Jump to content
Al_Foutzin

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!

Recommended Posts

Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου 16χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο αστυνομικός πυροβόλησε όταν ομάδα περίπου 25 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα εναντίον του περιπολικού του. Ο ανήλικος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Μετά το τραγικό περιστατικό σήμανε συναγερμός. Αντιεξουσιαστές και διμοιρίες των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις.

 

«Παραδειγματική τιμωρία» των υπαιτίων υποσχέθηκε λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 21:10 το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

 

Το περιπολικό, που ανήκει στο ΑΤ Εξαρχείων, διερχόταν από τη διασταύρωση για να επιληφθεί άλλης υπόθεσης. Εκεί δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 25 νεαρών, οι οποίοι το εγκλώβισαν και άρχισαν να το χτυπούν με ξύλα, πέτρες και αλλα αντικείμενα. Οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό βγήκαν έξω και ο ένας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο.

 

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε.

 

Οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό συνελήφθησαν και ανακρίνονται. Στην ασφάλεια έχουν φτάσει τρεις εισαγγελείς που εποπτεύουν των ανακρίσεων.

 

Η μητέρα του άτυχου νεαρού μετέβη στον Ευαγγελισμό και τέθηκε υπό παρακολούθηση ψυχολόγου.

 

Εκτεταμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην οδό Στουρνάρη μεταξύ αντιεξουσιαστών, που συγκεντρώθηκαν στον περίβολο του Πολυτεχνείου, και αστυνομικών των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική εξαιτίας της ρίψης μολοτόφ και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πορείες διαμαρτυρίας βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

 

Δήλωση Παυλόπουλου

 

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αποχώρησε από εκδήλωση στην οποία συμμετείχε στη ΝΟΔΕ Σερρών.

 

Στη δήλωση που έκανε εξέφρασε την οδύνη του δεσμεύτηκε για απόδοση ευθυνών: «Εκ μέρους της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και εμού προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού».

 

»Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η έρευνα ήδη ξεκίνησε για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός. Η έρευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριότερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα».

 

»Η αστυνομία εχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό, το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη, όχι απλώς είναι καταδικαστέο, είναι πέρα και εξω απο τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της».

 

Newsroom ΔΟΛ απο in.gr

 

 

 

 

 

 

 

Δυστυχως η αλήθεια δεν ειναι ακριβως όπως την περιγράφει το in.gr και τα άλλα ΜΜΕ :) To περιπολικό πέρασε μια φορά πρώτα από την οδο Μεσολογγίου και σταμάτησε στο σημείο όπου υπάρχουν οι καφετέριες. Κάποιος (μάλλον ο 16χρονος) απο εκει πέταξε ένα άδειο μπουκάλι μπύρας κατα του περιπολικού. Το περιπολικο με τους 2 ειδικους φρουρους έφυγε και μεσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε μια διμοιρια των ΜΑΤ..και μετά επανεμφανίστηκε το περιπολικό και έγινε ενα έντονο φραστικο επεισόδιο μεταξυ των 2 ειδικών φρουρών και μιας μικρής ομάδας νεαρών (μεταξυ αυτων και του άτυχου 16χρονου). Οι ειδικοι φρουροι είχαν ακρως προκλητικη συμπεριφορα με βρισιες και χειρονομίες. Αμέσως ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ 3 φορές (edit: 2) τον 16χρονο.. Τα ΜΑΤ παρακολουθουσαν από μικρη απόσταση ΧΩΡΙΣ να αντιδράσουν!

 

Αυτη τη στιγμη το κέντρο της Αθηνας είναι σε "πολεμική" κατάσταση..Εδώ και 2 ώρες γίνονται επεισόδια..Εχει γίνει κατάληψη του Πολυτεχνείου και της Νομικής σχολής.

 

 

 

 

 

 

 

 

...οι υπουργοι Παυλοπουλος και Χηνοφωτης κατεθεσαν τις παραιτησεις τους, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές..

 

http://www.youtube.com/watch?v=Wgkbzn9decI...ticle_id=933459

 

 

 

Τα σχόλια δικά σας φίλοι μου

 

 

 

 

Φιλικά

 

Al_Foutzin

 

 

υγ Στη θέση του 16χρονου Αλέξανδρου θα μπορούσε να ήταν ο καθενας από μας..ανεξάρτητα των πολιτικων,κομματικών,ιδεολογικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων και "πιστεύω" του.. Γιατι Σάββατο βράδυ στα Εξάρχεια δεν κυκλοφορουν μόνο κουκουλοφόροι ντυμένοι στα μαύρα όπως πολλοι πιστεύουν και τα κανάλια μας κάνουν να πιστεύουμε..Κυκλοφορουν και μικρα παιδια με τις οικογένειες τους, γιατροι,δικηγόροι,πολιτικοι μηχανικοι,φοιτητες,μαθητες, υπάρχουν καφετέριες,θεατρικές σκηνές και άλλα πολλά..

 

Είναι εθνικη ΝΤΡΟΠΗ αυτο που έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθηνας! Στο τέλος του 2008 να συμβαίνουν αυτα τα περιστατικά σε μια "δημοκρατική" χώρα..


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θέλεις να πεις ότι είμαστε αστυνομικό κράτος;


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν θέλω να πω τίποτα.. :)

Αναφορά γεγονότων κάνω :D

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια δικά σας φίλοι μου


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

κριμα το παλικαρι.γιατι ρε γαμωτο

Ορεστη ησουν εκει

απο που πηρες πληροφοριες

λογικο το βρισκω να μην λενε αληθεια τα ΜΜΕ


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάνεις απλή αναφορά αλλά λες "ντροπή".


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρήστο ήμουν 3 δρομους παραπάνω.. Η εκδοχη που γράφω εγω με κανονικά γράμματα είναι απο παιδιά που ήταν κοντα στο περιστατικο στην πλατεία και το είδαν..


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Κάνεις απλή αναφορά αλλά λες "ντροπή".

 

νομίζω είσαι σε θέση να διακρίνεις τα italic γράμματα που είναι η μετάδοση του in.gr απο τα δικά μου που είναι η εκδοχη από τα άτομα που ήταν αυτόπτες μάρτυρες.. :)

 

στο υστερόγραφο μου ναι γράφω πως είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στην χώρα μας..έτσι δικαιολογω και τον τίτλο του topic μου..

 

 

 

 

 

εσυ όμως δεν μας απάντησες? Το θεωρείς "δημοκρατικο"?..


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

εγω ξερω πως τα πραγματα εχουν ξεφυγει τελειως σημερα στην Ελλαδα

ο καθενας κανει οτι θελει

τι την ειδε ο ειδικος φρουρος ψυχρος εκτελεστης (κλιντ ιστγουντ,τσαρλς μπρονσον)επειδη προφανως ο μικρος του εβρισε την μανα;

δεν νομιζω το παιδακι να του εβγαλε κανα σιδερικο και να κινδυνεψε η ζωη του.

αλλα και σε αμυνα να βρισκοταν για οποιοδηποτε λογο επρεπε να πυροβολισει στον αερα για εκφοβισμο

τα ΜΜΕ ετσι εγραψαν και οτι η σφαιρα εξοστρακιστηκε αλλα εδω ο Ορεστης μας λεει για τρεις σφαιρες εν ψυχρω

μηπως οι μπ@τσ2ι το εχουν χασει λιγακι!

 

δεν ειμαι κατα της αρχης αλλα κατι τετοια μου την δινουν υπερβολικα


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρήστο για να μην προκαλέσω και αναστάστωση σε όσους μας διαβάζουν να επαναλάβω πως αυτα που αναφέρω εγω είναι τα λεγόμενα αυτων που είχαν οπτικη επαφή με το περιστατικο και ανέφεραν πως ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε στοχευμενα.. Όπως και να έχει το ότι κάποιος πυροβολει σε ένα τόσο πολυσυχναστο σημείο (Σαββατο βραδυ έχει πολυ κόσμο εκει πίστεψε με..4 καφετεριες στη σειρα υπαρχουν) από μόνο του είναι ανεπίτρεπτο κατα την γνώμη μου..

 

Δυστυχώς (ή ευτυχώς δεν ξέρω) ήμουν μακρια για να έχω οπτική επαφή..


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βλέπω πια είναι άλλου και πια δικά σου, σε ρώτησα αν θεωρείς ότι είμαστε αστυνομικό κράτος(βεβαίως καταλαβαινώ τι θέλεις να περάσεις από τα γραφόμενα σου), και μου απαντάς είναι απλή αναφορά. Απλή αναφορά με κριτική δεν γίνεται.

 

Ερχόμενοι στο θέμα μας, μπορώ να συζητήσω για αυτό το αρκεί να μην υπάρχει δογματισμός. Γιατί για μένα δεν υπάρχουν καλοί και κακοί σε αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Πάντως εγώ στα 32 μου χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την αστυνομία, ούτε με προκάλεσε ποτέ ούτε τίποτα, ούτε τους πειράζω ούτε με πειράζουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων, όχι απαραίτητα και μόνο αναρχικοί, που έχουν μονίμως πρόβλημα μαζί τους. Μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι πάντα είναι η μια πλευρά των εμπλεκόμενων.

 

Με ρωτάς τώρα τι; Αν είναι δημοκρατικό αυτό που συνέβει; Από ποιούς το έμαθες; Τί ήταν αυτοί; Πολύ πιθανόν να μην ήταν και οι πλέον αντικειμενικοί για να σου μεταφέρουν την αλήθεια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στα περιξ εκεί υπάρχουν μόνο αναρχικοί. Ας μην βιαζόμαστε.

 

ΥΓ Να θυμίσω τον φόνο πριν από 1 ή 2 χρόνια στο παλιό αεροδρόμιο του 26χρονου αστυνομικού που δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθόλου στο χτύπημα του αναρχικού. Με πείραξε που το θέμα δεν είχε πάρει τις διαστάσεις που πέρνει κάθε φορά όταν ο "δράστης"(ή εκτός εισαγωγικών) είναι ένας αστυνομικός.


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites

το πήρα από edit και το βαλα εδω για να έχει χρονική-λογική σειρα:

Τelxina σκοπός μου δεν είναι να βρουμε αν ζουμε σε κρατος δημοκρατικο ή οχι.. εξάλλου αυτο δεν γίνεται μέσα από τα πληκτρολόγια μας :)

 

Στόχο έχω να ενημερώσω τον κόσμο που μας διαβάζει για το συγκεκριμένο σοβαρότατο περιστατικο..τώρα για τον σχολιασμο που κάνω αφου έχω γράψει τα γεγονότα νομίζω δεν μου το αφερει κανεις το δικαίωμα..ετσι? :D


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πάντως εγώ στα 32 μου χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την αστυνομία, ούτε με προκάλεσε ποτέ ούτε τίποτα, ούτε τους πειράζω ούτε με πειράζουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων, όχι απαραίτητα και μόνο αναρχικοί, που έχουν μονίμως πρόβλημα μαζί τους. Μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι πάντα είναι η μια πλευρά των εμπλεκόμενων.
σε αυτο θα συμφωνησω

DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αλλοίμονο Al αν σου αφαιρούσα το δικαίωμα. Απλά δεν μου κόλλησε το να μεταφέρεις κάποια γεγονότα και να υποστηρίζεις ότι απλά είναι μια μεταφορά δική σου από κάποιους άλλους και παράλληλα να κάνεις την κρίση σου πιστεύοντας τα ως 100% αληθή. Μην βιαστείς, έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ότι θέλεις :) Είπες "Απλά έκανα μεταφορά"

 

Το ότι γράφω σε αυτό το θέμα είναι γιατί βαρέθηκα να διαβάζω και να ακούω συνέχεια για τους κακούς αστυνομικούς. Λες και το πρόβλημα είναι μόνο αυτοί. Είμαστε εμείς καλοί πολίτες; Είναι οι αναρχικοί καλά παιδιά;

 

Δεν νομίω.


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ξέρω ότι έτσι θα ξεφύγει το θέμα αλλά κοίτα:

 

"Η αστυνομία έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό, το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη, όχι απλώς είναι καταδικαστέο, είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της"

 

Ρώτα τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε σπασμένου καταστήματος. Ρώτα τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε καμένου ιχ. Πες του για το κράτος δικαίου. Και στο τέλος ρώτα τον κύριο υπουργό "Ποιά θα ήταν η αντίδραση σας αν δεν είσασταν 5 μονάδες κάτω από το ΠΑΣΟΚ;" Στο τέλος θα του έλεγες "You are a bad bad boy errr....!.!.!.!.! minister" Όπως άλλωστε ο κάθε κακός αστυνομικός.

 

Anyway, μια ψυχή πάντα είναι μια ψυχή και σε ελάχιστες αξίζει μια τέτοια τύχη. Ας είναι ελαφρύ*...

 

 

*Αν και διαφωνώ ακόμα και σε αυτό, είμαι υπέρ της καύσης!


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Βλέπω πια είναι άλλου και πια δικά σου, σε ρώτησα αν θεωρείς ότι είμαστε αστυνομικό κράτος(βεβαίως καταλαβαινώ τι θέλεις να περάσεις από τα γραφόμενα σου), και μου απαντάς είναι απλή αναφορά. Απλή αναφορά με κριτική δεν γίνεται.

 

Στόχο έχω να ενημερώσω τον κόσμο που μας διαβάζει για το συγκεκριμένο σοβαρότατο περιστατικο..τώρα για τον σχολιασμο που κάνω αφου έχω γράψει τα γεγονότα νομίζω δεν μου το αφερει κανεις το δικαίωμα..ετσι? :)

 

 

Ερχόμενοι στο θέμα μας, μπορώ να συζητήσω για αυτό το αρκεί να μην υπάρχει δογματισμός. Γιατί για μένα δεν υπάρχουν καλοί και κακοί σε αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Πάντως εγώ στα 32 μου χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την αστυνομία, ούτε με προκάλεσε ποτέ ούτε τίποτα, ούτε τους πειράζω ούτε με πειράζουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων, όχι απαραίτητα και μόνο αναρχικοί, που έχουν μονίμως πρόβλημα μαζί τους. Μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι πάντα είναι η μια πλευρά των εμπλεκόμενων.

 

Εξαρτάται απο ποια μεριά το βλεπεις.. ;) Γιατι για αυτο που γίνεται στα Εξαρχεια τα τελευταία χρόνια δεν αφορα μόνο αναρχικους και επεισόδια..Τι εννοω? Ότι γενικοτερα στην περιοχη η αντιμετώπιση από τα όργανα της τάξης είναι ιδιαίτερη απέναντι στους κατοίκους της περιοχης.. Το να περπατάς καθημερινα μεταξυ διμοιριων, κλουβών και να σε σταματάνε καθε τρεις και λιγο για έλεγχο δεν ειναι το πιο ευχάριστο..

 

Με ρωτάς τώρα τι; Αν είναι δημοκρατικό αυτό που συνέβει; Από ποιούς το έμαθες; Τί ήταν αυτοί; Πολύ πιθανόν να μην ήταν και οι πλέον αντικειμενικοί για να σου μεταφέρουν την αλήθεια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στα περιξ εκεί υπάρχουν μόνο αναρχικοί. Ας μην βιαζόμαστε.

 

Απλά δεν μου κόλλησε το να μεταφέρεις κάποια γεγονότα και να υποστηρίζεις ότι απλά είναι μια μεταφορά δική σου από κάποιους άλλους και παράλληλα να κάνεις την κρίση σου πιστεύοντας τα ως 100% αληθή. Μην βιαστείς, έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ότι θέλεις :D Είπες "Απλά έκανα μεταφορά"

 

Ήταν απλοι άνθρωποι (για το αν ηταν Αναρχικοι,Κουμουνιστες,Αριστεροι κτλ δεν μπορω να ξέρω) που έκαναν την βόλτα τους και έπιναν το ποτο τους στην περιοχη της πλατείας..

 

Μα βρε Telxinas δεν είπα πως τα θεωρω 100% αληθη.. Γιαυτο άλλωστε έγραψα και τις 2 απόψεις για το γεγονός..Επειδή όμως η δεύτερη προήλθε από πιο "ζωντανές" πηγές την πιθανολογω/θεωρώ πιο αληθινη..

 

και στην τελική γιατι να θεωρήσω το in.gr,τον ant1 κτλ πιο αντικειμενικά από τα στόματα όσων ήταν παρόντες??

 

 

 

 

 

ΥΓ Να θυμίσω τον φόνο πριν από 1 ή 2 χρόνια στο παλιό αεροδρόμιο του 26χρονου αστυνομικού που δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθόλου στο χτύπημα του αναρχικού. Με πείραξε που το θέμα δεν είχε πάρει τις διαστάσεις που πέρνει κάθε φορά όταν ο "δράστης"(ή εκτός εισαγωγικών) είναι ένας αστυνομικός.

 

Πολυ σωστός! Και θα συμφωνήσω πως κακώς εκείνο το περιστατικο χάθηκε τόσο γρήγορα όσο συναίβει..αλλά υπάρχει ΜΙΑ μεγάλη διαφορά! Ο αστυνομικός που πυροβόλησε ήταν εν ώρα υπηρεσίας στην οποία βρίσκεται για να σε,με,μας προστατεύει και να βοηθάει..ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΕΣ!

 

 

 

 

 

 

 

Γιατι νομίζω πως κοιτάμε το δέντρο αντι για το δάσος?? :) Αλλου είναι η ουσιά.. ;) Στον θάνατο του παιδιού..ΑΔΙΚΑ

 

 

 

 

Δυστυχως στην προκειμένη περίπτωση ισχυει κυριολεκτικά η φράση : "Η νεκροψία θα δείξει.."

 

 

 

εδιτ: την εκδοχή που άκουσα και γω από αυτόπτες μάρτυρες την ανέφερε και δημοσιογράφος στον ant1..

 

εδιτ2:

*Αν και διαφωνώ ακόμα και σε αυτό, είμαι υπέρ της καύσης!

εδώ συμφωνούμε και οι 2 μας! :D


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ήταν απλοι άνθρωποι (για το αν ηταν Αναρχικοι,Κουμουνιστες,Αριστεροι κτλ δεν μπορω να ξέρω) που έκανα την βόλτα τους και έπιναν το ποτο τους στην περιοχη της πλατείας.."

 

Μα είπαν κάποιοι ότι εκτοξεύθηκε ένα μπουκάλι μπύρας. Ή όχι;

 

Αν ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα στην αστυνομία, πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή που έκρυβε την ασθένεια του από τους λοιπούς συναδέλφους του τόσο καιρό και τώρα του την βάρεσε. Άρα δεν είναι θέμα "μπάτσου". (Αυτή είναι η περίπτωση ΚΑΛΑ-ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ)

 

Τελικά όμως τί έγινε; Τελικά αν το "Light" σενάριο (μπύρα) ισχύει και στη θέση του ήσουν εσύ ή εγώ σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι σχεδόν περισσότερο από της Λωρίδας της Γάζας, τί θα έκανες-έκανα; Φαντάσου να ήσουν και ψάρακας... Δεν δικαιολογείται ο φόνος χωρίς δικαίωμα, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και έναν αστυνομικό να πυροβολεί ένα παιδί στα καλα καθούμενα μπροστά σε 4 καφετέριες χωρίς λόγο.


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites
"Ήταν απλοι άνθρωποι (για το αν ηταν Αναρχικοι,Κουμουνιστες,Αριστεροι κτλ δεν μπορω να ξέρω) που έκανα την βόλτα τους και έπιναν το ποτο τους στην περιοχη της πλατείας.."

 

Μα είπαν κάποιοι ότι εκτοξεύθηκε ένα μπουκάλι μπύρας. Ή όχι;

 

Αν ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα στην αστυνομία, πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή που έκρυβε την ασθένεια του από τους λοιπούς συναδέλφους του τόσο καιρό και τώρα του την βάρεσε. Άρα δεν είναι θέμα "μπάτσου". (Αυτή είναι η περίπτωση ΚΑΛΑ-ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ)

 

Τελικά όμως τί έγινε; Τελικά αν το "Light" σενάριο (μπύρα) ισχύει και στη θέση του ήσουν εσύ ή εγώ σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι σχεδόν περισσότερο από της Λωρίδας της Γάζας, τί θα έκανες-έκανα; Φαντάσου να ήσουν και ψάρακας... Δεν δικαιολογείται ο φόνος χωρίς δικαίωμα, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και έναν αστυνομικό να πυροβολεί ένα παιδί στα καλα καθούμενα μπροστά σε 4 καφετέριες χωρίς λόγο.

 

To περιπολικό πέρασε μια φορά πρώτα από την οδο Μεσολογγίου και σταμάτησε στο σημείο όπου υπάρχουν οι καφετέριες. Κάποιος (μάλλον ο 16χρονος) απο εκει πέταξε ένα άδειο μπουκάλι μπύρας κατα του περιπολικού. Το περιπολικο με τους 2 ειδικους φρουρους έφυγε και μεσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε μια διμοιρια των ΜΑΤ..και μετά επανεμφανίστηκε το περιπολικό και έγινε ενα έντονο φραστικο επεισόδιο μεταξυ των 2 ειδικών φρουρών και μιας μικρής ομάδας νεαρών (μεταξυ αυτων και του άτυχου 16χρονου). Οι ειδικοι φρουροι είχαν ακρως προκλητικη συμπεριφορα με βρισιες και χειρονομίες. Αμέσως ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι όμως Απλοί άνθρωποι και μόλαταυτα πάλι δεν μπορώ να δεχθώ ότι έτσι απλά πυρόβολησε για να σκοτώσει ένα παιδί. Οι έρευνες θα δείξουν και εύχομαι να είναι αντικειμενικές και όχι ψηφοθηρικές. Πέσαμε και στην περίπτωση.


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites
μόλαταυτα πάλι δεν μπορώ να δεχθώ ότι έτσι απλά πυρόβολησε για να σκοτώσει ένα παιδί. Οι έρευνες θα δείξουν και εύχομαι να είναι αντικειμενικές και όχι ψηφοθηρικές. Πέσαμε και στην περίπτωση.

 

στο τέλος καταλήξαμε να συμφωνούμε.. :P ελπίζω όσοι διαβάσουν τα posts μας να διαμορφώσουν μια άποψη και να την εκφράσουν (αν θέλουν).. :)

 

 

Όχι όμως Απλοί άνθρωποι

 

μα τι ήταν βρε telxinas? εξωγήινοι?? :P

 

 

 

 

 

 

αντε καληνυχτα γιατι αυριο θα με κυνηγάει ο Μάκης που θα αργησω στην Πεντελη.. :P


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να μη ξεχνιόμαστε !

1985 Μιχάλης Καλτεζάς Γιορτή Πολυτεχνείου RIP από σφαίρα αστυνομικού στο πίσω μέρος της κεφαλής του.

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%...%B6%CE%AC%CF%82

 

C :)

Edited by C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας..ακούγονται 2 πυροβολισμοι καθαρά..

 

 

μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στο MEGA...:

 

http://athens.indymedia.org/local/webcast/...-mega-small.mp3


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ήταν απλοι άνθρωποι (για το αν ηταν Αναρχικοι,Κουμουνιστες,Αριστεροι κτλ δεν μπορω να ξέρω) που έκανα την βόλτα τους και έπιναν το ποτο τους στην περιοχη της πλατείας.."

 

Και

 

"Κάποιος (μάλλον ο 16χρονος) απο εκει πέταξε ένα άδειο μπουκάλι μπύρας κατα του περιπολικού."

 

Αν οι απλοί άνθρωποι πετάνε μπουκάλια μπύρας, που οδηγούμεθα; :)


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Για να μη ξεχνιόμαστε !

1985 Μιχάλης Καλτεζάς Γιορτή Πολυτεχνείου RIP από σφαίρα αστυνομικού στο πίσω μέρος της κεφαλής του.

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%...%B6%CE%AC%CF%82

 

C :)

 

Για την περίπτωση Καλτεζά είχε γράψει ο Νικος Δημου :

 

24.11.1985 - Άρθρο του Νικού Δήμου με αφορμή τη δολοφονία Καλτεζά

 

 

 

"Όλοι είχαμε ακούσει, πως η βία φέρνει, βία — αλλά αυτές τις μέρες το ζήσαμε. Καταλάβαμε πως μπορεί ένας πυροβολισμός να φέρει μιαν εξέγερση.

 

Παράξενοι οι δρόμοι, της βίας. Από τους αλλοτριωμένους στους ελεύθερους. Από την εξουσία προς την αντιεξουσία. Γι' αυτό μια επανάσταση δεν είναι δράση. Είναι αντίδραση.

 

Και οι εφημερίδες — σκέτη ναυτία: "ΣΚΟΤΩΣΑΝ 15ΑΧΡΟΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ". Τι πλεονασμός! Κάθε δεκαπεντάχρονος είναι αναρχικός (αλίμονο αν δεν είναι!). Αυθόρμητη, καθαρή φύση.

 

Αλλά και κανένας δεκαπεντάχρονος δεν είναι συνειδητός και υπεύθυνος οπαδός του Μπλανκί η του Μπακούνιν. Ένα παιδί! Καθαρή φύση...

 

"Όμως η βία δεν ξεχωρίζει ποιότητες. Σκοτώνει. Έρχεται από το μηδέν και θέλει να μηδενίσει. Η βία μισεί το Είναι. Ο “νόμος και η τάξη” οδηγούν τελικά στους πιο εύτακτους, ασφαλείς και ήσυχους χώρους: τα κοιμητήρια.

 

Προσέξτε, προσέξτε καλά τους αναρχικούς. Είναι, το θερμόμετρο της κοινωνίας. Όταν αγανακτούν, σημαίνει πως η “νόμιμη” βία έχει ξεπεράσει τα όρια επιφυλακής.

 

Βέβαια οι περισσότεροι, αναγνώστες μου, άνθρωποι σοβαροί και ευπρεπείς, δεν θα δέχονταν υποδείξεις από έναν αναρχικό. "Όμως, στο βάθος, ο αναρχικός έχει, πιο πολλά να πει από τον μικροαστό. Όσο κι αν δεν σας είναι, συμπαθής, αξίζει να τον ακούτε από καιρό σε καιρό. Γιατί δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

Κάθε οργανωμένη κοινωνία προϋποθέτει —δυστυχώς— ένα ποσοστό ανελευθερίας. "Όσο μικρότερο αυτό το ποσοστό, τόσο υψηλότερο το επίπεδο της οργάνωσης. (Ως εδώ συμφωνούμε όλοι: Προτιμότερη η πιο ελεύθερη Αγγλία, από την καταπιεστική π.χ. Ουγκάντα).

 

Έ, λοιπόν, ο αναρχικός είναι αυτός που ζητάει να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό ανελευθερίας. (Περισσότερο: να το μηδενίσει — ο ουτοπικός αναρχισμός!). Στην επιδίωξη του αυτή συμπίπτει και με τα πιο σοβαρά κόμματα. (Μόνον που αυτός το εννοεί). Και βλέπει την ανελευθερία, την κατάχρηση εξουσίας, εκεί που ελάχιστοι τις αντιλαμβάνονται.

 

Οι αναρχικοί είναι τα πιο ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας. Όταν αντιδρούν έχουν πάντα κάποιο δίκιο. "Όπως οι καλλιτέχνες σηματοδοτούν το αόρατο, έτσι και οι αναρχικοί διαμαρτύρονται για μορφές βίας που εμείς (στην αλλοτρίωση μας) δεν τις βλέπουμε. Τις έχουμε συνηθίσει. Αλλά δεν παύουν να είναι αυθαίρετες και ίσως περιττές.

 

Π. χ., σίγουρα θεωρείτε αυτονόητη την ύπαρξη της αστυνομικής ταυτότητας. Ξέρετε πως σε άλλα κράτη είναι άγνωστη; Και πως θα το θεωρούσαν προσβολή της προσωπικότητας αν έπρεπε να αποδείξουν το ποιοι είναι; Και ξέρετε ακόμα πως, όταν πριν μερικά χρόνια η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας θέλησε να εφοδιάσει όλους τους πολίτες με αριθμημένες ηλεκτρονικές ταυτότητες, ξεσηκώθηκε τέτοιος σάλος για το “φακέλωμα” που τελικά αποσύρθηκε το νομοσχέδιο;

 

Εμείς όμως αποκαλούμε τη Δυτική Γερμανία “αστυνομικό κράτος” (το έχω διαβάσει συχνά!), ενώ υποδεχόμαστε με αδιαφορία ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, που θα μας φακελώσει, όλους ενάριθμα.

 

Να σε τι χρειάζονται οι αναρχικοί. Αποτελούν τη ζωντανή συνείδηση της κοινωνίας μας. Υπενθυμίζουν συνεχώς, με την παρουσία και τη δράση τους, ότι ο δρόμος οφείλει να οδηγεί προς την περισσότερη ελευθερία!

 

—Μα προκαλούν! (Είναι μέσα στο ρόλο τους).

 

—Μα υπερβάλλουν ! (Μήπως η άλλη πλευρά:P.

 

—Μα επιτίθενται! (Σχεδόν ποτέ. Είναι μόνιμα σε άμυνα. Αλλά δεν μαθαίνουμε τη δική τους άποψη !).

 

—Μα βάζουν βόμβες!

 

Προσοχή: Μίλησα για αναρχικούς — όχι για τρομοκράτες (η προβοκάτορες !). "Όποιος τους συγχέει πάσχει από νοητική μυωπία. Διότι είναι πόλοι αντίθετοι. Αυτός που ζητάει ελευθερία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί βία — έστω και σαν μέσο. Η βία φέρνει μόνο καταπίεση — ποτέ αυτονομία.

 

Οι αναρχικοί βλέπουν μακριά. Το ζητούμενο είναι μια κοινωνία ελευθερίας — από την αλλοτρίωση , την ανάγκη, την καταπίεση κάθε μορφής. Η εξουσία όποια κι αν είναι, πρέπει να συρρικνωθεί στο ελάχιστο. Γιατί από τη φύση της είναι απάνθρωπη. Εξουσιάζω σημαίνει δυναστεύω. Καλή εξουσία δεν υπάρχει. Είναι ένα αναγκαίο κακό, που θα εξαφανισθεί όταν περάσουμε σε άλλες, ανώτερες μορφές οργάνωσης. (Σε χίλια χρόνια; Έστω. Αλλά αρχίζουν σήμερα!).

 

Προσέξτε λοιπόν καλά τους αναρχικούς. Είναι οι αλαφροίσκιωτοι, οι ποιητές της κοινωνικής δράσης. Είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος. (Αλίμονο μας και αν δεν είναι!). Δείχνουν το δρόμο. Άτσαλα, βάρβαρα, φανατικά. Είναι νέοι, δεν έχουν καλούς τρόπους (ευτυχώς!). Κάποια μέρα όμως, γι' αυτούς θα μιλάνε τα βιβλία μας — κι όχι για τους διάφορους μεγαλοσχήμονες, κυβερνήτες, κατακτητές, εξουσιαστές

 

Αν συμφωνούμε για την ελευθερία — πρέπει να συμφωνήσουμε και για τους αναρχικούς. Πώς είναι όχι μόνο χρήσιμοι αλλά αναγκαίοι. Ακουστέ το μήνυμα τους: έρχεται από το μέλλον. Που το θυσιάζουν καμιά φορά, στα δεκαπέντε τους χρόνια..."


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το μικρό μυστικό μας είναι ότι ζούμε την αναρχία και όλοι μας συμβάλλουμε σε αυτό. Πώς; Αρκεί να παρακολουθήσουμε μια συνηθισμένη μέρα της ζωής μας από το ξημέρωμα μέχρι τη νύχτα, ως θεατές!

 

Γιατί η αναρχία δεν είναι μόνο γνώρισμα μιας κοινωνίας χωρίς νομοθετικές, δικαστικές και εκτελεστικές αρχές!


Προσοχή, ο ήλιος και τα σκι βαράνε στο κεφάλι!

Share this post


Link to post
Share on other sites

η μαρτυρια δεν ανοιγει Ορεστη

τελικα ειναι δυο πυροβολισμοι οποτε δεν νομιζω να ισχυει το οτι η σφαιρα εξοστρακιστηκε


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • При сильном затоплении водой следует немедленно разобрать пол из ламината, дабы предотвратить впитывание панелями влаги. Ламинат имеет защитный слой с двух сторон панели, однако же, его торцы не всегда бывают надежно защищены от влаги. Именно поэтому рекомендуется использовать герметик для пола при укладке покрытия. Он не склеивает соседние панели, но предохраняет торцы от воздействия сырости Blog
    • To σκι στην Ελλάδα είναι πια βέβαιο ότι βασίζεται σε παραπληροφόρηση και σε "θρύλους" που κυκλοφορούν. Πολύ σωστά γράφτηκε ότι είμαστε σε επίπεδο Δημοτικού σταθμού σαν χιονοδρομικά. Με την παραπληροφόρηση που υπάρχει τι να κάνουν και οι καημένοι οι χιονοδρόμοι? Άλλωστε έκατσε κανείς να τους μάθει χιονοδρομική παιδεία? Έκατσαν μόνοι τους? Γενικά σε αυτή τη χώρα υπάρχει ορθολογική φωνή και συνολικός σχεδιασμός πάνω σε κάτι? Για όποιον θέλει να διαβάσει ιδού επισήμως τα νέα του χιονοδρομικού και επισήμως και μέσα από τη βουλή. Σχεδόν 100% ψέματα. https://iparnassos.gr/2024/03/i-etad-ypevale-aitima-eksygchronismou-tou-irakli-sto-tameio-anakampsis/?fbclid=IwAR2-iVfLWVwYvszEg5Hu788np7iC_-lvJVu_wzyDu5NxfyONesxnbaOTwH4_aem_AdtwiajTFasz6xd93s-XwD_Q_2mIZRrxSKgvvwySHq_5wXD-6hEf6CWVDEvhCfvV-_-rqE7oNBLxK00e859k7Iye https://parnassos-ski.gr/me-ameioto-rythmo-synechizetai-i-proetoimasia-gia-ti-leitoyrgia-kai-tin-anavathmisi-toy-chionodromikoy-kentroy-parnassoy/ Η Βουλή των Ελλήνων, τα ΕΤΑΔ και ο κάθε διακινητής "θρύλων" λένε ψέματα στη μούρη μας. Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος είχε σαν στόχο την παραπληροφόρηση να την μετατρέψει σε πληροφορία στο forum. 20 χρόνια μετά μας έφαγαν τα social media, οι "δημοσιογράφοι" και η παραπληροφόρηση όσο και να γράφεις επιχειρήματα κερδίζει. Το "μικρό" τεχνητό του Παρνασσού, εφικτότατο. Δεν απέδειξε ότι είναι απαραίτητο? Μα είναι τόσο χαζά όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου? Κανένας δεν διαφωνεί να γίνει το σέρβις στον Ηρακλή. Τα ΕΤΑΔ θα το κάνουν? Κανένας δεν διαφωνεί ότι καλό θα ήταν να μπει λιφτ στα Άνω Κελλάρια. Χρονοδιάγραμμα? Για να σε προλάβω, πολύ αισιόδοξα το 2030. Ξεκίνησαν την αδειοδότηση? Από την άλλη τι να πει κανείς για την μπανανία που ζούμε
    • Η τεχνίτη χιονωση στον Παρνασσό ειναι ποιο δύσκολο  να γίνει απ ότι να μπει νέο λιφτ στα άνω κελάρια η ακόμα καλύτερα να βρουν τα χρήματα για να γίνει το service στον Ηρακλή  ανάποδα έχετε ξεκινήσει  από την άλλη τι να πεις για την  μπανανία που ζούμε 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. elgeo
      elgeo
      (45 years old)
    2. popitsi
      popitsi
      (45 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,307
    • Total Posts
      460,687
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,477
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Charefaf
    Joined
×
×
  • Create New...