nikosstr 0 Report post Posted February 1, 2010 Καλησπέρα, θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή πέδιλου σκι. Κάνω αρκετά χρόνια σκι και θεωρώ ότι είμαι σε επίπεδο advanced. Είμαι 1,88 και 79 κιλά. Προτιμώ να στρίβω ευκολότερα, παρά να κατεβαίνω με ταχύτητα. Και κάνω και καμιά βόλτα σε κανένα απάτητο. Έχω τσεκάρει 4 πέδιλα. - Atomic Drive 9 (172, 111.5-70-98, 17,5) - Rossignol Z3.0 (170, 122/74/105, R16) - Rossignol Z6.5 (170, 126/74/105, R15) - Armada El rey (171, 121-85-111 ) Τι προτείνετε? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 1, 2010 - Armada El rey (171, 121-85-111 )Τι προτείνετε? Το Armada είναι υπέροχο. Καρβαριστό και ξεκούραστο. Με αυτά κατέβηκα πρώτη (και μόνη θα έλεγα) φορά στη ζωή μου μονοκοπανιά την 6. Θα έλεγα όμως ότι είναι λίγο πιο εκτός προσανατολισμένο 40-60 πχ. Στη πίστα καρβάρει ξεκούραστα αλλά μη περιμένεις χέρια κάτω (τουλάχιστον στο επίπεδο που φαντάζομαι ότι είσαι). Άλματα μια χαρά. Τούμπες από αστάθεια σε ταχύητα δεν θα φας. Tα άλλα δεν τα έχω βάλει. Ένα βιντεάκι να δεις ότι πετάνε. Μετά το 0.30 του βίντεο φοράω μόνο αυτά. Μπορείς να τα συγκρίνεις με sl9 και κ2 Rechon YouTube Video -> Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
nikosstr 0 Report post Posted February 1, 2010 Το Armada είναι υπέροχο. Καρβαριστό και ξεκούραστο. Με αυτά κατέβηκα πρώτη (και μόνη θα έλεγα) φορά στη ζωή μου μονοκοπανιά την 6. Θα έλεγα όμως ότι είναι λίγο πιο εκτός προσανατολισμένο 40-60 πχ. Στη πίστα καρβάρει ξεκούραστα αλλά μη περιμένεις χέρια κάτω (τουλάχιστον στο επίπεδο που φαντάζομαι ότι είσαι). Άλματα μια χαρά. Τούμπες από αστάθεια σε ταχύητα δεν θα φας. Tα άλλα δεν τα έχω βάλει. Ένα βιντεάκι να δεις ότι πετάνε. Μετά το 0.30 του βίντεο φοράω μόνο αυτά. Μπορείς να τα συγκρίνεις με sl9 και κ2 Rechon YouTube Video -> Τί εννοείς "...μη περιμένεις χέρια κάτω..." ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 1, 2010 Kάρβινγκ με τα δύο χέρια και τον ώμο στο χιόνι Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
leon 0 Report post Posted February 9, 2010 Το ύψος που κοιτάς είναι πολύ καλό θα στριβείς και θα το ελέγχεις εύκολα το σκι μέσα στην πιστά για να σου είναι καλό και εκτός. Δες το head chip 78 με μέση 78 και radius 14,6 είναι ότι χρειάζεσαι. http://parnass.gr/ski-head/all-mountain-/chip-78.html http://parnass.gr/image.php?object_type=de...p;image_id=1511 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mihalis 4 Report post Posted February 10, 2010 μήπως είναι λίγο κοντά για το ύψος σου? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 11, 2010 Πιστευω εισαι για 1.. Τα 1.72 που κοιτας ειναι κοντα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 11, 2010 Καλησπέρα,θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή πέδιλου σκι. Κάνω αρκετά χρόνια σκι και θεωρώ ότι είμαι σε επίπεδο advanced. Είμαι 1,88 και 79 κιλά. Προτιμώ να στρίβω ευκολότερα, παρά να κατεβαίνω με ταχύτητα. Και κάνω και καμιά βόλτα σε κανένα απάτητο. Έχω τσεκάρει 4 πέδιλα. - Atomic Drive 9 (172, 111.5-70-98, 17,5) - Rossignol Z3.0 (170, 122/74/105, R16) - Rossignol Z6.5 (170, 126/74/105, R15) - Armada El rey (171, 121-85-111 ) Τι προτείνετε? εχω από πέρσι το Ζ6,5 και είναι από τα καλυτερα πισταρικα σκι που εχω δοκιμάσει…νομιζω ότι θελεις το 176 όμως Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 11, 2010 και το 1.70 μια χαρα ειναι εγω που εχω το 1.70 ειμαι 1.86 και 92 κιλα οντως το Ζ ειναι πολυ ωραιο πεδιλο σχετικα βαση επιπεδου ειναι ξεκουραστο εχει προοδευτικο φτυαρι και μπαινει γλυκα στην στροφη και σκληρη ουριτσα για καλο rebound και στα γκαζια αν το πιεσεις σωστα δεν θα σε πουλησει κραταει καλα δες και ενα σχετικο Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 11, 2010 είναι επιπεδο advanced ο Νικος και θα μπορει να το δοκιμάσει και στα εκτός σε αυτό το μήκος ωραιο το βιντεακι Χρηστο Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 11, 2010 μα και στα εκτος Ολγα το 1.70 πηγαινε αξιοπρεπεστατα και σε 40 ποντους πουδρα εστριβε μια χαρα το εστριβα ευκολοτερα απο το παλιο μακρυ μου bandit σε 1.82 thanks Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 11, 2010 MIK η μουσικη ειναι θεϊκη!! χαχαχα! anyway στα δικα μας, για μενα τα el rey θα εκαναν; αρχης γενομενης της επομενης εβδομαδας που τελειωνω την εξεταστικη εχω βαλει σκοπο να δοκιμαζω twin tip..με εψησε ενας φιλος σανιδας που θα "παρατησει" το σανιδι για να το (ξανα)γυρισει στo σκι και συγκεκριμενα στα twin tip... Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 12, 2010 μα και στα εκτος Ολγα το 1.70 πηγαινε αξιοπρεπεστατα και σε 40 ποντους πουδρα εστριβε μια χαρα το εστριβα ευκολοτερα απο το παλιο μακρυ μου bandit σε 1.82 thanks και εγω αυτή τη στιγμή τα στρίβω ευκολοτερα στη πουδρα από τα S3 αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλυτερα στο εκτος..εγω πρεπει να κανω χλμ με τα αλλα να τα μαθω Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 12, 2010 αυτο ειναι αυτονοητο miss αντιπροεδρινα μας Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 1, 2010 Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα συνεχίζω σε αυτό. Θέλω να αλλάξω πέδιλα,αλλά κυρίως ύψος πέδιλου.Είμαι 1,77 περίπου 85 κιλά,και θέλω να πάρω 1,60.Τώρα έχω 1,68αλλά δεν με ικανοποιούν...Θα έχω κανένα άλλο πρόβλημα;Μια φορά που είχα δοκιμάσει κάτι Fischer στο 1,62 είχα ενθουσιαστεί! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted March 1, 2010 Παιδια εγω νομιζα οτι το μηκος των σκι παει αναλογα με το υψος και αφαιρεις 10-15 ποντους.Καθοριστικος βεβαια παραγοντας ειναι κ το βαρος. Αλλα σε υψος 1.88 να φοραει 1.70 και σε υψος 1.77 να φοραει 1.60 μου φαινεται υπερβολικα μικρο.Θα εβαζα το λιγοτερο 5 ακομα ποντους, για να εχεις μια γενικη ισοροπια. Τα κανεις ολα πολυ ευκολα. Ειναι σαν να κλεβεις εκλησια. η καλη προπονηση ειναι στα ψηλα Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 1, 2010 Αυτό που θέλω να αγοράσω δε βγαίνει στο 1,65.Μετά το 1,60 πάει στο 1,68. Δεν προετοιμάζομαι για αγώνες,να περνάω καλά θέλω.Τα 1,68 νομίζω ότι με ταλαιπωρούν... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted March 1, 2010 το ύψος των σκι εξαρτάται από α. βάρος β.επίπεδο σκι (τι θες να κάνεις )γ. ύψος . μπορείς να πάρεις και το 160 και 170 ανάλογα με το ύψος που θα διαλέξεις αλλού κερδίζεις και αλλού χάνεις επίσης το ύψος των σκι έχει να κάνει και με το μοντέλο δηλαδή αν πάρεις σκι slalom μπορείς να το πάρεις άνετα 160 αν πας σε σκι all mountain( ανοιχτή στροφή κλπ) πας για 168/174 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 1, 2010 Το elan speedwave 10 βλέπω.Σε όλες τις διαστάσεις ύψους το ίδιο sidecut έχει: 122 / 72 / 102 Ξέρω ότι ένα κοντό χάνει στην ταχύτητα.Δεν με απασχολεί αυτό.Με ενδιαφέρει η ευελιξία.Άλλωστε στον Παρνασσό είναι επικίνδυνη η ταχύτητα,ιδίως από εμένα! Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 1, 2010 Το elan speedwave 10 βλέπω.Σε όλες τις διαστάσεις ύψους το ίδιο sidecut έχει: 122 / 72 / 102 Ξέρω ότι ένα κοντό χάνει στην ταχύτητα.Δεν με απασχολεί αυτό.Με ενδιαφέρει η ευελιξία.Άλλωστε στον Παρνασσό είναι επικίνδυνη η ταχύτητα,ιδίως από εμένα! Δεν είναι άσχημη η ιδέα να "κλέψεις" με πιο κοντό και εύκολο πέδιλο από αυτό που λέει η θεωρία για σένα. Από ευκολία, ευελιξία και ότι θα σε βοηθήσει να μάθεις καλά το σκεφτεσαι Πιθανότατα η μόνη ένσταση είναι ότι θα το βαρεθείς και λογικά σύντομα θα έχεις την ταχύητα που σε φοβίζει άνετα (αν κάνεις την αναμενόμενη πρόοδο) Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 1, 2010 Μιχάλη δύσκολα θα το βαρεθώ,δεδομένου ότι δεν πάω πολλές φορές για σκι!Αν αρχίσω να πηγαίνω πάνω από 2-3 το χρόνο,χαλάλι να τα αλλάξω για να πάρω ένα GS RACE Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted March 1, 2010 Αν σε ταλαιπωρουν θες εξασκηση και οχι κοντιτερο πεδιλο Στα υπολοιπα συμφωνω με τον ΜΙΚ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted March 1, 2010 και εγω αυτή τη στιγμή τα στρίβω ευκολοτερα στη πουδρα από τα S3 αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλυτερα στο εκτος..εγω πρεπει να κανω χλμ με τα αλλα να τα μαθω Στην ξηρη πουδρα 2FEET PLUS και σε ανοιχτο πεδιο BIG MOUNTAIN τα S3 ειναι ιδανικα.Τα S3 θα δειξουν χαρακτηρα σε <<εξωτικες συνθηκες>> και δυνατη οδηγηση. Για ελληνοευρωπαικη εκδρομη 15-45cm , πουδροcruising τα Ζ6 ανταποκρινονται εξισου καλα γιατι ειναι καταλληλα-επαρκη[διαστασιολογιο-σκληροτητα] και οχι επειδη ειναι ευκολα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 2, 2010 πολλές φορες οι πουδρες που βρήκα στην Ευρώπη ειναι βαθύτερες απο αυτες του Καναδα... επισης με τα Ζ 6,5 εκανα 62 μερες σκι (on&off) ενω με τα S3 μονο 11. αυτο εννοω οταν λεω οτι ειναι ''ευκολα'' (για μενα παντα) Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 2, 2010 ...επισης με τα Ζ 6,5 εκανα 62 μερες σκι (on&off) ενω με τα S3 μονο 11... Κανενα ξυραφακι ρε παιδια... 11 μερες εχω κανει φετος ολο κι ολο... Quote Share this post Link to post Share on other sites