Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Guest

atomic vs. salomon

Recommended Posts

Guest

geia xara paidia,

grafo proti fora sto forum kai tha ithela na akouso tis gnomes sas gia ta parakato montela.

atomic sl9(2004-2005) kai salomon streetracer 10.

thelo epitelous na paro diko mou exoplismo kai exo stamparei auta ta 2 montela.to atomic apo oti eida eina ena katharoaimo slalom pedilo kai to streetracer kati metaxy slalom kai allround.

kano 2 xronia ski,katevaino tis kokkines pistes sxetika aneta.

kai ta 2 montela mou ta vrike ena filaraki mou sto exoteriko sta 490 euro.eimai siguros oti exete parapano peira apo emena kai gia ayto tha ithela na akouso tis gnomes sas.

Καλοσήρθες στην παρέα μας Πελοπίδα και σου εύχομαι να κάνεις σκι και στις μαύρες πίστες. :wink:

Για τα πέδιλα που αναφέρεις πρέπει να πουμε οτι δεν μπορεί να τα συγκρίνουμε σαν ίδια. Το κάθε ένα έχει και την χρήση του. Το sl9 είναι δοκιμασμένο και όσοι το έχουνε ορκίζονται στην αξιοπιστία του. Το streetracer είναι φετινό μοντέλο πράγμα που σημαίνει ότι δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα, αλλά σε ένα site που έψαξα προ μηνός για το συγκεκριμένο μοντέλο (δεν θυμάμε σε ποιο) οι κριτικές ήταν πολυ κακές.

Η salomon βγάζει πολύ καλά πέδιλα αλλά στην συγκεκριμένη κατηγορία μάλον ατύχησε. Σ' αυτή την κατηγορία είναι πρώτο με διαφορά το volkl supersport6 και ακολουθεί το Elan fusion S12.

Θα μπορούσες να συγκρίνεις το atomic sx9 με τα salomon equipe και να αποφασίσεις. Ενα απο τα site που μπορείς να βρεις τεστ είναι το austriaskitest.

http://www.skiersjournal.com/reviews.php?o...owcontent&id=84

While always trying to seperate the skis in individual articles, I felt compelled to join the discussion here.

Its getting harder every year to find a BAD ski, but once again, Salomon has retained the dubious distinction. Several testers (all competent, all at Killington for the test)join me in voting the Street Racer "Best piece of overpriced crap with an aggresive name"

Skilled skiers will have as much fun on the Street Racer as Paul Tracy would have driving a K car.

Ο καθένας έχει τη γνώμη του φυσικά.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:8)8)8)8)8)8):):):):):):):P:P:P:P:P:P:D

Και γ..ω τους testers!

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

Guest

eyxaristo paidia.alla to sl9 den einai ligaki epithetiko pedilo?diladi katigoria race carver?enas o opoios den exei akoma poly empeiria tha mporesei me ayta na veltiosei ti texniki tou,to stil tou?

oste toso xalia kritikes pire to streetracer?den mou fanikan poly antikeimenika ta sxolia.

telos panton.to kalytero fainetai einai na ta dokimaso o idios mazi me alla montela kai meta na apofasiso.

filika dimitris

Τελικά είσαι ο Δημήτρης που ενίοτε λέγετε και Πελοπίδας??? :lol:

Φίλε μου Δημήτρη δεν ξέρω που θα μπορέσεις να βρεις το streetracer να το δοκιμάσεις μια και μιλαμε για ένα πεδιλο που κάνει 950 ευρώπουλα και οι αντιπροσωπίες στο Ελάντα ντεν κάνουν testski ειδικά σε τέτοια πέδιλα. Μακάρι να αλλάξει αυτό και να μπορούμε να κάνουμε test στα σκι που είναι να αγοράσουμε.

Τώρα όσον αφορά το sl9 δεν είναι και τόσο πια aggressive για να το φοβάσαι. Σίγουρα σε αυτό θα μπορούσα να σε απαντήσω εάν πρώτα σε έβλεπα να καρβάρεις αλλά εάν είσαι σχετικά δυνατός και γυμνασμένος δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς απο το sl9. Και μην ξεχνάς πως υπάρχει σοβαρότατος ανταγωνισμός στα πέδιλα της Atomic που πρέπει να τον λάβεις υπόψιν σου πριν αγοράσεις.

Δες Fischer Volkl Elan που είναι τα δικά μου αγαπημένα αλλά και Rossi Salomon Head Dynastar κτλ που έχουν πολύ καλα πέδιλα. Μην κολλάς σε μια εταιρεία.

Υ.Γ. Εαν σου είναι εύκολο κανε σε παρακαλώ register στο site να μην μπαινεις σαν επισκέπτης.

Guest

file batucada(pou to vrikes tetoio onoma)

xero oti tha einai ligaki dyskolo na vro to streetracer edo gia na to testaro alla tha anevo arxes dekemvriou se ena filaraki mou pou spoudazei sto monaxo kai tha pame gia ena triimero sto garmish-partenkirchen.kapos etsi legetai.exo akousei oti einai axiologo xionodromiko.opote ekei pisteyo na vro ta streetracer.an exei xioni fysika.

oso gia to sl9 pou eipes pisteyo oti eimai arketa gymnasmenos.kano xronia oreivaseia,kyrios ston olympo,kai nomizo oti exo dynata podia.etsi pisteyo toulaxiston.

apla aytos o filos mou rotise epano se ena magazi kai tou eipan oti to streetracer einai ena poly kalo pedilo kai pio katallilo gia enan pou thelei na veltiothei,se sxesi panta me to sl9,epeidi einai kai allround pedilo.

oso gia ta alla pedila volkl,head kai elan den exo idea.vasika exo kollisei me salomon kai atomic epeidi ayta noikiaza 2 xronia,kai edo kai sto exoteriko.

kai exallou kai ta 2 pedila ta poulane epano sta 499 euro.me tis destres vevaia,s912 kai neox 412.

ayto pou eipes gia na kano register sto site,oste na min mpaino san episkeptis pos ginetai?sorry gia tin agnoia mou.

dimitris

Δημήτρη το sl9 δεν είναι το κορυφαίο SL της Atomic.Η κορυφή είναι το sl11.Οπότε η Atomic δεν έχει εξαντλήσει ούτε τη σκληρότητα,ούτε την απόλυτη αίσθηση στο sl9.Από άποψη προδιαγραφών το sl9 είναι μια φιλική έκδοση,λιγότερο απαιτητική.

Το sl9 δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε αθλητές ή πορτάκηδες.Ταπεινή μου άποψη(δεν έχω δοκιμάσει τα sl9 και φυσικά ούτε τα streetracer),αλλά διασταυρωμένη από έντυπα,forum κλπ είναι ότι τα sl9 μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν πιο all around,με την έννοια που τα streetracer επίσης μπορούν.Ειδικά στην Ελλάδα,όπου οι συνθήκες δεν είναι τόσο πουδράτες ή τόσο off-piste δεν θα ηταν παράλογο το sl9 να είναι και το πέδιλο για όλα ,με κάποιους συμβιβασμούς στο εκτός.

Κατά τα άλλα θεωρείται το μέτρο σύγκρισης.

Γνώμη μου (με μια δόση υποκειμενικότητας) τα sl9 είναι σπουδαία πέδιλα,έχουν δοκιμαστεί και έχουν κριθεί,θα ήταν η δική μου επιλογή.Τα streetracer βγαίνουν τώρα,η Salomon με το όνομά της εγγυάται ποιότητα,αλλά στη σύγκριση μεταξύ των δύο μόνο από περιοδικά ή καλύτερα από test θα δεις τι σου πηγαίνει καλύτερα.

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

Για να κάνεις register μπαινεις στο παρακάτω link και δίνεις τα στοιχεια σου.

http://www.snowclub.gr/modules.php?name=Yo...unt&op=new_user

molis vgikan kai ta kainouria test tou skipressworld.ta salomon se oles ti kaytigories sxedon teleutaia.fischer kai rossi ta pane ekseretika eno apo piso akolouthei kai i atomic.kala ta paei kai i elan.

oso gia to sl9 ego pou to dokimasa se kamia periptosi den einai all round paidia.to pedilo kanei mono gia kalopatimeni pista kai tipota perissotero.

gia mena an einai na pareis mono ena pedilo min pareis to sl9.tha se diskolepsei poli se samaria-soupes kai thelei mono carving.

oso gia ti sklirotita paidia to pedilo einai poli skliro.

ta salomon tora:persi dokimasa to crossmax 10 kai to 9 kai den mou aresan katholou.opote mporo na dikaiologiso tin katataksi pou ta exoun oi amerikanoi testers.

poli kala pige to kainourio rossi zenith z5 kai nomizo oti einai ena pedilo gia ton poli kosmo.

episis fischer rx8 vgike proto stin katigoria tou kai poli kali epilogi einai kai to rx6

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

Βαγγέλη δεν φημίζεσαι και για την αγάπη που έχεις για την Atomic :cry:

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

IPB Image

θελεις και εσυ να τα ακουσεις???

θα κανεις τραγικο λαθος αν παρεις τα sl9.εγω τα ειπα.εσεις καντε οτι νομιζετε.αν νομιζετε ολοι οτι το επιπεδο σας ειναι για ενα ημιαγωνιστικο πεδιλο τοτε καλα θα κανετε να το παρετε.αν οχι σκεψου πανο και το c8 που ειναι οτι πρεπει για σενα η' κανενα sx7.οτιδηποτε παραπανω δεν σου κανει.αυτη ειναι η αληθεια απλα δεν θελουμε να το παραδεχτουμε.

πηγαίνω σιγά......γιατί βιάζομαι!

Βαγγέλη αγόρι μου πες στον κόσμο να μαθαίνει την πικρή αλήθεια :D

Εγώ πάλι θα τα πάρω μιας και είμαι ψωνάρα και τουλάχιστον στην ουρά των λιφτ θέλω να δείχνω ότι κάνω φοβερό σκι :twisted: :twisted:

Δοκιμάζοντας τα προπερσινά και βλέποντας τα φετινά η εντύπωση που είχα είναι ότι είναι κατάλληλα για σκιερ με στρωμένη τεχνικη δηλαδή παραλληλο άνετο χωρίς καθόλου V.

Με V ή με λάθος στάση σώματος σε τιμωρούν καθώς δεν θέλουν να "λυγίσουν" και είναι σαν να στρίβεις σκληρά ίσια πέδιλα. Επίσης θέλους κάτω το βάρος του σώματος έτοιμο για στροφές carving και καθόλου skidding. Aν όμως γείρεις σωστά σε επιβραβεύουν με άμεσο κόψιμο και στροφές ακριβείας με απίστευτη σταθερότητα.

Ναι Πάνο είσαι άσχετος ακόμα για τα SL9 :)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Φταιω τωρα να το ριξω στη φιλοσοφια! :D

«Πολλοι ανθρωποι ξοδευουν τον περισσότερο καιρο τους ονειρευομενοι αυτα που θα μπορουσαν να εχουν αν δεν ξοδευαν τον περισσοτερο καιρο τους κανοντας όνειρα»

Από το να μελεταμε τα site κ τα μοντελα δε κανουμε μια προσπαθεια να βελτιωσουμε τη τεχνικη μας!!!?. Ειδημονες του textbook εχουμε γινει ολοι… :roll: :D

Αφηστε ρε τα site και τα βιβλια και βγειτε παγανιά στα βουνα! :?

Εχετε ολοι απολυτο δικιο; και ο Βαγγ που αναφερεται στα τεχνικα χαρακτηριστικα ολων των σκι και καλα κανει να προλαβαινει τα πιθανα αγοραστικά σφαλματα κ ο ΜΙΚ με την καταθεση των εμπειριων του απο τα «κλεμμενα :) :wink: » SL9 κ ο Πάνος που δικαιως ενδιαφερεται για το πεδιλο που εχει γινει η μεγαλυτερη κουβεντα στο φορουμ (είναι λογικο βεβαια μιας και το εχ(ω)ουν οι καλυτεροι :D :mrgreen: !!!)

Αλλα δυστυχως ολοι πεφτουμε στο τρυπακι να θελουμε και να θελουμε και να θελουμε (φαινεται αλλωστε στα ατελειωτα threads πεδιλων σκι, μποτες, τζακετ, γαντια) και ισως χανουμε την ουσια καμια φορα του σπορ, που δεν ειναι αλλη απο το να κανουμε σκι/snowboard με ασφαλεια και επαρκη γνωση της τεχνικης. Φυσικα το ενα, φερνει το άλλο, αλλα δεν πρεπει να περιμενουμε να βελτιωθουμε στο σπορ μας μονο λογω του εξοπλισμου.

Ολοι, λιγο-πολύ εχουμε υλικα δικα μας (καλα ή λιγοτερο καλα :? ), ας επικεντρωθουμε λοιπον στο πως θα βελτιωσουμε την τεχνικη μας σε όλα τα επιπεδα, απο το να αναμενουμε με αγωνια ολο το καλοκαιρι τι θα βγαλει η salomon, atomic, rossi κτλ. (μην μας ενδιαφερει μονο να αποκτησουμε ενα Porsche 996 turbo, αν δεν μας νοιαζει να μαθουμε να πιλοταρουμε το παλαιοτερο 968)

Φυσικα και δεν απευθυνομαι μονο στον Πάνο, αλλα σε ολους μας (συμπεριλαμβανομενου και εμενα που ολο ΘΕΛΩ και ΘΕΛΩ και μετα καποιοι που εχουν "φαει την ζωη με το κουταλι"-εδω γελαμε! :D ...με αποκαλουν ψωναρα… :? )

Κ. :D

Σημ. Το Kantega –για παραδειγμα- απο παραπεντακι αρχαριου ειναι too much για 6 μηνων πιλοτο. Το λεει ο Σλαβεκ – όχι εγω – το ψαρι (κατα καποιους!). Ιδια ακριβως περιπτωση ειναι με το παραπανω θεμα που σχολιαστηκε απο εσας.

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Guest

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟ SITE ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΕΔΙΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SKI

ego pantos mak mia 996 turbo pisteyo oti tha tin ekena kala :twisted: :twisted: kai poli tha ithela na tin eixa kanena mina sta xeria moyyyyyyyyyyyyy!!!

peran tis plakas exeis apolito dikio aplos min ksexnas oti ola ayta einai simia-stixia tis epoxis pou zoume opote oloi mas ta loyzomaste :? :?

ΑΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :!: :!:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΕΔΙΛΟ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΚΙΕΡ ΑΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙΣ. 8) Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.

p.s sory gia tis ampelofilosofies moy aplos eixa eleythero xrono gia na grapso kai eipa na to ekmetaleyto :):)

Οκ όλοι έχουν ως ένα βαθμό αρκετό εώς πολύ δίκιο. Το θέμα είναι ότι δεν βγαίνει άκρη. Γιατί αν βάλω κάτω όλες τις γνώμες που έχω ακούσει, τότε θα πεθάνετε στα γέλια.

Π.Χ.

Βαγγέλης: Πολύ σκληρά, ημιαγωνιστικά, θα σου σπάσουν τα νεύρα (δίκιο έχει αλλά σε τι βαθμό?)

ΜΙΚ (Μάιος):"Παρτα ρε, σε 2 μήνες θα τα έχεις λιώσει" (αυτολεξή)

ΜΙΚ (Τώρα):"Ναι Πάνο είσαι άσχετος ακόμα για τα SL9" (αυτολεξή)

Ο Κωστής συμβουλεύει γενικά και ίσως έχει και το μεγαλύτερο δίκιο καθώς είναι από τους πλέον έμπειρους και τα έχει φορέσει κιόλας.

Ο Skibill επίσης έμπειρος είχε δηλώσει ότι μετά από μια περίοδο προσαρμογής θα το κουτσοκατάφερνα το πέδιλο.

Εδώ να σημειώσουμε ότι όντως είμαι άσχετος για τα SL9. Σαφέστατα και το πέδιλο έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από εκείνες που θα το πάω εγώ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πέφτω κάθε 3 και λίγο.

Ναι, μπορεί να μου σπάσει τα νεύρα τις 10 πρώτες φορές που θα κάνω σκι. Ναι, μπορεί να είναι κούτσουρο και ταχύτητατο και επίφοβο (όπως εκείνο το ρημάδι το Crossmax 10 Pilot που στο 1.75 πήγαινε σαν νταλίκα σε κατηφόρα χωρίς φρένα) αλλά προτιμώ να μου πίει το αίμα για 1 μήνα και μετά να δω μια αλλαγή.

Να σημειώσω εδώ πως πιστεύω ότι το πέδιλο δεν κάνει τον αναβάτη αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

Υ.Γ. Αν νομίζετε ότι εσείς έχετε ενστάσεις για το SL9 και εγώ πιστεύω πως θα το πάρω και θα γ..ω και θα δ...νω τότε γελιέστε οικτρά.

IPB Image

ΜΙΚ (Μάιος):"Παρτα ρε, σε 2 μήνες θα τα έχεις λιώσει" (αυτολεξή)
NΑΙ ΤΑ SX9 (αυτολεξή)

ΧΧΧΧΧΧ ΌΧΙ LLLLLLLLL

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αποφασίστε :evil:

Μπερδεμένος

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

IPB Image