Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Hintertux vs Whistler or tipping vs edging :D

ειπα να συγκρίνω τον καναδό με τον αυστριακό και κατέληξα πιο μπερδεμένη από ποτέ. από την μανία μου να μάθω σωστά πράγματα ανακατεύω τις σχολές και δεν εχω ανακαλύψει ακόμα το στυλ μου

βασικά το φετινό camp στην Αυστρία είναι συνέχεια του περσινού και θύμιζε κατι απο reunion φοιτητών. το κλίμα παρα πολύ καλο..24 ατομα από 4 ηπείρους και ανα 2 ατομα η προφορά στα αγγλικά διαφορετική. ειχαμε ατομα από Αμερική, Αυστραλία, Νεα Ζηλανδία, Hong Kong, Κορέα, Ιταλια, Ελλαδα, Βελγιο (ο ''αδερφός'' μου), Αγγλία, Ιρλανδία, Σουηδία.

ενας αχταρμάς με λιγα λογια, αλλα τοσο συναρπαστικός για το βραδινό socializing. εκει καταλαβαίνεις ποσο ''ίδιοι'' είμαστε μες’ στην διαφορετικότητα μας ολοι.

το αεροπορικό ταξίδι εως το Μόναχο μου φάνηκε παιχνίδι μπροστά στα προηγούμενα. ο αδερφός μου ερχόμενος οδικός από της Βρυξέλλες με παρέλαβε απ το αεροδρόμιο και ανηφορήσαμε παρεα για το Hintertux.

πήγαμε 2 μερες πριν ξεκινήσει το camp για να κάνουμε λιγο ''ελεύθερο σκι''. δεν μας βγήκε… ο καιρος το Σάββατο, 2 Μαιου, ηταν χάλια. ουτε το Whistler στα χειρότερα του δεν ήταν ετσι. ομίχλη & χιονόπτωση :o . όχι απόλυτο white out αλλα γενικώς δύσκολες συνθήκες

DSC06497.jpg

μετα την 1η κατεβασιά ο ''’bon viveur'' αδερφός μου προτείνει να σταματήσουμε μην τραυματιστούμε και να παμε βολτα με το αμάξι στο Innsbruck. το δέχτηκα αμέσως αν και η πιστωτική μου καρτα με συμβούλευε να κάτσω στ’αυγα μου ;) .

ανοιξιάτικες προσφορές στα περισσότερα μαγαζιά.

DSC06501.jpg

βασικά μπατον έψαχνα καθώς η Air Canada ειχε χασει τα Lekki μου. δεν ειχαν στις αποθήκες στο Innsbruck παρα μονο ορειβατικά (χωρίς την στρογγυλή ροζέτα κατω) οποτε συγκρατήθηκα. από το χωριο (Hintertux) δεν συμφέρει να κανεις αγορές – φωτιά και λάβρα είναι ο Nenner :)

DSC06527.jpg

την 2η μερα ηταν καλυτερη

DSC06505.jpg

DSC06507.jpg

DSC06510.jpg

DSC06513.jpg

μέτρησα 22 ρατρακιες – εντυπωσιακό!

DSC06524.jpg

DSC06523.jpg

DSC06526.jpg

εχει τοσο ήλιο που το μαύρισμα εχει πλακα :lol: (δείτε την μύτη του Jeff)

DSC06531.jpg

τα μεσημέρια μαζευόμαστε στο στέκι μας, στη βάση της γόνδολας για μπίρες

DSC06578.jpg

το αποτέλεσμα εντυπωσιακό B)

DSC06577.jpg

συζητήσεις με τους δασκάλους σε χαλαρο κλίμα

DSC06537.jpg

DSC06628.jpg

πολύ καλη η παρεα

DSC06586.jpg

και πολύ πλακα

DSC06625.jpg

η θεα πίσω μας (ο τόνος στο ε :P )

DSC06539.jpg

DSC06546.jpg

μετα τοσες μπίρες οι βλακείες είναι αναπόφευκτες :D(θελουν rotate οι φωτο)

DSC06572.jpg

DSC06576.jpg

ο δάσκαλος μας δείχνει ασκήσεις stretching

DSC06533.jpg

αλλα για να μην χάσει χρονο από το σκι.. αποφασίζει να τα συνδυάσει ;) (stretching ενώ κανει σκι)

DSC06534.jpg

το εχω και σε video, θα το ανεβάσω αργότερα

το βουνο ειχε σαφώς περισσότερο χιονι απ’ότι πέρσι τέτοια εποχή, η καλη φετινή σεζόν άφησε τα σημάδια της. κατεβαίνεις ανετα μεχρι το 2100 με τα σκι. οι μαρμότες δινουν και παίρνουν, μπορεις να τις δεις ακομα και πολύ κοντα στις γόνδολες. ειδα και ένα chamois μια μερα.

το ΧΚ δουλευε από τις 8,15 εως τις 16,30 και η ημερήσια καρτα 36€ περίπου. στη βάση εχουν ετοιμάσει ήδη τα υλικά για να σκεπάσουν τον παγετώνα τον Αύγουστο (ίσος και Ιούλιο) για να διατηρηθεί το χιόνι.

επιστρέφοντας προς Μοναχο στραβολαιμιάζω και βγαζω συνεχεία πίσω μου φωτογραφίες, μου φαινεται απίστευτο ότι με τέτοια ζέστη (24 C στο Μ.) τα βουνα είναι κάτασπρα ακομα

DSC06639.jpg

η διαδρομή Hintertux – Munich

DSC06634.jpg

DSC06635.jpg

και καποιες από την... ? (ο eolos θα ξερει :lol: )

DSC06644.jpg

δεν φτανει που μπορεις να κανεις αναρρίχηση μεσα στο Schuster, τωρα στήνουν τοίχους και στην πλατεία

DSC06647.jpg

τελείωσε μια απίστευτη σεζον για μενα. μου επιφύλαξε εκπλήξεις και ταξίδια σε μερη που ουτε καν φανταζόμουν ότι θα φτασω…οποτε, σαν τον Λαππα και εγω, αυτό που νιώθω είναι ευγνωμοσύνη… και ίσος ανυπομονησία για την επόμενη :lol: .

σας ευχαριστώ για την απίστευτη παρέα στο βουνό και εύχομαι να περάσουμε ολοι μας ένα πολύ όμορφο καλοκαιρι , να ειμαστε υγιείς και να βρισκόμαστε τα ζεστα βράδια του καλοκαιριού να συζητάμε για το σκι (είναι μια καλη συνταγή πιστέψτε με)

και του χρόνου λοιπόν! :lol:

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ε δεν παίζεσαι !!!! :)

νάσαι γερή και χαρούμενη να ζεις πάντα έτσι Όλγα .... μπράβο !!!!

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

Ρισπέκτ! Που να... βήξει ο Λάππας μπροστά στις δικές σου εμπειρίες, κορίτσι μου; :)

Καλά να είσαι -να είμαστε όλοι- και να διαβάζουμε και να ζούμε συνεχώς τέτοιες απίστευτες εμπειρίες. ;)

Make Parnassos Great Again!

ε δεν παίζεσαι !!!! :)

νάσαι γερή και χαρούμενη να ζεις πάντα έτσι Όλγα .... μπράβο !!!!

θυμάμαι ότι ειχες γράψει κάποτε αυτό: ''travelling is the best education''

οπότε κανω ότι μπορώ δάσκαλε ;)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

μπράβο βρε Όλγα....

πάντα τέτοια :)

''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Μπραβο ρε Ολγα για ολα αυτα που εχεις κανει τελευταια + τα camp που εχεις συμμετασχει................Θα πρεπει καποια στιγμη αν θες και συ φυσικα,ολα αυτα τα πραγματα και τις εμπειριες σου να αξιοποιηθουν εποικοδομιτικα απο τον ΕΣΤΟΥΧ...... ;)

Στο φιναλε φιναλε τι το φορουσες το μπουφαν με το σημα του συλλογου στον Καναδα!!! :)

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

και καποιες από την... ? (ο eolos θα ξερει :P )

DSC06644.jpg

Marienplatz... (ειπα να μην διαβάσω το θεμα γιατί ήμουν σίγουρος οτι θα ειχες φωτογραφιες απο Μόναχο και μου εχει λειψει)

Αν κρίνω από τα πολλά κεφάλια που κοιτάζουν ψηλά, το Glockenspiel show στο καμπαναριό του Δημαρχείου απέναντι πρέπει να είναι σε εξέλιξη. :P

Να είσαι πάντα καλά και να κάνεις τέτοια ταξίδια και να μας ταξιδεύεις κι εμάς, έστω και από την οθόνη του υπολογιστή μας.

(Καλοκαιρινό κατάλογο από το Schuster πήρες φαντάζομαι)

Αυτα είναι...πάντα τετοια!!! :P

...αν εσυ εκανες σκι φετος...εγω τι πρεπει να λεω οτι εκανα!? παιχνιδια με το χιονι μαλλον.... :P :P

. . .mountains. . .where life is much more than life. . .

Πρόεδρε , έχεις καταντήσει βαρετή :P :P :P :P

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Εγω πάλι Όλγα μου ζήλεψα το apres ski σου με την μπύρα να ρέει άφθονα!. Καλά μεζέ δεν σερβίρει το κατάστημα... ξεροσφύρι τις ήπιατε?

ξεροσφύρι τις ήπιατε?

δυστυχώς…γι’αυτό και με 1 μπιρα παραπατάς :P (τωρα μπορει να είναι και από το πολύ σκι, δεν ξερω)

την άλλη μερα πήγαμε διαβασμένοι ..πηραμε pretzel από το διπλα μαγαζι :P

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι είναι το σωστό αν δεν δοκιμάσεις...

Πρέπει να πας να δοκιμάσεις την Γαλλική, την Ιταλική, την Ελβετική και την Σκανδιναβική σχολή και άποψη του σκι.... :P:P

Και οι Αμερικάνοι έχουν ψυχή κι αυτοί... :P:P

την Γαλλική, την Ιταλική, την Ελβετική και την Σκανδιναβική σχολή και άποψη του σκι.... :P:P

Και οι Αμερικάνοι έχουν ψυχή κι αυτοί... :P:P

πφφφ, συνηθισμένες. κατι σε Chugach powder guides school ισος :lol: