blades 6 Report post Posted November 11, 2009 Οff-piste πας μονος σου μονο την τελευταια φορα! Lol Aυτό θα κάνω!! Αλλά ρωτάω, έχει πάρει ποτέ κάποιος από εδώ δάσκαλο μόνο κ μόνο για off piste κατάβαση? Τι κόστος να περιμένω ? ? υπαρχουν ειδικοι ανθρωποι που κανουν μονο αυτη την δουλεια ; )καλυτερα μη το ρισκαρεις να πας μονος σου kai πραγματικα στενοχωριεμαι γιατι δε ταιριαξε να παμε τις ιδες ημερομηνιες παντως θα βρω ιντερνετ καπου εκει και περιμενω καλες ενυπωσεις!!!!!!!απο Valluga!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
akaliptos_7 0 Report post Posted November 11, 2009 Κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ άλλον έναν πουδρό-lover!! Δεν πειράζει, θα συναντηθούμε στη Βασιλίτσα... Οδηγό μπορώ να κλείσω από εδώ μέσω ίντερνετ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted November 11, 2009 wiκιpa σου έστειλα private message. υπήρχαν για την δική μας βδομάδα τουλάχιστον 4-5 διαμερίσματα ελευθερα. δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσει και για την δικιά σας βδομάδα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted November 12, 2009 (edited) Off the back of the Valluga St. Anton’s ‘off the back’ is legend and can be crowded on a powder day, but these ‘must do’ descents are worth skiing even many days after a fresh snow fall, especially the mighty Valluga descent to Zürs. The gut-wrenching Valluga summit descent into the Paziel-Tal to Zurs is world famous for being one of the “must ski” off-piste descents accessible from a lift station and justifiably so. The gut-wrenching Valluga summit descent into the Paziel-Tal to Zurs is world famous for being one of the “must ski” off-piste descents accessible from a lift station and justifiably so. This awesome off- piste descent is certainly not for the faint hearted! A small gondola carries sightseers and skiers to the observation platform at the Valluga summit, but for safety sake only those accompanied by a qualified guide are allowed to take their skis or board to the summit. From the exposed summit the slopes on all sides disappear into the abyss and the first timer is not quite sure where they should begin to ski as they are faced with a convex slope and what appears to be a labyrinth of cliffs and rocks. It may help to consider that an experienced mountain guide is unlikely to allow you to attempt the descent unless already satisfied as to your skiing ability and the fact of the matter is that nervously straining your eyes will not make this gut-wrenching descent any easier so best to relax, enjoy the scenery and pretend you are not a little bit afraid. Following the guides careful instructions the descent begins with an option of two variations from the summit. The classic Valluga North Face (variante 1) begins with tight turns in the fall line on the far left of the face, where a tenuous traverse leads right; here great attention is needed as a fall could end in a rocket slide leading to cliff which one would not wish to visit twice. A successful traverse skiers right, then a traverse skiers left leads to elation among the group as the first obstacle is over and the terrain now looks almost enjoyable. Now only wonderful turns lie ahead but care is again exercised to avoid the 40 meter cliff at its base. During this adrenaline surging skiing try to stay relaxed, look up form the tips of your skis and enjoy your skiing while marveling at the view ahead. Once you’ve gained the col splitting the two dominant summits of Valluga and Rogspitze, you cast your eyes back to what you’ve skied and either thank your luck you survived or ask your guide when you can ski it again! The scenery here is dramatic with two towering summits overhead creating an intimidating yet a marvellous atmosphere. Skiing away from the col you’re now faced with seemingly endless powder slopes down to Zürs. The second option from the summit, Valluga Bridge Couloir (variante 2), is equally exciting and, to add to the adventure, your elementary mountaineering skills and head for heights will be put to the test as you make your way down the roped steps to gain the old wooden Bridge that spans the famous “Bridge Couloir”. After a step down under the wooden planks of the bridge, a tight 40 degree couloir requires expert technique in jump turns. After 15 turns the couloir disappears around a left banking corner before finally opening up into the wide west slope of the Valluga, where sweeping turns lead you to a meeting point safely at the base of the west face. A short traverse north west leads you around a hidden corner to open up a treasure of powder and adventure running all the way to the Zürs ski area. παρε οδηγο καλητερα για να σε δουμε στιν βασιλιτσα...... :) Edited November 12, 2009 by AlexC Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted November 12, 2009 ε ναι...καλυτερα.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
akaliptos_7 0 Report post Posted November 12, 2009 Παιδιά το ενδιαφέρον σας με συγκινεί....θα πάρω οδηγό λοιπόν... ήθελα να ήξερα όμως....πόσοι από εδώ μέσα έχετε κάνει αυτή τη διαδρομή ΜΕ οδηγό και πόσοι ΧΩΡΙΣ..............? :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alef 52 Report post Posted November 12, 2009 Νομίζω ότι χωρίς τη συνοδεία οδηγού δεν επιτρέπεται να την κάνεις τη διαδρομή. Στο λίφτ που πηγαίνει στην κορυφή απαγορεύουν να πάρεις μαζί σου σκι ή σανίδι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 12, 2009 Μπορείς πάντα να πας με τα πόδια η με φώκιες... Βέβαια δεν είναι κάτι που πάει με άνεση ο μέσος σκιέρ και γι αυτό θέλει προσοχή. Υπάρχουν βέβαια πάρα πολλοί καλοί σκιέρ που θα κατέβαιναν άνετα, αν επιτρέπονταν να πάνε χωρίς οδηγό. Το γιατί να πληρώνει ο ντόπιος νταβατζιλίκι και γενικά ένα σωρό σκιέρ που ξέρουν τη διαδρομή, δεν το καταλαβαίνω... Στο Chamonix και στη La Grave πας με λιφτ σε πολύ πιο απότομα και εκτεθειμένα μέρη, από τη Valuga... Ευτυχώς στη Γαλλία, στην Ελβετία και στην Ιταλία δεν υπάρχουν περιορισμοί (μόνο σε δασικά τμήματα ίσως), από όσο γνωρίζω, για το που πας με τα σκι. Υπεύθυνος είναι ο καθένας για τον εαυτό του... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 12, 2009 πιστευω οτι αμα κανουμε τη διαδρομη αυτη θα καταλαβουμε αν ειναι υπερβολη ή οχι να εχουμε οδηγο.πριν τη δουμε καλυτερα ας κανουμε οτι δε γνωριζουμε : ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 16, 2009 (edited) εχει παει ποτε κανεις στο Μοναχο ή στην Αυστρια με τρενο?....απο Ελλαδα..... Edited November 16, 2009 by blades Quote Share this post Link to post Share on other sites
contanti 1 Report post Posted November 17, 2009 (edited) εχει παει ποτε κανεις στο Μοναχο με τρενο?....απο Ελλαδα..... Ναι.....ο πατερας μου........το 1968 Edited November 17, 2009 by contanti Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 17, 2009 και τι σου ειπε?χαχαχαχαχα δε κανω πλακα αλλα ισως θελω να ταξιδεψω με τρενο,αν ξερει καποιος πως γινεται....... Quote Share this post Link to post Share on other sites
contanti 1 Report post Posted November 17, 2009 (edited) και τι σου ειπε?χαχαχαχαχα δε κανω πλακα αλλα ισως θελω να ταξιδεψω με τρενο,αν ξερει καποιος πως γινεται....... Τι να σου πω,μια χαρα ηταν λεει........στο χωριο δεν ειχαν ουτε ρευμα οποτε οτι ειδε τα εβλεπε για πρωτη φορα,ηταν "εμπειρια ζωης" Σοβαρα τωρα,το εχω κανει αλλα πριν ποοολλααααααα χρονια.....1985-86 φοιτητης. Το τρενο ηταν 3η και τελευταια επιλογη,πρωτη ηταν σαφως το αεροπλανο,δευτερη το λεωφορειο. Η χειροτερη εμπειρια ηταν με το τρενο,πολυ βρωμια,μεγαλη ταλαιπωρια-πολλες ωρες ταξιδιου (52 ωρες!!! μια φορα Θεσσαλονικη-Κολωνια),"καψωνια" απο τους Γιουγκο ελεγκτες σε ολη τη διαρκεια του ταξιδιου.Περιστατικα (δυσαρεστα) πολλα. Δεν ξερω αν τωρα εχει βελτιωθει αισθητα η κατασταση .Τοτε περνουσαμε με ενα ελεγχο διαβατηριων ολη τη Γιουγκοσλαβια ενω τωρα ... Edited November 17, 2009 by contanti Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted November 17, 2009 (edited) και τι σου ειπε?χαχαχαχαχα δε κανω πλακα αλλα ισως θελω να ταξιδεψω με τρενο,αν ξερει καποιος πως γινεται....... ελεος ρε!!! . Edited November 17, 2009 by StavRos Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 17, 2009 ελεος ρε!!! 1.δες το κινητο σου λιγο,θελω να φυγω. 2.δε μου αρεσει και παρα πολυ η πορτοκαλαδα στα αεροπλανα Quote Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted November 17, 2009 1.δες το κινητο σου λιγο,θελω να φυγω. 2.δε μου αρεσει και παρα πολυ η πορτοκαλαδα στα αεροπλανα 1. το ειδα δεν εχει τιποτα 2. παρε καφε Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 17, 2009 Τι να σου πω,μια χαρα ηταν λεει........στο χωριο δεν ειχαν ουτε ρευμα οποτε οτι ειδε τα εβλεπε για πρωτη φορα,ηταν "εμπειρια ζωης" Σοβαρα τωρα,το εχω κανει αλλα πριν ποοολλααααααα χρονια.....1985-86 φοιτητης. Το τρενο ηταν 3η και τελευταια επιλογη,πρωτη ηταν σαφως το αεροπλανο,δευτερη το λεωφορειο. Η χειροτερη εμπειρια ηταν με το τρενο,πολυ βρωμια,μεγαλη ταλαιπωρια-πολλες ωρες ταξιδιου (52 ωρες!!! μια φορα Θεσσαλονικη-Κολωνια),"καψωνια" απο τους Γιουγκο ελεγκτες σε ολη τη διαρκεια του ταξιδιου.Περιστατικα (δυσαρεστα) πολλα. Δεν ξερω αν τωρα εχει βελτιωθει αισθητα η κατασταση .Τοτε περνουσαμε με ενα ελεγχο διαβατηριων ολη τη Γιουγκοσλαβια ενω τωρα ... απ'ευθειας συνδεση δεν εχει,ρωτησα....και που να μπλεκω τωρα..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
AlexC 32 Report post Posted November 17, 2009 από ελλάδα μοναχο δεν ξέρω να σου πω αλλα ξέρω από μοναχο st. anton!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted November 17, 2009 1.δες το κινητο σου λιγο,θελω να φυγω. 2.δε μου αρεσει και παρα πολυ η πορτοκαλαδα στα αεροπλανα λοιπον blades...ακου το μυστικο.. το προηγουμενο βραδυ μην κοιμηθεις κ πολυ...ελαχιστα...οποτε οταν μπεις στο αεροπλανο θα ριξεις εναν ωραιο υπνακο κ θα ξυπνησεις οταν οι ροδες του αεροπλανου θα ακουμπησουν το Franz Josef... το πολυ πολυ παρε καμια μπυριτσα μαζι σου...ή καμια τεκιλα... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted November 17, 2009 αστον να λεει του χρονου τον βλεπω 15ωρη πτηση για rocky mountains Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted November 18, 2009 κ εγω ετσι το κοβω Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 18, 2009 ρε παιδια να κανω μια ερωτηση..... εχουμε βαλει την προκαταβολη για το σπιτι εδω και μια εβδομαδα και απαντηση δεν πηραμε ακομα,πηρα τηλεφωνο προχτες και ειπα στην ιδιοκτητρια αν τα ελαβε τα λεφτα και ειπε θα τσεκαρει στην τραπεζα και θα μου στειλει mail.ακομα περιμενω αυτο το mail : ( κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι πιο τυπικη? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted November 19, 2009 ρε παιδια να κανω μια ερωτηση.....εχουμε βαλει την προκαταβολη για το σπιτι εδω και μια εβδομαδα και απαντηση δεν πηραμε ακομα,πηρα τηλεφωνο προχτες και ειπα στην ιδιοκτητρια αν τα ελαβε τα λεφτα και ειπε θα τσεκαρει στην τραπεζα και θα μου στειλει mail.ακομα περιμενω αυτο το mail : ( κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι πιο τυπικη? θα σου απαντησει...μην αγχωνεσαι... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 19, 2009 ok εστειλε για επιβεβαιωση,παντως δε μου αρεσε που αργησε -1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted November 20, 2009 να μην σε απασχολει καθολου.... δεν ειναι οπως εμεις που καθε μερα μπαινουμε στο ιντερνετ κλπ κ εγω πολλες φορες οταν ψαχνω δωματιο αργουνε να απαντησουν...αλλα ποτε δεν ειχα προβλημα... αν πεσεις σε αντι-επαγγελματια Αυστριακο πανε παιξε τζοκερ...θα πεσετε σε σουπερ-περιπτωση...εγω ως τωρα εχω εκπλαγει απο τον επαγγελματισμο τους κ την φιλοξενια τους... σκεψου οτι παντα , επειδη εφευγα πολυ νωρις το πρωι (πχ 2-3 τα ξημερωματα) δεν ετρωγα πρωινο...κ μου γυρνουσαν τα λεφτα πισω...πχ 4 € / ατομο...επεμεναν κιολας περσυ που αρρωστησα ξεσκιστηκαν να με βοηθησουν...μου μαγειρεψαν κιολας ενα βραδυ μην βγω εξω κ κρυωσω αλλοι μας κερνουσαν σφηνακια τελευταια μερα (παραγωγης τους...περηφανοι για αυτο)...ρωτα τους κ που ν πατε για καλο φαγητο κλπ... γενικα ειναι πολυ ενταξει... παντως καμια 10αρια μερες πριν πεταξτε, στειλε ενα μαιλ, κ πες τους οτι: το αεροπλανο προσγειωνεται στις ΧΧ:ΖΖ ωρα, αρα αθ ειμαστε σε εας στις ΧΧ:ΩΩ ωρα...αν προκυψει κατι θα σας παρουμε τηλ, ή αν χρειαστουμε κατι.....(εγω παντα ετσι κανω) Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites