ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 2, 2010 το ύψος των σκι εξαρτάται από: α. το βάρος σου (πόσα κιλά είσαι) β. το επίπεδο που φοβάσαι πως έχεις στο σκι (δείτε τον πίνακα αξιολόγησης από το 1 εως το 10 εδώ) γ. το τι θες να κάνεις (μικρές ή μεγάλες στροφές, εντός ή εκτός πίστας, Freestyle, Freeride...) δ. το ύψος σου Ανάλογα με το ύψος που θα διαλέξεις, αλλού κερδίζεις και αλλού χάνεις. Επίσης το ύψος των σκι έχει να κάνει και με το μοντέλο των σκι... Ας "καρφιτσωθεί" κάπου το παραπάνω post του Δημήτρη. Για να ξεφύγουμε λιγακι απο τη "πανάκεια" που λέει οτι τα πέδιλα πρέπει να ειναι 10 με 15 πόντους πιο κοντά από το ύψος μας... @Δημήτρη αν έχεις κάπου αντίρρηση στο μικρο edit που έκανα στο post σου, pls διόρθωσε με Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted March 2, 2010 Κανενα ξυραφακι ρε παιδια... 11 μερες εχω κανει φετος ολο κι ολο... Αγαπητέ Μάκη, παρακαλώ πολύ να τηρηθεί σειρά προτεραιότητος στη χρήση των ξυραφιών. Προχθές Κυριακή πατήσαμε διψήφιο νούμερο και μάλιστα 2 από αυτές ήταν γιελαντζί (βλ. babysitting on the slopes). Φιλικά gtsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 2, 2010 Αγαπητέ Μάκη,παρακαλώ πολύ να τηρηθεί σειρά προτεραιότητος στη χρήση των ξυραφιών. Προχθές Κυριακή πατήσαμε διψήφιο νούμερο και μάλιστα 2 από αυτές ήταν γιελαντζί (βλ. babysitting on the slopes). Φιλικά gtsap Γιατι; Φοβασαι μην κοψεις τις φλεβες σου με μεταχειρω ξυραφακι και κολλησεις τιποτα; Σημερα εκανα και ενα ακομα υπολογισμο... αν χρησιμοποιησω λιγοτερες απο 24 μοναδες απο την σαρανταρα καρτα μου (με τις ζεστες που εχει... πιθανο )... θα μου ερχοταν πιο φτηνα να εβγαζα ημερησια εισητηρια... 360/15=24 Οι αρηδες ρεφαρουν στις 27 μοναδες... Καλη ψυχη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος Πατσιος 1 Report post Posted March 2, 2010 Απο τις μοναδες φετος εχω καταναλωσει τις 18...περσι τετοια μερα ειχα καταναλωσει 41...βεβαια δεν πηγα πουθενα αλλου εκτος απο Παρνασσο..ουτε καν εξωτερικο ειχα βγει..( κι στο τελος μου περισσεψαν 11 ) Quote ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 2, 2010 εκανα 62 μερες σκι (on&off) οι 62 μερες περιλαμβανουν τον μηνα στο Whistler φετος ειμαι στις 43 (μαζι με το νυχτερινο στο Πισοδερι) απο τις μοναδες εχω καταναλωσει τις 9. μενουν αλλες 71. χμμμ, δυσκολο το κοβω Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 15, 2010 το ύψος των σκι εξαρτάται από: * α. το βάρος σου (πόσα κιλά είσαι) * β. το επίπεδο που φοβάσαι πως έχεις στο σκι (δείτε τον πίνακα αξιολόγησης από το 1 εως το 10 εδώ) * γ. το τι θες να κάνεις (μικρές ή μεγάλες στροφές, εντός ή εκτός πίστας, Freestyle, Freeride...) * δ. το ύψος σου ε. και απο το ίδιο το σκί. άλλα υψος θα παρεις ενα σκι μαλακό,ελαφρυ και άλλο ενα παραπλησιου/ιδιου sidecut βαρυ με μεταλλο... Quote Share this post Link to post Share on other sites