Jump to content
chameleon

Γενικά για τη συντήρηση σανίδας

Recommended Posts

και 2 ερωτησεις

1. Οταν ριξεις κερι ποση ωρα πρεπει να το αφησεις μεχρι να αρχισεις να ξυνεις????

2.Πρωτα κανεις με την σκληρη βουρτσα και μετα με την μαλακη να υποθεσω (γιατι στις φωτο το εχεις αναποδα)

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

και 2 ερωτησεις

1. Οταν ριξεις κερι ποση ωρα πρεπει να το αφησεις μεχρι να αρχισεις να ξυνεις????

2.Πρωτα κανεις με την σκληρη βουρτσα και μετα με την μαλακη να υποθεσω (γιατι στις φωτο το εχεις αναποδα)

1)Περίπου 5 λεπτά περιμένεις

2)πρώτα σκληρή και μετά μαλακή για το τελικό φινιρισμα....

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Μηπως το επομενο βημα ειναι να κανονισουμε κανα live tutorial????

Το έχουμε κατά νου να το κάνουμε σύντομα

και ίσως με την συμμετοχή επαγγελματιών

του χώρου!Και για σανίδα, και για σκι!

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Απαντησε ηδη ο captainhook3

Νο 1: Σε 5-10 λεπτα το κερι εχει σκληρυνει και μπορεις να αρχισεις να ξυνεις αναλογα και με την θερμοκρασια του περιβαλοντα χωρου. Δεν πειραζει να το αφησεις και περισοτερο απο 10 λεπτα μιας και την ανοιξη το αφηνεις πανω στην σανιδα οσο την εχεις αποθηκευμενη για το καλοκαιρι.

Νο 2: Πρωτα σκληρη και μετα μαλακιά, ετσι πανε οι βουρτσες.

Στα εργαλεια μου η μπλε ειναι σκληρη και η καφε μαλακιά. (μου ειπες οτι τα εχω αναποδα)

Ride wild or die hard! Bataleon's freak!

Ευχαριστούμε που δημοσίευσες και εδώ τον πλήρη αυτό οδηγό...πιστεύω ότι με τις φωτογραφίες κανενας δε θα μείνει

παραπονεμένος.

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Ξεκιναω και γω σιγα σιγα τα κερωματα σπιτι και εχω καποιες αποριες!

Υπαρχουν τριων ειδων βουρτσες,

brush nylon

brush horsehair

brush copper

απ οτι εχω καταλαβει την nylon την χρησιμοποιουμε καθε φορα στο τελειωμα του κερωματος για να αποκαλυψει την βαση.

Η copper και η horsehair?

Kαπου διαβασα οτι οταν εχει πουδρα καλα ειναι να χρησιμοποιεις την ποιο σκληρη βουρτσα για να αποκαλυπτεις την βαση και να δημιουργεις κατα καποιον τροπο διεξοδο στο νερο. Ενω στον παγο και καμια βουρτσα να μην χρησιμοποιησεις δεν πειραζει (για ευνοητους λογους). Επισης οτι η copper χρησιμευει και στον καθαρισμο της βασης.

Τι ακριβως ισχυουν απο αυτα?

Επισης ηθελα να ρωτησω για τα ειδη κεριων. Εγω για αρχη πηρα ενα για ολες τις θερμοκρασιες. Ειδα βεβαια οτι υπαρχουν εξειδικευμενα για καθε θερμοκρασια.

Απο αυτα τα ειδη μου δημιουργηθηκε η εξης απορια πχ.Εχει -2 βαθμους και τη μια μερα εχει πουδρα και μια αλλη παγο, το ιδιο κερι χρησιμοποιω?

Αντιστοιχα εαν εχει -10 βαθμους και τη μια μερα εχει πουδρα και μια αλλη παγο,παλι το ιδιο κερι χρησιμοποιω?

Αυτα...

• Like 1

Για τις βουρτσες η ποιο σκληρη ειναι η copper και η ποιο μαλακη η horsehair, παντα παμε απο την ποιο σκληρη στην ποιο μαλακη.

Εγω εχω μονο 2 μια ναυλον και μια με τριχες αλογου-μουλαριου κατι τετοιο και θα απεφευγα την μεταλικη παρα μονο αν την θελεις για την αρχη πριν το κερωμα να καθαρισεις την βαση απο τυχων βρωμιες ή σκουπιδια.

Για τα κερια παρε το S3 Hydro Carbon (πολυ καλητερο απο το All temp) και εισαι καλυμμένος για Ελλαδα, τωρα αν θελεις κατι το πολυ extreme εγω δεν ξερω να σου πω παραπανω λεπτομεριες.

Σιγα μην κατσεις να αλλαζεις το κερι αναλογα την θερμοκρασια, αυτα τα κανουν οσοι ασχολουνται με αγωνιστικο snowboard κυριως σλαλομ, (και καποιοι που πιστευουν οτι το κερι και το σανιδι θα τους μαθουν snowboard) :)

Ride wild or die hard! Bataleon's freak!

Περυσι ειχα παει σε χιονι "απατητο" αλλα 2 ημερων με +5, το snwd το ειχα παει για κερωμα και ειχα ανεβει αλλη μια φορα, το snwd κολλουσε παντου..σε αποτομα σημεια και το μπροστινο μερος ιδιαιτερα κολλουσε απιστευτα.

Κριμα δεν ηταν που δν το ευχαριστηθηκα? Για κατι τετοια ρωταω.Εαν ειχα το σωστο κερι λογικα δεν θα χα τετοιο προβλημα..ε?

Ξεθάβω λίγο το topic, για να βάλω ένα link-εγκυκλοπαίδεια περί συντήρησης. Τα περισσότερα από αυτά που γράφει έχουν εφαρμογή και σε σκι. Ο τύπος γενικά σ' αυτό το παμπάλαιο και καλτ site είναι απίστευτος στο τι γράφει...

http://alpinecarving.com/tuning.html

Μην επηρεάζεστε που αφορά σκληρά σανίδια και carving θεματολογία, το service είναι παρόμοιας λογικής.

:shuriken:

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Έχεις δοκιμάσει αυτά τα σπρέι/υγρά κεριά καθόλου?

ναι...καλα ειναι αν πχ αυριο θες να πας στο βουνο αλλα ειδες οτι το χιονι θα ειναι βαρυ...ριχνεις λιγο με το σπρευ κλπ και ειναι καπως καλυτερα

αλλα το κανονικο κερωμα δεν το αντικαθιστα

• Like 2

Snow is on my D.N.A.

οχι..αλλα απ'οτι εχω διαβασει ειναι για μια δυο κατεβασιες, μετα θελει παλι φρεσκαρισμα (πχ. πανω στο λιφτ), αφου το κερι αυτο δεν απορροφαται απο τη βαση μενει στην επιφανεια. Θελει να παρω ενα να το εχω μαζι για τις ποιο ζεστες μερες ή τις υγρες πουδρες που εαν δεν ειναι φρεσκοκερωμενο κολλαει.

• Like 1

Κάτι σαν το παλιό τρίψιμο με ξερό κερί που έκαναν για το ανοιξιάτικο... Οκ, thanks!

• Like 1

καλημερα

γνωριζει καποιος καποιο καταστημα η τεχνικο για κερωμα που να κανει πολυ καλη δουλεια?

Εξαρτάται τι εννοείς πολύ καλή δουλειά, ειδικά για το κέρωμα που δεν είναι και το δυσκολότερο!

Πάντως ποτέ δεν έχω μείνει δυσαρεστημένος από τα παιδιά στο Escape - Ski Shop στο Μαρούσι (απέναντι από το Υγεία, στον παράδρομο της ανόδου).

• Like 1

κοιτα. τοσα χρονια μου τα κερωνε ενας γνωστος ο οποιος ειναι ψειρας και μου ελεγε το ταδε καθαριστικο δεν κανει γιατι χαλαει το base κτλ κτλ και στα καταστηματα που δοκιμασα για κερωμα δεν το ηξεραν καν αυτο οταν τους το ανεφερα...

ειναι ο γνωστος, υπερβολικος? κανει λαθος? ειναι το καταστημα ασχετοι ? δεν ξερω τι συμβαινει, για αυτο και ψαχνω καποιο καταστημα που να ειναι αποδεδειγμενα σχετικοι . ξερω το κερωμα ειναι ευκολο αλλα πρωτον δεν εχω χωρο, δευτερο οταν το πηγα σε καταστημα, ειδα διαφορά στο κερωμα σε σχεση με τον γνωστο μου. ο τυπος το εκανε σαν καινουριο . στο καταστημα οκ καλη δουλεια εκαναν αλλα οχι τοσο οσο του γνωστου μου...

ειναι και ο mafia μακρυα να του το στελναμε...

Edited by StavRos
  • Like 1

Κοίταξε, αναλόγως πραγματικά τι ψάχνεις.

Όταν πήρα το καλό μου το σανίδι, που έρχεται χωρίς προετοιμασία από το εργοστάσιο κι έχει σημασία η πρώτη δουλειά, το άφησα να ασχοληθεί αυτός που το εισάγει στην Ελλάδα και κάνει αγωνιστική προετοιμασία στα σανίδια, γιατί εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά τα πρώτα. Στη συνέχεια οκ, ασχολούμαι ο ίδιος.

Ρώτα τα παιδιά στο Escape, έστω τηλεφωνικά, και δες αν σε καλύπτουν, θεωρώ πολύ δύσκολο να μην.

• Like 1

Μολις παρελαβα τα σανιδια μου απο service απο ενα καινουριο μαγαζι (μονο service, δεν πουλανε) που ανοιξε στη γειτονια μου.

Πολυ ευχαριστημενος. Τα παιδια εχουν μερακι και αξιζουν στηριξης

Τσεκαρετε

http://www.boardsnwheels.gr/

Ειναι και φτηνοι.

Edited by tot2day
  • Like 2

καλησπερα

ψαχνω για κερι για κρυο (ψευτο) κερωμα οταν βρισκομαι αρκετες μερες στο βουνο και δεν εχω δυνατοτητα να κερωσω κανονικα (πχ μια βδομαδα αλπεις)

παρατηρω οτι απο την τριτη μερα και μετα δεν τσουλαει το ιδιο και βλεπω την βαση να ασπριζει (καιγεται απο την τριβη)

στην αγορα υπαρχουν και στικς που τα απλωνεις και τα τριβεις μετα με φελλο ωστε να ζεσταθει το κερι και να μεινει , υπαρχουν και σπρευ .

τι να προτιμησω ?

εχετε καποιο συγκεκριμενο να προτεινετε?

ευχαριστω

Edited by StavRos

Holmenkol, Swix , Toko, όλες έχουν πλήρεις γκάμα κεριών, το υγρό (σαν το camel για τα παπούτσια) είναι μία καλή λύση αλλά για να την βγάλεις τη μέρα , τίποτα δεν υποκαθιστά το κανονικό κέρωμα. Έχω ένα της Toko και είναι μια χαρά ,φαντάζομαι όποια εταιρία και αν βρεις δεν θα έχεις πρόβλημα .

• Like 2

αν πας εξωτερικό βρίσκεις προσφορές για κέρωμα...στο έχουν ετοιμο σε μερικές ωρες...δώστο εκεί να χαρεις μια βδομαδα ανετος

• Like 1

Snow is on my D.N.A.