Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Nickel

Rossignol 9s WC 2010

Recommended Posts

Yψος δοκιμής 170cm

Radius 13m@170

Sidecut: 124-70-112 (το 70mm είναι σιγουρο τα άλλα πιστευω οτι τα θυμαμαι σωστά.)

Να ειναι καλά ο Περικλής/Sirios που το κατεβασε απο τα 3/5 πηγαδια και ειχα την ευκαιρια να το δοκιμασω .

H πληρης ονομασια ειναι λίγο σαν τους βραζιλιανους ;)

Rossignol 9S radical Worldcup Ti Oversize ή αλλιώς 9S.

To 08/09 η Rossignol αποφασισε οτι το slalom σκι της θα αλλαζε το 67mm στην μέση και θα γινοταν 70mm, και φέτος είναι το ίδιο με κάποια γραφικά διαφορετικά και αλλαγή στα μήκη. Πέρσι δεν είχε 170cm νομιζω.

Το πρωί κλειδωσα τα Scott μου και ξεκινησα με τα 9S για ένα ζέσταμα.

Οι συνθήκες του τερρεν ήταν οι χειρότερες για να βγάλεις συμπερασμα για ενα σκι, πάγος Μαιου,σαμαράκια,ανισα πατηματα απο τους χιονοστρωτηρες κατι κροκάλες ΝΑ ενδιαμεσα που λειτουργουσαν σαν πορτες στην κατάβαση..."skata" σκεφτηκα...ελαφρά ξενερωμενος, μάχη κανονική για να κάνεις σωστό σκι,δεν κραταει γλυστραει,ωπα κοψε τρυπα,κροκαλα κλπ... χμ...

Aπο τα πρώτα μέτρα τα 9s ήθελαν να κάνουν ski λιγο πιο βεβιασμένα απ'οτι το υπολοιπο κορμί και με αναγκασαν τελικά το ζέσταμα να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, του σκοτωμού. Δεν πάει αργά το πεδιλάκι, ειδικά στο 1.70...

Αστο να "τσουλήσει" και βλέπουμε πως θα την βγαλουμε καθαρη λεω... 2-3 "ελαφριες" στροφές και ένιωθα οτι με κοροιδευε, χαχα το αδικούσα με τέτοια χαλαρή κατάβαση... Τσιτα στα ψυχολογικά ορια μου λοιπον... το σκι χάραζε το παγάκι και έμπαινε σε δαιμονιωδη τροχιά... πραγματικά έβγαζε σπίθες.

Στην επομενη κατεβασιά ηταν "Φεβρουαριος", το χιονι φαινοταν ευκολο η ταχυτητα ηταν υψηλή και εβγαζε οτι ηθελες, μικρές, μεσαιες, ορθιος ,ξαπλωτός ,δυναμικά,χαλαρά(elegant που λεει και ο Fid) όλα με ακρίβεια και σταθερότητα αρκεί να είχες την προαπαιτούμενη ταχύτητα. Το τερέν εκανε οτι μπορουσε για να σε βγάλει εκτος τροχιάς και το σκι οτι μπορουσε να σε κρατησει εντος... αφου τα εβρισκαν μεταξυ τους εγω απλος διασκεδαζα...

Ενιωθες καλυτερος σκιερ, ακομα και τα λάθη σου που τετοιου ειδους σκι τα τιμωρουν τα διορθωνες ευκολα, χωρις να χανεις ταχυτητα ή να αλλάζεις γραμμή.

Ακομα και στα μεσημεριανα σουποχιονα εντός εκτός το σκι ήταν προβλέψιμο και "ήρεμο". Πραγματικά θα ήθελα να το δοκίμαζα εκτεταμένα σε εκτός πίστας χιόνια, εδινε αισθηση all around ski, και φυσικά σε πιο αποτομα κομματια αποτην κοκκινη του Βακχου . Μου θυμισε το αγαπημενο μου SL9 της Αtomic αλλά με πιο ωραια αισθηση στα σαβουροχιονα και ικανοτερο στην πιστα για τεχνικο σκι, σίγουρα ΠΟΛΥ φιλικοτερο απο τα Fischer RC4 WC και Atomic SL12 WC.

Για το στυλ το δικό μου σίγουρα δεν θα το αγόραζα σε 1.65 μηκος αλλά μόνο σε 1.70.

Ικανότατο σλαλομ/καρβοπέδιλο, φιλικο προς τον χρήστη (του αναλογου επιπεδου)

Mπορει να το ευχαριστηθεί και ένας strong intermediate και να τον παρασυρει να κανει καλυτερο σκι.

"Μειονεκτημα" ειναι οτι αν χαλαρωσεις σε βαζει να κατσεις "γαλαρία" και αν δεν εχεις συνηθισει τετοιου ειδους σκι θα κάθεσαι αρκετα συχνα οταν τελειωνει την στροφή του.

Επισης θα ειναι μαλλον αλμυρη η τιμουλα για ανθρωπους που αλλάζουν συχνα σκι. Δυσκολα θα το δουμε κατω απο 700€ τον Δεκεμβριο.

υγ. Φωτος δεν έχει παρα μόνο το τερέν δοκιμής. (Σαβ. 25/4/09)

post-592-1240913162_thumb.jpg post-592-1240914577_thumb.jpg

δεν ειναι του επιπεδου μου τιποτα σκληροτερο υπαρχει;;;; ;):rolleyes:<_<:):(:P:angry::blink: Ε???

DALTONS POW ROBBERY.....

1,85 φυσικά.

Γεια σου ρε Λαππα γιγαντα!! ;):rolleyes:<_<

Φιλικα

ΜακηςΜ

εγω θα προτεινα κατι πιο ριζοσπαστικο. να μας πει ο Περικλης ποιο πεδηλο τον εκφραζει ως SLALOM CARVER.....kai γιατι.

Αγνοωντας τα αστειακια, ο Περικλης ειναι επαγγελματιας στο χωρο και δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να τον βαλουμε σε δυσκολη θεση ουτε εναντι των προμηθευτων του (να δωσει endorsement στη Rossignol και να τα ακουσει απο την Atomic ας πουμε...) ουτε εναντι των συνφορουμιτων του (παλι τη Rossignol που την εχει εναντι των Movement ας πουμε που δεν τα εχει...αν δεν τα εχει... για παραδειγμα το λεω).

Δυστυχως, αν δεν φθασουμε σε μια πεφωτισμενη πρακτικη, οπου ο καθε υποψηφιος αγοραστης θα μπορει να δοκιμασει, εστω και με νοικι, τα υποψηφια πεδιλα που επιθυμει... το ολο θεμα αγορας σκι να ειναι θεμα τυχης και προσπαθειας να μεταφρασουμε τις εμπειριες του οποιουδηποτε δοκιμαστη στα δικα μας μετρα και σταθμα.

Ενα ρημαδι ski-demo δεν καταφεραμε να οργανωσουμε... ;) Ουτε σαν Snowclub, ουτε σαν συνεργαζομενοι επαγγελματιες, ουτε σαν γενικοτερη πρωτοβουλια των εταιριων του χωρου. :unsure:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αγνοωντας τα αστειακια, ο Περικλης ειναι επαγγελματιας στο χωρο και δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να τον βαλουμε σε δυσκολη θεση ουτε εναντι των προμηθευτων του (να δωσει endorsement στη Rossignol και να τα ακουσει απο την Atomic ας πουμε...) ουτε εναντι των συνφορουμιτων του (παλι τη Rossignol που την εχει εναντι των Movement ας πουμε που δεν τα εχει...αν δεν τα εχει... για παραδειγμα το λεω).

Δυστυχως, αν δεν φθασουμε σε μια πεφωτισμενη πρακτικη, οπου ο καθε υποψηφιος αγοραστης θα μπορει να δοκιμασει, εστω και με νοικι, τα υποψηφια πεδιλα που επιθυμει... το ολο θεμα αγορας σκι να ειναι θεμα τυχης και προσπαθειας να μεταφρασουμε τις εμπειριες του οποιουδηποτε δοκιμαστη στα δικα μας μετρα και σταθμα.

Ενα ρημαδι ski-demo δεν καταφεραμε να οργανωσουμε... :lol: Ουτε σαν Snowclub, ουτε σαν συνεργαζομενοι επαγγελματιες, ουτε σαν γενικοτερη πρωτοβουλια των εταιριων του χωρου. :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Μάκη δεν νομίζω πως εγώ η οποιοσδήποτε γράφει ένα reviw έρχεται σε δύσκολη θέση έναντι κάποιον προμηθευτών η καταστημάτων ,όταν είναι καλοπροαίρετος .

Ούτος η άλλως με την εξέλιξη των υλικών οι εταιρίες έχουν την δυνατότητα να μορφοποιούν τα πέδιλα και να βγάζουν συμπεράσματα πολύ πιο γρήγορα και ασφαλέστερα .Σίγουρα οι όροι του σύγχρονου Μάρκετινγκ επιβάλουν και κάποιες διθυραμβικές κριτικές για τα προϊόντα τους από κάποιους ‘’καταξιωμένους’’ του χώρου..

αλλά η δική μου μικρή εμπειρία μου λέει πως η εξέλιξη που προκύπτει στον χώρο είναι πραγματική και όχι λόγω ‘’δημοσιευμάτων΄΄ .

όλες οι εταιρίες περιλαμβάνουν πλέον αξιόλογα πέδιλα στις σειρές τους και το μόνο που χρειάζεται είναι να εξαλειφθεί η δυσπιστία από τις δυο πλευρές πελάτη –καταστήματος η οποία προέρχεται από το φαινόμενο του νεοελληνικού ξερολισμου, αμφότερα .

Συμφωνώ απόλυτα με την δυνατότητα να δοκιμάσεις το σκι που θέλεις να αγοράσεις με κάποια φόρμουλα ( δυνατότητα που δεν στη δίνει η αγορά από eshop),και είδη κάποια καταστήματα το εφαρμόζουν ειδικά με κάποιους ‘’τακτικούς ‘’ πελάτες τους .

Αλλά διαφωνώ στο ανοικτό τεσταρισμα καθώς τα reviw των εταιριών είναι πλέον αξιόπιστα. Ειδικά με την μορφή του ελληνικού ανοικτού σκι-τεστ το οποίο πέρα από δημόσιες σχέσεις δεν έχει να προσφέρει και κάτι άλλο .

φιλικα Περικλης

Να είσαι αληθινός στη δουλειά σου, στο λόγο σου και στο φίλο σου.

εγω θα προτεινα κατι πιο ριζοσπαστικο. να μας πει ο Περικλης ποιο πεδηλο τον εκφραζει ως SLALOM CARVER.....kai γιατι.

Για να μην κρατάω σε αγωνία τον συνφορουμιτη SNOWHOW και όλους τους υπόλοιπους (δεν κρατιέστε),θα αποκαλύψω πιο σκι προτιμώ ως SLALOM CARVER , και όχι μόνο.

Λόγω της ενασχολήσεις με το αντικείμενο , μου δίνετε η ευκαιρία να δοκιμάζω πάρα πολλά σκι σε όλες τις κατηγόριες με ένα μικρό πρόβλημα στα εκτός πίστας (γιατί σπάνια βρίσκω κατάλληλο ύψος και μέγεθος μπότας 48Νο,καθως δεν είναι πάνω σε κάποιο σύστημα οι δέστρες(μεταβλητή πλατφόρμα ) .

Αρκετές φορές δε , πειραματίζομαι φορώντας κάποια πέδιλα που ενώ χαρακτηρίζονται από την εταιρία τους ,τα χρησιμοποιώ κατά κόρο σε εντελώς αντίθετο πεδίο . τα συμπεράσματα όλων αυτών των πειραματισμών είναι αρκετά ενδιαφέρον (τουλάχιστον για μένα).

Γενικά δεν με ενθουσίαζαν τα SL σκι αλλά φέτος από την αρχή της σαιζόν και ενώ έχω φορέσει-δοκιμάσει :

Το 8S σε173 ‘07 , 8S 175 ‘09 το 9S 09 σε 170 της rossignol to Head sl chip-I σε 170 το Salomon 3V σε 165 08 , και αρκετά άλλα στο περσινό skitest , (Βlizzard Stockl Nordica Volkl)κατέληξα να συνεχίσω να κάνω σκι την υπόλοιπη σαιζόν κατά κύριο λόγο με το SL 9 ATOMIC se 170 r12 του 2007 το οποίο το χρησιμοποίησα ακόμα και ως FAT ski στα φρέσκα χιόνια τα οποία όταν ήταν πούδρα πάνω από 30 πόντους και ελαφριά «πάτωναν» ,αλλά η ευελιξία τους ισοστάθμιζε το βούλιαγμα .Σε αντίθεση δε όταν ήταν τα βαριά μαρτιάτικα χιονιά που πάγωναν και έκαναν κρούστες και τροκαλες λειτουργούσαν ως εκχιονιστικό και πήγαιναν αβίαστα παντού .Η αγαπημένη τους διαδρομή ήταν κάπου μεταξύ Κεντρικής και Λούκι μέσα στις οξιές και σε 25 με 30 μοίρες κλίση .

Στην πατημένη πιστά των Πηγαδιών ήταν αυτό που λέμε διαβήτης .Η σκληρή ουρά σε συνδυασμό με την κλίση της πίστας σου επιβάλει να χρησιμοποιήσεις το ιδιαίτερο rebound του SL9m και να νιώσεις τη σταθερότητα του . To ιδιαίτερο που μου αρέσει Στο σκι αυτό είναι πως χαλαρώνοντας λίγο την πίεση στην ουρά του σκι στο τελείωμα της στροφής στο 170 τουλάχιστον που φορούσα εγώ φθάνεις στα όρια ενός GS ski ,έχοντας την ίδια σταθερότητα , αλλά το trasmition ενός SL ski.

Νομίζω τώρα που το σκέφτομαι ότι οφείλω ένα ευχαριστώ στο SL9 και στις επιδώσεις του.

Μετά το SL 9 αυτό που μου άφησε άριστες εντυπώσεις SLALOM CARVE αλλά με όρους (όχι πάγο –όχι πολύ σκληρό τεραιν) ήταν το 1080 (10years edition) της SALOMON το οποίο το αν και μόλις σε 171 (λόγω Rental binting ) με εντυπωσίασε η μετάδοση και το rebound του (λόγου της δομής του : Ξύλινος πυρήνας σε διαμήκη τοποθέτηση +monocoqe + λάστιχο πάνω από τις γωνίες στα κεντρικά σημεία) δίνοντας μια ιδιαίτερη και αβίαστη αίσθηση ,με side cut 117-83 -110 έχει χαρακτήρα all around ,αν και οι σχεδιαστές του το προόριζαν ως Park & pipe με backcountry προσανατολισμό.

Precise and stable on groomed piste Playful on the whole mountain Increased energy rebound.

Γενικά φέτος κακοποίησα πολλά ζευγάρια σκι (με την καλή έννοια ) λόγω το ότι είμαι της πράξης και όχι της θεωρίας .

Άλλωστε ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ έλεγαν οι προπάτορες μας .

Το σίγουρο είναι πως την συγκεκριμένη κατηγόρια σκι την κατανοείς στην πιστά και όχι τραβώντας γραμμές σε Φώτο(το οποίο δεν είναι καν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ).

Φιλικα

SIRIOS36

Περικλης Ρετζιος

...

Αλλά διαφωνώ στο ανοικτό τεσταρισμα καθώς τα reviw των εταιριών είναι πλέον αξιόπιστα. Ειδικά με την μορφή του ελληνικού ανοικτού σκι-τεστ το οποίο πέρα από δημόσιες σχέσεις δεν έχει να προσφέρει και κάτι άλλο .

φιλικα Περικλης

Κι εγω διαφωνω... με την διαφωνια σου!! :lol:

Ο,τι και να μου πει, ο εργοστασιακος πιλοτος, ο καλοπροαιρετος μαγαζατωρ (εσυ να πουμε και αλλοι συνεργαζομενοι με το Snowclub που εχουν αποδειξει τον σωστο επαγγελματισμο τους...), ο ικανοτατος ερασιτεχνης (Nickel, Jey, Aeras για να ανφερω μερικους)...ΕΓΩ πρεπει να τα μεταφρασω για το τι σημαινουν για ΜΕΝΑ.

Το επομενο σκι που θα παρω, ΘΕΛΩ να το εχω δοκιμασει μια μερα στο βουνο. Να το εχω συγκρινει με 3-4 παρομοια που γλυκοκοιταω για 3-4 κατεβασιες σε πιστα που ΓΝΩΡΙΖΩ. Να διαλεξω 2 και να τα νοικιασω για 1-2 μερες το καθενα και να καταληξω σε αυτο που ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΓΩ!

Πολλα ζηταω ε;;... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Για τα περι 'δυσκολης θεσης'. Σε τιμουν αυτα που εγραψες Περικλη, αλλα το θεμα ειναι να μη σε βαζουμε σε διλημμα εμεις, οχι το αν θα παρεις ρισκο εσυ. Εγω προσωπικα σε ευχαριστω παντως :lol:

...Το επομενο σκι που θα παρω, ΘΕΛΩ να το εχω δοκιμασει μια μερα στο βουνο. Να το εχω συγκρινει με 3-4 παρομοια που γλυκοκοιταω για 3-4 κατεβασιες σε πιστα που ΓΝΩΡΙΖΩ. Να διαλεξω 2 και να τα νοικιασω για 1-2 μερες το καθενα και να καταληξω σε αυτο που ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΓΩ!

Πολλα ζηταω ε;;... :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Για τα περι 'δυσκολης θεσης'. Σε τιμουν αυτα που εγραψες Περικλη, αλλα το θεμα ειναι να μη σε βαζουμε σε διλημμα εμεις, οχι το αν θα παρεις ρισκο εσυ. Εγω προσωπικα σε ευχαριστω παντως :lol:

'Συμφωνώ απόλυτα με την δυνατότητα να δοκιμάσεις το σκι που θέλεις να αγοράσεις με κάποια φόρμουλα ( δυνατότητα που δεν στη δίνει η αγορά από eshop),και είδη κάποια καταστήματα το εφαρμόζουν ειδικά με κάποιους ‘’τακτικούς ‘’ πελάτες τους .'' εγραψα στο προηγουμενο ποστ.

Στην δυνατοτητα δοκιμης του πεδιλου που θελεις να αγορασεις συμφωνω απολυτως , την δινουν πλεον αρκετα καταστηματα , με καποιο αντιτιμο βεβαια , το οποιο αφαιρειτε απο την τελικη αγορα εφοσον γινει .Καποιοι επαγγελματιες δε , εχουν και την εμπειρεια να σε βοηθησουν να επιλεξεις το σωστο σκι ,εφοσον και ο πελατης εχει την διαθεση να περιγραψει οσο πιο αναλυτικα μπορει αυτο που ξερει και αυτο που θελει.

Σε προχωρημενους - κατασταλαγμενους σκιερ ,η συμεοχη του καταστηματος περιοριζετε στην επιλογη ,αφου αυτη γινετε βασει του υλικου που ειδη εχεις ,και του πεδιου που θελεις να κινηθεις .

Γεγονος ειναι πως οσο η αγορα δεν σταθεροποιητε τοσο και οι πελατες οσο και οι εππαγελματιες προσπαθουν να διασφαλισουν την πλευρα τους , οποτε αυτο που εκ των πραγματων πρεπει να συμβει ειναι να δημιουργηθουν σχεσεις εμπιστοσυνης - στηριξης , εμπορου - πελατη - προιοντος , και νομιζω πως ο συλογος πλεον βρισκετε σε σωστη κατευθυνση στο θεμα αυτο.

Το οτι οι επαγγελματιες προσεγγιζουν διαφορετικα πλεον τους ''πελατες'' , φιλους δε αρκετες φορες, ολοι το βλεπουμε .

Αμφοτερα πρεπει να επενδυσουμε σε αυτο και ολα θα παρουν τον δρομο τους .

Φιλικα

Περικλης Sirios36

Ο,τι και να μου πει, ο εργοστασιακος πιλοτος, ο καλοπροαιρετος μαγαζατωρ (εσυ να πουμε και αλλοι συνεργαζομενοι με το Snowclub που εχουν αποδειξει τον σωστο επαγγελματισμο τους...), ο ικανοτατος ερασιτεχνης (Nickel, Jey, Aeras για να ανφερω μερικους)...ΕΓΩ πρεπει να τα μεταφρασω για το τι σημαινουν για ΜΕΝΑ.

Το επομενο σκι που θα παρω, ΘΕΛΩ να το εχω δοκιμασει μια μερα στο βουνο. Να το εχω συγκρινει με 3-4 παρομοια που γλυκοκοιταω για 3-4 κατεβασιες σε πιστα που ΓΝΩΡΙΖΩ. Να διαλεξω 2 και να τα νοικιασω για 1-2 μερες το καθενα και να καταληξω σε αυτο που ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΓΩ!

υπάρχει μια μικρή "μαυρη τρύπα" σε αυτες της σειρές Μακη.

καταρχήν οι πρώτοι που έγραψες στην πρώτη παράγραφο, αυτό που μπορούν να σου δώσουν είναι ενα range σκι που θα επικεντρωθείς ,διαβάζοντας τα reviews μπορείς να καταλάβεις αν μπορεις/πρεπει να ασχοληθείς/ανηκεις στην κατηγορία που αναφέρετε το συγκεκριμένο σκι ή όχι και να πάρεις μια γνώμη απο το τι "νιωθουν" οι άλλοι ,ακόμα καλύτερα αν ξέρεις ότι ο άλλος είναι κοινός θνητός και μάλιστα γνωρίζεις τι σκί κάνει.

Η μαυρη τρύπα λοιπόν είναι ότι πάρα πολλά παιδιά μέσα στον σύλλογο και όχι μόνο έχουν/ειχαν πέσει και θα πέσουν (αν το μονο τους κριτηριο ειναι αυτο που νιωθουν οι ιδιοι) "θυμα" της "εικονικής" αίσθησης που μπορουν να τους δώσουν κάποια ζευγάρια σκι μέσα σε "2-3" κατεβασιές και αγόρασαν πολυ ανωτέρου επιπέδου υλικο με αποτέλεσμα και τα λεφτά να πήγαν για πέταμα αλλά το χειρότερο άφησαν κουσούρια στην τεχνική τους και χρειάζεται χρόνος για να τα διορθώσουν.

το χαρακτηριστικότερο σκι είναι το Fischer RC4 WorldCup(Atomin SL9,Metron9,Nordica Dobberman,K2 Recon) όλοι το διάλεξαν γιατί είναι πολύ σταθερό, δεν χτυπάει το φτυάρι και μπορούσαν να τρέχουν όσο μπορούν και να νιωθουν ασφάλεια... ΑΛΛΑ δυστυχώς το δοκίμαζαν σε άλλου είδους χρήση απο αυτή που είναι φτιαγμένο να κάνει. Το αποτέλεσμα μετά απο καιρό σκι μαζί τους ήταν να κάθοντοι πολύ μα παρα πολύ πίσω, να έχουν τα πόδια ενωμένα ,να χοροπηδάνε για να αλλάζουν στροφές, για να "υποβοηθήσουν" την στροφή το εκαναν τεντωνοντας και μαζευοντας τα χέρια τους και άλλα πολλά και ουσιαστικά η βελτιωση τους σταμάταγε μέσα στην προσπάθεια να προλάβουν το σκι τους.

Απο ονόματα εχω πολλά...κάπου το 1999-00 έπεσα και εγώ θύμα αγοράζοντας ένα dynastar ευτυχώς πρόλαβα μετά απο μια εβδομάδα στις αλπεις να το κάνω δώρο σε ενα μαγαζί και να πάρω ένα σκι απο τα ενοικιαζόμενα του.

Εγω ελπιζω αυτη την φορα να μη την πατησα με το Ζ6

θα δειξει πιστευω την επομενη χρονια....

DALTONS POW ROBBERY.....

'Συμφωνώ απόλυτα με την δυνατότητα να δοκιμάσεις το σκι που θέλεις να αγοράσεις με κάποια φόρμουλα ( δυνατότητα που δεν στη δίνει η αγορά από eshop),και είδη κάποια καταστήματα το εφαρμόζουν ειδικά με κάποιους ‘’τακτικούς ‘’ πελάτες τους .'' εγραψα στο προηγουμενο ποστ.

Στην δυνατοτητα δοκιμης του πεδιλου που θελεις να αγορασεις συμφωνω απολυτως , την δινουν πλεον αρκετα καταστηματα , με καποιο αντιτιμο βεβαια , το οποιο αφαιρειτε απο την τελικη αγορα εφοσον γινει .Καποιοι επαγγελματιες δε , εχουν και την εμπειρεια να σε βοηθησουν να επιλεξεις το σωστο σκι ,εφοσον και ο πελατης εχει την διαθεση να περιγραψει οσο πιο αναλυτικα μπορει αυτο που ξερει και αυτο που θελει.

Σε προχωρημενους - κατασταλαγμενους σκιερ ,η συμεοχη του καταστηματος περιοριζετε στην επιλογη ,αφου αυτη γινετε βασει του υλικου που ειδη εχεις ,και του πεδιου που θελεις να κινηθεις .

Γεγονος ειναι πως οσο η αγορα δεν σταθεροποιητε τοσο και οι πελατες οσο και οι εππαγελματιες προσπαθουν να διασφαλισουν την πλευρα τους , οποτε αυτο που εκ των πραγματων πρεπει να συμβει ειναι να δημιουργηθουν σχεσεις εμπιστοσυνης - στηριξης , εμπορου - πελατη - προιοντος , και νομιζω πως ο συλογος πλεον βρισκετε σε σωστη κατευθυνση στο θεμα αυτο.

Το οτι οι επαγγελματιες προσεγγιζουν διαφορετικα πλεον τους ''πελατες'' , φιλους δε αρκετες φορες, ολοι το βλεπουμε .

Αμφοτερα πρεπει να επενδυσουμε σε αυτο και ολα θα παρουν τον δρομο τους .

Φιλικα

Περικλης Sirios36

Μπραβο Περικλη! Συμφωνω απολυτα σαν πελατης!

Βεβαια το Μetron 9 απο τον Γερμανο το πηρα, αλλα το καβαλλησα για μερες, επειδη το ειχε η κυρα μου παρει απο Ελληνικο μαγαζι...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Περικλη ,ενα πραγμα θα ηθελα να σου ζητησω αν ειναι δυνατον.......

να μας τιμας (και το εννοω) πιο συχνα με σχολια και παρεμβασεις σου....

οι "σωστοι" ,με ενα τους ποστ ,ξεχωριζουν

η ευκολη λυση για τους ανεπιδεκτους μαθησεως ειναι να μειωνουν τα συχνα αριστα πεδηλα που αγοραζουν υπευθυνα και οδηγουν ανευθυνα. αρνουνται να μαθουν...πως να μαθουν,αρνουνται να εκπαιδευτουν,αρνουνται να κοπιασουν,αρνουνται να κανουν ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ[πλαγιολισθηση,τραβερσα,ασκησιολογιο]και αρκουνται στην ΚΑΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ. στο FORUM την εχουν πληρωσει ΠΕΔΗΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ,απο απροθυμους και αδιαβαστους μαθητες-θεατες.[ειναι αυτοι που αρνουνται να δουν τον εαυτο τους σε φωτογραφια η video] . οπου υπαρχει ομαδικη μετρια αποδοση-οχι προοδος,ειναι ευκολο να την πληρωσει το προιον [πιστοποιημενο διεθνως] ως καταλληλο και ευκολο στη χρηση και οχι αυτος/η που επιδιδεται κατα το δοκουν και οχι συμφωνα με οσα διδαχθηκε,συμβουλευθηκε και παροτρυνθηκε να κανει απο υπευθυνους και ειδικους. ταυτοχρονα διαιωνιζεται το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ....δινω ευληπτο παραδειγμα. ΤΟΠΟΣ¨..ο διασημοτερος ευρωπαικος παγετωνας. προπονητης/τρια με διεθνη ανανωρισιμοτητα συνιστα στο μαθητη την αγορα σκληρης μποτας. η πωληση /συσταση /δοκιμη γινεται απο ικανο εφαρμοστη και εγκρινεται απο τον υπευθυνο προπονητη[αυθεντια]. η μποτα ειναι η σκληροτερη/στενοτερη που προτεινει και η κατασκευαστρια εταιρια...δεν ανηκει στην αθλητικη κατηγορια. το σκι[ιδιο brand] που συνισταται στον αναβατη ειναι αντιστοιχο, με την μποτα σε κατηγορια επιδοσης,και εξαιρετικα ευκολο για μεσαιους/προχωρημενους χιονοδρομους.... δεν κερδιζει μονο σε ευρωπαικα test , αλλα και στα ΚΑΝΑΔΙΚΑ ΤΕΣΤ[ SKIPRESSWORLD.COM CANADA/US EDITION BUYERS GUIDE 2008 ,σελ 79 ανδρες ,σελ 99 γυναικες . H μποτα παραμενει θεικη [και υπερ ανω κριτικης,πωληση εξωτερικου ].αντιθετα...το σκι που απογειωσαν 15 [ανδρες και γυναικες/εκπαιδευτες - εξεταστες της CSIA=CANADIAN SKI INSTRUCTORS ASSOCIAΤΙΟΝ ΚΑΙ 171 ΤΕΣΤΕΡΣ ]... ως πωληση εσωτερικου κρινεται ως δυσχρηστο και μη καταλληλο εργαλειο προς επιδοση και για τα ΚΑΝΑΔΙΚΑ χιονια.. αποτ τον οpinion leader kai μονιμο κριτη με ;) στους διαλογους με τους μαθητες του .ΣΗΜΕΙΩΝΩ οτι το τεστ εγινε στο WHISTLER,στον τοπο επιδοσης και προσπαθειας των interαναγνωστων του.κριμα...

η προσωπικη μου αποψη ειναι να μην ακουω τα διάφορα σκι reviews, οχι γιατι ειμαι καλυτερος σκιερ και τα ξερω καλυτερα , αλλα γιατι ο καθενας μας εχει τα δικα του "θελω" στον εξοπλισμό του.

πχ εγω απο το σκι τεστ περυσι αγορασα πεδιλα . αν με ρωτησεις απόλυτα ευχαριστημενος.

δεν κοιταξα ουτε 1 (ενα) review στο νετι.

και αν δεν δοκιμασω πεδιλο σιγουρα δεν το αγοραζω.

εγω βεβαια ειμαι χομπιστας σκιερ...

αυτα

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

η προσωπικη μου αποψη ειναι να μην ακουω τα διάφορα σκι reviews, οχι γιατι ειμαι καλυτερος σκιερ και τα ξερω καλυτερα , αλλα γιατι ο καθενας μας εχει τα δικα του "θελω" στον εξοπλισμό του.

πχ εγω απο το σκι τεστ περυσι αγορασα πεδιλα . αν με ρωτησεις απόλυτα ευχαριστημενος.

δεν κοιταξα ουτε 1 (ενα) review στο νετι.

και αν δεν δοκιμασω πεδιλο σιγουρα δεν το αγοραζω.

εγω βεβαια ειμαι χομπιστας σκιερ...

αυτα

το δικαιωμα στην αισθηση[ασφαλειας,επιδοσης,ελεγχου,χρηστικοτητας ]ειναι πρωταρχικο και αναφαιρετο. ο σκι οπως καθε οχημα ,απαιτει οδηγηση/κατευθινικοητα/ελεγχο. το ελληνικο κοινο αρνειται να μαθει και να βελτιωσει ολες εκεινες τις MUST ασκησεις και τις tεχνικες προκειμενου να εκτιμησει και να διαπιστωσει τα + -του εξοπλισμου του. υπαρχουν πολλα και αξιοπιστα τεστ με παραδοση δεκαετιων απο επαγγελματιες της αθλητικης και χιονοδρομικης βιομηχανιας.σεβομενοι ωσ επαγγελματιες το[πεφτω και μαθαινω][ξοδευω και απαιτω]πληροφορουν εντιμα και υπευθυνα ενα απαιτητικο κααναλωτικο -χιονοδρομικο κοινο που ΤΙΜΩΡΕΙ την ανευθυνη συσταση και τα μαρκετινικα τρικ. ο ΠΑΝΟΣ/nickel κανει μια εμπεριστατωμενη περιγραφη γιατι ξερει να αισθανεται και να ακουει τις εντολες της πιστας και του σκι.ξερει να το οδηγησει και να το πιεσει σαν οχημα και εργαλειο.η προσωπικη εμπειρια και περιγραφη ειναι αντικειμενικη και δεν στηριζεαι στην αυθορμητη εντυπωση και ηναισηση της κατεβασιας.τελικα ξερει ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΣΚΙ.και να το κανει να ΜΙΛΗΣΕΙ.ενιοτε κρααει off the record στοιχεια απο τη ...διαδικασια,αλλα μπορει να προτεινει ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ αλλα με λιγο ΠΑΘΟΣ. αυο δεν συμβαινει με την πλειονοτητα των μελων του συλλογου.

οκ αλλα που θες να καταληξεις δεν εχω καταλάβει ?

θες να αλλαξεις το "το ελληνικο κοινο" ?Δυσκολο...

τι να τα κανω τα αξιοπιστα τεστ αν δεν το δοκιμασω ΕΓΩ?

ενα παραδειγμα.

μια εποχη ετρεχα σε αγωνες αυ/του ενιαιου τυπου.

Μεσα στους αγωνιζομενους ηταν και αρκετοι δημοσιογραφοι απο τα περιοδικα αυτ/του (επαγγελματιες) .

μην σας λεω πολλα χασαμε πασα ιδεα.

οι ανθρωποι ηταν μια ζωη στην τελευταια θεση και τρωγαν απο τον πιο αργο μας ανετα γυρο.

μετα δε οι ιδιοι ανθρωποι εξέφραζαν άποψη για το ταδε μοντελλο απο την ταδε εταιρια ,οτι δεν κραταει,

δεν εχει καλα φρενα,δεν επιταχυνει αρκετα γρηγορα κλπ. κλπ.(ΔΕΝ πληροφορουν εντιμα και υπευθυνα ενα απαιτητικο καταναλωτικο κοινο)

οι ειδικοι δεν ειναι παντα "ειδικοι" και μπορει να ρωτησεις τον φιλο σου η ακομα καλυτερα να πας εσυ και να κανεις 4-5 δοκιμες οδηγησης και να καταληξεις σε ενα οχημα που μπορει να ειχες αποριψει αν διάβαζες μονο τα τεστ απο τους ειδικους.

απο τοτε σταματησα να διαβαζω φανατικα περιοδικα του χώρου και προτιμω να ενημερώνομαι απο τα διαφορα σχετικα forum.

για το GPS, για το κινητο μου , για την τηλεοραση μου, για το βαλε οτι θες....

ομως ας γυρισουμε παλι εδω...

δηλαδη το πεδιλο που εκανα φετος αν δεν εχει καλες κριτικες να το αλλάξω ?

μπορει να ειναι πιο πανω απο εμενα ? η πιο κάτω ? ποιος θα ειναι ο κριτης αυτου?

ο δασκαλος που ξερει καλα να με μαθει να κανω V? και μεχρι εκει ?

ποιος???

φοβαμαι οτι δεν μπορω να "πιασω" την σκεψη σου...

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

οκ αλλα που θες να καταληξεις δεν εχω καταλάβει ?

θες να αλλαξεις το "το ελληνικο κοινο" ?Δυσκολο...

τι να τα κανω τα αξιοπιστα τεστ αν δεν το δοκιμασω ΕΓΩ?

ενα παραδειγμα.

μια εποχη ετρεχα σε αγωνες αυ/του ενιαιου τυπου.

Μεσα στους αγωνιζομενους ηταν και αρκετοι δημοσιογραφοι απο τα περιοδικα αυτ/του (επαγγελματιες) .

μην σας λεω πολλα χασαμε πασα ιδεα.

οι ανθρωποι ηταν μια ζωη στην τελευταια θεση και τρωγαν απο τον πιο αργο μας ανετα γυρο.

μετα δε οι ιδιοι ανθρωποι εξέφραζαν άποψη για το ταδε μοντελλο απο την ταδε εταιρια ,οτι δεν κραταει,

δεν εχει καλα φρενα,δεν επιταχυνει αρκετα γρηγορα κλπ. κλπ.(ΔΕΝ πληροφορουν εντιμα και υπευθυνα ενα απαιτητικο καταναλωτικο κοινο)

οι ειδικοι δεν ειναι παντα "ειδικοι" και μπορει να ρωτησεις τον φιλο σου η ακομα καλυτερα να πας εσυ και να κανεις 4-5 δοκιμες οδηγησης και να καταληξεις σε ενα οχημα που μπορει να ειχες αποριψει αν διάβαζες μονο τα τεστ απο τους ειδικους.

απο τοτε σταματησα να διαβαζω φανατικα περιοδικα του χώρου και προτιμω να ενημερώνομαι απο τα διαφορα σχετικα forum.

για το GPS, για το κινητο μου , για την τηλεοραση μου, για το βαλε οτι θες....

ομως ας γυρισουμε παλι εδω...

δηλαδη το πεδιλο που εκανα φετος αν δεν εχει καλες κριτικες να το αλλάξω ?

μπορει να ειναι πιο πανω απο εμενα ? η πιο κάτω ? ποιος θα ειναι ο κριτης αυτου?

ο δασκαλος που ξερει καλα να με μαθει να κανω V? και μεχρι εκει ?

ποιος???

φοβαμαι οτι δεν μπορω να "πιασω" την σκεψη σου...

η ευχαριστη βολτα,δεν ειναι δοκιμη. η δοκιμη εχει μεθοδο/ασκησιολογιο και ερωηματολογια/παραμετρους. τα τεστ οργανωνονται απο επαγγελματιες σε συγκεκριμενες συνθηκες και με δοκιμαστες ολυμπιονικες,προπονητες,αθλητες και κοινο. βελτιωσε την τεχνικη σου,μαθε ην τακτικη για καθε κλιση και μορφολογια.επελεξε το πεδηλο που σου ΠΑΕΙ,αλλα συνεχισε να αναβαθμιζεις την τεχνικη σου.

Τα περισσότερα σκι τεστ είναι ελλειπή, πολλές φορές χρηματοδοτούμενα κάτω από το τραπέζι από τις εταιρίες και σαφώς υποκειμενικά, όσο κι αν γίνονται από αρκετούς τέστερς...

Κάτι λένε όταν συμφωνούν τα περισσότερα έντυπα, αλλά και πάλι απέχουν από το να χαρακτηριστούν αντικειμενικά, γιατί τέτοιος όρος στο σκι μάλλον δεν υπάρχει...

Αν δεν δοκιμάσεις ποτέ δεν ξέρεις αν σου πάει και σου ταιριάζει κάποιο σκι, απλά τζογάρεις και ελπίζεις να συμφωνήσεις με τους δοκιμαστές, που μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί από σένα σε πολλούς, αν όχι σε όλους τους τομείς.

Το Powder για παράδειγμα, δεν κάνει ακριβώς τεστ, αλλά παρουσίαση των κύριων χαρακτηριστικών των σκι, ανάλογα με τις διαστάσεις τους, το φλεξ και τα υλικά. Ποτέ δεν θα δώσει βαθμολογία και ποτέ δεν θα πει ότι αυτό το σκι είναι καλύτερο από το άλλο.

Διαφορετικό ναι, θα προτείνει και ένα εύρος χρήσης και αυτό ήταν.

Οι βαθμολογίες είναι επιεικώς ανόητες, μέχρι ύποπτες.