MakisM 3,965 Report post Posted March 9, 2009 Κι επισης να προσθεσω κατιΓιατι φωναζετε μονο για τα λουρακια και για τα μπατον του σκι καθολου??????? Χθες παραλιγο να φαω ενα μπατον στο κεφαλι καθως περναγα κατω απο τους πυλωνες του Βακχου και σε μια αναβαση μου ειδα παλι ενα μπατον πεσμενο σε αλλη θεση Γιατι δεν εχουμε δει πολλα μπατον του σκι να παιρνουν την κατηφορα αδεσποτα και να χτυπανε ανυποψιαστους σκιερ/σανιδαδες με δολοφονικες ταχυτητες, που στην τελικη, τα θυματα δεν χρωστανε και τιποτα . Την Κυριακη εβαλα το τακουνι της μποτας μου να σταματησω ενα αδεσποτο σανιδι στην αφετηρια του Περικλη και οταν ακουσα το μπαμ καταλαβα τι μ@λ...κια εκανα . Θα μπορουσε να μου ειχε σπασει και το τακουνι και τη φτερνα... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted March 9, 2009 Aλλο ένα τρελό ΣΚ στον Παρνασσό έλαβε τέλος......εντυπώσεις...χμμμμ λίγο απ' όλα..... Σάββατο έτσι κι' έτσι...μερικές συμπαθητικές καταβάσεις στα δέντρα της Φτερόλακκας και τίποτε άλλο, χιόνι σχετικά βαρύ με δυσκόλεψε λίγο ,αλλά δεν πειράζει γιατί την επόμενη ημέρα πετούσα στο πολύ καλύτερης ποιότητας χιόνι που βρήκαμε εκτός πίστας στα Κελλάρια κυρίως...... Κυριακή τρελή ημέρα, κάναμε μόνο εκτός, άλλο ένα ΣΚ που δεν κατέβηκα ούτε μία φορά τον Περικλή, απάτητα Οδυσσσέα, Ηρακλή, Βάκχου να δίνουνε ρέστα..... Απίστευτη κατάβαση από λούκι Αρνόβρυσης,με Πάτσ και Shefriend, με το που άνοιξε ο Οδυσσέας φυσικά.....χι χι είμασταν οι πρώτοι που το βιάσαμε..... Και το κερασάκι στην τούρτα η τελευταία απολαυστική κατάβαση από τα απάτητα του Οδυσσέα αφού είχαν σταματήσει όλα τα λιφτ...... Τι δεν μου άρεσε......οι τιμές.....εντάξει έχω άρα κάρτα αλλά όταν κάτι δεν πάει καλά το λέμε..... Τα 15 ευρώ του Σαββάτου δεν τα κατάλαβα....μα είναι η μίνιμουμ χρέωση στον τιμοκατάλογο θα μου πείς......ε λοιπόν είναι απαράδεκτη..... 2 λιφτ στην Φτερό. και αλλα 2 στα Κελλάρια, και φυσικά ούτε κατά διάνοια δεν μπορουσες να μεταβείς από το ένα μερος στο άλλο......ειλικρινά εάν δεν είχα την κάρτα δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 15 ευρώ, και θα κοιτούσα να πάρω το λιφτ με "ανορθόδοξους τρόπους", η αλλιώς θα χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο μου σαν λιφτ , και ας μου κόστιζαν πολύ παραπάνω οι βενζίνες........ Πάμε τώρα στα της Κυριακής....... ΧΚΠ=Φτερόλακκα + Κελλάρια σωστά??????...έτσι τουλάχιστον μας είχατε πεί πρίν από μερικά χρόνια όταν εξισώσατε τα δύο ski pass.....Τι λειτουργουσε στις 8:30 το πρωί????? Οποτε μας συμφέρει όμως η εξισωση γίνεται XKΠ=Κελλάρια. Αδύνατη η μετάβαση από το ένα μέρος στο άλλο, και Ηρακλής κλειστός.....και άντε πές τον Ηρακλή τον δώσανε σχετικά γρήγορα......τα υπόλοιπα λιφτ όμως????? Θα ένιωθα πάντως πολύ μ@λ@κ@ς εάν πήγαινα Φτερό, πλήρωνα 30 ευρώ και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας με τα Κελλάρια να είναι το κινητό τηλέφωνο.....Full εισιτήριο πληρώνεις για Full λειτουργία του βουνού...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....Το 10/13 λιφτ είναι παντελώς άτοπο, γιατί οι μέν Φτερολακιώτες είχανε 4/13, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα υπόλοιπα 6 και οι Κελλαριώτες το αντίστροφο..... Λίγη παραπάνω σοβαρότητα στην ήδη χάλια τιμολογιακη πολιτική δεν θα έβλαπτε....Είναι κρίμα μερικές τέτοιες λεπτομερειες να αμαυρώνουν την φιλότιμη προσπάθεια που γίνεται από τους εργαζομένους του ΧΚΠ για την σωστή λειτουργία του. Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 9, 2009 Youtube Video -> Ας υπάρχει και εδώ το σκι το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα και με τη χειρότερη χιονοθύελλα στον ΠαρνασσόΣάββατο 07 Μαρτίου 2009 30 άτομα σε ένα υπέροχο δάσος. Το βίντεο στο 0.25 είναι άλλη μέρα φέτος που είμασταν πάλι 30 άτομα.3 συρόμενα και καλές πιστούλες θέλει στα δέντρα.Μάκη το Σάββατο στο βραδυνό έσπασα το μπατόν μου να σταματήσω snowboard που κατέβαινε τον Αίολο. Ο τύπος είχε ξεκινήσει την κατάβασή του καθιστός πάνω στο snowboard (τσουλήθρα) χωρίς καμία μπότα περασμένη σε δέστρα και φυσικά κάποια στιγμή του έφυγε. Και τα συμπαθούσα αυτά τα μπατόν. Παναγιότη αν βρεις ένα κανόνα σε χιονοδρομικό του εξωτερικού που υποχρεώνει το μπατόν να είναι περασμένο στο χέρι να το δούμε. Ανάλογη πρόταση είναι όλα τα σκι να έχουν στοπ στη δέστρα. Λογικά όλα έχουν σήμερα. Πριν 2 χρόνια εγώ ο ίδιος έχω κοντέψει να σκοτώσω άνθρωπο επειδή τα σκι είχαν ορειβατική δέστρα και δεν τα είχα περασμένα με λουράκι. Ευτυχώς έσκασε στο σπιτάκι του Τηλέμαχου. Είχε κάθε δίκιο οποιοσδήποτε να μου πάρει την κάρτα (και να με βάλει και φυλακή αν...) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 9, 2009 1) Γιώτα θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω λίγο πως τα βλέπουν τα πράγματα οι άνθρωποι του ΧΚΠ, χωρίς να είμαι ο αρμόδιος γι ' αυτό, αλλά έτσι όπως τα παρακολουθώ εκ των έσω, φέτος που συνεργάζομαι μαζί τους.Για το 30άρι, δεν γινόταν διαφορετικά γιατί μέχρι τις 10:30 λειτούργησε και ο Ηρακλής. Είχαμε λοιπόν σχεδόν πλήρη λειτουργία στα Κελλάρια (Ηρακλής, Περικλής, Αίολος και Βάκχος, που είναι οι σημαντικότεροι αναβατήρες). Βέβαια πίστευαν (οι άνθρωποι του ΧΚΠ) ότι θα προλάβαιναν να δώσουν τον Ηρακλή τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέλαβαν. Καταλαβαίνεις οτι δεν μπορεί μέχρι τις 10:00 να δίνουν το εισιτήριο 24 ευρώ και μετά να το βάλλουν 30! Βέβαια σαν πελάτες κι εμείς είμαστε κάπου ενοχλημένοι γιατί δεν λειτούργησαν έγκαιρα τα λιφτ ή γιατί δεν ήταν το εισιτήριο φθηνότερο. Όμως εάν αναλογιστούμε ότι από το ΧΚΠ ξοδεύτηκαν πολλές εργατοώρες και πολλά πετρέλαια για να μπορέσουμε εμείς να απολαύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στο ΧΚΠ την Κυριακή, ε δε νομίζω ότι είναι τόσο πρόβλημα τα 6 ευρώ παραπάνω! Ας μην ξεχνάμε οτι σε ανάλογες περιπτώσεις παλαιότερα το ΧΚΠ θα παρέμεινε κλειστό για τουλάχιστον 3 μέρες. 2) Ας είναι αυτά τα 6 ευρώ και η δική μας συνεισφορά-επιβράβευση για την προσπάθεια του ΧΚΠ και για την σοβαρότητα με την όποια μας αντιμετωπίζει εδώ και 3 χρόνια! 3) Όσον αφορά τα 15 ευρώ του Σαββάτου πρέπει να σου πω ότι δεν προβλέπεται χαμηλότερη τιμή λειτουργίας σε ΣΚ ακόμη και εάν λειτουργεί 1 και μόνο λιφτ. Οι τιμές που προβλέπονται ανάλογα με τη λειτουργία των αναβατήρων είναι 30,24 και 15, έτσι αναγράφεται στον τιμοκατάλογο του ΧΚΠ, για τον οποίο ως γνωστόν είχαμε πολλά παράπονα στις αρχές της σεζόν. Σωτήρη μου σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά εντελώς καλόπιστα μεν, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δε, δεν με καλύπτει κι ας μου επιτρέψετε να σας πώ πώς βλέπουν τα πράγματα οι πελάτες που νομίζω ότι είναι και το σημαντικό - όχι τόσο για εμάς, όσο για την μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα του ΧΚΠ που νομίζω είναι το ζητούμενο και για τις 2 πλευρές: Χιονοδρόμοι & επιχειρηματίες / κράτος : 1) Ισχύει ότι εισιτήριο 30 ευρώ = λειτουργία όλου του βουνού = Κελάρια + Φτερόλακα; Τί ώρα λοιπόν μπορούσε ο χιονοδρόμος να απολαύσει αυτό το service το οποίο σύμφωνα με τον ΕΠΙΣΗΜΟ τιμοκατάλογο του ΧΚΠ (όχι τί πιστεύω εγώ, ή οι άνθρωποί του) κοστίζει 30 ευρώ τις αργίες; Διαφωνούμε ότι ήταν 13:30;;; Αν έβγαζα εισιτήριο στις 13:00 το μεσημέρι σε οποιοδήποτε ΧΚ του εξωτερικού, δεν θα πλήρωνα μισό εισιτήριο; Αν ήμουν Φτερόλακα, τί με νοιάζει αν άνοιξε ο Ηρακλής στις 10:00;; Μπορούσα να πάω; Και Κελάρια αν ήμουν, τί ώρα μπορούσα να πάω πχ. Σαχάρα; (Χώρια που ακόμη και για 1,5 ώρα καθυστέρηση, γιατί να σου τη χαρίσει ο πελάτης Γιατί λοπόν για λιγότερο από μισή μέρα - που είναι και το καλό κομμάτι γιατί μετά τη 13:00 το χιόνι ψιλοσούπιασε σε πολλά σημεία, να πληρώσει ο πελάτης το αντίτιμο της ολόκληρης μέρας; Πέρα από αυτό, να σημειώσουμε ότι κι ο Τηλέμαχος κατά τις 12:00 ξεκίνησε να λειτουργεί κι αποσυφόρησε λίγο τις ουρές στα υπόλοιπα lift σε Κελάρια..Λοιπόν ο πελάτης αυτό το θεωρεί τόσο απαράδεκτο, όσο θα θεωρούσες κι εσύ να πλήρωνες το αντίτιμο ενός κουστουμιού, για να πάρεις μόνον το σακάκι!!!! 2) Με την ίδια λογική, στο χασάπη δηλαδή που ψωνίζεις καλό κρέας τις καλές μέρες, θα πρέπει να του αφήνεις και την τιμή ενός μισόκιλου ανά τακτά διαστήματα χωρίς να ψωνίσεις για να τον επιβραβεύσεις;;; Το κάνεις εσύ αυτό;; ή το κάνουν οι υπεύθυνοι του ΧΚΠ;;; Συγνώμη αλλά το επιχείρημα, αντικειμενικά, είναι το λιγότερο αστείο!!! 3) Ως πελάτη, δεν με ενδιαφέρει αν δεν προβλέπεται χαμηλότερη τιμή από τον τιμοκατάλογο, όπως μόνος σου είπες, θεωρήθηκε από το σώμα των πελατών του ΧΚΠ απαράδεκτος, γιαυτό και ξεσήκωσε τόση συζήτηση και παράπονα! Δηλαδή, πλέον, θα πρέπει να μην επισημαίνουμε τα κραυγαλέα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ που προκύπτουν από αυτή τη λάθος τιμολογιακή πολιτική; Ήσουν το Σάββατο στο ΧΚΠ; Θα πλήρωνες εσύ 15 ευρώ αν ήσουν Φτερόλακκα για να ανεβοκατέβεις 5 φορές υπό αυτές τις συνθήκες 1 πίστα, την εξής 7; Ή θα σε έκανε να νιώθεις καλύτερα αν σερνόσουν και στο baby lift μήπως κι αποσβέσεις κάπως το 15άρι;; Φυσικά και δεν θα πλήρωνα αν δεν είχα τους φίλους μου με τις ετήσιες και δεν ζήλευα να πάω κατευθείαν για καφέ στο σαλέ..Και να επισημάνω ότι το ξανθό ηλεκτρονικό προγραμματάκι που έχει το ΧΚΠ τους "χτύπησε" 2 μονάδες (ως αργία) από τις κάρτες τους, παρότι το εισιτήριο ήταν μειωμένο έστω στα 15 ευρώ!!! Δηλαδή, και το πασιφανές bug του προγράμματος που αγοράσανε στο ΧΚΠ, πάλι ο πελάτης - και ποιός;;; ο καλύτερος πελάτης - το χρεώνεται!!! Και βέβαια, όταν νιώθεις ότι σε κλέβουνε, όποιες τύψεις κι αν είχες να κάνεις τη στραβή, εξαφανίζονται!! Και ναι, κι εγώ όπου μπορώ θα προσπαθήσω να περάσω στη ζούλα γιατί και πάλι αδικημένη θα νιώθω. Ξέρεις ποιά είναι η σκέψη μας;; Δε, βαριέσαι; τους τα έχουμε δώσει διπλά και τριπλά!!! Όσο πιό καλόπιστα μπορώ κι αγαπώντας τον Παρνασσό κι εκτιμώντας πολύ τους ανθρώπους του, κυρίως όσους είχα την τιμή να γνωρίζω και προσωπικά, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τί συμβαίνει πραγματικά! Μπορεί να γεμίζει το ΧΚΠ κόσμο, αλλά πλέον, παραπάνω από το 50% είναι τουρίστες του ΣΚ που ανεβαίνουν για καφέ και δεν θα ξανανέβουν..Και δεν ξέρω και τί έσοδα αφήνουν στο ΧΚΠ, γιατί μάλλον στο σαλέ αφήνουν τον οβολό τους..Τον χιονοδρόμο που θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει, τον διώχνετε! Ήδη πολλοί από εμάς, όποτε μπορούμε προσπαθούμε να φεύγουμε σε άλλα χιονοδρομικά εσωτερικού κι εξωτερικού ακόμη και για Σαββατοκύριακα..Το πολύ ακριβό εισιτήριο είναι ένας λόγος, οι ουρές, βλ. παλιάς τεχνολογίας, μικρής δυναμικότητας lift, είναι άλλος, το περιορισμένο πεδίο του βουνού που όλο λέμε να το επεκτείνουμε προς άνω Κελλάρια / όμορφες λάκκες κι όλο στα σχέδια μένει, είναι ο τρίτος! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop 82 Report post Posted March 9, 2009 Γιώτα θα σταθώ μόνο σε ένα κομμάτι από αυτά που γράφεις, για τα άλλα έχεις διαμορφώσει μια γνώμη που αν μη τι άλλο είναι απόλυτα σεβαστή. Λοιπόν στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, ότι έγινε έγινε, δεν μπορούμε πια να αλλάξουμε τίποτα. Μπορούμε όμως να πιέσουμε για αλλαγές-βελτιώσεις από τη νέα σεζόν. Αυτά θα ειπωθούν και το Σάββατο στη συνάντηση του ΕΣΤΟΥΧ με φορείς του Παρνασσού στο σαλέ της Φτερόλακκας. Θα σε παρακαλούσα μάλιστα να συμμετάσχεις κι εσύ και να θέσεις όλους τους παραπάνω προβληματισμούς σου προς συζήτηση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 9, 2009 Γιώτα θα σταθώ μόνο σε ένα κομμάτι από αυτά που γράφεις, για τα άλλα έχεις διαμορφώσει μια γνώμη που αν μη τι άλλο είναι απόλυτα σεβαστή.Λοιπόν στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, ότι έγινε έγινε, δεν μπορούμε πια να αλλάξουμε τίποτα. Μπορούμε όμως να πιέσουμε για αλλαγές-βελτιώσεις από τη νέα σεζόν. Αυτά θα ειπωθούν και το Σάββατο στη συνάντηση του ΕΣΤΟΥΧ με φορείς του Παρνασσού στο σαλέ της Φτερόλακκας. Θα σε παρακαλούσα μάλιστα να συμμετάσχεις κι εσύ και να θέσεις όλους τους παραπάνω προβληματισμούς σου προς συζήτηση. Σ' ευχαριστώ για την αντιμετώπισή σου, θα συμμετάσχω στη συζήτηση το σάββατο, το είχα υπόψη μου ούτως ή άλλως. Σχετικά με τις αλλαγές - βελτιώσεις που λες, δεν είναι ανάγκη να αφορούν την επόμενη σεζόν μόνον...Η πρότασή μου θα ήταν η εξής: Καταλαβαίνουμε όλοι όσοι έχουμε κάποια στιγμή ασχοληθεί, τις δυσκολίες και τους περιορισμούς με τους οποίους λέιτουργεί το ΧΚΠ. Για εμένα τουλάχιστον είναι αποδεκτό ότι περιμένανε οι άνθρωποι να καταφέρουν να λειτουργήσουν όλα τα lifts μέχρι π.χ 10 το πρωϊ, οπότε, ας πούμε δίκαια, θέτουν το εισιτήριο στα 30 ευρώ. Δεν τα κατάφεραν όμως, επίσης αποδεκτό - δεν πάνε όλα πάντα κατ' ευχήν! Τί κάνει λοιπόν ο έξυπνος επιχειρηματίας που σέβεται τον πελάτη του και θέλει να τον "δέσει"; τον καλεί προς στο τέλος της ημέρας, να πάει με την απόδειξή του και να του δώσει πίσω πχ. 10 ευρώ ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία του και που δεν χάρηκε το σκι του όσο θα μπορούσε!! Ή πιό μαρκετίστικο, του χαρίζει μία ημερήσια κάρτα για όποια καθημερινή μέρα! τί θα στοίχιζε ειδικά το δεύτερο στο ΧΚΠ; ουσιαστικά τίποτα! Ασύλληπτο;; Ανέφικτο; Καθόλου...Αντίθετα, θα ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση που τουλάχιστον τον έλληνα πελάτη τον ρίχνει στο φιλότιμο - τον σκλαβώνει! Δεν θα πήγαιναν όλοι οι πελάτες..οι μισοί και αν! Όμως όλοι, ανεξαιρέτως, θα ένιωθαν δικαιωμένοι και το ΧΚΠ, αντί για "εχθρούς" θα έκανε πιστούς φίλους!! Και να πω και κάτι;; Όταν μας έλεγαν από τα μεγάφωνα να κρατήσουμε τις αποδείξεις μας, προς στιγμή, περίμενα ότι θα έδιναν μία τέτοια λύση! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 9, 2009 Σωτήρη μου σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά εντελώς καλόπιστα μεν, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δε, δεν με καλύπτει κι ας μου επιτρέψετε να σας πώ πώς βλέπουν τα πράγματα οι πελάτες που νομίζω ότι είναι και το σημαντικό - όχι τόσο για εμάς, όσο για την μακροχρόνια οικονομική βιωσιμότητα του ΧΚΠ που νομίζω είναι το ζητούμενο και για τις 2 πλευρές: Χιονοδρόμοι & επιχειρηματίες / κράτος : 1) Ισχύει ότι εισιτήριο 30 ευρώ = λειτουργία όλου του βουνού = Κελάρια + Φτερόλακα; Τί ώρα λοιπόν μπορούσε ο χιονοδρόμος να απολαύσει αυτό το service το οποίο σύμφωνα με τον ΕΠΙΣΗΜΟ τιμοκατάλογο του ΧΚΠ (όχι τί πιστεύω εγώ, ή οι άνθρωποί του) κοστίζει 30 ευρώ τις αργίες; Διαφωνούμε ότι ήταν 13:30;;; Αν έβγαζα εισιτήριο στις 13:00 το μεσημέρι σε οποιοδήποτε ΧΚ του εξωτερικού, δεν θα πλήρωνα μισό εισιτήριο; Αν ήμουν Φτερόλακα, τί με νοιάζει αν άνοιξε ο Ηρακλής στις 10:00;; Μπορούσα να πάω; Και Κελάρια αν ήμουν, τί ώρα μπορούσα να πάω πχ. Σαχάρα; (Χώρια που ακόμη και για 1,5 ώρα καθυστέρηση, γιατί να σου τη χαρίσει ο πελάτης Γιατί λοπόν για λιγότερο από μισή μέρα - που είναι και το καλό κομμάτι γιατί μετά τη 13:00 το χιόνι ψιλοσούπιασε σε πολλά σημεία, να πληρώσει ο πελάτης το αντίτιμο της ολόκληρης μέρας; Πέρα από αυτό, να σημειώσουμε ότι κι ο Τηλέμαχος κατά τις 12:00 ξεκίνησε να λειτουργεί κι αποσυφόρησε λίγο τις ουρές στα υπόλοιπα lift σε Κελάρια..Λοιπόν ο πελάτης αυτό το θεωρεί τόσο απαράδεκτο, όσο θα θεωρούσες κι εσύ να πλήρωνες το αντίτιμο ενός κουστουμιού, για να πάρεις μόνον το σακάκι!!!! 2) Με την ίδια λογική, στο χασάπη δηλαδή που ψωνίζεις καλό κρέας τις καλές μέρες, θα πρέπει να του αφήνεις και την τιμή ενός μισόκιλου ανά τακτά διαστήματα χωρίς να ψωνίσεις για να τον επιβραβεύσεις;;; Το κάνεις εσύ αυτό;; ή το κάνουν οι υπεύθυνοι του ΧΚΠ;;; Συγνώμη αλλά το επιχείρημα, αντικειμενικά, είναι το λιγότερο αστείο!!! 3) Ως πελάτη, δεν με ενδιαφέρει αν δεν προβλέπεται χαμηλότερη τιμή από τον τιμοκατάλογο, όπως μόνος σου είπες, θεωρήθηκε από το σώμα των πελατών του ΧΚΠ απαράδεκτος, γιαυτό και ξεσήκωσε τόση συζήτηση και παράπονα! Δηλαδή, πλέον, θα πρέπει να μην επισημαίνουμε τα κραυγαλέα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ που προκύπτουν από αυτή τη λάθος τιμολογιακή πολιτική; Ήσουν το Σάββατο στο ΧΚΠ; Θα πλήρωνες εσύ 15 ευρώ αν ήσουν Φτερόλακκα για να ανεβοκατέβεις 5 φορές υπό αυτές τις συνθήκες 1 πίστα, την εξής 7; Ή θα σε έκανε να νιώθεις καλύτερα αν σερνόσουν και στο baby lift μήπως κι αποσβέσεις κάπως το 15άρι;; Φυσικά και δεν θα πλήρωνα αν δεν είχα τους φίλους μου με τις ετήσιες και δεν ζήλευα να πάω κατευθείαν για καφέ στο σαλέ..Και να επισημάνω ότι το ξανθό ηλεκτρονικό προγραμματάκι που έχει το ΧΚΠ τους "χτύπησε" 2 μονάδες (ως αργία) από τις κάρτες τους, παρότι το εισιτήριο ήταν μειωμένο έστω στα 15 ευρώ!!! Δηλαδή, και το πασιφανές bug του προγράμματος που αγοράσανε στο ΧΚΠ, πάλι ο πελάτης - και ποιός;;; ο καλύτερος πελάτης - το χρεώνεται!!! Και βέβαια, όταν νιώθεις ότι σε κλέβουνε, όποιες τύψεις κι αν είχες να κάνεις τη στραβή, εξαφανίζονται!! Και ναι, κι εγώ όπου μπορώ θα προσπαθήσω να περάσω στη ζούλα γιατί και πάλι αδικημένη θα νιώθω. Ξέρεις ποιά είναι η σκέψη μας;; Δε, βαριέσαι; τους τα έχουμε δώσει διπλά και τριπλά!!! Όσο πιό καλόπιστα μπορώ κι αγαπώντας τον Παρνασσό κι εκτιμώντας πολύ τους ανθρώπους του, κυρίως όσους είχα την τιμή να γνωρίζω και προσωπικά, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τί συμβαίνει πραγματικά! Μπορεί να γεμίζει το ΧΚΠ κόσμο, αλλά πλέον, παραπάνω από το 50% είναι τουρίστες του ΣΚ που ανεβαίνουν για καφέ και δεν θα ξανανέβουν..Και δεν ξέρω και τί έσοδα αφήνουν στο ΧΚΠ, γιατί μάλλον στο σαλέ αφήνουν τον οβολό τους..Τον χιονοδρόμο που θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει, τον διώχνετε! Ήδη πολλοί από εμάς, όποτε μπορούμε προσπαθούμε να φεύγουμε σε άλλα χιονοδρομικά εσωτερικού κι εξωτερικού ακόμη και για Σαββατοκύριακα..Το πολύ ακριβό εισιτήριο είναι ένας λόγος, οι ουρές, βλ. παλιάς τεχνολογίας, μικρής δυναμικότητας lift, είναι άλλος, το περιορισμένο πεδίο του βουνού που όλο λέμε να το επεκτείνουμε προς άνω Κελλάρια / όμορφες λάκκες κι όλο στα σχέδια μένει, είναι ο τρίτος! Να μου ζήσεις Γιώτα Χρυσόστομη ή μάλλον Χρυσοδάκτυλη... (πάλι έγραψες τι ςσκέψεις μου!) Η ώρα έναρξης του Ηρακλή που γράφεις είναι ΑΚΡΙΒΗΣ ακριβέστατη! Η ώρα που ξεκίνησαν τα καρεκλάκια να κινούνται (προς τα κάτω) και η ώρα που άρχισαν να ανεβάζουν κόσμο προφανώς δεν συμπίπτει ... Ξεκαθαρίζω, ότι σίγουρα δεν μπορώ να γνωρίζω τα προβλήματα αποπαγοποίησης και σίγουρα θα ήταν πολλά... αν κρίνω από τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει ο κος Δρίβας το απόγευμα του Σαββάτου, και είμαι σίγουρη ότι το προσωπικό, το οποίο εμένα προσωπικά μου έχει αποδείξει την "αυτοθυσία" του (χωρίς ίχνος ειρωνίας) Μην τα βάλουμε με τους εργαζόμενους σε καμία περίπτωση... Κι εμείς όμως, εργαζόμενοι είμαστε και ούτε τα 30 € μας περισσεύουν ούτε μια Κυριακή που πάμε να χαρούμε θέλουμε να επιστρέφουμε απογοητευμένοι είτε γιατί πατηθήκαμε (κυριολεκτικά) στις ουρές... είτε γιατί κοντέψανε να μας σκοτώσουν στην πίστα και γενικά ότι πήγαμε να αφήσουμε πίσω μας στην πόλη το βρήκαμε μπροστά μας... στο βουνό. Και πραγματικά είμαι από αυτούς, που προσπαθώ να αφήσω την νοοτροπία πόλης πίσω όταν ανεβαίνω στο βουνό... δύσκολο όμως καμιά φορά... Το θέμα δεν είναι όμως να πειστώ εγώ ή η Γιώτα ... ούτε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός για το ΧΚ να μην μας υπολογίζει Τώρα συζητάμε τι θα κάνουμε το Πάσχα (σχετικά με το σκι φυσικά) και πάλι βλέπουμε ότι το να πάμε Παρνασσό ή εξωτερικό μας έρχεται πάνω κάτω "η μια η άλλη" οικονομικά οπότε η απόφαση θα παρθεί σε επίπεδο χιονοδρομικών και υπηρεσιών... Κατά τ' άλλα καλή βδομάδα σ' όλους Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Hippo 36 Report post Posted March 9, 2009 ....ο έξυπνος επιχειρηματίας που σέβεται τον πελάτη του..... Συγχαρητήρια Αυτό είναι το καλύτερο ανέκδοτο που έχω διαβάσει στο forum τα 2-3 τελευταία χρόνια που το ψιλοπαρακολουθώ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 9, 2009 ΣυγχαρητήριαΑυτό είναι το καλύτερο ανέκδοτο που έχω διαβάσει στο forum τα 2-3 τελευταία χρόνια που το ψιλοπαρακολουθώ. Δεν θα διαφωνίσω μαζί σου Ιπποκράτη... Αυτό που δεν έχουμε κατανοήσει στην Ελλάδα είναι ότι όλες οι σχέσεις - γενικώς θα έλεγα - για να επιτυχημένες και να έχουν βιωσιμότητα, πρέπει να είναι WIN - WIN...Τελικά το μεγάλο πρόβλημα του έλληνα είναι ο χρονικός ορίζοντας...όλοι βλέπουμε πώς θα είμαστε αποπάνω και θα βγάλουμε κέρδος ΣΗΜΕΡΑ και στο βωμό αυτού χάνουμε το δάσος!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Χ.Κ.Π. 0 Report post Posted March 9, 2009 (edited) Καιρός Λιακάδα, ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, "μεγαλωμένη μέρα" ,λειτουργία ομαλή κελλάρια και φτερόλακα, πίστες "φουσκωμένες" απο το χιόνι . Ο ΗΡΑΚΛΗΣ στη μέγιστη ταχύτητα 4,2 μ/δευτ. προσέφερε άφθονες διαδρομές στους φίλους χιονοδρόμους που βρέθηκαν σήμερα στο βουνό. Προβλέπεται Τρίτη με λιακάδα , ΒΔ άνεμο ισχυρό, χαμηλές θερμοκρασίες -4οC. Τετάρτη βράδυ, Πέμπτη πρωί προβλέπονται νέα χιόνια με ΝΔ άνεμο. "Φαίνεται" ένα ηλιόλουστο , φρεσκοχιονισμένο επόμενο Σ,Κ (14,15/3/2009) Το βουνό είναι γεμάτο χιόνι, οι πίστες έχουν πολύ καλή βάση ιδίως στα Κελλάρια και αισιοδοξούμε , εάν δεν έχουμε αφύσικους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες να χιονοδρούμε ικανοποιητικά έως ΠΑΣΧΑ! Λειτουργία - Αναβατήρες-Πίστες Κατά την διάρκεια της εβδομάδας προβλέπεται κανονική λειτουργία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αναβατήρων και πιστών δηλ., Κελλάρια : Αφροδίτη, Ηρακλής, Περικλής, Ερμής ή Οδυσσέας, Αίολος ή Βάκχος, Φτερόλακα :Δίας, Παν (10) ,Ηνίοχος (6), Ήρα(7) ή Πυθίας (14) . Δρόμοι Ολοι οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί και στεγνοί. Οι οδηγοί όμως, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. ΩΡΑΡΙΟ ΧΚΠ Εναρξη λειτουργίας ΧΚΠ ώρα 08.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 08.30 (καθημερινές)), τελευταία άνοδο χιονοδρόμου 16.00 (Σ,Κ, αργίες) (και 15.30 (καθημερινές)), τελευταία κάθοδος ΤηλεκαμΠ. Αφροδίτης 17.00(Σ,Κ, αργίες) (και 16.30 (καθημερινές)), (+0,5 έως 1 ώρα ΠΑΡΑΤΑΣΗ ,καιρού επιτρέποντος ( επιθυμητά είναι θερμοκρασία χαμηλή - βοριαδάκια) ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΥΣ Αγαπητή φίλη yota, όταν ο Θεός (τύχη,φύση ... πες το θές) δυσκολεύει τους ανθρώπους , θεωρώ δίκαιο αυτή η "δυσκολία" να μοιράζεται ισότιμα σε όλους τους αναθρώπους . Δηλ. η χιονοθύελλα μέχρι Σάββατο πρωί , δυσκόλεψε το ΧΚΠ (καταναλώνοντας πολύ κόπο και χρήμα) για το αποτέλεσμα που είδες και που επέλεξες να πληρώσεις (λυπάμαι πραγματικά αν δε σε ικανοποιήσαμε). Σίγουρα δυσκολεύτηκε- ταλαιπωρήθηκε και ο πελάτης ΧΚΠ με τον περιορισμό της λειτουργίας , αυτό ήταν το δικό του τίμημα στην λειτουργία του ΧΚ αυτού το Σ,Κ. Θα θεωρούσα δίκαιο να υπήρχε μειωμένη κάρτα ΧΚΠ , αν υπήρχει μειωμένη λειτουργία λόγω ακινησίας αναβατήρων με μειωμένα λειτουργικά έξοδα (π.χ μειωμένη χιόνωση , μειωμένη λειτουργία κ.λπ). Θεωρώ όμως υποκριτικό-αρκετά εγωκεντρικό ο πελάτης να απαιτεί ένα ΧΚ α.τέλειο ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών β.αδιάφορο για τα λειτουργικά του έξοδα . Πουθενά σε Γαλλία,Αυστρία, ΗΠΑ δεν μειώνονται οι τιμές ΧΚ όταν λόγω καιρικών συνθηκών κλείνουν ή δεν ανοίγουν αναβατήρες . θεωρούν ότι ο πελάτης του ΧΚ παίρνει αυτό το ρίσκο όταν επιλέγει να εκδώσει εισιτήριο. ΄ Όσο αυξάνει η δυσκολία παραγωγής του προιόντος , τόσο αυξάνει η τιμή του ή πέφτει η ποιότητα του .... μέχρι που καταντάει ασύμφορη η παραγωγή του..... Πολύ σωστή και η θεωρία για την σχέση πελάτη-XK πως πρέπει να είναι WIN-WIN (βλέπε τιμοκατάλογο περισσότερο σκί-περισσότερη έκπτωση) . Η δυσκολία είναι στην πράξη όταν ό "κάθε πικραμένος" ξέρει μόνο να απαιτεί χωρίς να σκέφτεται το ποιος πληρώνει αυτό που απαιτεί. Aγαπητή yota δύο σημεία που θεωρώ σημαντικά είναι τα εξής 1.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Το ΧΚ οφείλει να ενημερώνει αντικειμενικά ,έγκαιρα και να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο πελάτης οφείλει να ενημερώνεται , να επιλέγει, να αναλαμβάνει το ρίσκο του . 2.ΚΑΛΗ ΠΊΣΤΗ. Να μην υπάρχει κερδοσκοπία ΧΚ ή πελάτη. Το ΧΚ οφείλει να εργάζεται και να πληρώνεται ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ . Ο πελάτης οφείλει να επιλέγει και να πληρώνει ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ. Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να συζητήσουμε στην ερχόμενη συνάντηση σε πνεύμα αμοιβαίας ειλικρίνειας, κατανόησης και σεβασμού. Πάνος Edited March 9, 2009 by Χ.Κ.Π. Quote Τηλ. 22340 22700 Website: http://www.parnassos-ski.gr/ e-mail: pdrivas@etasa.gr Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 9, 2009 ΥΣΑγαπητή φίλη yota, όταν ο Θεός (τύχη,φύση ... πες το θές) δυσκολεύει τους ανθρώπους , θεωρώ δίκαιο αυτή η "δυσκολία" να μοιράζεται ισότιμα σε όλους τους αναθρώπους . ...................................... Θεωρώ όμως υποκριτικό-αρκετά εγωκεντρικό ο πελάτης να απαιτεί ένα ΧΚ α.τέλειο ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών β.αδιάφορο για τα λειτουργικά του έξοδα . .................................... Πολύ σωστή και η θεωρία για την σχέση πελάτη-XK πως πρέπει να είναι WIN-WIN (βλέπε τιμοκατάλογο περισσότερο σκί-περισσότερη έκπτωση) . Η δυσκολία είναι στην πράξη όταν ό "κάθε πικραμένος" ξέρει μόνο να απαιτεί χωρίς να σκέφτεται το ποιος πληρώνει αυτό που απαιτεί. Aγαπητή yota δύο σημεία που θεωρώ σημαντικά είναι τα εξής 1.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Το ΧΚ οφείλει να ενημερώνει αντικειμενικά ,έγκαιρα και να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο πελάτης οφείλει να ενημερώνεται , να επιλέγει, να αναλαμβάνει το ρίσκο του . 2.ΚΑΛΗ ΠΊΣΤΗ. Να μην υπάρχει κερδοσκοπία ΧΚ ή πελάτη. Το ΧΚ οφείλει να εργάζεται και να πληρώνεται ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ . Ο πελάτης οφείλει να επιλέγει και να πληρώνει ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ. Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να συζητήσουμε στην ερχόμενη συνάντηση σε πνεύμα αμοιβαίας ειλικρίνειας, κατανόησης και σεβασμού. Πάνος Χωρίς να διαφωνώ στην ουσία, βλ. σημεία 1. & 2., με κάθε καλή διάθεση, θεωρώ κι εγώ ότι αν έρθετε πχ. στην Τράπεζά μου και βάλετε τα χρήματά σας σε μία προθεσμιακή κατάθεση που βάσει της τιμολογιακής μας πολιτικής σας δίνει επιτόκιο 6,5% , εμείς σας δώσουμε τελικά 3,5% επειδή η διατραπεζική πήγε στο 2%, πράγμα για το οποίο δεν ευθυνόμαστε καθόλου εμείς αλλά η πιστωτική κρίση, εσείς θα είστε ευχαριστημένος και θα το θεωρήσετε δίκαιο γιατί θα μοιραστούμε τη ζημιά! Σωστά;;; Υ.Γ. Με κάθε φιλική διάθεση και ποντάροντας στο καλό σας χιούμορ!! Γιώτα Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 9, 2009 Ευχαριστούμε. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά κακόπιστοι σαν πελάτες λόγω του ότι πχ το 2003 θέλαμε να δείρουμε τη διοίκηση του χιονοδρομικού, το 2004 μια ημέρα με 60 πόντους πούδρα και ήλιο/άπνοια ήταν κλειστό όλο λόγω παγοποίησης και το 2005 περιμέναμε 2 ώρες για μια κατάβαση επειδή ήταν παγωμένος ο Ηρακλής. Θέλει δουλειά να κερδίσεις μια χαμένη εμπιστοσύνη... ειδικά αν είσαι "ακριβός" καταστηματάρχης. Δεν είδες τι τραβάει η Siemens? Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 9, 2009 ΥΣΑγαπητή φίλη yota, .............................................. Σίγουρα δυσκολεύτηκε- ταλαιπωρήθηκε και ο πελάτης ΧΚΠ με τον περιορισμό της λειτουργίας , αυτό ήταν το δικό του τίμημα στην λειτουργία του ΧΚ αυτού το Σ,Κ. Θα θεωρούσα δίκαιο να υπήρχε μειωμένη κάρτα ΧΚΠ , αν υπήρχει μειωμένη λειτουργία λόγω ακινησίας αναβατήρων με μειωμένα λειτουργικά έξοδα (π.χ μειωμένη χιόνωση , μειωμένη λειτουργία κ.λπ). Και για να μιλήσουμε σοβαρά: Το ρίσκο που παίρνει ο πελάτης χιονοδρόμος όταν ανεβαίνει στο ΧΚ είναι: - Να μην ανοίξει το ΧΚ λόγω καιρικών συνθηκών, δηλαδή να φάει το πρωϊνό ξύπνημα + τα χλμ + τα έξοδα μεταφοράς + το κόστος ευκαιρίας εναλλακτικής αξιοποίησης του χρόνου του και τελικά να μην κάνει σκι, - Να έχει ομίχλη και να μην το ευχαριστηθεί - Να πάθει κάποιο ατύχημα στο δρόμο - Να πάθει κάποιο ατύχημα στο ΧΚ - Οποιοσδήποτε άλλος ΜΗ προβλέψιμος - τυχαίος παράγοντας που δεν εξαρτάται από ανθρώπινη ηθελημένη παρέμβαση. ΟΧΙ όμως να πληρώσει παραπάνω από ότι θα έπρεπε βάσει του επίσημου τιμοκαταλόγου λόγω αυξημένου κόστους συγκυριακά του ΧΚ!!!! Το ρίσκο του να πρέπει κάποιες μέρες να λειτουργήσει το ΧΚ με μειωμένο εισιτήριο, λόγω καιρικών συνθηκών, παρότι τα έξοδά του είναι αυξημένα, είναι ένα ρίσκο που πρέπει να το αναλάβει ο επιχειρηματίας...έτσι συμβαίνει σε κάθε κλάδο, παντού και πάντα όπου δεν υπάρχουν ουσιαστικά μονοπώλια!!! Επειδή ακριβώς συμφωνώ κι επαυξάνω στην ειλικρινή επικοινωνία μας και συνεργασία για τη βελτίωση των συνθηκών στο αγαπημένο μας χιονοδρομικό, γράφω ό,τι γράφω...Είναι ηλίου φαενότερο ότι αυτό το ΣΚ έγινε πατάτα με την τιμολόγηση κι όσο πιό γρήγορα το παραδεχτεί η Διοίκηση, τόσο πιό πολύ θα κερδίσει τη συμπάθεια και την υποστήριξη όλων μας! Και δεν είναι θέμα του αν πλήρωσα εγώ κι άλλοι x νοματαίοι (που δεν ήταν καθόλου λίγοι) 6 - 7 ευρώ περισσότερα, αυτό πάει πέρασε και προσωπικά δεν με νοιάζει καν για τα παραπάνω λεφτά. Το σκι που κάνω με ενδιαφέρει. Είναι όμως συνολικά θέμα αντιμετώπισης του πελάτη - χιονοδρόμου από το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της χώρας που χαράσσει και διαμορφώνει την πορεία συνολικά της χιονοδρομίας στη χώρα μας. Κι είναι κρίμα, όταν γίνονται τόσες προσπάθειες από τη νέα Διοίκηση, από τον κάθε συντελεστή ξεχωριστά κι από εσάς τον ίδιο ακόμη περισσότερο, να δίνετε μία κλωτσιά και να γκρεμίζετε με μιάς όλο το καλό αποτέλεσμα που πήρε τόσο χρόνο, σταδιακά για να εδραιωθεί μία καλή νέα εντύπωση για το ΧΚΠ στον κόσμο. Δυστυχώς είναι έτσι κι όλοι όσοι δουλεύουμε στις υπηρεσίες το ξέρουμε αυτό: κάνεις 100 καλά, αρκεί μία λάθος κίνηση για να καταστρέψεις όλη την εικόνα που με κόπο και χρόνο έχεις δημιουργήσει... Με όλο το σεβασμό, Γιώτα Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 9, 2009 Ευχαριστούμε. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά κακόπιστοι σαν πελάτες λόγω του ότι πχ το 2003 θέλαμε να δείρουμε τη διοίκηση του χιονοδρομικού, το 2004 μια ημέρα με 60 πόντους πούδρα και ήλιο/άπνοια ήταν κλειστό όλο λόγω παγοποίησης και το 2005 περιμέναμε 2 ώρες για μια κατάβαση επειδή ήταν παγωμένος ο Ηρακλής. Θέλει δουλειά να κερδίσεις μια χαμένη εμπιστοσύνη... ειδικά αν είσαι "ακριβός" καταστηματάρχης. Δεν είδες τι τραβάει η Siemens? Μιχάλη ανεβαίνω 10 χρόνια στο ΧΚΠ (παρόλο που το σκι μου δυστυχώς -όπως ξέρεις- δεν το αποδεικνύει) και είμαι και ένας άνθρωπος που δεν έχω γνωριστεί με τους υπευθύνους γιατί δεν έτυχε να ανακατευτώ με τα κοινά - γενικά ίσως με θυμούνται σαν φάτσα αλλά τίποτε περισσότερο... Έχω δει όπως όλοι μας την τεράστια διαφορά στο ΧΚΠ σε σχέση με παλιότερα και αν δεν το παραδέχονται μερικοί, είναι απλά ίσως γιατί ... όχι ότι τους αρέσει να γκρινιάζουν από χόμπι... :Ρ αλλά... μέσα στην γενικότερη πίεση που ζούμε, η οποία φέτος εντάθηκε κατά πολύ, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν και ξεσπάνε δεξιά και αριστερά αδιακρίτως και κυρίως σ' αυτούς που τους προσφέρουν υπηρεσίες... ειδικά ελεύθερου χρόνου. Έτσι την πίεση που βιώνει ο καθένας στην καθημερινότητά του την πληρώνει ... ενίοτε ο εργαζόμενος που τον σερβίρει... κλπ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ! κλείνω παρένθεση Θα πω μόνο ότι παρά τις συνθήκες το βρίσκω αφάνταστα θετικό (ως γραμματέας διοικήσεως σε Ιδ. Εταιρεία) να κάθεται ένας Διευθυντής να μπαίνει σε forum και να ασχολείται με το να απαντήσει προσωπικά (αυτό φαίνεται) στα post των πελατών του. Άρα κάτι αλλάζει ! Ε; Και εγώ ταλαιπωρήθηκα την Κυριακή στο ΧΚΠ γιατί οι ουρές που δημιουργήθηκαν έφεραν μια απίστευτη ένταση στους χιονοδρόμους, που βγήκε στην πίστα σε πολύ κακή συμπεριφορά... και επανέρχομαι στο θέμα οδηγιών ασφάλειας. Συμφωνώ λοιπόν και επαυξάνω στην ενίσχυση του προσωπικού στις πίστες ώστε να υπάρχει μια κάποια κατεύθυνση προς σχετικούς και άσχετους. Η κακή διάθεση φαινόταν ακόμα και στην ουρά για τον καφέ αν κάποιος αισθανόταν ότι ο προπορευόμενος καθυστερούσε έστω και λίγο... Γενικά όταν σχηματίζονται ουρές -πέρα από τις συνηθισμένες- δημιουργείται ένταση και γκρίνια. Κατά τη γνώμη μου η νέα διάταξη στην ουρά του Ηρακλή δεν βοήθησε καθόλου! Αντίθετα, στο σημείο που πρέπει να στρίψει κανείς για να περάσει από το ski data η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη... Πάντως με καλή διάθεση όλα λύνονται… Για παράδειγμα, σανίδας σήκωσε την σανίδα του στο ένα χέρι, έχοντας το ένα πόδι δεμένο και προχωρούσε «κουτσό» προς το ski data όταν είπα στον διπλανό μου και με άκουσε, «κοίτα πως μου πατάνε τα σκι»… (όχι ότι φαντάζομαι ότι τα σκι μου δεν θα πατηθούν… αλλά το σημείο της στροφής στην ουρά είναι πολύ κακό) Άρα και σανίδας και gentleman!; Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Hippo 36 Report post Posted March 9, 2009 αλλά... μέσα στην γενικότερη πίεση που ζούμε, η οποία φέτος εντάθηκε κατά πολύ,πολλοί άνθρωποι αρχίζουν και ξεσπάνε δεξιά και αριστερά αδιακρίτως και κυρίως σ' αυτούς που τους προσφέρουν υπηρεσίες... ειδικά ελεύθερου χρόνου. Έτσι την πίεση που βιώνει ο καθένας στην καθημερινότητά του την πληρώνει ... ενίοτε ο εργαζόμενος που τον σερβίρει... κλπ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ! κλείνω παρένθεση Πολύ εύστοχη η παρατήρηση σου η οποία δείχνει και αυξημένη ευαισθησία ΑΛΛΑ Δεν είναι δυνατόν η εκπλήρωση της υποχρέωσης του ενός αντισυμβαλλόμενου (πελάτης) μέσω της πληρωμής του εισητηρίου να είναι αυτονόητη και υποχρεωτική (ΣΩΣΤΟ) ενώ του άλλου να είναι υπό αίρεση (ΛΑΘΟΣ) (Σε συνθήκες Μονοπωλίου ή Τουρκοκρατίας ίσως είναι αναπόφευκτο) Αυτό απορρέει από το οξύμωρο να θεωρούμε ότι όταν κάποιος κάνει απλώς την δουλειά του πρέπει να του λέμε και μπράβο. ΟΧΙ .Το να κάνει κανείς την δουλειά του είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του. Μπράβο του αξίζει μόνο όταν πετύχει κάτι παραπάνω και φυσικά σε καμμία περίπτωση όταν κλαψουρίζει γιά το πόσο προσπάθησε. Η προσπάθεια είναι αυτονόητη και δεν αποτελεί ούτε καν νομιμοποίηση του μισθού. Ο μισθός νομιμοποιείται μόνο όταν η προσπάθεια οδηγήσει και σε αποτέλεσμα. Ξέρω ότι η άποψή μου αυτή συχνά ακούγεται σκληρή και ίσως απάνθρωπη. Είναι πράγματι πολύ άβολη. Θεωρώ όμως ότι η ανοχή που δείχνουμε όλοι μας σε όλους (του εαυτού μας συμπεριλαμβανόμενου) σε λάθη, παραλείψεις, ολιγωρία κλπ είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που ως χώρα είμαστε ουραγοί σχεδόν σε όλους τους τομείς. Ιπποκράτης Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted March 9, 2009 Εγω απλα θελω να κανω μια ερωτηση προς ΧΚΠ(ασχετο με το θεμα που συζητατε πιο πανω)λοιπον,μιας και ο συλλογος αυτο το σκ διοργανωνει επισημη εκδρομη με καποια event στο ΧΚΠαρνασσου,υπαρχει πιθανοτητα να διοργανωσετε νυχτερινο σκι στα Κελλαρια ομως?? Πιστευω απο οτι ακουγετε κιολας οτι θα υπαρχει αρκετος κοσμος περαν του ΕΣΤΟΥΧ που θα ειναι στο βουνο και θα περιμενουν πως και πως............. Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 9, 2009 Ωρες ωρες νιωθω οτι ζω κάτι διαφορετικό στον Παρνασσό ή βρίσκομαι κάπου αλλου δεν μπορει... την ώρα που ολοι γκρινιαζαν για ουρες την Κυριακή εγω πέρασα απο την καλυτερες μερες της χρονιάς φέτος στην Φτερολακκα. πρώτα απ'ολα ευτυχως που δεν ειχαμε διασυνδεση με Κελλάρια το πρωι για να έχουμε χρόνο να κατεβουμε κάθε απάτητο στα περιξ της 6 απο ολα τα λουκια αριστερά της ( το "grand couloir" παρόλο το καλά καθισμένο χιόνι άφησε πάλι πλάκα... θα τρώγαμε και την κουμπάρα που καθοταν στην 14...heh) και Καλλιόπη (ski route 21) και οσο πηγαινε δεξια της μεχρι το δρόμο αναμεσα απο κελλαρια-φτερολακα. Γενικά την Καλλιόπη έχω χρονια να την δω τοσο "σκισμένη", ηταν μια ασυλληπτη παιδική χαρά με ολα τα αλματα απο βράχους,φρυδια κλπ, σουπερ εκτος πιστας χιόνι, γρήγορο,καρβαριστό, κατεβαιναν ολοι λες και είμασταν σε ταινια Matchstic productions lol... Μετα την πουδρα, αυτο το χιόνι εκτος πιστας και μετά το ανοιξιάτικο... Μετά που άνοιξε και ο Δίας κάναμε και τα λουκια του μαζι με την Σαχάρα και πηγαμε σπιτάκι μας κουρασμένοι και ευτυχισμένοι... Αφου την γλύτωσε και ο "συνηθης υποπτος" με το prerelease 3μ πριν τον βράχο... ποιος ειπε οτι δεν θελει να φοράει κράνος? να του πω μια ιστορία Δεν ξέρω για εσάς εγώ ευχομαι να ζήσω και άλλες Κυριακές σαν αυτή... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 9, 2009 κατεβαιναν ολοι λες και είμασταν σε ταινια Matchstic productions lol...Δεν ξέρω για εσάς εγώ ευχομαι να ζήσω και άλλες Κυριακές σαν αυτή... Aν δε δούμε τη ταινία δε σε πιστεύουμε Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted March 9, 2009 (edited) Πάντως με καλή διάθεση όλα λύνονται? Για παράδειγμα, σανίδας σήκωσε την σανίδα του στο ένα χέρι, έχοντας το ένα πόδι δεμένο και προχωρούσε «κουτσό» προς το ski data όταν είπα στον διπλανό μου και με άκουσε, «κοίτα πως μου πατάνε τα σκι»? (όχι ότι φαντάζομαι ότι τα σκι μου δεν θα πατηθούν? αλλά το σημείο της στροφής στην ουρά είναι πολύ κακό) Άρα και σανίδας και gentleman!; Δε γινεται αλλιως Δεν τη σηκωνουμε την ουρα της σανιδας μονο για να παρουμε γραμμη για την εισοδο στο ski data αλλα και για να μην μας χτυπησουν τα πεδιλα του σκι ενω στριβουμε [το "σαντουιτς" side ειναι πιο ευαισθητο απο το cap side που εχουν τα περισσοτερα σκι] Υποψιν οτι ηδη την εχω παθει μια φορα και μου σκιστηκε το φυλλο... Δε την ξαναπαταω. Βεβαια αυτος περασε απο πανω μου και θα μπορουσα τωρα εγω να περναω πανω απο τους παντες αλλα εχω και φιλους σκιερ Κι επισης βαρεθηκα τα κραξιματα σας... Edited March 9, 2009 by panagiotis Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 9, 2009 μαλλον μεγαλώνεις παναγιωτάκο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted March 9, 2009 (edited) H full τιμή την Κυριακή υπήρξε μεγάλη πατάτα συγκρίσιμη μόνο με την αχαρακτήριστη <απάντηση> της διεύθηνσης του χιονοδρομικού. Και ναι μέν στο ολιγοπώλειο λίγα μπορείς να κάνεις αλλά τέτοια καραμπινάτη αγορανομική παράβαση ούτε ο πιο καθυστερημένος απατεωνίσκος κομπιναδόρος δεν θα τολμούσε να κάνει... Υπάρχει έλειμα και δεν είναι απλά χρηματικό... Καί βέβαια το 2005 θα ήταν κλειστό, το 2003 ουτε θα πλησιάζαμε, ελα όμως που ηταν πιο φθηνά. ΠΡΌΤΑΣΗ να χρεώνει η διευθηνση τους ΜΙΚ και NICKEL (Τα πρόσωπα τυχαία...) κανονική τιμή και το χιονοδρομικό για πάρτη τους 24 ώρες μετα κάθε κακοκαιρία, και εμένα 15 ευρώ... και ας μην εχω πούδρες... Δέν μπορείς να λές οτι θα ανοιξεις τον Δία μετα απο τέτοιο πάγο και να στέλνεις ενα (1) άτομο να κάνει την δουλειά, ας είναι και ο καλύτερος (είναι...) Τέτοιο αλαλούμ , να ρχωνται από τα κελάρια, τα μεγαφωνα να λεν ανοιξε, οι πληροφορίες να λεν άνοιξε και να ρωτάς στον ασύρματο τι γίνεται.. Βράζει και χύνεται... (το λέω εγώ γιατι ο ανθρωπος σου κρατήθηκε...). 14,00 ανοιξε. Δέν παραπονιέμαι οποιος ηθελε να <σκίσει> εχει και πόδια. Τότε που ήταν φτηνό το χιονοδρομικό πως γινόταν η δουλειά... Λοιπόν τα αστεία με τις <πλάκες> δεν ταiριάζουν σε πατεράδες σοβαρους <βιδάτους> επιχειρηματίες και το λέω εγώ που βρήκα την μοναδική πέτρα στην καλλιόπη και κατέληξα σε σπαγκάτο ενω το κρακ στον μύ ακούστηκε μεχρι το Δαδί. Γελούσε και ο τζούνιορ μετά ( γιατί βογκάς μπαμπά τόσο πολύ σου αρέσει? ). Ε λοιπόν η φρίτσι για αλλη μια φορά δεν ανοίξε (DIN 6). Το χρωστούσα το κράξιμο. κατα τα άλλα ωραία ηταν, χέστηκα για τον Δία ( αν λέγαν και ένα συγγνώμη θα τους κερνούσα και σοκολατάκια αλλά είναι μίζεροι... γι αυτο και ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ). Edited March 9, 2009 by vro Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,259 Report post Posted March 9, 2009 για να είμαι και δίκαιος συγχαρητήρια για τον εκχιονισμό του δρόμου απο το Δαδί. Ετσι κάθε φορά και ας διαφωνεί ο ΜάκιςΜ Αληθεύει οτι η εργολαβία περασε στην Κοινοπραξία? Quote <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted March 9, 2009 . _ Quote Share this post Link to post Share on other sites
A.K 0 Report post Posted March 9, 2009 Nα μια καλη ευκαιρια να γραψω μετα απο πολυ καιρο..... Φιλε Nickel αναφερεις τα αυτονοητα!!!! ολοι θεωρουν σαν γεγονος κ σαν αληθεια μονο αυτο που βλεπουν κ βιωνουν(μεχρι εδω σωστα) ΧΩΡΙΣ ομως να κανουν τον κοπο να κοιταξουν γυρω τους κ διπλα τους..... -Παραπονιουνται για ουρες αλλα δεν κανουν τον κοπο να 'τιμησουν' το βουνο καποια καθημερινη.... -Θελουν το βουνο απικο μετα απο τρομερη χιονοθυελλα ενω την ιδια ωρα με 1cm χιονι στην Αθηνα κανουν κοπανα απο την δουλεια.... -Θεωρουν τα παντα ακριβα μα την ιδια ωρα προσπαθουν να 'πουλησουν' το δικο τους προιον(εργασια,παροχη υπηρεσιων,διαφορα αγαθα αναγκαια η μη) οσο πιο ακριβα μπορουν... Τα εχω ξαναπει κ ξαναγραψει κ σε λιγο μαλλον για γραφικος κ ουχι για περιγραφικος θα περνιεμαι.... Ας κανουμε λοιπον το σκιακι μας με την παρεουλα μας(τον μικροκοσμο μας δηλαδη) κ ας αφησουμε τον καθενα να πιστευει οτι θελει για τον δικο του μικροκοσμο....... Αλλωστε δεν θα 'συναντηθουμε' ποτε εκει πανω..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
eolos 50 Report post Posted March 9, 2009 Λιγο off topic αλλα μηπως ξερουμε αυτους που αποφασισαν να κανουν "ορειβατικο snowboard" σημερα στην Κοτρονοραχη; Τους εχω βγαλει μερικες φωτογραφιες, αν τους ξερουμε να τους τις στειλω Quote lamiawebcam.gr actionphotos.gr virtual-tours.gr Share this post Link to post Share on other sites