Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλό φθινόπωρο (με το καλό να φύγει να ρθει ο χειμώνας)...

Είμαι κανούριο μέλος του forum και σχετικά καινούριος χιονοδρόμος... Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας σχετικά μια εκδρομή στο Zermatt, που προγραμματίζω για το τέλος Οκτωβρίου. Οι βασικές μου απορίες είναι οι εξής:

1. Υπάρχει κάποια καλύτερη επίλογή από Zermatt για αυτή την εποχή?

2. Ποια είναι η κατάσταση των πιστών αυτήν την περίοδο στις Άλπεις? (Προς το παρόν, στο Zermatt δίνουν 5 πίστες μόνο..)

3. Υπάρχει καλύτερη εναλλακτική απο το αεροπλάνο μέχρι Μιλάνο και μετά οδικώς?

4. Γενικότερα, αξίζει μια εκδρομή για σκι στις Άπλεις τόσο νωρίς?

Το επίπεδό μου είναι μέτριο προς καλό, και προς το παρόν μόνο εντός πίστας...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

αν σου περισευουν χρηματα για να κανεις και αλλη αργοτερα οκ

κατα τη γνωμη μου περιμενε να χιονισει και μετα αποφασιζεις

ολα τα παγετωνικα ΧΚ των Αλπεων δουλευον ως επι τω πλείστον με 4-5 πιστες αυτή την εποχή. τελη Οκτώβρη που προγραμματίζεις την εκδρομή σου, θα’χουν πεσει τα πρωτα χιονια στα ψηλά οποτε με λιγο φαρδος μπορει να χαρεις κ πουδρες. βεβαια, ο Αυγουστος ηταν λιγο καταστροφικός με τις υψηλές του θερμοκρασίες και δυστυχώς χρονο με το χρονο μαζευουν, εχω δει ακομα και να σκεπάζουν κομματια του παγετωνα στο Hintertux

εναλλακτικές πτήσεις εχεις προς Μοναχο, Γενεύη η Ζυριχη για να πας Kaprun, Stubai, Hintertux (Αυστρια) η Tignes (Γαλλια) η Saas Fee, Zermatt (Ελβετια). χιονι θα βρεις, η ωρες που θα κανεις θα είναι λιγοτερες και η συνθήκες δυσκολοτερες:από πάγο - σουπα

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Zermatt best πτήση είναι από Ζυρίχη και μετά με τρένο (το παίρνεις μέσα από το αεροδρόμιο 45 λεπτά μετά την άφιξή σου και κάνεις μία αλλαγή στο Visp όπου περιμένεις με το ζόρι 10 λεπτά).

Τα εισιτήρια είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνά αν τα κλείσεις από το internet Swiss Trains. Τα παιδιά ταξιδεύουν με τρένο και κάνουν σκι ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ελβετία.

(Πας και απο Γενεύη αλλά το Σάββατο πρέπει να φύγεις στις 6 το πρωί με το πρώτο τρένο για να προλάβεις την πτήση)

Με αυτοκίνητο ξέχνα το γιατί απαγορεύονται στο Zermatt και θα πρέπει να το αφήσεις στο Tasch και να πάρεις το τρένο.

Ζυρίχη πετάς Σάββατο με την πρωινή και γυρίζεις με τη βραδυνή => 7 μέρες σκι με την 7η να κάνεις ΜΟΝΟΣ σου καθότι τα ξενοδοχεία αδειάζουν το πρωί και γεμίζουν το βράδυ, έτσι κάνεις εσύ και οι Ελβετοί.

Επίσης με μια μικρή επιβάρυνση μπορείς να δώσεις τα πράγματα σου μια μέρα πριν και να στα παραδώσουν

στον προορισμό σου αν πετάξεις με Air Swiss.

Καλύτερα να πας αργότερα για να απολαύσεις όλο το ΧΚ.

Καλή εβδομάδα είναι των Χριστουγέννων 19-26/12 όπου από τις 20 μέχρι τις 24 θα κάνεις ΜΟΝΟΣ σου σκι.

Ξενοδοχείο ΟΡΙΑΚΑ προλαβαίνεις να κλείσεις (εγώ το έχω κλείσει από το Πάσχα για τα Χριστούγεννα)

C.

Respect στον Κωνσταντίνο, ακριβώς ετσι.

Να προσθέσω οτι η διαδρομή με το τρένο είναι μοναδική καθώς κ αυτό που θα βρείς εκεί..... 80

Τωρα για τον Οκτώβριο να ξέρεις οτι αν μπορέσεις να το καθυστερήσεις καμια βδομαδούλα (αν δεν μπορεις τις ημερ/νιες των γιορτών) πιστευω οτι θα βρείς πολύ καλο χιόνι κ θα το ευχαριστηθείς αν κ ειναι νωρίς...

Οπως κ να εχει το αποτέλεσμα θα σ αρέσει ;)

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

Εναλλακτικά να προσθέσω ότι μπορείς απο Γενεύη να πας κ Chamonix να μείνεις έξω από το χωρίο για να μην πληρώσεις πολλά...

Στην Γενευη κ απο εκεί με τρένο με 100 φράγκα αλερετουρ επίσης σε μια μαγευτική διαδρομή, κ θα βρώ να σου πω κ το χωρίο που δεν θυμάμαι τώρα το ονομα του γμτττττττ γρρρρρρ

....και δεν θέλω σχόλια απο μερικούς80

ναι πρώτη φορά μου ξανασυμβαίνει... 80

Zermatt best πτήση είναι από Ζυρίχη και μετά με τρένο (το παίρνεις μέσα από το αεροδρόμιο 45 λεπτά μετά την άφιξή σου και κάνεις μία αλλαγή στο Visp όπου περιμένεις με το ζόρι 10 λεπτά).

Τα εισιτήρια είναι ΠΟΛΥ πιο φθηνά αν τα κλείσεις από το internet Swiss Trains. Τα παιδιά ταξιδεύουν με τρένο και κάνουν σκι ΔΩΡΕΑΝ σε όλη την Ελβετία.

(Πας και απο Γενεύη αλλά το Σάββατο πρέπει να φύγεις στις 6 το πρωί με το πρώτο τρένο για να προλάβεις την πτήση)

Με αυτοκίνητο ξέχνα το γιατί απαγορεύονται στο Zermatt και θα πρέπει να το αφήσεις στο Tasch και να πάρεις το τρένο.

Ζυρίχη πετάς Σάββατο με την πρωινή και γυρίζεις με τη βραδυνή => 7 μέρες σκι με την 7η να κάνεις ΜΟΝΟΣ σου καθότι τα ξενοδοχεία αδειάζουν το πρωί και γεμίζουν το βράδυ, έτσι κάνεις εσύ και οι Ελβετοί.

Επίσης με μια μικρή επιβάρυνση μπορείς να δώσεις τα πράγματα σου μια μέρα πριν και να στα παραδώσουν

στον προορισμό σου αν πετάξεις με Air Swiss.

Καλύτερα να πας αργότερα για να απολαύσεις όλο το ΧΚ.

Καλή εβδομάδα είναι των Χριστουγέννων 19-26/12 όπου από τις 20 μέχρι τις 24 θα κάνεις ΜΟΝΟΣ σου σκι.

Ξενοδοχείο ΟΡΙΑΚΑ προλαβαίνεις να κλείσεις (εγώ το έχω κλείσει από το Πάσχα για τα Χριστούγεννα)

C.

Κωστα λες οτι το αυτοκινητο απαγορευετε παντελως απο το Zermat??

Δηλαδη δεν μπορεις να φτασεις μεχρι το hotel και μετα να το παρκαρεις σε καποιο παρκιγκ??Το τραινο ποση ωρα κανει εως το Zermat?

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Στο Ζερματτ απαγορεύονται τα αυτοκίνητα.

Το αφήνεις στο προηγούμενο χωριό (λιγο ρισκο). Απο εκει το τρένο κάνει περίπου 30 λεπτά.

Απο την Ζυρίχη κάνει 4 ώρες αλλά η διαδρομή είναι μαγευτική.

Απο Γενευη νομίζω λιγο λιγότερο.

Δηλαδη δεν μπορεις να φτασεις μεχρι το hotel και μετα να το παρκαρεις σε καποιο παρκιγκ??Το τραινο ποση ωρα κανει εως το Zermat?

Σκέφτεσαι να πος Σταθηηηηηηηηηη

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Σκέφτεσαι να πος Σταθηηηηηηηηηη

Αφου θα ερθεις και συ μαζι μας ρε φιλαρακι μου,παλι τα ιδια θα λεμε!!!!! ;)

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Mόνο ηλεκτρικά και ελάχιστα πετρέλαια (παίζει διπλό λεωφορείο φυσαρμόνικα το πρωι ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ! αλλά βλέπεις και καμια σκουπιδιάρα diesel μαζί με καμιά μπουλντόζα) .

Ανεβαίνεις όμως μέχρι την αρχή του χωριού βέβαια αλλά σιγά μη βρεις να το παρκάρεις.

Το αμάξι θα το αφήσεις στο Tasch - open parking δίπλα στο σταθμό (θα παρακαλάς μη χιονίσει βέβαια ...)

πάρε τρένο !

C!

Αφου θα ερθεις και συ μαζι μας ρε φιλαρακι μου,παλι τα ιδια θα λεμε!!!!! :D
κουφάλες............ ;)

DALTONS POW ROBBERY.....

Εναλλακτικά να προσθέσω ότι μπορείς απο Γενεύη να πας κ Chamonix να μείνεις έξω από το χωρίο για να μην πληρώσεις πολλά...

Στην Γενευη κ απο εκεί με τρένο με 100 φράγκα αλερετουρ επίσης σε μια μαγευτική διαδρομή, κ θα βρώ να σου πω κ το χωρίο που δεν θυμάμαι τώρα το ονομα του γμτττττττ γρρρρρρ

....και δεν θέλω σχόλια απο μερικούς<_<

για τα περισσοτερα χιονοδρομικα κοντα στο αεροδρομιο της Γενευης, συμφερει να παρεις shuttle bus-λεωφορειακι...

altibuss αν θυμαμαι καλα...

για Chamonix εβγαινε κοντα στα 60 πηγαινε-ελα

Αλλα θελει να κανεις κρατηση μερικες μερες νωριτερα

Snow is on my D.N.A.

...ναι μεν αλλα η διαδρομή του τρένου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ :P

ε ναι βέβαια, ειναι μοναδική, αξίζει πραγματικά! :P