Turms 2,694 Report post Posted November 17, 2009 να ρωτησω... στην σχαρα που εχω για σκι, είνια κατα τετοιο τροπο λογω κατασκευης (και δεν μπορω να παρω αλλο) ωστε οι μπαρες δεν γινεται να μεγαλωσει το ανοιγμα τους.. συνεπως δεν ειναι επαρκες το ανοιγμα, για να πιανουν το σανιδι εξω απο τις δεστρες...δηλαδη αριστερα απο την μια κ δεξια απο την αλλη. αναγκαστικα θα πρεπει να βαλω το σανιδι κατα τετοιο τροπο ωστε να το πιανει η σχαρα μπροστα απο την καθε δεστρα...δηλαδη θα ειναι η μια βαση της σχαρας κοντα στην μυτη απο το σανιδι, μπροστα απο την πρωτη δεστρα, κ η αλλη βαση της σχαρας μπροστα απο την πισω δεστρα... μπροστα οποτε θα ειναι κοντα στην μυτη αλλα απο πισω θα εξεχει αρκετα. δημιουργει κανα προβλημα αυτο;; ειτε στο αμαξι κατα την οδηγηση, ειτε στο snowboard;; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 18, 2009 να σου πω, δε σου αρεσει να βαζεις το σανιδι μεσα?πανω στις σχαρες κανει τρελο θορυβο μετα τα 70-κμ/ω Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted November 18, 2009 δεν πεφτουν καλα τα καθισματα.. οποτε οταν παω καπου για πολλες μερες δεν βολευει καθολου γιατι δεν μενει χωρος για πραγματα κλπ Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted November 18, 2009 Γι'αυτο σαν λεω ρε παιδια, ασχοληθηται πλεον με το σκι και αφηστε τα αστεια παιγνια για τα πιτσιρικια....... Κοτζαμ αντρες ακομα με πλειμομπιλ παιζετε..... Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 18, 2009 Άναμπελ, το σανίδι μεταφέρεται πιο εύκολα από τα σκι λόγω μικρότερου μήκους! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted November 18, 2009 Να αγιασει το στομα σου Prof... Quote Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 18, 2009 μην ακους κανεναν Turms,εισαι στο σωστο δρομο : )))))) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted November 18, 2009 δηλαδη θα ειναι η μια βαση της σχαρας κοντα στην μυτη απο το σανιδι, μπροστα απο την πρωτη δεστρα, κ η αλλη βαση της σχαρας μπροστα απο την πισω δεστρα...μπροστα οποτε θα ειναι κοντα στην μυτη αλλα απο πισω θα εξεχει αρκετα. δημιουργει κανα προβλημα αυτο;; ειτε στο αμαξι κατα την οδηγηση, ειτε στο snowboard;; Ουσιαστικά λες ότι ανάμεσα στις βάσεις θα βρίσκεται η μία δέστρα.Θα πρέπει να το ελέξεις καλά(κούνα το πλάγια και μπρος-πίσω ,να δεις αν βγαίνει από τις βάσεις) για να βεβαιωθείς αν είναι ασφαλές.Αν δεν τρέχεις πολύ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα,αλλά καλού κακού,ασφάλισέ το και με κάποιον ιμάντα. Αλλιώς γύρνα το στο σκι Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted November 19, 2009 Ουσιαστικά λες ότι ανάμεσα στις βάσεις θα βρίσκεται η μία δέστρα.Θα πρέπει να το ελέξεις καλά(κούνα το πλάγια και μπρος-πίσω ,να δεις αν βγαίνει από τις βάσεις) για να βεβαιωθείς αν είναι ασφαλές.Αν δεν τρέχεις πολύ δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα,αλλά καλού κακού,ασφάλισέ το και με κάποιον ιμάντα. Αλλιώς γύρνα το στο σκι γιατι να βγει απο τις βασεις;;; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 19, 2009 να ρωτησω...στην σχαρα που εχω για σκι, είνια κατα τετοιο τροπο λογω κατασκευης (και δεν μπορω να παρω αλλο) ωστε οι μπαρες δεν γινεται να μεγαλωσει το ανοιγμα τους.. συνεπως δεν ειναι επαρκες το ανοιγμα, για να πιανουν το σανιδι εξω απο τις δεστρες...δηλαδη αριστερα απο την μια κ δεξια απο την αλλη. αναγκαστικα θα πρεπει να βαλω το σανιδι κατα τετοιο τροπο ωστε να το πιανει η σχαρα μπροστα απο την καθε δεστρα...δηλαδη θα ειναι η μια βαση της σχαρας κοντα στην μυτη απο το σανιδι, μπροστα απο την πρωτη δεστρα, κ η αλλη βαση της σχαρας μπροστα απο την πισω δεστρα... μπροστα οποτε θα ειναι κοντα στην μυτη αλλα απο πισω θα εξεχει αρκετα. δημιουργει κανα προβλημα αυτο;; ειτε στο αμαξι κατα την οδηγηση, ειτε στο snowboard;; δες εδω λιγο Quote Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted November 19, 2009 Turms και εγώ είχα να αντιμετωπίσω την ίδια κατάσταση(κακές παρέες). Τοποθετούσα το σανίδι όπως προτείνει ο blades, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι όταν η δέστρα που είναι ανάμεσα στις σχάρες ακουμπάει στην πίσω σχάρα η μύτη του σανιδιού να είναι μέσα στην μπροστά σχάρα, να μην είναι στον αέρα, ίσως να χρειαστεί να φέρεις λίγο ποιο κοντά τις σχάρες. Τελείως σταθερό μπορεί να μην είναι αλλά έτσι δεν πρόκειται να πάει πουθενά το σανίδι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted November 20, 2009 αυτο που λεει ο blades ειναι οτι ειναι πιο σωστο να εξεχει πιο πολυ το πισω μερος κ οχι το μπροστα...τουλαχιστον ετσι το καταλαβα. αυτο που λες drbalm δεν το καταλαβα...η δέστρα που είναι ανάμεσα στις σχάρες θα ακουμπαει στην μπροστα τοστιερα (οπως λενε) θα παρω τελικα κ κανα δυο ιμαντες να το δεσω καπως να ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν θα φυγει Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted November 20, 2009 Υ.Γ. να το γυρισω στο σκι ισως υπαρχει 1 στο 1.000.000.000.000 οποτε δεν το εξεταζουμε... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted November 20, 2009 ειναι τραγικη η ασχετοσυνη καποιων ανθρωπων....φταιω κ εγω βεβαια που δεν εκανα καλη ερευνα αγορας... οσες φορες ειχα παει σε καταστηματα που πουλανε σχαρες κλπ μου λεγαν οτι για το Corolla μου δεν εχει σχαρες κ πρεπει ή της εταιρειας ή καποια ειδικη παραγγελια κλπ μολις διαπιστωσα οτι στο site της ΤΗULE μπορω να παρω κλασικες σχαρες THULE με ενα επιπλεον εξαρτηματακι... το θετικο ειναι οτι την συγκεκριμενη της ΤΗULE μπορεις μετα να την χρησιμοποιησεις κ σε αλλο αμαξι....ενω της ΤΟΥΟΤΑ την παντρευσαι...μονο για το Corolla ειναι... φταιω κ εγω...δεν λεω...αλλα ρε φιλε...επαγγελμα σου ειναι;; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ:: Υ.Γ. blades την εικονα που την βρηκες;;; κ ααφορα σανιδια ή τιποτα αλλο; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted November 20, 2009 αυτο που λες drbalm δεν το καταλαβα...η δέστρα που είναι ανάμεσα στις σχάρες θα ακουμπαει στην μπροστα τοστιερα (οπως λενε) Κοίτα, εσύ θα τοποθετήσεις το σανίδι έτσι όπως περιγράφεις, το πιθανότερο όμως είναι ότι μετά από λίγα χιλιόμετρα αυτό θα πάει προς τα πίσω(αναλόγως και τι "τοστιέρες" έχεις βέβαια). Τέσταρε από πριν ότι και στο χειρότερο σενάριο, που το σανίδι έχει πάει τέρμα πίσω έτσι ώστε να ακουμπάει η δέστρα στην πίσω τοστιέρα η μύτη του σανιδιού είναι ακόμα μέσα στην μπροστά τοστιέρα και δεν κρέμεται στον αέρα, αν και λόγο της καμπύλης που κάνει πάλι δεν μπορεί να βγει αλλά λέμε τώρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted November 20, 2009 Κοίτα, εσύ θα τοποθετήσεις το σανίδι έτσι όπως περιγράφεις, το πιθανότερο όμως είναι ότι μετά από λίγα χιλιόμετρα αυτό θα πάει προς τα πίσω(αναλόγως και τι "τοστιέρες" έχεις βέβαια). Τέσταρε από πριν ότι και στο χειρότερο σενάριο, που το σανίδι έχει πάει τέρμα πίσω έτσι ώστε να ακουμπάει η δέστρα στην πίσω τοστιέρα η μύτη του σανιδιού είναι ακόμα μέσα στην μπροστά τοστιέρα και δεν κρέμεται στον αέρα, αν και λόγο της καμπύλης που κάνει πάλι δεν μπορεί να βγει αλλά λέμε τώρα. Οι τοστιερες δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο...αλλα κλεινουν σφιχτα...το εψαξα ειδικα για αυτο anyway...θα παρω κ δυο ιμαντες, και θα "ενισχυσω" λιγο το σανιδι πανω στις μπαρες οποτε δεν νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα...κ για να μην τσουλησει προς τα πισω αλλα κ να κραταει λιγο κοντρα το πισω μερος μην αρχισει να παιζει κ να ακουμπαει στην οροφη ουτως ή αλλως πανω απο 130-140 δεν θα παω στο ταξιδι... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 20, 2009 το σχεδιο το εφτιαξα στο paint.NET Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted November 20, 2009 και που ξερεις οτι ειναι σωστο βρε; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
blades 6 Report post Posted November 20, 2009 :-p Quote Share this post Link to post Share on other sites
kosttis 166 Report post Posted January 21, 2010 Για να μην ανοίξω ξεχωριστώ θέμα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με τις μπάρες οροφής για τα πεδιλά μου! Έβαλα σήμερα πρώτη φορά τα πέδιολα επάνω.... Όταν τα τοποθετώ ανάποδα...δηλαδή η πίσω πλευρά τους μπροστά κλπ.... τότε αυτά βρίσκουν όταν ανοίγω το προτμπαγκαζ. για να μην βρίσκουν τα γύρισα κανονικα( η μπροστά πλευρά των πεδίλων να κοιτάει μπροστά κλπ.) έτσι ουδεν πρόβλημα...αλλά μηπως είναι λάθος και έχω προβλήματα στο δρόμο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 21, 2010 Για να μην ανοίξω ξεχωριστώ θέμα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με τις μπάρες οροφής για τα πεδιλά μου! Έβαλα σήμερα πρώτη φορά τα πέδιολα επάνω.... Όταν τα τοποθετώ ανάποδα...δηλαδή η πίσω πλευρά τους μπροστά κλπ.... τότε αυτά βρίσκουν όταν ανοίγω το προτμπαγκαζ. για να μην βρίσκουν τα γύρισα κανονικα( η μπροστά πλευρά των πεδίλων να κοιτάει μπροστά κλπ.) έτσι ουδεν πρόβλημα...αλλά μηπως είναι λάθος και έχω προβλήματα στο δρόμο? Σκι δεν ειναι; Δεν σε παιρνει να πας τις μπαρες πιο μπροστα; Αν και δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα αν τα σκι εχουν τις μυτες μπροστα! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
kosttis 166 Report post Posted January 21, 2010 Ναι Μάκη, σκι είναι... θεωρητικά ίσως και να μπορούσα να πάω τις μπάρες πιο μπροστα...δεν θα το ήθελα όμως γιατι τις έχω βάλει ακριβώς εκεί που προβλέπει ο κατασκευάστης και δεν θα ήθελα να κάνω δοκιμές για πιο μπροστά! Και εγώ πάντος νομίζω ότι δεν θα έχω πρόβλημα! Αν είχα σκι twin tip...τι θα γινόταν τότε για παράδειγμα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 21, 2010 Επιβαρύνεις λίγο παραπάνω την αεροδυναμική του αυτοκινήτου σου = αυξάνεις την κατανάλωση. Τα twin tip είναι αντιοικολογικά; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kosttis 166 Report post Posted January 21, 2010 Ναι μάλλον αντιοικολογικά είναι Χρήστο και νομίζω πως ο υπουργός οικονομίας πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του κατά τον υπολογισμό των τεκμηρίων! Στα δικά μου τώρα.....τελικά αποφάσισα να κόψω το καρπούζι στη μέση! θα τα βάλω ανάποδα για τι ταξίδι....ώστε να είμαι οκ με αεροδυναμικες κλπ ...και όταν φτάσω με το καλό να τα γυρίσω κανονικα προκειμένου να γλυτώσω ένα κακό χτύπημα της πίσω πόρτας!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 21, 2010 Κοιτα..εκανα περιπου 2.500 χλμ με μια σανιδα 1.62 με waist width 26.6 στην σχαρα...οπως κ να την εβαζα "μυτη" υπαρχει μπροστα... αφου δεν ειχα εγω προβλημα δεν προκειται να εχεις ουτε εσυ με τα σκι...πιστεψε με Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites