Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 4, 2010 Αυτό το Navigon δεν ξέρει τι του γίνεται. Η διαδρομή που προτείνει είναι +60χλμ. Φαντάζομαι την προτιμά επειδή είναι όλη στον αυτοκινητόδρομο... και καλά. Το σωστό είναι μέσω Καλαμπάκας (599χλμ). Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
gianis50 1,869 Report post Posted January 4, 2010 Αυτό το Navigon δεν ξέρει τι του γίνεται. Η διαδρομή που προτείνει είναι +60χλμ. Φαντάζομαι την προτιμά επειδή είναι όλη στον αυτοκινητόδρομο... και καλά. Το σωστό είναι μέσω Καλαμπάκας (599χλμ). Χρηστο ελα σε μενα .....ποιο κοντα ειμαι 80 μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted January 4, 2010 Αυτό το Navigon δεν ξέρει τι του γίνεται. Η διαδρομή που προτείνει είναι +60χλμ. Φαντάζομαι την προτιμά επειδή είναι όλη στον αυτοκινητόδρομο... και καλά. Το σωστό είναι μέσω Καλαμπάκας (599χλμ). Το σωστό είναι μέσω Δομοκού-Καλαμπάκας-Γρεβενών-Καστοριάς (όχι από Παναγιά) με το δεδομένο των Τεμπών. Με λίγα κέφια και την μπέμπα είσαι σε 5 ώρες χωρίς στάση. Χωρίς κέφια σε ένα 6ωρο. 80 Προσοχή στις κάμερες από Καρδίτσα και πάνω. Στα 500 μ. πριν έχει πινακίδα. Στην Εγνατία έχει 1 στα 2 χλμ και 1 στα 500 μ. πριν (αν δεν τις έχεις ήδη περσμένες ) ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 5, 2010 Με λίγα κέφια και την μπέμπα είσαι σε 5 ώρες χωρίς στάση.Χωρίς κέφια σε ένα 6ωρο. 80 Προσοχή στις κάμερες από Καρδίτσα και πάνω. Στα 500 μ. πριν έχει πινακίδα. Στην Εγνατία έχει 1 στα 2 χλμ και 1 στα 500 μ. πριν (αν δεν τις έχεις ήδη περσμένες ) Πάντα με κέφι οδηγώ , αλλά έτσι και έρθω με το λευκό, θα με φαν οι αρκούδες. Για να βάλω τα πανιά πρέπει να χρησιμοποιήσω γρύλο. Οπότε, αν τελικά το τολμήσω, θα παίξει Bora (τα ζώα μου αργά, βάστα Τούρκο να γεμίσω κλπ )! Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted January 5, 2010 Αυτό το Navigon δεν ξέρει τι του γίνεται. Η διαδρομή που προτείνει είναι +60χλμ. Φαντάζομαι την προτιμά επειδή είναι όλη στον αυτοκινητόδρομο... και καλά. Το σωστό είναι μέσω Καλαμπάκας (599χλμ). και ποσο το πληρωσες??? τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 5, 2010 Τόσο . Σε 1-2 βδομάδες θα μου έρθει και αυτό. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted January 5, 2010 Ωχ! Βγήκαν πάλι οι μεζούρες!! Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted January 5, 2010 χαχαχαχαχα Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 7, 2010 χρηστο αν απομνημονευει τη διαδρομη για να την ακολουθησει την επομενη φορα οκ αν οχι να μοπυ λειπει ακομα και της bmw ο χαρτης εχει βελτιωθει εχει και το μαντρι μου οποτε με λιγη επεξεργασια εχω καμερες σημεια ενδιαφεροντος οτι θελω(οι μονοδρομοι ειναι αλλο θεμα δεν με ενδιαφερει) Share this post Link to post Share on other sites
ICEMAN 3 Report post Posted January 13, 2010 Καλημέρα σε όλους τους χιονοάρρωστους...... Το ΣΚ θα είμαι Πισοδέρι.... ξέρει κανείς τι συνθήκες επικρατούν τώρα και τι προβλέψεις υπάρχουν για το ΣΚ? Μιχάλη (ΜΙΚ) δώσε μου τα φώτα σου.... Καλό ΠΣΚ σε όλους.... και καλά κατεβάσματα.... Θέλω χιόνιιιιιιιιι ............... έλιωσα γμτ........ Φιλικά Δημήτρης Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted January 13, 2010 Αν κρίνω από την κάμερα, έχει ένα μικρό φρεσκάρισμα (τα δέντρα είνα άσπρα οπότε έριξε χιονάκι και έχει χαμηλή θερμοκρασία) αλλά νομίζω ότι είναι μέτρια. Για αύριο και Παρασκευή δίνει χιόνια στο meteo. Αν βγουν τα μισά, θα είναι σούπερ πιστεύω. Σάββατο θα είμαι σίγουρα πάνω, η Κυριακή παίζεται γιατί έχω και ετοιμασίες για το ταξίδι... Μόλις φτάσεις α. Ρωτάς στο ταμείο που είναι ο Μάκης β. Ρωτάς όσους φοράνε πορτοκαλί μπουφάν αν είναι εγώ κατά προτίμηση όσυς έχουν γκρι κράνος γ. Ψάχνεις να βρεις τα πέδιλά μου και περιμένεις να εμφανιστώ δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δ. Φωνάζεις δυνατά ''Είμαι ο ICEMAN'' και περιμένεις απαντήσεις ε. Πηγαίνεις και κάθεσαι στο σαλέ στο βάθος (όχι στο τζάκι), τελευταίο τραπέζι γωνία με θέα τις πίστες (είναι prive ) στ. Ρωτάς τους τύπους με τα παρδαλά μπυφάν και μωβ παντελόνια που γράφουν Volt, που είναι ο Μάκης (κάθονται στο δίπλα τραπέζι) || || || || || || || || || || || || || || || || || \/ Αν δε με βρεις με έναν από τους παραπάνω τρόπους, απλά παίρνεις τηλέφωνο (check pm) ή φωνάζεις στο 8/20 :P ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
ICEMAN 3 Report post Posted January 13, 2010 Μάκη το σίγουρο είναι ότι θα σε βρώ ... με έναν απο τους 7 τρόπους .... ή θα με βρείς ... με τη στολή του snowclub δεν με χάνεις .... Ξέρεις απο Λάρισα τι διαδρομή να πάρω γιατι θα ανέβω μάλλον Παρασκευή βράδυ και ίσως δυσκολευτώ λίγο με το δρόμο... Σε ευχαριστώ Δημήτρης Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted January 13, 2010 Δημήτρη, από Λάρισα προς Ελασσόνα Σαραντάπορο. Πριν φτάσεις Κοζάνη και μετά τα Πετρανά, στρίβεις δεξιά προς Δρέπανο, Βέροια, Πτολεμαϊδα, Θεσ/νικη (κάτι απ' αυτά γράφει), στην επόμενη διασταύρωση (4 χλμ μετά, απέναντι από το στρατόπεδο) δεξιά για Βέροια, Θεσ/νίκη. 1 χλμ μετά, μπαίνεις δεξιά (πριν μπεις στο Δρέπανο) και 1.5 χλμ, στο φανάρι, παίρνεις κατεύθυνση για Πτολεμαϊδα, Φλώρινα. Παίρνεις τον κάθετο άξονα της Εγνατίας και συνεχίζεις μέχρι Φλώρινα. Όταν μπεις στη Φλώρινα, στον κυκλικό κόμβο παίρνεις κατεύθυνση για Πρέσπες, Αλβανία. Σε 18 χλμ. φτάνεις στο ΧΚ (πάνω στο δρόμο) και άλλα 3 χλμ. περίπου είναι το χωριό (αν μείνεις Πισοδέρι) Ότι χρειαστείς πάρε με τηλέφωνο. ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted January 13, 2010 Μόλις φτάσεις α. Ρωτάς στο ταμείο που είναι ο Μάκης β. Ρωτάς όσους φοράνε πορτοκαλί μπουφάν αν είναι εγώ κατά προτίμηση όσυς έχουν γκρι κράνος γ. Ψάχνεις να βρεις τα πέδιλά μου και περιμένεις να εμφανιστώ δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δ. Φωνάζεις δυνατά ''Είμαι ο ICEMAN'' και περιμένεις απαντήσεις ε. Πηγαίνεις και κάθεσαι στο σαλέ στο βάθος (όχι στο τζάκι), τελευταίο τραπέζι γωνία με θέα τις πίστες (είναι prive ) στ. Ρωτάς τους τύπους με τα παρδαλά μπυφάν και μωβ παντελόνια που γράφουν Volt, που είναι ο Μάκης (κάθονται στο δίπλα τραπέζι) Αν δε με βρεις με έναν από τους παραπάνω τρόπους, απλά παίρνεις τηλέφωνο (check pm) ή φωνάζεις στο 8/20 :P Θα τον βρεις όπως τον βρήκα κι εγώ με έναν από τους παραπάνω τρόπους. Πιες ένα καφέ οπωσδήποτε στο prive τραπεζάκι, είναι όλα τα λεφτά, ειδικά μαζί με το υπόλοιπο team που μαζεύεται εκεί Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted January 14, 2010 Δημήτρη καλήμέρα και καλή χρονία - καλή χιονία!!! Θα είμαι και εγώ επάνω, αν και είμαι λίγο κολλημένος και είμαι στο lift από τις 9:00!!!! Ρώτα τον Μάκη για τον Dim, έχω ένα τροχόσπιτο με προστατευτική τέντα - το μόνο - οπότε θα βρεθούμε οπωσδήποτε. ΄Στο profile έχει και το τηλ. Αν χρειάζεσαι κάτι για τη διαδρομή πές μου, θα είμαι από Παρασκευή επάνω - νυκτερινό δε χάνεται. Λογικά η κατατάσταση θα είναι τουλάχιστον υποφερτή, δηλαδή θα τσουλίσουμε αξιοπρεπώς! Χαρακτηριστικό κράνος καρώ!!!! με τα χρώματα του Σέρλοκ Χολμς. carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted January 14, 2010 Στο profile έχει και το τηλ. Δημήτρη ο iceman δεν μπορει να δει το τηλέφωνο σου από το profile, μονο το ΔΣ τα βλεπει. στειλε το τηλ. σου με pm να βρεθείτε "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted January 14, 2010 Δημήτρη ο iceman δεν μπορει να δει το τηλέφωνο σου από το profile, μονο το ΔΣ τα βλεπει. στειλε το τηλ. σου με pm να βρεθείτε ΟΚ! carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted January 25, 2010 Ένα πολύ καλό ΠΣΚ για το ΧΚ Πισοδεριού, με καλό, κρύο και σφικτό σχετικά χιόνι, άριστα πατημένο μέχρι τις 11:00, όπου μετά το πλήθος του κόσμου, οι εκμαθένοντες σανίδα και τα πολλά φρεναρίσματα, φρεζάραν το χιόνι και οι πίστες ήθελαν προσοχή, αφού γέμισαν bumps και σημεία με μαλακό χιόνι. Μεγάλη η απόλαυση το βραδυνό του Σαββατου - δυστυχώς το έχασα λόγω φιλοξενουμένων, αλλά η πίστα ήταν χαλί!!!!!! Στα αρνητικά, πέρα από το γνωστό πρόβλημα της καρέκλας, μετά τις 11:00, αναμονή γύρω στη 1/2 ώρα!!!!!!!! και χρόνος ανόδου 15΄λεπτών, η ύπαρξη πετρών στο απότομο τελέιωμα της πισοδερίου. Χωρίς κανόνια δε λύνεται, αλλά δεν ευθύνεται η διοίκηση του ΧΚ ( για την οποία γίνεται διαγωνισμός κάθε χρόνο σχεδόν), αφού ούτε η Νομαρχία, ούτε το δασαρχείο, ενώ υπάρχει άφθονο νερό και σχετικές μελέτες δεν προχωρούν στην εφαρμογή τους. Κρίμα. Η μοναδική πίστα στην Ελλάδα που ξεκινά μέσα από χωριό (2,800μ. μήκος!!!!). Δρόμος ανοικτός, με αλάτη και αποχιονισμό άμεσο. Μεγάλη συμφόριση στο πάρκινγκ, από όσους ήρθαν έστω για έναν καφέ, αφού ο καθένας θέλει να παρκάρει όπου γουστάρει, χωρίς να ακούει τις υποδείξεις του προσωπικού που υπήρχε!!!! Η εβδομάδα φαίνεται καλή, με σχετικές τονοτικές χιονοπτώσεις. Μακάρι να είμαστε τυχεροί για την εκδρομή!!!!! carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted February 3, 2010 Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι χιονοπτώσεις αμείωτες. Η ποιότητα του χιονιου, λόγω του παγετού είναι πολύ καλή, αφου δεν έλειωσε καθόλου για να παγώσει μετά. Η ουρά μεγάλωσε σε μήκος, αλλά επιτέλους όλοι περιμένουν ο ένας - πίσω από τον άλλο, χάρη στις φωνές του Γρηγόρη ( λιφτιέρης με ονομάσία προελεύσεως), ο οποίος δεν αφήνει και κανένα καρεκλάκι να ανέβει μόνον με έναν και έτσι μειώθηκε αισθητά η αναμονή. Το άλλο ΣΚ έχει περιφερειακούς αγώνες Π1/Κ1 , αλλά η Πισοδερίου είναι πλέον ΟΚ μέχρι το τέρμα της, οπότε ο κόσμος θα μπορέσει να αποροφηθεί μάλλον προς τα εκεί! Θερμή παράκληση, να έχετε αλυσίδες. Ο δρόμος καθαρίζεται συνεχώς και ρίχνεται αλάτι, αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν παγίδες πάγου!!!!! Ετοιμαζόμαστε για το τριήμερο με πολύ διαθέση!!!!!!!!!!! carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted February 4, 2010 Βλέπω, μόλις έφυγα έστρωσε η κατάσταση Για να δούμε τι θα βρω όταν επιστρέψω από τα θερμά κλίματα ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted February 8, 2010 Αντε να μπαίνουμε σιγά σιγά σε Pisoderi mood .... Δώστε καμιά αναφορά από το ΧΚΠισοδερίου...... Εχουμε κάπια πρώτη εκτίμηση για τον καιρο????? Πάντως χιονάκι έχει μπόλικο.....το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τσουλίσουμε .... Φιλικά Σπύρος Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 8, 2010 επίσης, makistop και Dim θα χρειαστούμε το πουλμαν για τη μεταβίβαση στις πιστες από Μοδεστιο και Ελενη χοτέλ? ρωταει ο οδηγος... "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 8, 2010 δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα απο το Μοδεστειο μπορεις να πας στο ΧΚ χωρις λεωφ ή οχημα αρκει να λειτουργει το καρεκλακι το 2ο τουλαχιστον ετσι φαινεται απο τον χαρτη...δεν εχω παει τα τελευταια χρονια που εγινε αυτο το καρεκλακι οποτε δεν ξερω να σας πω...μην παρω στον λαιμο μου... για το αλλο ξενοδοχειο δεν ξερω...μαλλον χρειαζεται οχημα χαρτης Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted February 8, 2010 ναι θελεται το πουλμανακι για την μεταφορα σας στο χκ..... ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 8, 2010 President is everywhere.... Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites