ΝΙΚΟΣ 45 Report post Posted December 9, 2008 Σύμφωνα με Snow Forecast το περισσότερο χιόνι θα πέσει στους δολομίτες αυτήν την εβδομάδα.Δίνει κάτι νούμερα φοβερά. Προφανώς λόγω του ανατολικού ρεύματος εκεί?Ήδη έχει δυο μέτρα χιόνι εκεί! Εγώ πάντως σε δέκα μέρες εκεί θα ειμα http://www.snow-forecast.com/resorts/Moena/6day/mid Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted December 9, 2008 καλες πουδροκαταβασεις φιλε μου Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
tsaky 28 Report post Posted December 10, 2008 Σύμφωνα με Snow Forecast το περισσότερο χιόνι θα πέσει στους δολομίτες αυτήν την εβδομάδα.Δίνει κάτι νούμερα φοβερά.Προφανώς λόγω του ανατολικού ρεύματος εκεί?Ήδη έχει δυο μέτρα χιόνι εκεί! Εγώ πάντως σε δέκα μέρες εκεί θα ειμα http://www.snow-forecast.com/resorts/Moena/6day/mid Που πας (αν επιτρεπεται) και ποτε ??? εγω παω 23/12 corvara - Alta Badia Quote Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ... Share this post Link to post Share on other sites
ΝΙΚΟΣ 45 Report post Posted December 10, 2008 Moena θα πάμε (19/12 αναχ απο Πατρα MINOAN LINES κ επιστρ 02/01) για τρίτη φορά! αλλά σκι παντού σχεδόν σε όλους τους δολομίτες. Corvara πως είναι έχεις ξαναπάει είναι ωραίο χωριό?Από ski είναι από τα καλύτερα ski in out και πρόσβαση σε καμιά 500ρια χλμ πίστες έτσι δεν είναι?Το σκεφτόμασταν για εκεί φέτος αλλά μπορεί να μην μας άρεσε το χωριό και πήγαμε στα ίδια για σιγουριά.Η συνήθεια βλέπεις.Αν και έχουμε πάει σε πολλά χκ στην Ιταλία,κ Αυστρία σαν χωριό,διαμονή,απόσταση,τιμές, για μας είναι το καλύτερο.(val d isere θέλω να πάω μια φορά είναι ο καημός μου , έχω ακούσει τόσα,αν και από Γαλλία είχαμε πικρή εμπειρία στο chamonix ski χάλια, ταλαιπωρία και κακό).Τιμές για φέτος στο κέντρο του χωριού 70 ευρώ το άτομο με φαγητό.Αν θες στείλε pm τηλεφ,μηπως κάνουμε μαζί σκι από κει στην araba-marmolada. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted December 10, 2008 Moena θα πάμε (19/12 αναχ απο Πατρα MINOAN LINES κ επιστρ 02/01) για τρίτη φορά! αλλά σκι παντού σχεδόν σε όλους τους δολομίτες. Corvara πως είναι έχεις ξαναπάει είναι ωραίο χωριό?Από ski είναι από τα καλύτερα ski in out και πρόσβαση σε καμιά 500ρια χλμ πίστες έτσι δεν είναι?Το σκεφτόμασταν για εκεί φέτος αλλά μπορεί να μην μας άρεσε το χωριό και πήγαμε στα ίδια για σιγουριά.Η συνήθεια βλέπεις.Αν και έχουμε πάει σε πολλά χκ στην Ιταλία,κ Αυστρία σαν χωριό,διαμονή,απόσταση,τιμές, για μας είναι το καλύτερο.(val d isere θέλω να πάω μια φορά είναι ο καημός μου , έχω ακούσει τόσα,αν και από Γαλλία είχαμε πικρή εμπειρία στο chamonix ski χάλια, ταλαιπωρία και κακό).Τιμές για φέτος στο κέντρο του χωριού 70 ευρώ το άτομο με φαγητό.Αν θες στείλε pm τηλεφ,μηπως κάνουμε μαζί σκι από κει στην araba-marmolada. Νίκο Καλημέρα... (είχαμε μιλήσει και με p.m.).. Περιμένουμε εντυπώσεις γενικά για την περίοδο που θα σαι Δολομίτες... Και βέβαια και απο όποιον άλλον μπορει... Ειδικά προς το τέλος της διαμονής σου θα θελα αν θα σου είναι ευκολο, μιας και 2/1 που επιστρέφεις θα φύγουμε εμείς ... (κρίμα να μη συμπέσουν οι ημερομηνίες μας, να καναμε παρέα σκί. μια άλλη φορά ίσως). Καλή διαμονή καλά να περάσετε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 10, 2008 Εγω φευγω στις 18 με ΜΙΝΟΑΝ για Ανκονα. Αλλος κανεις; να ανοιξω το 8/20? Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted December 10, 2008 Εγω φευγω στις 18 με ΜΙΝΟΑΝ για Ανκονα. Αλλος κανεις; να ανοιξω το 8/20? Φιλικα ΜακηςΜ Καλημέρα ... περιμένουμε ενημέρωση( και φωτο), και απο Αυστρία... Μπορεί να βγεί άλλλη μια βδομαδούλα αργότερα για εκεί... Πού ξέρεις.... Καλά να περάσετε πάντως Quote Share this post Link to post Share on other sites
tsaky 28 Report post Posted December 10, 2008 Moena θα πάμε (19/12 αναχ απο Πατρα MINOAN LINES κ επιστρ 02/01) για τρίτη φορά! αλλά σκι παντού σχεδόν σε όλους τους δολομίτες. Corvara πως είναι έχεις ξαναπάει είναι ωραίο χωριό?Από ski είναι από τα καλύτερα ski in out και πρόσβαση σε καμιά 500ρια χλμ πίστες έτσι δεν είναι?Το σκεφτόμασταν για εκεί φέτος αλλά μπορεί να μην μας άρεσε το χωριό και πήγαμε στα ίδια για σιγουριά.Η συνήθεια βλέπεις.Αν και έχουμε πάει σε πολλά χκ στην Ιταλία,κ Αυστρία σαν χωριό,διαμονή,απόσταση,τιμές, για μας είναι το καλύτερο.(val d isere θέλω να πάω μια φορά είναι ο καημός μου , έχω ακούσει τόσα,αν και από Γαλλία είχαμε πικρή εμπειρία στο chamonix ski χάλια, ταλαιπωρία και κακό).Τιμές για φέτος στο κέντρο του χωριού 70 ευρώ το άτομο με φαγητό.Αν θες στείλε pm τηλεφ,μηπως κάνουμε μαζί σκι από κει στην araba-marmolada. Νικό, εμείς θα πάμε corvara 23/12 – 3/1 αεροπορικός μέσω Μιλάνου και μετά θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο. Στην συγκεκριμένη περιοχή (Dolomiti Super Ski) πήγα για πρώτη φορά το 2005 (Selva di Val Gardena) οπού και την ερωτεύτηκα. Έκτοτε έχω πάει ακόμα 2 φόρες στην Corvara, και φέτος αισίως θα είναι η τρίτη. Η επιλογή της corvara και της Alta Badia γενικότερα έγινε μετά το πρώτο ταξίδι οπού και είδα με τα μάτια μου ότι είναι από τα πιο όμορφα – κοσμοπολιτικά – στρατήγημα τοποθετημένα χωριά στο σύμπλεγμα των δολομιτών, απλά δεν διαφημίζεται και πολύ γιατί πολύ απλά ισα – ισα που Χαρίνε οι Ιταλοί τουρίστες λόγω έλλειψης κλεινών και πρέπει να κάνεις κράτηση από πολύ νωρίς (βλέπεις οι γείτονες μας δεν είναι σαν εμάς να κτίσουν – και να ξεφτιλίσουν το φυσικό τοπίο – σε κάθε ράχη και ραχούλα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, βλέπε Αράχοβα). Θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε και να κάνουμε σκι παρέα… σου έστειλα pm. Quote Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ... Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted December 10, 2008 Ωραία,γινόμαστε πολοί.Και εγώ με τη κοπέλα μου θα είμαστε εκεί!20/12με 27/12 selva gardena και 27/12 με 03/01corvara για δεύτερη συνεχή χρονιά! Quote Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted December 10, 2008 Συμφωνώ με tsaky σε όλα,ακόμα και στο τρόπο ταξιδιού! Quote Share this post Link to post Share on other sites
crash 0 Report post Posted December 11, 2008 Τα εισητήρια του πλοίου πόσο πάνε περίπου ? Προβληματίζομαι για το αν συμφέρει για 2 άτομα, αεροπλάνο + ενοικιαση αυτοκινήτου ή να περάσεις με το ΙΧ σου με πλοίο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted December 11, 2008 Τα εισητήρια του πλοίου πόσο πάνε περίπου ? Προβληματίζομαι για το αν συμφέρει για 2 άτομα, αεροπλάνο + ενοικιαση αυτοκινήτου ή να περάσεις με το ΙΧ σου με πλοίο. 2 ατομα+αυτοκινητο με επιστροφη (πατρα-ανκονα -πατρα)=359ε (σε καμπινα)http:/ κοιτα /www.minoan.gr/index.asp?a_id=149&news_id=538 Quote μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted December 11, 2008 Όαοι πάτε αεροπορικώς Μιλάνο και μετά με τουτού, σας συνιστώ να πάτε Corvara (La Villa κλπ) μέσω Brunico και όχι από το δρόμο που δείχνει το GPS ή η μελέτη του χάρτη. Ανεβαίνοντας Βόρεια την A22 μην βγείτε μετά το Bolzano στον SS242 αλλά συνεχίστε την Α22 προς Bressanone και βγείτε με κατεύθυνση Brunico στον Ε66. Μετά κάνετε δεξιά, λίγο πριν φτάσετε Brunico, στον SS244 και μετά ... ορμάτε στις πούδρες !!!! Είναι λίγα παραπάνω χιλιόμετρα αλλά ο δρόμος είναι πολύ καλύτερος, ξεκούραστος και σε χαμηλό υψόμετρο (χωρίς passes). Φιλικά gtsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 11, 2008 Όαοι πάτε αεροπορικώς Μιλάνο και μετά με τουτού, σας συνιστώ να πάτε Corvara (La Villa κλπ) μέσω Brunico και όχι από το δρόμο που δείχνει το GPS ή η μελέτη του χάρτη. Ανεβαίνοντας Βόρεια την A22 μην βγείτε μετά το Bolzano στον SS242 αλλά συνεχίστε την Α22 προς Bressanone και βγείτε με κατεύθυνση Brunico στον Ε66. Μετά κάνετε δεξιά, λίγο πριν φτάσετε Brunico, στον SS244 και μετά ... ορμάτε στις πούδρες !!!! Είναι λίγα παραπάνω χιλιόμετρα αλλά ο δρόμος είναι πολύ καλύτερος, ξεκούραστος και σε χαμηλό υψόμετρο (χωρίς passes). Φιλικά gtsap Για ποσες ωρες οδηγημα μιλαμε Γιωργο; Μ' ενδιαφερει... 80 Quote Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted December 12, 2008 Από το αεροδρόμιο Malpensa μέχρι τα χωριά στους Δολομίτες, χρειάζονται 4:30-5 ώρες οι οποίες μπορούν να γίνουν και 4 αν πας με την απογευματινή της ΟΑ οπότε θα ταξιδεύεις μετά τις 7-8 το βράδυ και άρα χωρίς κίνηση. Αυτά υπο την προϋπόθεση ότι πας από Brunico. H διοδρομή Δολομίτες-Μιλάνο συήθως γίνεται κατά την διάρκεια της ημέρας (εκτός και αν κάποιος έχει το βίτσιο να πάρει πρωινή πτήση και να οδηγεί όλη την προηγούμενη νύχτα) οπότε πρέπει να υπολογίζει κανείς (λόγω κίνησης) κατ' ελάχιστο 5-5:30 ώρες. Επίσης καλό είναι να ρίξει κανείς μιά ματιά στο www.viamichelin.com όχι τόσο για να βρει την διαδρομή (τα είπαμε αυτά παραπάνω) όσο για να πληροφορηθεί μήπως γίνονται κάποια έργα (το michelin ενημερώνεται, o απλός gps δέκτης όχι) που επηρεάζουν την επιλεγμένη διαδρομή ή επιβάλλουν τροποποίησή της. Για παράδειγμα, το πιο κλασσικό πρόβλημα είναι το κλείσιμο μιας εξόδου της εθνικής οδού. Περνώντας στην επόμενη έξοδο, το gps μπορεί να κάνει re-routing και να σε πάει από πιο σύντομο δρόμο που το χειμώνα να είναι εφιαλτικός !! Φιλικά gtsap Για ποσες ωρες οδηγημα μιλαμε Γιωργο; Μ' ενδιαφερει... Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
tsaky 28 Report post Posted December 13, 2008 Όαοι πάτε αεροπορικώς Μιλάνο και μετά με τουτού, σας συνιστώ να πάτε Corvara (La Villa κλπ) μέσω Brunico και όχι από το δρόμο που δείχνει το GPS ή η μελέτη του χάρτη. Ανεβαίνοντας Βόρεια την A22 μην βγείτε μετά το Bolzano στον SS242 αλλά συνεχίστε την Α22 προς Bressanone και βγείτε με κατεύθυνση Brunico στον Ε66. Μετά κάνετε δεξιά, λίγο πριν φτάσετε Brunico, στον SS244 και μετά ... ορμάτε στις πούδρες !!!! Είναι λίγα παραπάνω χιλιόμετρα αλλά ο δρόμος είναι πολύ καλύτερος, ξεκούραστος και σε χαμηλό υψόμετρο (χωρίς passes). Φιλικά gtsap αν εχεις gps garmin η προτεινομενη διαδρομη που σου βγαζει ειναι μεσο Brunico... αυτο το note ειναι για να βλεπουν καποιοι ... ποια ειναι τα σωστα μηχανηματα και οχι Destinator, Tom Tom, Navigon κτλ... Quote Δεν έχει σημασία το ΠΟΥ άλλα με ΠΟΙΟΥΣ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 13, 2008 χαχαχαχαχα, Garminάκιας ο Tsaky! Τώρα θα πεταχτεί και ο Κορνήλιος να μας γράψει για το Navigon που δεν είχε τους Βούνους και την Στενή! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
VaG 10 Report post Posted December 19, 2008 Θα μαι κι εγώ στο πλοίο για ανκόνα στις 27/12. Πάω val gardena για μία εβδομάδα. Θα ναι κανείς στην περιοχή εκείνη την περίοδο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted December 19, 2008 Θα μαι κι εγώ στο πλοίο για ανκόνα στις 27/12. Πάω val gardena για μία εβδομάδα. Θα ναι κανείς στην περιοχή εκείνη την περίοδο? καλησπέρα... φεύγω 1/1/09 με minoan για Βενετία... Θα μαι περιοχή val di fassa ( στο χωριό canazei)., έως και 10/01/09. Πολύ ευχαρίστως αν σε προλαβαίνω καθόλου στις ημερομηνίες σου να βρεθούμε επάνω στη sella ronda.....ή και val gardena αφού έχω στα υπόψιν μου να ρθω και πρός τα εκεί.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dimoski 0 Report post Posted January 4, 2009 Θα είμαι και γω εκεί από 14 ως 21/01.. Θα βρίσκομαι στην περιοχή Alta Badia, San Cassiano, Corvara, Arraba κτλ. Υπάρχει κάποιος που προγραμματίζει ταξίδι στην περιοχή τις μέρες αυτές? Θα χαρώ πολύ να τσουλήσουμε παρέα!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted January 7, 2009 Επιστροφή από Kronplatz (Alta Badia) προ διημέρου. Ευτυχώς είναι ένα κέντρο που δεν το προτείνουν τα γραφεία και, έτσι, έχει μόνον ιταλούς. 110 χιλ. πίστες, ιδανικό για παιδιά και μέτριους σκιέρ, με καμμιά 30αριά πίστες, εκ των οποίων 4 μαύρες (προς Brunnico - με μήκος περίπου 5 χιλ.). Λειτουργία και μηχανήματα άψογη. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Dimoski 0 Report post Posted January 7, 2009 Ανέβασε και καμία φώτο να μας φτιάξεις τη διάθεση!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted January 7, 2009 Η κορυφή από απέναντι. Από την κορυφή (2.200 μ) ξεκινά σειρά από πίστες (μπλέ-κόκκινες-μαύρες) προς τα τρία χωριά που είναι γύρω από το Kronplatz (Brunico, San Vigilio, Valdaora). Η κορυφή Κόκκινη πίστα προς Valdaora-Olang Προς το San Vigilio Η αρχή μίας από τις μαύρες πίστες προς το Brunico (φαίνεται στο βάθος) Η μπλε πίστα των αρχαρίων (ο παράδεισος του μικρού παιδιού μήκους 2 χιλ. +) http://88.198.3.37/kronplatz/kronplatz_pla...es_panorama.pdf Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 7, 2009 Υπέροχα! Να ειστε καλά να ταξιδεύετε! Ειχα διαβάσει για το Κρονπλατζ ότι ειναι ομορφο χιονοδρομικό χωρίς πολλούς πολλούς τουρίστες και μάλιστα αρκετά οικονομικό. Αν μπορείς γράψε μας μερικές ακομα γραμμές για την εμπειρία σου εκεί. Φιλικα Ρανια Quote Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted January 7, 2009 Επιστρέψαμε και εμείς από selva και corvara,13 μέρες σερι ski σε εξαιρετικής ποιότητας πουδρόχιονο!!Τέλειες μέρες ούτε παραγγελία να είχαμε κάνει... Τsaky τελικά δε βρεθήκαμε,anyway σε ευχαριστω για τις πληροφορίες... Εύχομαι σε όσους επιστρέψανε από εξωτερικό, καλή αποθεραπεία στα ελληνικά χιονοδρομικά. if everything is under control,you are probably mooving too slow! Quote Share this post Link to post Share on other sites