makistop 8 Report post Posted March 23, 2009 αν και στην περιοχή μου, τυχαία το βρήκα... Youtube Video -> Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Αννα 57 Report post Posted March 23, 2009 Να λείπει το βύσσινο! Φαντάσου να ήμουν και συγγενής τους. Εγκεφαλικό θα πάθαινα... (είμαι μάλλον υπερβολικά φοβιτσιάρα ή έχω δίκιο άραγε; ) Quote *καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση* Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 24, 2009 και ολιγη λαογραφια... Την παλια καλη εποχη ('50-'60) πολλοι απο τους γουνεργατες στα εργοστασια γουνας (τα οποια διαλυθηκαν οταν το ΙΚΑ εγινε υποχρεωτικο...) ερχοτουσαν καθημερινα στη Καστορια απο τα γυρω χωρια. Οι παραλιμνιοι, πηγαιναν στο Μαυροβο (χωριο στην βορεια πλευρα της λιμνης) και επαιρναν το καραβακι που ειχε δικο του μωλο διπλα στην πλατεια Καραβαγγελη. Ποιηματακι που μαθαιναμε στο νηπιαγωγειο: Το καραβι του Νανα ερχεται η ωρα εννια και φωναζει κουϊ-κουϊ μα κανενας δεν τ' ακουει... Μονο εγω το ακουσα πηγα και το τσακωσα! Μοντερνα εκδοση του καραβακίου: Παλιοτερο μοντελο (αλλα οχι της τοτε εποχης, αυτο ειναι επισης τουριστικο) Το χειμωνα που παγωνε η λιμνη τα καραβακια εδεναν. Ο πρωτος ταξιτζης της Καστοριας, ο Αρμενης, ειχε ενα Ford Woody (Woody τελος παντων, δεν ορκιζομαι οτι ηταν Ford) αν δεν με απατα η μνημη μου ηταν καπως ετσι: Ο Αρμενης λοιπον ειχε βρει την εξης μηχανη: Οταν ο παγος γινοταν αρκετα χοντρος, εμπαινε στη λιμνη και πηγαινε ευθεια Μαυροβο, φορτωνε τους γουνεργατες και γυριζε πισω σε 10 λεπτα. Το ΚΤΕΛ επαιρνε πανω απο ωρα, αν ηταν καθαρισμενος ο δρομος... Δουλειες με φουντες!! Λεγεται, οτι ενας καρβουνιαρης που κουβαλαγε ξυλανθρακα στην Καστορια με ενα τετρατροχο καρο, ζηλεψε την ιδεα και ξεκινησε να περασει κι' αυτος. 2-3 τονους καρβουνο...Ουτε το αλογο, ουτε το καρο, ουτε τον καρβουνιαρη βρηκανε! Μακη αυτη την τελευταια ιστορια, δεν ξερω αν μπορεις να την επιβεβαιωσεις... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 24, 2009 Ποιηματακι που μαθαιναμε στο νηπιαγωγειο: αυτό δεν είναι μνήμη... DDR XI στα 45000mhz ειναι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
odyssey 2 Report post Posted March 24, 2009 Καλη πλάκα, μέχρι να σπάσει η επιφάνεια και να πέσει κάποιος μέσα. Quote no friends on a powder day Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted March 24, 2009 Μακη αυτη την τελευταια ιστορια, δεν ξερω αν μπορεις να την επιβεβαιωσεις... Φιλικα ΜακηςΜ Δεν την έχω υπ' όψιν μου Μια άλλη ιστορία (πιθανώς urban legend) που κυκλοφορεί είναι ότι στην κατοχή είχε διέλθει από την παγωμένη λίμνη μια γερμανική μεραρχία Αυτό που ξέρω επίσης είναι ότι το 88-89, όταν πηγαίναμε σχολείο, περπατούσαμε πάνω στη λίμνη από ψαράδικα μέχρι Φουντουκλή για να πουλάμε μούρη για κανά μήνα. Το πάχος του πάγου ήταν γύρω στους 25 πόντους, λίγο παραπάνω από το πάχος της πλάκας του σπιτιού μας Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 24, 2009 Αν ο πάγος είναι αρκετά παχύς, μπορεί να σηκώσει συγκλονιστικά φορτία. Δείτε και τα διάσημα πλέον (από την αντίστοιχη σειρά στο History Channel) ice roads. Υπ' όψη ότι τα τυπάκια οδηγούν πάνω σε παγωμένες λίμνες. Youtube Video -> Ο κίνδυνος πάντως παραμονεύει... Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
AggelosP 7 Report post Posted March 27, 2009 Όταν σπάσει ο πάγος αρχίζει το ψάρεμα της "τζιπούρας"...... _01.bmp Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 27, 2009 Κατι σε Lada? Quote Share this post Link to post Share on other sites
AggelosP 7 Report post Posted March 27, 2009 Κατι σε Lada? Μαύρο....? ....Κόκκινο ή κίτρινο? Στα δύο δίνουμε και δώρο Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted February 4, 2010 θα γινω κακος αλλα γιατι στην καστορια δεν μπηκαν με τα ΙΧ τους κ πηραν τα τρακτερ;;; μηπως προερχονται απο αυτο για το οποιο κανουν μπλοκο τωρα;;;; (καποιο)...οποτε κ να πεσει μεσα... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites