odysseas 8 Report post Posted August 24, 2005 Νίκο πρίν λίγες μέρες συζητούσαμε αυτό το θέμα με την Vera και τον vipersx. Όντως έτσι δείχνουν τα πράγματα,χωρίς να είμαστε ειδικοί. Ίσως δούμε χιονάκι νωρίς λένε Για να δούμε :wink: Quote Από τον Γιώργο έρχομαι και στην κορφή Βανέσσα!! Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted August 24, 2005 Ενα αλλο στοιχειο πανω στο οποιο πολλοι δινουν βαση και συζητιεται στην Hellasweather, στην οποια αρκετοι απο το φορουμ ειμαστε μελη,ειναι ο ενδεκαετης κυκλος επαναληψιμοτητας καποιων φαινομενων. Υπαρχουν αρκετα παραδειγματα στα οποια χιονιαδες μεγαλης εντασης επαναλαμβανονται μετα απο 11 χρονια. Για παραδειγμα ο μεγαλος χιονιας του1988 στην Θεσσαλονικη επαναληφθηκε σε πιο light εκδοση το 1999. Ετσι και φετος ελπιζουμε σε επαναληψη του χιονια του 1995 που ηταν αρκετα μεγαλος. Αυτο σχετιζεται αμεσα συμφωνα με αυτην την θεωρια με τις εκρηξεις που γινονται στον ηλιο και την ενεργεια που απελευθερωνεται με τροπο περιοδικό.. Για τα ημερομηνια θα ηθελα να πω για μια ακομα φορα,μην λαμβανετε υπ οψιν οτι λεγεται σε πανελλαδικο επιπεδο προγνωσης. Ακομα κι αν δεχτουμε οτι τα ημερομηνια πεφτουν παντα μεσα αυτο μπορει να γινει μονο σε τοπικο επιπεδο και ο λογος ειναι οτι η Ελλαδα χωριζεται χοντρα χοντρα σε 2 ζωνες καιρου. Τα Δυτικα -Κεντρικα- Βορεια(Ιονιο,Ηπειρος,Μακεδονια,Θρακη,Κεντροδυτικη Θεσσαλια,Βορειο Αιγαιο,Δυτικη Στερεα,Δυτ.Πελ/σος) και τα Ανατολικα - Νοτια(Ανατολικη Θεσσαλια,Ανατολικη Στερεα,Ευβοια,Κυκλαδες,Κρητη,Δωδεκανησα,Ανατολικη Πελ/σος,Ανατολικο Αιγαιο) Κακοκαιρια στην μια ζωνη, συνεπαγεται πολλες φορες μη κακοκαιρια στην αλλη.Αρα ειναι αστειο να μιλαμε για βαρυ ή ήπιο χειμωνα στην Ελλαδα αλλα θα πρεπει να καθορισουμε σε ποια περιοχη αναφερομαστε. Οσο για τα ημερομηνια ,στην Βορεια Ελλαδα δειχνουν βαρυ χειμωνα σε γενικες γραμμες αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι εχουν κυριως φιλολογικο ενδιαφερον παρα επιστημονικο,χωρις ομως κανεις να μπορει να ειναι απολυτος πανω σ αυτο Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
zeto 2 Report post Posted August 24, 2005 Αυτο που ειναι γεγονος ειναι οτι ο νικητης προβλεψης καιρου της περασμενη χρονια ηταν ο Metero!!! Εκανε την πιο καλη προβλεψη και μαλιστα 2μηνες νωριτερα! Οι προγνωσεις των βοσκων και αυτων που μιλανε απο τα σημαδια συνηθως βγαινει γυρω στα μεσα Οκτωβρη....ας κανουμε υπομονη 2 μηνες και μετα ας μιλησουμε με περισσοτερη λαχταρα! Quote ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ" Share this post Link to post Share on other sites
skier 0 Report post Posted August 25, 2005 Πάντως παιδιά ειδικά με τα μερομήνια ας είμαστε συγκρατημένοι. Βεβαίως απόλυτη θέση κανείς δεν μπορεί να πάρει αν δεν έχει μελετήσει το αντικείμενο, αλλά είναι σαφές ότι επιστημονικά δεν υπάρχει καμιά στήριξη της πρόβλεψης ενός ολόκληρου χρόνου με βάση το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου. Μόνο η μεταφυσική μπορεί να το εξηγήσει αυτό αλλά νομίζω ότι ο καιρός δεν μπορεί να προβλεφθεί με μεταφυσικές μεθόδους (μερομήνια, αστρολογία κλπ) Ίσως η θεωρία περί 11ετούς κύκλου να έχει βάση διότι βασίζεται σε κάποια επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά μπορεί να είναι και αυτό μια μπαρούφα αφού εξηγήσεις σοβαρές δεν έχουν δοθεί από κανένα. Βεβαίως θα προτιμούσα κι εγώ έναν τρελό βαρύ χειμώνα φέτος και μετά να αρχίσει η νέα θεωρία του μονοετούς κύκλου, έτσι Άρη;;;;; Για τον χειμώνα που έρχεται τα μόνα αξιόπιστα στοιχεία που μπορούμε να έχουμε είναι αυτά που προέρχονται από τις στατιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι μετεωρολογικοί οργανισμοί (π.χ. GFS, Met. Office) Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά αφού τις περισσότερες φορές πέφτουν τραγικά έξω. Η μακροχρόνια πρόβλεψη καιρού είναι ακόμη πολύ πολύ πίσω... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted August 25, 2005 ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΡΕΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΤΟ 1ο 12ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕ 1ο ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΗ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ 5 ΚΑΙ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ( ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ) ,ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ, ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ!!ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.(ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΟΜΠΑ!!) Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
zeto 2 Report post Posted August 25, 2005 Παντως για την περιοχη της κεντρικης Ελλαδας οι προγνωσεις τετοιου ειδους(ημερομηνια) λενε για ενα καλο χιονι αρχες Δεκεμβρη και για χιονι ικανο να ανοιξουν τα χιονοδρομικα απο τις αρχες Ιανουαριου....λιγο καλυτερα απο περσυ δηλαδη....αυτο που λενε ομως ειναι οτι η Β.Δυτικη Μακεδονια-ηπειρος φετος θα δεχτει αρκετα νωριτερα χιονι καλο! Μετσοβο σου ερχομαι....ενταξει και το Πισοδερι μου φτανει! Quote ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ "ΣΤΟΥΧ" Share this post Link to post Share on other sites
Nikos 0 Report post Posted August 26, 2005 Και η Βασιλίτσα μια χαρά είναι Άντε άντε να χειμωνιάζει όσο το δυνατόν συντομότερα!! Ήδη σήμερα η κεντρική Ελλάδα παίρνει έαν άρωμα φθινοιπώρου με βροχές και καταιγίδες! Για να δουμε για να δουμε!!! :wink: Quote Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς Nea Kifisia Weather Station Locus-delicti.com Blog Share this post Link to post Share on other sites
barcode 18 Report post Posted August 27, 2005 ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΣΟ ΒΑΡΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ.ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΖΕΣΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ.ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 2004?ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΥΤΕΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΤ,ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ,ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ,ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ... ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΠΕΡΣΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ?ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Κ.Λ.Π ΧΩΡΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΧΙΟΝΑΚΙ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΥ,ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted August 28, 2005 περυσι οταν το μαιναλο ειχε χιονι στα καλαβρυτα χτυπαγαν χοντο αλατι λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ βρε σεις σας εχει βαρεσει ο ηλιος στο κεφαλι δεν εξηγειται αλλιως :wink: δεν αφηνετε να ερθει με το καλο και να μην το γκαντεμιαζουμε? ακου ημερομηνια εγω σε μαντρι μενω και λογικο ειναι να ακουω για ημερομηνια εσεις που τα ακουτε βρε??? παντως οι παπουδες εδω καθε χρονο βαζουν στοιχηματα ποιος θα προβλεψει τις μπορες τις καλοκαιρινες και εχει πλακα προχτες ενας ειπε οτι θα ριξει χαλαζι και εγινε χαμος οταν το πετυχε σημερα πχ εχουν πει οτι θα ριξει καρεκλες το απογευμα για να δουμε αντε καλο χειμωνα στους επιστρεφοντες Quote Share this post Link to post Share on other sites
thivetianos 0 Report post Posted August 28, 2005 kostasbmw να στήσουμε κανά "Πάμε στοίχημα...στη μπόρα?" Να ποντάρουμε στους παππούδες με αποδόσεις ανάλογα με τα στατιστικά στοιχεία επαλήθευσης των προβλέψεων τους κλπ! Για σκεφτείτε το! Πάμε στοίχημα...στη μπόρα! Quote Share this post Link to post Share on other sites
anemar 6 Report post Posted January 25, 2006 ΚΛΙΚ εδω:Ημερομήνια Ασημακη Δημητριου. ΠΗΓΗ:Ελευθεροτυπια "Ιανουάριος 2006 ..... Από τις 17 έως τις 23 θα έχουμε βαρυχειμωνιά με χιόνια σε περισσότερες περιοχές της χώρας, ακόμα και τα πεδινά και τη νησιωτική Ελλάδα...." Με μικρη αποκλιση ειναι "μεσα" στην προβλεψη Τα καλυτερα ομως ερχονται τον Απριλη οπου αν πεσει εστω και στο περιπου μεσα θα εχουμε party!! (προσεξτε που λεει "η δυσαρεστη εκπληξη θα ειναι ο Απριλης...",αντι να πει οτι θα εχουμε τον καλυτερο Απριλη των τελευταιων ετων Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted August 6, 2006 Χτες γύρισα από το χωριό στα Τρίκαλα. Ο παππούς κοιτούσε τα μερομήνια πάλι.Ο καιρός της 6 Αυγούστου, αντιστοιχεί στον καιρό του ερχόμενου Ιανουαρίου, της 7 στου Φεβρουαρίου κοκ. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα... Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,729 Report post Posted August 7, 2006 Το θέμα είναι ο παππούς τι είδε!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
xrisa 5 Report post Posted August 10, 2006 ναι, κάνε μας μια ανάλυση τι είδε ο παπούς! Quote ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό πληροφορίες μόνο με pm Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted August 10, 2006 Σύμφωνα με τα ημερομήνια γίνεται μια αντιστοίχιση του καιρού των 12 πρώτων ημερών του Αυγούστου με τον καιρό των 12 μηνών του χρόνου αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Έτσι ο καιρός του πρώτου 24ώρου του Αυγούστου αντιστοιχεί κατά κάποιο τρόπο στον καιρό του Αυγούστου. Για τους χειμερινούς μήνες που μας ενδιαφέρει περισσότερο (Δεκ, Ιαν,Φεβ,Μαρ) αρκεί να παρατηρούσαμε τον καιρό της 5,6,7,8 Αυγούστου. Για τη νότια χώρα που είχαμε ζέστη χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα εκείνες τις μέρες λοιπόν,μακάρι να μην επαληθευτεί ο παππούς γιατί θα αναμένεται φτωχός χειμώνας Βέβαια οι παρατηρήσεις αυτές του καιρού (κατά τον παππού πάντα ) έχουν ισχύ για τον τόπο που γίνονται οπότε θα πρέπει να δούμε τι καιρός επικρατούσε τις μέρες εκείνες στις ευρύτερες περιοχές των ΧΚ. Τα παραπάνω καταθέτω με κάθε επιφύλαξη. Λεπτομέρειες περισσότερες δεν έχω μιας και τον παππού τον βλέπω μια φορά τον χρόνο! Σίγουρα θα δούμε περισσότερα σε καμιά εφημερίδα κτλ. όπως και πέρυσι. (Ο Σάκης Αρναούτογλου θα έχει φρικάρει τελείως ) Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
Chris82 4 Report post Posted August 16, 2006 Και όχι μόνο αυτός Quote Share this post Link to post Share on other sites
roses 0 Report post Posted September 25, 2006 Μια πρόχειρη ματιά μου, στα ημερομήνια για ΧΚΠ λενε 15/11 τα πρώτα καλά χιόνια μέτα από τα αγιοδημητριάτικα αν πέσουν, αρα νωρίς χειμώνας φέτος. Ειδομεν........... Quote Status : Χειμώνας Share this post Link to post Share on other sites
snowizard 0 Report post Posted September 25, 2006 Παρακαλουνται τα χιονια να πεσουν asap!!!! Quote Κλείνω τα μάτια μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα, τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό, είναι οι διάβολοι που μέσα μου χoρεύουν και με σπρώχνουν να σου πω, πως πάντα θα είμαι εδώ... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted September 25, 2006 Ο Σάκης Αρναούτογλου θα έχει φρικάρει τελείωςΔεν νομίζω και τόσο μιας και έχω την εντύπωση ότι τα μερομήνια έχουν εν μέρη επαληθευτεί επιστημονικώς σε σχέση και την περιοδικότητα των καιρικών φαινομένων ανά εξάμηνο όσο αφορά την έντασή τους (με διαφορά το είδος τους ανάλογα με την εποχή) Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted January 25, 2007 Μερομήνια Καταπληκτική ακρίβεια φέτος. Ακόμα και εγώ έχω αρχίσει να πείθομαι. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted January 25, 2007 Ακόμα και εγώ έχω αρχίσει να πείθομαιΜε τόσο ξεκάθαρα στοιχεία δεν είναι και δύσκολο κύριε Λάππα... Ωστόσο θα πρότεινα στην ομήγυρη να κρατήσουμε την πηγή του κακού για την επόμενη χρονιά κατά την οποία πιστεύω θα μας βοηθήσει αρκετά... Και του χρόνου Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted August 4, 2007 Όποιος δεν τα πιστεύει , να του καεί το... modem Τα βλέπετε? Ετοιμαστείτε για Χριστούγεννα με χιόνια και λευκό , κατάλευκο Γενάρη Μπορείτε να ξεκινήσετε άφοβα τις κρατήσεις σας και να βγάλετε τις ετήσιές σας (Ουδεμία ευθύνη φέρω αν λόγω εξωγενών παραγόντων (θερμοκήπια, ελ νίνιο, επιδρομή εξωγήινων κτλ.) δεν επαληθευτούν τα παραπάνω) ΥΓ. Περιμένετε λίγες μέρες να ανέβω Τρίκαλα να μιλήσω και με τον παππού Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
odysseas 8 Report post Posted August 10, 2007 christosz ανέβηκες στο χωριό? Μιλησες με τον παππού σου? Για πες τι πιστεύει.. Φιλικά, Οδυσσέας Quote Από τον Γιώργο έρχομαι και στην κορφή Βανέσσα!! Share this post Link to post Share on other sites
snowizard 0 Report post Posted August 14, 2007 Εγω λοιπόν όπως έχετε καταλάβει είμαι ο γκρινιάρης της παρέας και βλέπω πάλι τα ίδια με πέρυσι... Κάθε χρονο τα ίδια όνειρα κάνουμε και στο τέλος πάμε για σκι το Φλεβάρη. Μακάρι να βγείτε αληθινοί και να έχουμε καλό χειμώνα. Δε ξέρω...οψόμεθα Quote Κλείνω τα μάτια μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα, τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό, είναι οι διάβολοι που μέσα μου χoρεύουν και με σπρώχνουν να σου πω, πως πάντα θα είμαι εδώ... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 14, 2007 εσυ να φας την γλωσσα σου πλακα κανω ετσι; Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites