Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω, χωρίς να είμαι σίγουρος, γιατί το θέμα σάκος του σκι είναι πικτή ιστορία.....

Γενικά σε όλες τις αεροπορικές ισχύει ότι ο κάθε επιβάτης δικαιούται να φορτώσει μια αποσκεύη έως 20 κιλά και ένα σάκο του σκι. Όμως το σάκο θα τον ζυγίσουν και εάν βγει πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο θα πληρώσεις υπέρβαρο. Εγώ έχω σάκο που μέσα χωράει τα πάντα, με αποτέλεσμα να βγαίνει αρκετά βαρύς. Έχω λοιπόν πληρώσει 35 Ευρώ την πρώτη φορά. ΑΠό τότε που το έμαθα, πλέον φορτώνω βαλίτσα και στο σάκο του σκι έχω μόνο πέδιλα. Αναφορικά με σάκους που χωράνε 2 ζευγάρια είναι μάλλον λόττο το πως θα την δουν στο check-in.

Αν δεν είναι για σένα ταλαιπωρία, νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν 2 σάκοι, τις μπότες στο χέρι (χειραποσκεύη) και βαλίτσα για τα υπόλοιπα.

Σου θυμίζω ότι στο Μιλάνο για την Aegean κάνει handling η Alitalia, οι οποίοι επίσης χρεώνουν ανάλογα με τα κέφια

ο σακος ειναι του snowboard οχι του σκι και ειναι αρκετα μεγαλος και χωραει αρκετα μεσα..

Κατα τα αλλα υποτιθετια οτι η Aegean κανει δωρεαν μεταφορα ενα σετ / ατομο

Snow is on my D.N.A.

Σου θυμίζω ότι στο Μιλάνο για την Aegean κάνει handling η Alitalia, οι οποίοι επίσης χρεώνουν ανάλογα με τα κέφια

Πάντως εγώ που πέταξα με Aegean τον Μάρτιο ούτε χρέωση εξοπλισμού υπήρχε και το handling στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου το έκανε η Aegean.

Snow to the people!

Πάντως εγώ που πέταξα με Aegean τον Μάρτιο ούτε χρέωση εξοπλισμού υπήρχε και το handling στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου το έκανε η Aegean.

Ίσως να είμαι εγώ άτυχος, τι να πω. Μέχρι το Δεκέμβριο..... οψώμεθα

Ίσως να είμαι εγώ άτυχος, τι να πω. Μέχρι το Δεκέμβριο..... οψώμεθα

Λοιπόν, εμένα μου είχαν στείλει το παρακάτω email.

Αν βάλετε στο αεροπλάνο τον σάκο με snowboard/ski και μπότες, δεν θα χρεωθείς... Φανταστείτε, εμείς ήμασταν 3 άτομα και είχαμε ξεχωριστά τα ski και ξεχωριστά τις μπότες (2 αποσκευές) και δεν μας χρέωσαν ούτε Ευρώ....

Καλό θα ήταν να στείλετε ένα email που να γράφετε αναλυτικά τι θα κάνετε και να το εκτυπώσετε για να το έχετε την κρίσιμη στιγμή που θα πέσετε σε κανένα εξυπνοπούλιιιι :-))

Εμείς τουλάχιστον αυτό κάναμε...

Αγαπητέ κύριε

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την Aegean Airlines.

Αναφορικά στο ερώτημά σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας για το 1ο σύνολο εξοπλισμού σκι δεν υπάρχει χρέωση, ανεξαρτήτως από το μήκος των πέδιλων.

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία.

Με εκτίμηση,

Edited by Χρήστος Λάππας
Μετατροπή στα Ελληνικά

Πεινάω...πριν βγω κοιτάω τις κριτικές στο athensmenu.gr και όταν χορτάσω γράφω την δική μου κριτική για να ξέρουν οι επόμενοι.....

Όλα τα εστιατόρια της Αθήνας, μαζί με κριτικές στο www.athensmenu.gr

Παίδες καλημέρα και καλό χειμώνα. Αυτο είναι το πρώτο post για αυτη τη σεζόν, και έχουμε και λέμε.

15 Γενάρη πάω για μια εβδομάδα Μadonna di Campiglio.

Πετάω με Αegean, από Αθήνα για Μιλάνο, και από εκεί φεύγω οδικώς με νοικιάρικο αυτοκίνητο για Madonna..

Θέλω τα φώτα σας, για διαδρομές, αποστάσεις, χλμ, ώρα, κλπ...

Ανδρέας

Andreas Triantafyllou

εμεις περσυ επειδη ημασταν 15 ατομα ειχαμε κλεισει μινι μπας με οδηγο και καναμε 5+ βασανιστικες ωρες...βεβαια δεν πηρε ολη την διαδρομη μεσω εθνικης οδου μαλλον για να γλιτωσει διοδια...

παντως ενα 4αωρο δεν το γλιτωνετε. τωρα για διαδρομη δεν γνωριζω. νομιζω οτι εχει αναφερθει παντως αν ψαξεις

εμεις περσυ επειδη ημασταν 15 ατομα ειχαμε κλεισει μινι μπας με οδηγο και καναμε 5+ βασανιστικες ωρες...βεβαια δεν πηρε ολη την διαδρομη μεσω εθνικης οδου μαλλον για να γλιτωσει διοδια...

παντως ενα 4αωρο δεν το γλιτωνετε. τωρα για διαδρομη δεν γνωριζω. νομιζω οτι εχει αναφερθει παντως αν ψαξεις

είναι μεγάλο κόστος τα δυόδια?? για αυτο θέλατε να τα αποφύγετε?

οποιοσδήποτε άλλος γνωρίζει πληροφορίες, ας πει.. περί διαδρομής κλπ..

Andreas Triantafyllou

είναι μεγάλο κόστος τα δυόδια??

Aeroporto di Milano-Malpensa – Madonna di Campiglio

Costs 45.88 EUR

Toll 14.10 EUR | Petrol 31.78 EUR | Road tax EUR

Time 03h51 wich 02h19 on motorways

Distance 340 km wich 259 km on motorways

Allowance EUR

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Από το site της Michelin το βρήκες το κοστος Όλγα?

Edited by fileasfog

"Να ζεις την καθε στιγμη πριν γινει αναμνηση"

ναι

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Στο site της Michelin δειχνει 2 διαδρομες (3 αν κοιταξετε το χαρτη καλα).

Να παρετε την Α4/Α22

post-614-1291971583_thumb.png

Οι αλλες δυο ειναι λιγο πιο συντομες και κανα δεκαρικο φτηνοτερα, αλλα θα φτυσετε το γαλα της μανας σας. Οι δρομοι ειναι θεοστενοι, περνανε μεσα απο χωριουδακια με τυφλες στροφες (και οι Ιταλοι πανε με χιλια... :wub: ).

Αποκλειστε τοσο την διαδρομη Α4/SS42,

post-614-1291971650_thumb.png

οσο και αυτο το δρομο που στριβει για Madonna εξω απο την Brescia. Αυτον πηρα εγω, γιατι μου το προτεινε η ...Αλικη (το GPS μου) και χαροπαλευα νυχτιατικα για ωρες... :wub:

post-614-1291971689_thumb.png

Α! Επισης, ο κεντρικος δρομος της Madonna ειναι πεζοδρομος και αν μπεις απο την λαθος εισοδο στην πολη θα μαρτυρησεις. Τυπωσε ενα χαρτη απο το GoogleEarth και στειλε τον με fax στο ξενοδοχειο, ζητωντας οδηγιες πως θα πας απο την εισοδο της πολης μεχρι εκει.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Makis M και Olga 1000 ευχαριστώ...

Κατατοποιστικότατοι...

Θα τυπώσω τον χάρτη σε μεγάλη ανάλυση..

Επίσης, θα στείλω το mail Maki..

Andreas Triantafyllou

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Διάβασα στο παρόν θέμα σχετικά με το θέμα των αλυσίδων, που σου δίνουν με τη παραλαβή του νοικιάρικου αυτοκινήτου..

Ισχύει, οτι τις χρεώνουν πανάκριβα?

Είμαι υποχρεωμένος να τις πάρω από αυτους?

Andreas Triantafyllou

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη. Διάβασα στο παρόν θέμα σχετικά με το θέμα των αλυσίδων, που σου δίνουν με τη παραλαβή του νοικιάρικου αυτοκινήτου..

Ισχύει, οτι τις χρεώνουν πανάκριβα?

Είμαι υποχρεωμένος να τις πάρω από αυτους?

ναι!...οχι!... Απλα, θα πρπει να τρεχεις να βρεις μαγαζι ανοιχτο για να αγορασεις... 30 η 40€ περιπου μου τις χρεωσαν...

Επισης! Να βαλεις καθαρο αντιψυκτικο υαλοκαθαριστηρων στο ντεποζιτακι... Οι μ@αλακες βαζουν σκετο νερο! Και παγωνει...thumbsdown.gif Οποτε, στο πρωτο βενζιναδικο, ελεγχεις τη σταθμη, και γεμιζεις με συμπυκνωμενο αντιψυκτικο.

ναι!...οχι!... Απλα, θα πρπει να τρεχεις να βρεις μαγαζι ανοιχτο για να αγορασεις... 30 η 40€ περιπου μου τις χρεωσαν...

Επισης! Να βαλεις καθαρο αντιψυκτικο υαλοκαθαριστηρων στο ντεποζιτακι... Οι μ@αλακες βαζουν σκετο νερο! Και παγωνει...thumbsdown.gif Οποτε, στο πρωτο βενζιναδικο, ελεγχεις τη σταθμη, και γεμιζεις με συμπυκνωμενο αντιψυκτικο.

Πολύτιμη η πληροφορία σχετικά με το υγρό υαλοκαθαριστήρων..

30 - 40 ευρώ σου χρέωσαν τις αλυσίδες στο rent a car, ή στο κατάστημα που τις αγόρασες?

Την χρησιμοποίηση τους τη θεώρεις βέβαια για μέσα Γενάρη.

Edited by hyperexcitability

Andreas Triantafyllou

Καλημέρα παίδες.. όποιος γνωρίζει σχετικά με το θέμα του ski pass, skirama, όπου από οτι έχω πληροφορηθεί ισχυέι για πάνω από ένα χιονοδρομικά κέντρα στους Δολομίτες, ας πει..

Andreas Triantafyllou

Πολύτιμη η πληροφορία σχετικά με το υγρό υαλοκαθαριστήρων..

30 - 40 ευρώ σου χρέωσαν τις αλυσίδες στο rent a car, ή στο κατάστημα που τις αγόρασες?

Την χρησιμοποίηση τους τη θεώρεις βέβαια για μέσα Γενάρη.

Το υγρο των υαλοκαθαριστηρων...ηταν πικρα, γιατι το ντεποζιτο ηταν γεματο και παγωμενο. Καθε δυο χιλιομετρα σταματαγα για λιγα λεπτα, να πεσουν αρκετες νιφαδες στο μπαρμπριζ και να λιωσουν... για να καθαρισω το μπαρμπριζ απο τις λασπες.

Τις αλυσιδες απο το rental car (Europcar). ΔΕΝ τις χρησιμοποιησα, αλλα στο γυρισμο ηταν οριακα...

Καλημέρα παίδες.. όποιος γνωρίζει σχετικά με το θέμα του ski pass, skirama, όπου από οτι έχω πληροφορηθεί ισχυέι για πάνω από ένα χιονοδρομικά κέντρα στους Δολομίτες, ας πει..
Η Madonna δεν συνδεεται με την περιοχη Sella Ronda, αν αυτο ειναι η ερωτηση σου. Εχεις την δυνατοτητα να βγαλεις ski pass ειτε μονο για Madonna ειτε και για αλλα δυο μικρα, συνδεομενα χιονοδρομικα (Marileva και Folgarida). Σ'αυτα πας με τα σκι και προσωπικα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο, δεν θυμαμαι η διαφορα τιμης να ειναι τιποτα εξωφρενικο. Υπαρχει κοντα και το Pinzolo, δεν πηγα και δεν θυμαμαι αν υπαρχει ski-pass που το περιλαμβανει. Σ'αυτο πας με αυτοκινητο.

Αυτα ξερω...

Το υγρο των υαλοκαθαριστηρων...ηταν πικρα, γιατι το ντεποζιτο ηταν γεματο και παγωμενο. Καθε δυο χιλιομετρα σταματαγα για λιγα λεπτα, να πεσουν αρκετες νιφαδες στο μπαρμπριζ και να λιωσουν... για να καθαρισω το μπαρμπριζ απο τις λασπες.

Τις αλυσιδες απο το rental car (Europcar). ΔΕΝ τις χρησιμοποιησα, αλλα στο γυρισμο ηταν οριακα...

Η Madonna δεν συνδεεται με την περιοχη Sella Ronda, αν αυτο ειναι η ερωτηση σου. Εχεις την δυνατοτητα να βγαλεις ski pass ειτε μονο για Madonna ειτε και για αλλα δυο μικρα, συνδεομενα χιονοδρομικα (Marileva και Folgarida). Σ'αυτα πας με τα σκι και προσωπικα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο, δεν θυμαμαι η διαφορα τιμης να ειναι τιποτα εξωφρενικο. Υπαρχει κοντα και το Pinzolo, δεν πηγα και δεν θυμαμαι αν υπαρχει ski-pass που το περιλαμβανει. Σ'αυτο πας με αυτοκινητο.

Αυτα ξερω...

Σε ευχαριστώ.

Andreas Triantafyllou

basika Madonna δεν ειναι οι κλασικοι δολομιτες εκτος της μιας πλευρας του χιονοδρομικου

και ναι, ειναι περισσοτερα από ενα χιονοδρομικα

ειναι η Μαντονα, Μarilleva και καποια αλλα εκ των οποιων και το Passo Tonale Με τον παγετωνα και μια τρομακτικη μαυρη πιστα....

Snow is on my D.N.A.