panpanou 335 Report post #326 Posted December 29, 2010 Χάλια μας πάει και φέτος και φοβάμαι ότι οι χρονιές με πολλά χιόνια στην Ελλάδα δεν θα είναι παρά μια γλυκιά ανάμνηση στο μέλλον... έτσι ... δείτε παρακάτω και διαβάστε ... μετά ας σκεφτούμε όλοι μαζί ...!!! The latest PROTECT OUR WINTERS trailer featuring Ingrid Backstrom, JT Holmes, Jeremy Jones and others. Climate change's effects are wide ranging, effecting not only just the snowpack, but the economic vitality of our mountain communities. Protect Our Winters is the environmental center point of the winter sports community, united towards a common goal of reducing climate change's effects on our sports and mountain economies. If we harness our collective energy and put forth a focused effort, the winter sports community can have a direct influence on climate change and ensure that winters are here for generations behind us. YouTube Video -> YouTube Video -> PROTECT OUR WINTERS ...!!! Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post #327 Posted December 29, 2010 Δεν θελω μοιρολατριες. Μη λετε τετοια.Αλλαξτε θεμα καλυτερα.Δεν θα το αντεξω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,691 Report post #328 Posted December 30, 2010 καλα...και καπου το 2002 με 2003 καποιοι μετερεωλογοι στο UK λεγαν κατι του στυλ: τελος τα χιονια, τα παιδια μας θα βλεπουν χιονι μονο στο βιντεο και κατι τετοια. Και τωρα λειτουργει χιονοδρομικα στην Αγγλια παρακαλω. Οχι Σκωτια. Στην Αγγλια (μικρο μεν, αλλα...) πολλες προφητειες ακουσαμε μετα το 2006-2007 για τον καιρο και αλλα αντι αλλων γινεται σε σχεση με αυτα που λενε. Εγω πιστευω οτι ειμαστε γκαντεμηδες. Σπαζομαι πολυ αλλα αυτο πιστευω.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,191 Report post #329 Posted December 30, 2010 Turns να σου πω εγώ οτι από το 1985 και μετά , έχει αρχήσει η "κατηφόρα" , δεν είναι φήμες όυτε προφητείες. Δεν πάιζει άλλο χιονοδρο/χειμώνας. Επισης παίζει ρόλο και η κατηφόρα στην οικονομική κατάσταση γιατί από το Τσοβόλα δώστα όλα (το ') περάσαμε στην οικονομική κατάσταση του 2010. Η αγορά σε είδη χιονοδρομικά έξω έχει ΓΑΜς@#@θει ΤΕΛΕΙΩΣ, ΤΕΛΕΙΩΣ όμως... όλα αυτά πάνε μαζί. Κλιματική - οικονομική αλλαγή .... μπλα μπλα ... Θα ρίξει κανα δυό φορές χιόνι , θα κάνουμε κανα δυό φορές σκι και αυτό ήταν όλο ... Ομως , μπορούμε να την δούμε αλλιώς λίγο την ιστορία , ποδαράκι , σκι στην πλάτη και λίγο πιο ψηλά η πιο έξω από τα εξαθλιωμένα (κλιματολογικά και οργανωτικά ) χιονοδρομικά κέντρα. .. Με αυτά και με αυτά σε δυό μήνες έχουμε Μαρτη ...δουλευόμαστε δηλαδή έτσι; Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post #330 Posted December 30, 2010 τελικά μας έχει χτυπήσει άσχημα η στέρηση κι εγώ είμαι (ή προσπαθώ να είμαι για να μη φλιπάρω) από αυτούς που λένε ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με το κλίμα πάντως με ψύχραιμο μάτι, εγώ κάνω τουριστικό σκι, δηλ. είναι hobby (αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι από τα ακριβά οπότε δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Fidelio για τα λοιπά) τα παλιά καλά φοιτητικά χρόνια που υπήρχε άφθονος χρόνος (νάναι καλά κι ο σπόνσορας βέβαια) ήταν καλύτερα αλλά με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα, αυτό για μένα μεταφράζεται σε 12-15 χιονοδρομικές ημέρες μεσοσταθμικά ετησίως με δεδομένες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις (δουλειά, χρήμα, κλπ. κλπ.) για φέτος έχω προγραμματίσει 6 ημέρες εξωτερικό, ελπίζω να βρω και 3-4 καθημερινές και 2-3 Σαβ/κα στο τρίμηνο Γενάρη-Μάρτη στα κοντινά ΧΚ οπότε βλέπω ο απολογισμός να είναι περίπου ο ίδιος βέβαια, αν σε ένα μήνα ακόμα το συζητάμε χωρίς να έχει ρίξει τότε ..... μήπως καλύτερα να το κλειδώσουμε μέχρι να ε-ε-ε-έρθει;;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post #331 Posted December 30, 2010 τελικά μας έχει χτυπήσει άσχημα η στέρησηκι εγώ είμαι (ή προσπαθώ να είμαι για να μη φλιπάρω) από αυτούς που λένε ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με το κλίμα πάντως με ψύχραιμο μάτι, εγώ κάνω τουριστικό σκι, δηλ. είναι hobby (αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι είναι από τα ακριβά οπότε δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Fidelio για τα λοιπά) τα παλιά καλά φοιτητικά χρόνια που υπήρχε άφθονος χρόνος (νάναι καλά κι ο σπόνσορας βέβαια) ήταν καλύτερα αλλά με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα, αυτό για μένα μεταφράζεται σε 12-15 χιονοδρομικές ημέρες μεσοσταθμικά ετησίως με δεδομένες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις (δουλειά, χρήμα, κλπ. κλπ.) για φέτος έχω προγραμματίσει 6 ημέρες εξωτερικό, ελπίζω να βρω και 3-4 καθημερινές και 2-3 Σαβ/κα στο τρίμηνο Γενάρη-Μάρτη στα κοντινά ΧΚ οπότε βλέπω ο απολογισμός να είναι περίπου ο ίδιος βέβαια, αν σε ένα μήνα ακόμα το συζητάμε χωρίς να έχει ρίξει τότε ..... μήπως καλύτερα να το κλειδώσουμε μέχρι να ε-ε-ε-έρθει;;;; ρε παιδια.....ρε παιδια!!!!μας μαυρισατε την καρδια...υπομονη και περσι ετσι ηταν και τελικα καναμε 3.5 μηνες Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post #332 Posted December 30, 2010 και να τα λένε αυτά οι Βορειοελλαδίτες ;;;; που είναι ...λογικά πιο... χορτάτοι!! Ε! Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post #333 Posted December 30, 2010 ρε παιδια.....ρε παιδια!!!!μας μαυρισατε την καρδια...υπομονη και περσι ετσι ηταν και τελικα καναμε 3.5 μηνες μα ακριβώς αυτό λέω κι εγώ ότι η φετινή χρονιά θα είναι περίπου όπως οι τελευταίες Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post #334 Posted December 30, 2010 ακριβως. περσι, εξαιρώντας το διήμερο 12&13/12, τον Ιανουάριο ξεκινήσαμε το σκι στην Ελλάδα Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #335 Posted December 30, 2010 Είπαμε 2 του μηνός αρχίζει ο χειμώνας. Με το νέο έτος καλά να μας μπει. Υπομονηηηηηηη Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,691 Report post #336 Posted December 30, 2010 (edited) το κλιμα εχει αρχισει να αλλαζει απο το 1950-60 και επειτα. Αυτο φαινεται απο τους παγετωνες στις Αλπεις και σε αλλα μερη. Απλα ξαφνικα το 2006-2007, μας βομβαρδισαν τα ΜΜΕ με τον Αλ Γκορ, και το ενα και το αλλο, ολοι εχουμε προσβαση στο ιντερνετ και σε εναν απιστευτο ογκο πληροφοριων, αρχισαμε να μετραμε τον Μ.Ο. σε θερμοκρασιες και σε εκατοστα χιονιου, και ποσες φορες χιονισε στα 660μ. και ποσες φορες χιονισε στα 1.1120 μ. Δεν ειναι τυχαιο οτι καθε φορα που εχουμε μια "ανωμαλια" του στυλ: χωρις χιονια τα βουνα τον δεκεμβρη, πολυ ζεστη τον γεναρη, βγαινει κανας Κολυδας και λεει: το ιδιο ακριβως εγινε το 1956 ή το 1988 ή το 19ΧΧ Υ.Γ. - το εχω πει παρα πολλες φορες: οταν καποια χιονοδρομικα στην Αυστρια ανοιγουν 10 Δεκεμβρη και κλεινουν 10 Απριλη περιπου, δηλαδη 4 μηνες καθαροι (και δεν μιλαω για οταν ανοιγουν με τεχνητο χιονι μια πιστα απο νοεμβριο), τοτε οταν ενα χιονοδρομικο στην Ελλαδα, λειτουργει 3 ή 3 και κατι, μηνες γεματους εγω το θεωρω ικανοποιητικο εως σουπερ επιτυχια. Το θεμα ειναι αν θα εχουμε αυτους τους 3μηνες ή οχι. Υ.Γ. 2 - παντως περσυ και φετος δεν μας θελει. Και μην μου πει κανεις για μουφοχειμωνες ΓΕΝΙΚΑ, γιατι στην υοπολοιπη ευρωπη παρακαλανε για λιγο ζεστη. Edited December 30, 2010 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post #337 Posted December 30, 2010 Είπαμε 2 του μηνός αρχίζει ο χειμώνας. Με το νέο έτος καλά να μας μπει. Υπομονηηηηηηη ετσι φτιαξε μας την μερα!!!!!!!!! Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,191 Report post #338 Posted December 30, 2010 καλά εντάξει , δεν ξέρω για τον αλγκόρ ή για τις θεωρίες συνομωσίας κτλ εγώ στο μυαλό μου έχω το μικροκλίμα των βουνών που για πολλά πολλά χρόνια έκανα σκι , δουλεψα κτλ . ΔΕΝ είναι το ίδιο , τόσο απλά Δυό μήνες σκι ακόμα και τελείωσε η σαιζόν για τον Τουρίστα Χινοδρόμο , ... ακούγεται αστείο... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,691 Report post #339 Posted December 30, 2010 μα δεν διαφωνω. αλλα οπως ειπα αυτο εχει δεκαετιες. Δεν ειναι το ιδιο εδω και δεκαετιες. Αλλα πριν 5-6 χρονια τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα. πχ στον Λαιλια Σερρων το 2005-2006 ειχα κοντα 2μ. χιονι τον μαρτιο. Στο Σελι 1,8. Βασιλιτσα 2μ. Δεν ειναι δυνατον απο το 2007-2008 (γιατι το 2006-2007 ηταν γενικο το κακο) να φανηκαν ξαφνικα οι συνεπειες κλιματικης αλλαγης. Απο τον ενα χρονο στον αλλον. Και ξαφνικα να πουμε: χειμωνας τελος. Για αυτο θεωρω οτι ειναι θεμα τυχης και περιοδικοτητας. Και ελπιζω οτι θα κρατησει λιγα χρονια. Ηδη ειμαστε στα 3 αν θεωρησουμε τον φετινο χειμωνα πολυ μετριο ή κακο, και στα 4 χρονια μαζι με το 2006-2007 Ελπιζω του χρονου σε κατι καλυτερο. Γιατι φετος (κατ'εμε) ο χειμωνας ειναι ηδη στο μετριο. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post #340 Posted December 30, 2010 Πάντως χορίς πλάκα, έχουν πλάκα τελικά οι στατιστικές των τελευταίων χρόνων. Σχεδόν πάντα πιάναμε χιόνι κάπου μέσα Δεκεμβρίου, το έλιωνε κι από Γενάρη αρχίζουν τα καλά, που πρατάνε μέχρι και Απρίλη. Προσωπικά πάντα το λεγα η σεζόν στην Ελλάδα ξεκινά το Γενάρη και διαρκεί 3 μήνες πάνω κάτω, θέλει δε θέλει. Ποιος το χέζει το χιόνι του Δεκέβρη? Ακόμα δεν είναι αυτό το χιόνι που ξέρουμε αλλά ίσως και να είχα κακομάθει εγώ που σχεδόν πάντα άνοιγα τη σεζόν στις Άλπεις. Φέτος όμως που δε θα έχει καμιά Αυστρία [γαμώ την οικονομική κρίση, γαμώ], θα βαρέσω ενέσεις αν η σεζόν διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες που είναι το συνηθισμένο. Είδωμεν... Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,191 Report post #341 Posted December 30, 2010 Στα 20 χρόνια από το '90 και μετά ,σαφώς υπήρχαν κάποιες χρονιές με αρκετό χιόνι. Πόσες ήταν αυτές , δύο -τρείς; Μετά το ΄90-΄91 ήταν αισθητή η αλλαγή του μικροκλίματος, εδώ κάτω τουλάχιστον - για αυτό παρήκμασε εν μέρει και η αγορά (του ελληνικού τύπου...) . Πρώτα από όλα χρειάζεται χιόνι για να δημιουργήσεις αλπική κουλτούρα έτσι όπως την ορίζει ο έλλην , αλλά εμείς συζητάμε για επενδύσεις σε χιονοδρομικά που δεν έχουν απο αυτό.. και το κακό είναι οτι θέλουμε αλπικά τοπία με το ζόρι , γιατί η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι και η έλειψη νοητικού επιπέδου ; Γιατί τόσα χρόνια εμείς σαν έλληνες το μόνο που αγαπήσαμε από τα βουνά ειναι τα σαλέ , τους καφέδες και την φασολάδα; Καλόμαθε ο κώλος μας και θέλουμε και αποσυπλεκόμενα για παράδειγμα σε τοπία που ειναι κυρίως για περπάτημα και όχι για σκι. Τέλος πάντων , πάει αλλού η βαλίτσα τώρα.. Αν είχαμε λίγο διαφορετική νοοτροπία , τα κέντρα αυτά θα είχαν και διαφορετική εικόνα και δεν θα κλέγαμε σαν μοιρολογιστρες για λίγο χιόνι τρις μήνες τον χρόνο... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,691 Report post #342 Posted December 30, 2010 αλπικη κουλτουρα; εδω δεν εχουμε γενικη αθλητικη παιδεια και κουλτουρα... αυτη την στιγμη θα επρεπε να ειμαστε μια υπερδυναμη στο wind surf, στην ιστιοπλοια, και οτι αλλο εχει σχεση με θαλασσα. Πως ειναι Αυστρια-Γερμανια-Γαλλια-Ιταλια στο σκι και οι ΗΠΑ στο snowboard θα επρεπε να ειναι το 70% λατρεις της πεζοποριας και του mountain bike. αλλα το 90% των Ελληνων μπαινει στην θαλασσα καπου 15 Ιουλιου και αυτο μονο για να βραχει και μετα να τον/την δουνε να βγαινει σαν την αφροδιτη που αναδυεται κλπ κλπ κλπ με το σωμα και το μαυρισμα που ενα χειμωνα παιδευεται να φτιαξει για 10 μπανια το καλοκαιρι. το ιδιο ποσοστο παει στο βουνο με ενα 4Χ4 βγαινει καποιες φωτο και μετα παμε "ολοι για κοψιδια παιδια.....το βουνο ανοιγει την ορεξη" αφου δεν εχουμε παιδεια ουτε σεβασμο στην φυση.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,691 Report post #343 Posted December 30, 2010 για να επιστρεψουμε στα του καιρου, δεν βλεπω ΤΙΠΟΤΑ σχεδον για Β.Ελλαδα ή κανω λαθος;;; ωραια....απο το κακο στο χειροτερο; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
StarDuke 0 Report post #344 Posted December 30, 2010 δηλαδή δεν είναι μεγάλη αδικία να γίνετε στην ευρωπη της ποπης και εδώ π@π@ρια μεντολες !?! μήπως να φωνάξουμε όλοι μαζί ΉΜΑΡΤΟΝ ΉΜΑΡΤΟΝ ΉΜΑΡΤΟΝ μπας και πιάσει ?? Quote [img]http://i95.photobucket.com/albums/l144/starduke2k/SnowClub/SnowClubSignatureNew2.jpg[/img] Share this post Link to post Share on other sites
unknownskier 0 Report post #345 Posted December 30, 2010 Πρώτες χιονοπτώσεις από Πέμπτη nai, you have right, san ta grafia periplokis aplon ypotheseon Quote Share this post Link to post Share on other sites
SnowKeeper 0 Report post #346 Posted December 30, 2010 Παιδιά δεν γίνονται αυτά, κάποιοι μας έχουν καταρραστεί!!! Αρνείται πεισματικά να χιονίσει, ενώ σε όλη την Ευρώπη γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ!!! Έντονος ο προβληματισμός κι έκδηλη η στεναχώρια όλων μας... χμμ Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowjim 212 Report post #347 Posted December 31, 2010 αλπικη κουλτουρα; εδω δεν εχουμε γενικη αθλητικη παιδεια και κουλτουρα... αυτη την στιγμη θα επρεπε να ειμαστε μια υπερδυναμη στο wind surf, στην ιστιοπλοια, και οτι αλλο εχει σχεση με θαλασσα. Πως ειναι Αυστρια-Γερμανια-Γαλλια-Ιταλια στο σκι και οι ΗΠΑ στο snowboard θα επρεπε να ειναι το 70% λατρεις της πεζοποριας και του mountain bike. αλλα το 90% των Ελληνων μπαινει στην θαλασσα καπου 15 Ιουλιου και αυτο μονο για να βραχει και μετα να τον/την δουνε να βγαινει σαν την αφροδιτη που αναδυεται κλπ κλπ κλπ με το σωμα και το μαυρισμα που ενα χειμωνα παιδευεται να φτιαξει για 10 μπανια το καλοκαιρι. το ιδιο ποσοστο παει στο βουνο με ενα 4Χ4 βγαινει καποιες φωτο και μετα παμε "ολοι για κοψιδια παιδια.....το βουνο ανοιγει την ορεξη" αφου δεν εχουμε παιδεια ουτε σεβασμο στην φυση.... +1000 εχεις απολυτο δηκιο ρε man Quote https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE JIB...AND JIB AGAIN Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,580 Report post #348 Posted December 31, 2010 Δεν έ-ε-ε-ερχεται Για Πήλιο πάλι τη βλέπω τη κακοκαιρία όλα τα άλλα χκ τίποτα το πολύ σπουδάίο. Προτείνω αυτό το thread να καταστραφεί ως γκαντέμικο Τέσπα καλό 11 σε όλους με υγεία και υπομονή να είναι πολύ καλύτερη χρονιά από τη αυτήν εδώ. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,691 Report post #349 Posted December 31, 2010 προτεινω και εγω να κλειδωθει το θεμα αυτο....μαλλον γκαντεμια μας εφερε.... ας ανοιξει καποιος γουρλης ενα νεο πχ καιρος 2011 καλη χρονια και απο μενα Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
SPR 1 Report post #350 Posted December 31, 2010 Ομως , μπορούμε να την δούμε αλλιώς λίγο την ιστορία , ποδαράκι , σκι στην πλάτη και λίγο πιο ψηλά η πιο έξω από τα εξαθλιωμένα (κλιματολογικά και οργανωτικά ) χιονοδρομικά κέντρα. .. +1 Quote Share this post Link to post Share on other sites