Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
spider

Εκδρομη εξωτερικου...........

Recommended Posts

Την εντυπωση κυριε Μακη μου την εχεις δωσει εσυ οταν κατα καιρους αναρτηζεις διαφορα τοπικ ή αν θες φωτο απο διαφορες εκδρομες που εχετε κανει δια μεσου εργατικων και σχολικων ημερων!!!

...

Δεν μπορω να επιβαλλω στο μυαλο σου τους συσχετισμους που κανει, αλλα για να μην δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις:

Τον γιο μου ΠΟΤΕ δεν τον πηρα απο το σχολειο για μια βδομαδα διακοπες (σκι η οχι). Το σχολειο ειναι πολυ απαιτητικο για να κανω κατι τετοιο. Φετος ειναι η μεγαλυτερη απουσια που θα κανει ποτε (2,5 μερες), και αυτο επειδη μπορει να υποβαλει τις εργασιες του εκ των προτερων και μεσω Internet.

Δεν εχω ποτε αναρτησει φωτογραφιες που να δειχνουν κατι τετοιο.

...

Το αν εισαι lagre φιλε μου αυτο το ξερεις μονο εσυ και δεν με ενδιαφερει κιολας!!!

....

Το αν ειμαι large με τα λεφτα μου και την οικογενεια μου, οντως δεν σου πεφτει λογος. :P

Το επιχειρημα οτι επρεπε να ειναι 80% οικογενειες αντι για 20% που ειναι, προϋποθετει ενα largesse απο αυτον που το κανει (το επιχειρημα εννοω, εσενα δηλαδη...).

Δεν μπορουν ολοι οι οικογενειαρχες να σκασουν τα 3,5-5 χιλιαρικα που προϋποθετει η συμμετοχη μιας οικογενειας στην εκδρομη του Συλλογου, οσο και να θελουν.

...

Να σου θυμησω γιατι μαλλον σκοπιμως σου διαφευγει οτι και περυσι που ηταν και κατα παρα πολυ πιο ακριβα αλλα και συγκριτικα με φετος καλυτερες παροχες(βασικοτατο ski in ski out)

(δεν σε βολευαν οι ημερομηνιες και δεν ηρθες περυσι?)ειχε λοιπον ο ΕΣΤΟΥΧ περιπου 80+ συμμετοχες και παλι αποκλειστηκανε 10+ και τελικα πηγαμε 72 αν θυμαμαι καλα..

Μεταξυ των αλλων, ναι. Νομιζω οτι το ξερουν και οι πετρες οτι περσι πηγα οδικως την εβδομαδα των Χριστουγεννων στην περιοχη St.Johann in Tirol-Kitzbuhel. Και η διαμονη μου στοιχισε 607€...

Στο Συλλογο ανηκω απο το 05. Καθε χρονο, απο το 04, παω εκδρομη την περιοδο των σχολικων διακοπων με την οικογενεια.

Τρεις φορες με τον ΕΟΣ Αχαρνων (St. Johann X2, KaprunX1), την τελευταια μαλιστα την χρονια που πηγε και ο Συλλογος Kaprun, ενοσω τα σχολεια ηταν ανοιχτα!

Την επομενη χρονια πηγα Stubai με την οικογενεια, με δικη μας οργανωση για να κανει ο γιος μου σκι τα Χριστουγεννα, και ακολουθησα και το Συλλογο στο La Plagne ενω ο μειραξ πηγε σχολειο.

Περσι... το ειπα....

Δεν μου διαφευγει τιποτα σκοπιμως, αλλα δεν ξερω και τι εχεις στο μυαλο σου... 8)

....

αρα λοιπον αφου φετος δωθηκε προτεραιοτητα στις οικογενειες, οι 4 οικογενειες αν το σκεφτεις μπορει να ειναι συγκριτικα με περυσι επιτυχια αλλα πρεπει να σας προξενησει και το ενδιαφερων στο γιατι δεν υπηρξαν 10 οικογενειες!!!!!!!!!!! :P

...

Γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχουν 10 οικογενειες στο συλλογο που τα παιδια τους κανουν σκι (ηλικια 8-18 ετων δηλαδη) για να αξιζει τον κοπο να κανουν την οικονομικη θυσια.

Εσεις με τα μικροτερα παιδια... περιμενετε να μεγαλωσουν, και ο Θεος να σ'εχει καλα και οικονομικα ευρρωστο για να μπορεις να συμμετασχεις σε μελλοντικη εκδρομη.

...

Δηλαδη Κυριε Μακη θες να μου πεις οτι υπαρχει τεραστια διαφορα στα 3.500 με 4000 ευρω απο τα 5000 συνολικα, δηλαδη για τα πρωτα χρηματα δεν υπαρχει κριση ενω για τα 5000 ευρω υπαρχει, πραγματικα ουτε αυτο το καταλαβαινω........... :huh:

...

Ουτε εγω καταλαβαινω τι θες να πεις... ενδεικτικα η περσινη εκδρομη μου στοιχισε κατω απο 2200 με το φαγητο... αλλα δεν ειχε snowclub.

Απο τα 2200 στα 5000 ειναι...δυο εκδρομες. :blink:

Σταθη αυτα...

Σκεψου ξανα τι ηθελες να μας πεις και ξαναρριχτα...

Κουβεντα να γινεται δηλαδη...

Φιλικα

ΜακηςΜ

@Μάκη

ρε φίλε τι κάθεσαι και επεξηγείς τώρα ???????

δεν κατάλαβα......... θα απολογηθούμε κιόλας ?????????? 8)

@ Στάθη

μην τα βάζεις με αυτούς (από τις οικογένειες) που δεν θα έρθουν................. με αυτούς που συμμετέχουν να τα βάζεις !!! :blink::huh:

αυτοί φταίνε..........που ξεσηκώνουν τους άλλους 80 τα κάνουν όλα τουρλομπούκι ,και μιλάνε και απο πάνω (προσπαθώντας να υπερασπιστούν τους μη συμμετέχοντες)........αχάριστοι :P

άντε βρε............ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !!!!!!!! :P

@ Αλέξη:

Με βάση το μεγάλο αριθμό ατόμων που ηθελαν να πάρουν μέρος σ' αυτή την εκδρομή, μήπως, λέω μήπως θα έπρεπε ο σύλλογος σιγά-σιγά να βάλει μπρος για ένα ετήσιο σχέδιο για δυο εκδρομές εξωτερικού; (για να δώσω και εγώ δίκιο στον τίτλο του θέματος).

Ισως το επόμενο ΔΣ να πρέπει να πειραματιστεί. Ας γίνει ένα μίνι γκάλοπ για το πότε και για πόσες μέρες πάνε οι Σνοουκλαμπίτες για σκι έξω, για να δείτε αν σας παίρνει να οργανώνετε στο μέλλον και μια... ανοιξιάτικη π.χ. εκδρομούλα, όπως περιέγραψε και η Βιβή (viva ski). 8)

Φιλιά

*καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση*

Παρακολουθώ όλο το τόπικ από την αρχή και δεν έχω καταφέρει να καταλάβω ποιό ακριβώς είναι το ζητούμενο.. 8)

- Ότι η εκδρομή ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν τις οικογένειες; (γιατί; )

- Ότι η εκδρομή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται σε ημερομηνίες που εξυπηρετούν τις οικογένειες; (γιατί; )

- Ότι οι ημερομηνίες που εξυπηρετούν τις οικογένειες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέσα στις γιορτές ;

- Ότι η συγκεκριμένη εκδρομή έγινε με κριτήριό τις οικογένειες και ΔΕΝ θα έπρεπε;

- Ότι η συγκεκριμένη εκδρομή έγινε με κριτήριο τις οικογένειες και ΘΑ έπρεπε;

- Ότι 4 οικογένεις είναι λίγες; Ή ότι είναι πολλές;

-Ότι πρέπει ο σύλλογος να κάνει 2-3 εκδρομές εξωτερικού για να βολεύονται περισσότεροι με τις ημερομηνίες;;

- Ότι πρέπει όλοι να αποφασίζουμε ΜΑΖΙ και να γίνεται ότι θέλουν ΟΛΟΙ ως προς τις ημερομηνίες της εκδρομής;;; :P

- Ότι ο MAKISM δεν ξοδεύει καλά τα χρήματά του; Ή ότι τα ξοδεύει σωστά;;; :P:blink:

Τέσπα, απαντώ σχετικά με τη διοργάνωση 2-3 εκδρομών εξωτερικού από το σύλλογο αν και δεν είμαι αρμόδια, είχα όμως τη γλύκα να ασχοληθώ στο παρελθόν και ξέρω περί τίνος πρόκειται...Επειδή λοιπόν περιμένω αλλά δεν έχω δει μέχρι τώρα το ποστ που περιμένω, νά μαι: :huh:

Παιδιά, η διοργάνωση εκδρομής εξωτερικού, έστω και μέσω γραφείου ταξιδίων όπως τώρα, απαιτεί τόση προσπάθεια, χρόνο, ενέργεια και χρήμα ακόμη από τα παιδιά που την οργανώνουν - από το να καταλήξουμε στις προδιαγραφές, να δούμε προορισμούς, να συνδυάσουμε τα ασυνδύαστα, να πάρουμε προσφορές, να κάνουμε ανακοινώσεις, να απαντήσουμε σε 65 τηλεφωνήματα & αιτήματα, κλπ...που στην πράξη, τα ίδια άτομα της ομάδας εκδρομών να διοργανώσουν και 2η τέτοια εκδρομή μέσα στην ίδια σεζόν, πόσο μάλλον 3η, είναι πρακτικά αδύνατο!! Αν ασχολιόμασταν 25 άτομα στις ομάδες εκδρομών και υπήρχαν 2-3 υπο - ομάδες που να ασχοληθούν με κάθε μία εκδρομή, τότε οκ, θα ήταν εφικτό!

Υ.Γ. Πολλοί είναι ακόμη και κατά της εμπλοκής του γραφείου και θεωρούν ότι πετυχαίνουμε καλύτερες τιμές όταν κλείνουμε ως σύλλογος και διευθετούμε ως σύλλογος την εκδρομή. Αυτό είχε γίνει πχ στην εκδρομή του Καπρούν που είχα εμπλακεί ως ταμίας τότε του συλλόγου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί τρέξιμο και ευθύνη έχει αυτό! Να πω μόνο ότι ακόμη και το να στείλεις έμβασμα στο ξενοδοχείο για ποσό πχ. 30.000 €, γιατί για τέτοια τάξη μεγέθους ποσά μιλάμε, απαιτεί ολόκληρη διαδικασία!!

Άλλο λοιπόν η θεωρία κι άλλο η πράξη κι όποιος το αμφισβητεί, θα χαρούμε να ασχοληθεί ο ίδιος στις ομάδες εκδρομών για να γίνουν και οι 2 - 3 εκδρομές το χρόνο!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

@ Αλέξη:

Με βάση το μεγάλο αριθμό ατόμων που ηθελαν να πάρουν μέρος σ' αυτή την εκδρομή, μήπως, λέω μήπως θα έπρεπε ο σύλλογος σιγά-σιγά να βάλει μπρος για ένα ετήσιο σχέδιο για δυο εκδρομές εξωτερικού; (για να δώσω και εγώ δίκιο στον τίτλο του θέματος)

Άννα, ο διάλογος έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες για το θέμα. Η θέση μου προεκλογικά ήταν σαφής. Παραθέτω/υπενθυμίζω ένα μικρό...πολύ μικρό απόσπασμα από τη δημόσια διαβούλευση...

Δύο εκδρομές του εξωτερικού για την επόμενη περίοδο με συμμετοχές μέχρι 30 άτομα σε κάθε μία. Η πρώτη πριν τις γιορτές, η δεύτερη μετά

Εκδρομη για 60 ατομα ειναι δυσκολο να οργανωθει για δημοφιλη προορισμο, εκτος αν την πληρωσεις αδρα. Δεν σου δινουν ευκολα 30 δικλινα (για να μην πω 25 δικλινα και 10 μονοκλινα) σε τιμες ευκαιριας σε ενα ξενοδοχειο. Επειτα, υπαρχουν καποιοι που θελουν να πανε το Δεκεμβριο, για δικους τους λογους. Ειτε νωρις που ειναι και φτηνα, για να ειναι εδω με την εναρξη της σαιζον, ειτε τα Χριστουγεννα γιατι εχουν παιδια στο σχολειο (οπως εγω) η για επαγγελματικους λογους. Ειναι μαλλον καιρος πλεον να τεσταρουμε και αυτο το σχημα.
*1 εκδρομή εξωτερικού προκειμένου να μην πελαγώσει η Ο.Ε. εκδρομών μες τον καύσωνα τρέχοντας 2 εκδρομές (εγώ έχω δηλώσει πως δε θα είμαι, αλλά δε μπορώ να μην σκεφτώ τα παιδία που δεν ήξεραν δε ρώταγαν και θα αναλάβουν όλο αυτό το φορτίο)

*οικονομικό πρόβλημα δε φάνηκε να υπάρχει τα τελευταία 2 χρόνια, κόστος και ο αριθμός συμμετοχόντων ποσά ανάλογα

*αφού οικονομικός παράγοντας δεν περιορίζει τις συμμετοχές, θεωρώ άδικο και αντιδεοντολογικό να τις περιωρίσει το ΔΣ. εξ' άλλου the more, the merrier και like it or not οι εκδρομές είναι που δίνουν την ευκαιρία στα νέα μέλη να ενσωματωθούν και στη συνέχεια να γίνουν ολοένα και πιο ενεργά

*όποιος θέλει να κανονίσει να πάει και 2η και 3η εκδρομή μαζί με άλλα μέλη/φίλους του συλλόγου μπορεί από μόνος του και έτσι γίνεται ανέκαθεν

Προσωπικές απόψεις πουλοβεράκι! Στις εκδρομές μου αρέσει να υπάρχει συλλογικότητα και να μη γινόμαστε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Ειδικά στου εξωτερικού που λόγω μεγάλου χιονοδρομικού πεδίου χανόμαστε. (φαντάζομαι όταν μιλούσες για σουπερ σκιερ δεν ενοούσες εμενα :P )

Εξάλλου στις εκδρομές έρχονται κυρίως άτομα που ειναι ήδη μέλη στο σύλλογο. Εν πάσει περιπτώσει η γνώμη μου ειναι ότι οι εκδρομές δεν αποτελούν το μεγάλο δέλεαρ για να γραφτεί κανείς στο σύλλογο. Για την προσέλκυση νέων μελών επιμένω στη διασπορά καρτών και φυλλαδίων και στη διαφήμιση γενικότερα (σταντ σε χιονοδρομικά, αφίσες, οι πινακίδες που πρόκειται να τοποθετηθούν κτλ).

Ρούλα το οικονομικό θέμα θα πρέπει να να μας απασχολήσει. Το οτι ειχαμε μεγάλη συμμετοχή δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να ρίξουμε το κόστος. Αυτό όπως διαπιστώσαμε παρέα φέτος μπορεί να γίνει ΜΑΛΛΟΝ με επιλογή πιο οικονομικών προορισμών ή/και με περιορισμό των συμμετεχόντων.

2 εκδρομές σε first come first served basis όπου στη δευτερη εκδρομή θα έχουν προτεραιότητα όσοι δεν πήγαν στην πρώτη δεν ειναι κακή ιδέα. Θα καλύψουμε και τις προτιμήσεις για το χρόνο διεξαγωγής της μάλιστα

Το θέμα που δημιουργείται με τα πολλά άτομα είναι καθαρά οικονομικό και πρακτικό κι όσοι έχουν ασχοληθεί με το να στηθεί μία εκδρομή, το γνωρίζουν πολύ καλά. Καταρχήν περιορίζονται κατά πολύ οι επιλογές που έχουμε σε καταλύματα και τελικά σε προορισμούς!

Από εκεί και πέρα, σίγουρα, συμβαίνει αυτό που λέει η Ράνια, ότι χάνεται η συνοχή της παρέας όταν μαζεύονται πχ 60 άτομα στην εκδρομή, πάλι για πρακτικούς λόγους - όχι γιατί άλλοι είναι καλύτεροι σκιέρ ή για x λόγους, δεν γουστάρουμε τους άλλους, αλλά γιατί πολύ απλά, δεν συντονίζονται χρονικά 60 άτομα, ούτε χωράνε πουθενά όλοι μαζί, ούτε μπορούν να μετακινούνται μαζικά, κλπ...Μην αντιδρούμε στο γεγονός επειδή δεν ακούγεται ωραία...είναι ένα πρακτικό θέμα, καθόλου προσωπικό για κανέναν!

Η καλύτερη εκδρομή εξωτερικού που έχω πάει με το Σύλλογο ήταν στο Hintertux, Δεκ 2005, που είμασταν 18 - 19 άτομα. Δεν ήξερα τότε κανέναν από τα παιδιά του συλλόγου, για την εκδρομή είχαμε γραφτεί με την τότε παρέα που κάναμε σκι και κολλήσαμε απίστευτα και περάσαμε φανταστικά! Έκανα απείρως χειρότερο σκι από ότι σήμερα κι όμως θυμάμαι να σκιάρουμε πάντα παρέα τα περισσότερα παιδιά! Κι όλα τα βράδια είμασταν όλοι παρέα και στην πισίνα είμασταν πάλι όλοι παρέα και γινόταν τρελό γέλιο!

Πιστεύω ότι ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν σε κάθε εκδρομή θα περιοριστεί αυθορμήτως αν ανακοινωθούν από την αρχή οι ημερομηνίες για τις 2 εκδρομές κι αν τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για την προκαταβολή + εξόφληση. Πάντως δεν μου φαίνεται και τόσο κακή η λύση του first come - first served μέχρι να συμπληρωθεί ένας καθορισμένος αριθμός συμμετεχόντων..φτάνει να μην γίνονται εξαιρέσεις για κανέναν!

Αναντίρρητα, υπάρχουν οι πρακτικοί λόγοι που έχετε αναφέρει και οι οποίοι είναι σημαντικοί.

Δεν έχω κατ' αρχήν αντίρρηση για το μοντέλο των 2 εκδρομών.

Αυτό που με προβληματίζει κατά βάση (και υποθέτω και όσους έχουν εκφραστεί υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος μοντέλου), είναι ο τρόπος που ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποδειχθεί λειτουργικό με τρόπο ώστε κανένα μέλος να μην νιώσει ριγμένο σε οιαδήποτε περίπτωση και να μην υπάρξει υπόνοια περί κλικαδόρων κλπ.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, δεν είναι αμελητέοι. Θέλει σοβαρή σκέψη, διαβούλευση κατά την άποψή μου με όλα τα μέλη του συλλόγου, ξεκαθάρισμα των όρων λειτουργίας του μοντέλου με απαρρέκκλιτη τήρηση αυτών.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι εκδρομές, αποτελούν δραστηριότητες του συλλόγου με διττό χαρακτήρα.

Αφ' ενός γίνονται με σκοπό την προώθηση και την απόλαυση της χιονοδρομίας από τα μέλη κλπ., αφ' ετέρου και ως προωθητική ενέργεια για τον σύλλογο για προσέλκυση νέων μελών κλπ.

Κάθε μοντέλο λοιπόν έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αυτό που απαιτείται, είναι να προσδιορίσουμε τι θεωρούμε στην παρούσα φάση, ποιο σημαντικό και ωφέλιμο για τον σύλλογο κατ' αρχήν και τα μέλη του στη συνέχεια.

Είμαι βέβαιος ότι η πρόταση του Αλέξη έχει συγκεκριμένο υπόβαθρο σκέψης και υλοποίησης αλλά όπως εύστοχα ανέφερε, δεν κάναμε τον κόπο να τον ρωτήσουμε και να μας το αναλύσει

Χαιρετώ τους προλαλήσαντες, είμαι νέο μέλος του συλλόγου και δεν επισκέπτομαι πολύ συχνά το forum, παραταύτα έχω βρεθεί μερικές Τετάρτες στα ραντεβού flocafe.

Ως νέο μέλος πρέπει να σας γνωρίσω ότι μια εκδρομή στο εξωτερικό με κάποιου φίλους ή γνωστούς ή ομοϊδεάτες είναι μια πάρα πολύ καλή και δελεαστική αφορμή για να γραφτεί κάποιος σαν μέλος. 8)

Επίσης όταν συζήτησα με κάποιους φίλους το ότι γράφτηκα στο σύλλογο, ένα από όλα όσα τους είπα είναι και το θέμα των εκδρομών και ιδιαίτερα στο εξωτερικό. :o

Εγώ προσωπικά έχω κάνει τρείς φορές σκι στο εξωτερικό και ξέρω ,δυστυχώς, ότι δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα. Πρέπει επίσης να γνωρίσω το ότι δεν θα μου άρεσε σε μια πιθανή εκδρομή (εάν μου δίνεται η δυνατότητα να πάω) να μου πουν ότι συμπληρώσανε και θα πάω στην επόμενη :angry: (εδώ θα συμφωνήσω με τον Vaggelis27).

Θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί μια πιθανή λύση ώστε να «πληγωθούν» οι λιγότεροι και όχι να «φτιαχτούν» οι λιγότεροι

Η λύση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε κανένας να μην πληγωθεί.

Το μοντέλο των 2 εκδρομών βέβαια, εκ των πραγμάτων, θα σπάσει την ζήτηση, καθώς ο καθένας θα έχει εναλλακτική λύση ως προς την ημερομηνία που τον εξυπηρετεί καλύτερα και ως προς τον προορισμό που τον ενδιαφέρει περισσότερο (και ως προς το κόστος που μπορεί να διαφοροποιείται λιγότερο ή περισσότερο).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν έχουμε μια συνολική ζήτηση 60 θέσεων, οι 30 θα επιλέξουν Α και οι άλλοι 30 Β. Μπορεί να είναι 40-20 ή 50-10.

Με αυτους που περισσεύουν τι γίνεται?

Με την εκδρομή που δεν υπάρχει (λέμε τώρα) ζήτηση? Θα υπάρχει ακύρωση? Θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση των συμμετεχόντων λόγω της συμφωνίας με το όποιο γραφείο? Θα υπάρχει επιβάρυνση του συλλόγου για τον ίδιο λόγο?

Οι εκδρομές θα είναι του ιδίου χαρακτήρα ή θα έχουμε μια ''φθηνή'' (στυλ Bansko, Pamporovo) και μια ''ακριβή'' (Κ. Ευρώπη)?

λίγα συμπεράσματα μου ακόμα από την ενασχόληση μου με την Ο.Ε. εκδρ:

*2 άτομα δε φτάνουν τουλ για την Ο.Ε. εκδρ

*εύρεση και αποδοχή προσφοράς σαν snowclub group 60-70 ατόμων vs. πρακτορείο (όλα τα πρακτορεία πρέπει να βγάλουν κάποιο κέρδος, άρα ακριβότερες τιμές και χωρίς extra benefit, βλ. Σωτήρη και Ορέστη να περιμένουν 3 ώρες στο χιονόνερο και την παγωνιά μαζί με τις αποσκεύες, επειδή το πρακτορείο δεν είχε προβλέψει πως δε θα χωρέσουν όλες οι αποσκευές των 57 Αθηναίων στη μπαγκαζιέρα ενός πούλμαν!)

*αν είναι challenge το να περάσουν παρείστικα 70 άτομα, δε σημαίνει πως είναι ακατόρθωτο, ούτε και υποχρεωτικό και έχει να κάνει με τη διάθεση για socializing του καθενός=κάτι το οποίο είναι τουλάχιστον άστοχο να το αποκλίσουμε for the sake of πειραματισμούς & δοκιμές

*η όποια πιο στενή παρέα θέλει να κανονίσει να πάει ταξίδι σκι 15-20 άτομα, μπορεί και το κάνει.

η εκδρομή του συλλόγου είναι μία από τις 2 ή 3 ευκαιρίες το χρόνο να μαζευτούν όλα τα μέλη μαζί (οι άλλες 2=ΓΣ και Έκτακτη ΓΣ) και δε βλέπω το λόγο να χαλάσει αυτό.

όσο για τις κλίκες, η ιστορία επιβεβαιώνει πως οι κλειστές παρέες φαγόνονται μεταξύ τους, εξαφανίζονται και τέλος

=>άρα μακάρι σε κάθε εκδρομή να έρχονται όσο πιο πολλά νέα μέλη, να περνάνε καλά και να έχουν τη θέληση να ξαναρθούν (βλ. Βασίλη-slider) ή και να ασχοληθούν με τα του συλλόγου ακόμα πιο ενεργά.

*πέρα από όλα τα πρακτικά προβλήματα που ανάφερε ο makistop, υπάρχει πρόβλημα ακόμα και για τις πιό στενές παρέες=υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μη χωρέσουν σε καμοία από τις δύο εκδρομές, όσο πιο πολυάριθμες είναι αυτές οι παρέες

Ας πω και εγω την γνώμη μου... :P !! Το θέμα με τις εκδρομές είναι για μένα οικονομικό και πιο πολύ θέμα ημερομηνίας λόγω πολύς δουλειάς!! Προσωπικά δεν δύναμαι ας πούμε να διαθέσω χρήματα και το Δεκεμβρη και τον Γενάρη για δυο εκδρομές!! Γιατι πιστεύω οτι και οι δυο εκδρομές(αν υποθέσουμε τελικά υπάρχει αυτό το πλάνο) θα είναι κάπου εξίσου καλά ετσι ώστε κανένας να μην ¨ριχτεί¨ . Δηλαδή να πάνε όλοι ανεξαρτήτου ημερομηνίας ,σε ενα αξιόλογο χιονοδρομικό περιορισμό!! Δουλεύω σε λογιστήριο και για να πάρω φέτος το πρώτο 10ημερο του Γενάρη αδειά παρακάλαγα απο τον Οκτώμβρη και πήρα ρίσκο και έβαλα χρήματα με κίνδυνο να μου πουν τελευταία στιγμή ¨ακυρωσε το υπάρχει πολύ δουλειά , δεν προλαβαίνουμε¨!! Δηλαδή προσωπικά με εξυπηρετει ο Δεκεμβρης σαν περίοδο εκδρομής όπως και πολλούς φαντάζομαι με το ίδιο στυλ δουλειάς ( θυμάμαι οτι το συζητάγαμε με αρκετούς πέρισυ). Απλά με τις δυο εκδρομές μου δίνετε η δυνατότητα να επιλέξω χρονική περίοδο!! Τώρα όσον αφορα το πλήθος των ατόμων συμφωνώ με την αρχική ερώτηση της Ολγας οτι δεν μπορείς να αποκλισεις τα παραπάνω ατομα που θα θελήσουν να έρθουν και να παίζουμε με τα λεπτά ποιος θα προλάβει να βάλει το όνομα του πρώτος ,απο την άλλη όμως ¨όπου λαλούν πολλοί κοκοροι αργεί να ξημερώσει¨(το θέμα των πολλών ατόμων σε μια εκδρομή)!!! Οπότε ή μπαίνει δοκιμαστικά σε εφραμογή το πλάνο των δυο εκδρομων και βλέπουμε συμμετοχες για να δούμε πως θα πάει αυτή σκέψη( απλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό γιατί προφανώς όλα τα πράγματα θα γίνουν εις διπλούν και θα υπάρχει παραπάνω χρόνος εργασίας απο τις ομάδες που θα το αναλάβουν όπως είπε και η Ρούλα) ή μια εκδρομή (but please oxi Γενάρη :(:rolleyes: ) και να υπάρχουν δυο ή τρια καταλύματα (ούτως ή άλλως όποιοι θέλουν μεταξύ τους να βρεθούν δεν τους χαλάει το που θα κοιμηθούν , παρέα θα κάνουν και στο βουνό και στην βόλτα!! και επίσης όσο πιο λίγα άτομα σε ένα ξενοδοχείο τόσο πιο καλά απολαμβάνουν τις δραστηριότητες-ανέσεις που αυτό προσφέρει...πχ φαγητό , πισίνα, σάουνα, κτλ.) . Και στις εκδρομές του εσωτερικού σε δυο ή τρια καταλύματα διαμένεμε και μια χαρά ήταν!!.

Εκτός αν τεθεί θέμα να ψηφίσουμε, και πριν την ΓΣ , μέσα στο forum έτσι δοκιμαστικά ,υποθέτοντας βέβαια οτι οι προορισμοί θα είνα αναλόγου ενδιαφέροντος, απλά για το θέμα το 2 εκδρομων χωρις απαραίτητα να ξέρουμε τον προορισμό!! Για να δούμε τι πρόθεση υπάρχει. Και ας είναι και ονομαστική ψηφοφορία(It is just a suggestion :rolleyes: !)

Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα το επανέλθω!

Εγώ προτείνω 2 εκδρομές (με περιορισμό ατόμων) στον ίδιο όμως προορισμό, αλλα σε διαφορετικές ημερομηνίες.

τώρα αν κάποιος ξετρελαθεί τόσο πολύ στο 1ο γκρουπ, ωστε να θέλει να ξαναπάει και με το 2ο άλλη μια εβδομάδα στον ίδιο προορισμό, τότε... ας πρόσεχε... :P

και πιστεύω πως και για την ομάδα εκδρομών θα είναι πιο εύκολο.

πάντως στις 2 εκδρομές εξωτερικού που έχω πάει με πάνω απο 15-20 άτομα σκι δεν έχω κάνει.... και δεν λεώ για τις 3 πρώτες καταβάσεις που φεύγουμε όλοι τσούρμο, αλλά για τις υπόλοιπες

Η εκδρομή του συλλόγου στα χρόνια που είμαι μέλος είχε τους εξής πρωταρχικούς σκοπούς

1) Προσέκλυση νέων μελών

2) Γνωριμία των μελών μεταξύ τους

3) Προώθηση του συλλόγου και των ιδεών μέσω κοινών δραστηριοτήτων.

Περιορισμός τον ατόμων δεν συμβάλει σε κανένα από τα παραπάνω. Με λογικά όρια και πλαίσια όμως.

Ο σύλλογος ορίζει την εκδρομή με το μέγιστο πιθανό αριθμό που μπορεί να εξυπηρετήσει σε λογικά πλαίσια και σε 2 χρονικά deadlines.

Όσοι δηλώσουν αρχικά φυσικά θα έχουν προτεραιότητα στα εισιτήρια, αλλά αν δεν είναι τυπικοί οικονομικά μέχρι το Α deadline χάνουν την σειρά προτεραιότητας ( έστω και αν αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα θα τα μαζεύει ο σύλλογος από πολύ νωρίς), την θέση θα παίρνουν οι επόμενοι, και θα έχουν δικαίωμα μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις μέχρι πριν το τελικό deadline. Το θέμα προτεραιότητας ισχύει παντού. Γιατί όχι και στον σύλλογο ?

Κανένα κυνηγητό η μπέρδεμα, απλά και ξεκάθαρα εξαρχής.

Ο σύλλογος δεν είναι τουριστικό γραφείο, ούτε μπορώ να δεχτώ ότι η ομάδα εκδρομών θα οργανώνει 2-3 εκδρομές για να βολευτεί όλος ο κόσμος.

2 χρονιές δεν μπόρεσα για α η β λόγο, φέτος όμως τα κατάφερα. Έτσι ισχύει για όλους.

Αν μας απασχολεί από την άλλη μόνο η απόλυτη εμπειρία σκι και όχι η χιονο-παρέα του συλλόγου, τότε μπορούμε να κανονίσουμε με τον κολλητό – τρελαμένο - φιλαράκι την εποχή που μπορούμε και να λιώσουμε. Και με πολλά άτομα μπορεί να γίνει μια χαρά εκδρομή, και δεν είναι αναγκαίο όλοι να τρέχουν με όλους, ο καθένας στο επίπεδο του και στις προτιμήσεις του, με 1-2 events όπως πχ βραδινή έξοδος στο τάδε bar όλοι μαζί και όσοι πιστοί…

Ιδανικό θα ήταν να γίνει εκδρομή που να τους ευχαριστεί όλους, υπάρχει περίπτωση να συμβεί ποτέ? Εδώ ακόμα υπάρχει μουρμούρα για τις συναντήσεις που γίνονται και κάθε εβδομάδα.

Τέλος υπάρχει και η απλούστερη λύση όλων… ο καθένας να οργανώνει εκδρομή που τον βολεύει για την πάρτη του, να κάνει έρευνα αγοράς, εισιτήρια κτλ ,μοναχούλης του, και όταν όλα τα ετοιμάσει ας το κάνει post στις εκδρομές και πάλι… όσοι πιστοί, και όλοι ευτυχισμένοι

Το διαβάσατε ; καλά να πάθετε...

Τελικά είναι θέμα επιλογής και όχι θέμα σωστού ή λάθους.

Ευχαριστώ για την ανασκόπηση, πρόεδρε! 8):P

*καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση*

μπορουμε και να ιδρυσουμε και πρακτορείο ταξιδιών μέσα απο το σύλλογο , οπως έχει πχ η ΕΛΠΑ... να αρχιζει να εχει και σοβαρά έσοδα ο ΣΤΧ

...θα μπορει να κυνηγησει του στόχους του ανετα και καλυτερα...

ολα μπορουν να γινουν... η ΓΣ αποφασίζει το ΔΣ εκτελεί... και 2 και 3 και 4 εκδρομες μπορουν να γινουν...

ολα μπορουν να γινουν... η ΓΣ αποφασίζει το ΔΣ εκτελεί... και 2 και 3 και 4 εκδρομες μπορουν να γινουν...

... και εθελοντές απαιτούνται να προσθέσω Πάνο...

Ίσως μόνο ένας επαγγελματίας, που θα δουλεύει με ποσοστά ή με κάποιο άλλο τρόπο.

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

μπορουμε και να ιδρυσουμε και πρακτορείο ταξιδιών μέσα απο το σύλλογο , οπως έχει πχ η ΕΛΠΑ... να αρχιζει να εχει και σοβαρά έσοδα ο ΣΤΧ

...θα μπορει να κυνηγησει του στόχους του ανετα και καλυτερα...

Πάνος, Δαμιανός, Ράνια

+1

αλλά όχι με εθελοντές !!!

η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδρομής είναι super full time job

ΚΑΙ τεράστια ευθύνη (διαχειρίζονται τις μοναδικές και αρκετά ακριβές διακοπές περίπου 80 ατόμων)

ίσως τα παιδιά (που προτείνουν τις 2-3 εκδρομές το χρόνο)

δεν έχουν καταλάβει τι κάνει ο σύλλογος και τι το πρακτορείο ταξιδίων ...

ΚΑΙ είναι και οι γκρίνιες από πάνω!

γιατί στην μοναδική εκδρομή που πάει κάποιος για σκι στο εξωτερικό

θέλει όλα να είναι "τέλεια" ... για να περάσει "τέλεια"... (!!!)

θα το ξαναπώ (αν και νομίζω πως δεν χρειάζεται)

το αν θα περάσουμε "τέλεια" εξαρτάται ΜΟΝΟ από εμάς!

έχω πάει αρκετά ταξίδια και για σκι και άλλα

στο εξωτερικό με ανθρώπους που γνώριζα και που δεν γνώριζα... :P

αλλά δεν ανησυχώ ...

τώρα, εδώ,

όλοι είμαστε αρκετά πιεσμένοι :lol:

αλλά όταν δούμε τις λευκές πλαγιές,

θα μας περάσουν όλα ως δια μαγείας!

:lol:

Καλό Σαββατοκύριακοοοοοοοο !!!!!

με πολλούς θα τα πούμε πάνω! :P

A! και ξέχασα:

ΝΑΙ, κατά τη γνώμη μου, ο σύλλογος πρέπει να έχει ένα μικρό έσοδο απ' όλες τις εκδηλώσεις

που να χρησιμοποιεί για την επίτευξη των σκοπών του. Όλοι οι σύλλογοι αυτό κάνουν :lol:

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Μπράβο Βιβή. Εϊναι σίγουρο πως αν είχαν όλοι το ομαδικό πνεύμα το δικό σου, πολλά πράγματα θα ήταν καλλίτερα. Σίγουρα θα περάσουμε καλά όσοι το θέλουμε. Όσοι "τρώγονται με τα ρούχα τους" ποτέ δε θα χαρούν στη ζωή τους και είναι κρίμα.....

Καλό μας χειμώνα λοιπόν και προ πάντων υγεία που λέει και ο φίλος μου ο Στάθης.

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Today's Birthdays

1. giannis_an
      giannis_an
      (48 years old)
    2. kantoniou
      kantoniou
      (55 years old)
    3. Whimsical
      Whimsical
      (49 years old)

No members to show