότητα μεταφοράς (άτομα/ώρα) Αφροδίτη 32 781 168 6 2300 Ήρα 9 1581 210 4 480 Αποσυμπλεκόμενοι εναέριοι αναβατήρες τύπου Combi(συνδυασμός ανοιχτών και κλειστών φορείων) Όνομα Αριθμός οχημάτων (8/θέσιες καμπίνες – 6/θέσιες καρέκλες) Μήκος (m) Υψομετρική διαφορά (m) Μέγιστη ταχύτητα (m/sec) Δυναμικότητα μεταφοράς (άτομα/ώρα) Βάκχος 15/45 1468 305 5 2100 Ερμής 5/20 1131 150 5 1029 Ηνίοχος 4/20 881 314 5 1191 Αποσυμπλεκόμενοι εναέριοι αναβατήρες ανοιχτών φορείων Δηλαδή αν αυτά εξομοιωθούν με 8θεσιες καρέκλες και αφαιρέσουμε 20% του κόστους για τα επιπλέον συρόμενα, baby κτλ, το κάθε ''8θεσιο'' λιφτ μέσου μήκους (m) 1168 και μέσης υψομετρικής διαφοράς (m) 229 κόστισε 5.28 εκατ. ευρώ. Αν το κάθε 4θεσιο του Πηλίου μέσου μήκους (m) 800? και μέσης υψομετρικής διαφοράς (m) 200? υπολογιστεί στο 60% - 70% του κόστους σε σχέση με αυτά τα Παρνασσού, τότε και τα 2 θα κοστίσουν προσεγγιστικά 6.86 εκατ και άρα περισσεύουν σχεδόν 11 εκατ για τα παρελκόμενα.
 14. 1.Προεκλογική περίοδο δεν έχουμε. 2. Χάντρες για τους ιθαγενείς μάλλον έχουμε: https://www.thenewspaper.gr/2020/06/15/stelios-limnios-ta-apotelesmata-tis/ χθες είπε stand by 3/4 ακόμη κλίβανοι. Με 1 χθες 2:00 μυριζε καρβουνο...το πρωι επίσης. πετ κοκ μαλλον καινε τωρα.
×
×
 • Create New...