Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους.Ειμαι νεο μελος και ταυτοχρονα νεος χιονοδρομος (απο περσυ). Προκειται να ταξιδεψω Γαλλια τα χριστουγεννα για σκι για 6-8 διανυχτερευσεις. Αδυνατω να καταληξω στην περιοχη ομως γι αυτο ζητω τη βοηθεια σας. Θα προτιμουσα το μερος να μας παρεχει τα εξης: Αρκετα χιλιομετρα καταβασης με συνδεση ενδεχομενως με τα γυρω χωρια,σιγουρο χιονι, γραφικοτητα, καλο φαγητο. Δε με ενδιαφερει η νυχτερινη ζωη(αμα εχει ακομα καλυτερα) . Τα διαθεσιμα χρηματα ειναι γυρω στα 1200 ευρω. Θα ειμαστε δυο ατομα, η κοπελα μου κανει σκι και εγω σανιδα (snowboard). Ισως ειναι πολυ αοριστα ολα αυτα γι αυτο θα σας βαλω τις υποψηφιες περιοχες

1)Three valleys. ( Courchevel, La Tania, Meribel and Val Thorens)

2)Val d'Isere,Tignes

3)Paradiski ( Les Arcs)

4)Grande Galaxie στα χωρια (La Grave, Les Deux Alpes,Serre Chevalier.)

5)Alpe d'Huez

Αναγνωριζω οτι δεν εχω αποκλεισει πολλα αλλα για εμενα ειναι το χαος. Για εσας σιγουρα θα ειναι ξεκαθαρισμενα τα πραγματα.

Ειναι μεγαλη η επιβαρυνση εαν κλεισω μεσω πρακτορειου?

Επιπλεον εαν καποιος εχει συγκεκριμενη προταση για διαμονη κτλ οι πληροφοριες ειναι ευπροσδεκτες. Επισης εαν κανενα απο αυτα δεν ανταποκρινεται στους ορους μου παρακαλω αναφερατε το καλυτερο.

Σας ευχαριστω.

Edited by ASTAKOS

Γεια χαρα σε ολους.Ειμαι νεο μελος και ταυτοχρονα νεος χιονοδρομος (απο περσυ). Προκειται να ταξιδεψω Γαλλια τα χριστουγεννα για σκι για 6-8 διανυχτερευσεις. Αδυνατω να καταληξω στην περιοχη ομως γι αυτο ζητω τη βοηθεια σας. Θα προτιμουσα το μερος να μας παρεχει τα εξης: Αρκετα χιλιομετρα καταβασης με συνδεση ενδεχομενως με τα γυρω χωρια,σιγουρο χιονι, γραφικοτητα, καλο φαγητο. Δε με ενδιαφερει η νυχτερινη ζωη(αμα εχει ακομα καλυτερα) . Τα διαθεσιμα χρηματα ειναι γυρω στα 1200 ευρω. Θα ειμαστε δυο ατομα, η κοπελα μου κανει σκι και εγω σανιδα (snowboard). Ισως ειναι πολυ αοριστα ολα αυτα γι αυτο θα σας βαλω τις υποψηφιες περιοχες

2)Val d'Isere,Tignes

3)Paradiski ( Les Arcs)

5)Alpe d'Huez

Αναγνωριζω οτι δεν εχω αποκλεισει πολλα αλλα για εμενα ειναι το χαος. Για εσας σιγουρα θα ειναι ξεκαθαρισμενα τα πραγματα.

Επιπλεον εαν καποιος εχει συγκεκριμενη προταση για διαμονη κτλ οι πληροφοριες ειναι ευπροσδεκτες. Επισης εαν κανενα απο αυτα δεν ανταποκρινεται στους ορους μου παρακαλω αναφερατε το καλυτερο.

Σας ευχαριστω.

Καλως ηρθες στην παρεα μας.Δεν ειμαι ο καταλληλοτερος να σε βοηθισω για Γαλλικα χιονοδρομικα.Επειδη ομως εισαι νεος στο σπορ μπορω να σου πω οτι οπου και να πας απο αυτα που αναφερεις θα μεινεις σιγουρα ενθουσιασμενος. Αν προκειται να πας ακριβως τις μερες των εορτων και δεν εχεις εξασφαλισει διαμονη ,νομιζω οτι εχεις αργησει.Αν εχεις την δυνατοτητα να αποφυγεις το πρακτορειο σιγουρα κερδιζεις το ποσοστο του μεσαζοντα.Ψαχτο διαδυκτιακα.

Αν κοιταξεις στα θεματα αυτης της ενοτητας(χιονοδρ.εξωτερικου) θα βρεις αρκετες πληροφοριες.

Παρακαλουνται οι λατρεις των Γαλλικων Αλπεων να δωσουν τα φωτα τους :P

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Παρακαλουνται οι λατρεις των Γαλλικων Αλπεων να δωσουν τα φωτα τους :lol:

δες εδω:

http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...t=0&start=0

ακομα και οι πιστες μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφασίσεις

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

: Αρκετα χιλιομετρα καταβασης με συνδεση ενδεχομενως με τα γυρω χωρια,σιγουρο χιονι, γραφικοτητα, καλο φαγητο. Δε με ενδιαφερει η νυχτερινη ζωη(αμα εχει ακομα καλυτερα) . 1)Three valleys. ( Courchevel, La Tania, Meribel and Val Thorens)

2)Val d'Isere,Tignes

3)Paradiski ( Les Arcs)

5)Alpe d'Huez

Όλα έχουν αυτά που θες.

Γραφικότητα μάλλον Val D isere μπορείς να πεις οτι έχει. Les Arcs το 1750 να είναι ομορφούλι. Courchevel και Meribel είναι ομορφούλια και πανακριβούλια. Βράδυ δεν έχω βγει Άλπεις ποτέ δε ξέρω.

Καλό φαγητό αν τρως πίτσες και μακαρονάδα κάθε μέρα έχουν όλα. :lol:

Πολύ καλές επιλογές βρες ένα καλό φτηνό ξενοδοχείο κοντά ή μέσα στις πίστες και έφυγες.

Υ.Γ. Val D Isere να πας

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

2)Val d'Isere,Tignes

3)Paradiski ( Les Arcs)

5)Alpe d'Huez

Σας ευχαριστω.

Αν θές και δεν έχεις ακόμα αποφασίσει κοίτα και Megeve για ομορφιά, και για πιό φθηνά δίπλα στο Praz sur Arly.....

Θα σου πρότεινα και το Meribel.....(kai Val de Isere...). Καλη επιλογή,

πάντως όπου και να πάς είναι όμορφα... καλή παρέα νά χεις..... και καλά να περάσεις...

Τα χρήματα που διαθέτεις, για Γαλλία, λίγα μου φαίνονται. Μάλλον οι επιλογές που θα έχεις με αυτό το budget θα πρέπει να περιοριστούν αρκετά.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

εκτος αν εννοει 1200 το ατομο

τοτε ενταξη Αλεξη φτανουν και ισως να περισσεψουν :lol:

DALTONS POW ROBBERY.....

Σε μερικές περιπτώσεις ναι, σε πολλές όχι. Γι'αυτό καλό είναι να τον διαφωτίσετε προς τις δυνατές επιλογές που έχει.

Η περίοδος Χριστουγέννων θα είναι πάντα πιο ακριβή. Μεταφορικά+...+....+....=1.200

Το ζητούμενο είναι σε ποιες περιοχές βγαίνει ο λογαριασμός.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Οντως ειναι 1200 ανα ατομο. Παντως απο τα γνωστα sites για ευρεση ξενοδοχειων εχω βρει 110 ευρω στη La Tania και 120 ευρω στο Courchevel. Μπορω να βρω πιο φτηνα σε λιγοτερο δημοφιλεις προορισμους... Val d'Isere τιποτα δυστυχως (σε αυτο ειχα καταληξει). Σκεφτομουν μηπως τελικα παω με λεωφορειο απο Γενευη και οχι με αυτοκινητο οπως σχεδιαζα για να κοψω απο καπου και να παω σε καποιο πιο ακριβο ξενοδοχειο. Αμα εχετε καποια ιδεα ,εστω και για καποιο γραφειο θα ημουν ευγνωμων. (Ουσιαστικα εχει επικεντρωθει η αναζητηση μου στο Val -Tignes και στο three valleys τα οποια και διαλεξα ως καλυτερα)

Παντως απο τα γνωστα sites για ευρεση ξενοδοχειων εχω βρει 110 ευρω στη La Tania και 120 ευρω στο Courchevel.

ξεχνα την La Tania και πηγαινε Courchevel (αληθεια ποιο απ'ολα? το 1550,1650 η 1850 - το τελευταιο ειναι το καλυτερο)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

120 ευρω για το 1850. Αποτι φαινεται ειναι ευκαιρια. Εχω βρει και με 66 την ημερα για La Grave για το οποιο καποιος εγραφε εδω τα καλυτερα.

Για το courchevel δεν αντεχει η τσεπη μου το αυτοκινητο. Οποτε λεωφορειο ειναι η λυση. Εχετε καποιο λινκ να τσεκαρω τα δρομολογια και τις τιμες?

Aν τελικα παω λογω χρηματων La Grave θα θυσιασω πολλα απο την απολαυση στο σκι?

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

μικροτερο πεδιο αλλα αρκετα απαιτητικό, δεν ξερω το επίπεδο σας

καμια σχεση η la grave με το trois valles

καταρχην η la grave δεν ειναι χιονοδρομικο

εχει μια καμπινα που ανεβαινει απο τα 1200 περιπου που ειναι το χωριο στα 3550 που ειναι το τερματικο της

ολο το πεδιο ειναι off piste

ειναι βεβαια πολυ κοντα αλλα χιονοδρομικα οπως η montegenevre που παλι ειναι δυσκολο πεδιο ειναι το Les 2 Alpes το Alpe d’Huez το Sestri?res

η ser chevalier και αρκετα αλλα μονο που για τις μετακινησεις σου χρειαζεσαι αυτοκινητο

ψαξε κατα την γνωμη μου απο το trois valles στo meribell η στο chourchevell

θα περασεις τελεια απολες τις αποψεις

εχουν τα παντα και απο χιονοδρομικο προιον και ζωη γενικα :lol:

το la tania ξεχνα το εκτος και αν εχεις ορεξη να οδηγας που δεν ειναι και τιποτα σοβαρες οι αποστασεις

εγω αν ξαναπηγαινα θα εψαχνα μονο meribell

DALTONS POW ROBBERY.....

Καλησπερα σε ολους.

Μεχρι στιγμης, εχω επιλογες:

α) Courchevel 890 ευρω με πρωινο αν το κλεισω απο τον site του ξενοδοχειου (832 μεσω αλλου ταξιδιωτικου site... πως γινεται και το δινει πιο φτηνα ??)

β) Val d'Isere me 1344 ευρω με ημιδιατροφη.

γ) La Plagne απο 560 ευρω με πρωινο

Αναμενω απαντηση απο ενα καταλυμα στο Champagny en Vanoise.

Οι ερωτησεις ειναι οι εξης: Οι δυο τελευταιες περιοχες λενε τιποτα; Ποσο θα κοστιζει περιπου το φαγητο courchevel; Τελος ποσο κοστιζει η μετακινηση μεσω λεωφορειου απο Γενευη σε αυτες τις περιοχες?

Ευχαριστω.

Edited by ASTAKOS

Καλησπερα σε ολους.

Μεχρι στιγμης, εχω επιλογες:

α) Courchevel 890 ευρω με πρωινο αν το κλεισω απο τον site του ξενοδοχειου (832 μεσω αλλου ταξιδιωτικου site... πως γινεται και το δινει πιο φτηνα ??)

β) Val d'Isere me 1344 ευρω με ημιδιατροφη.

γ) La Plagne απο 560 ευρω με πρωινο

Αναμενω απαντηση απο ενα καταλυμα στο Champagny en Vanoise.

καλο ειναι (ειναι κοινο το πεδίο με την La Plagne=Les Arcs)

Οι ερωτησεις ειναι οι εξης: Οι δυο τελευταιες περιοχες λενε τιποτα;

η β) λεει πολυ η γ) λεει αρκετα

Ποσο θα κοστιζει περιπου το φαγητο courchevel;

κοστιζει αρκετα αν και δεν μας ειπες σε ποιο Courchevel? ρωταω διοτι εχει μεγαλη διαφορα - το 1850 θεωρειται το χαϊ

Τελος ποσο κοστιζει η μετακινηση μεσω λεωφορειου απο Γενευη σε αυτες τις περιοχες?

δες εδω http://www.alp-line.com/?gclid=CMGrzZD0k6UCFc0H3wod3ywDOQ εχει και τιμες

πληρες απαντηση απο την γαλλιδα προεδρινα μας :(:D :D

DALTONS POW ROBBERY.....

Στην ερωτηση σχετικα με τις περιοχες αναφερομουν La Plagne και Champagny en Vanoise. Αλλα με καλυψες :(

Στο Courchevel 1850 εχω βρει ξενοδοχειο.

Μαλλον τελικα συμφερει το αυτοκινητο. 320 ευρω ερχεται για 2 ατομα περιπου οταν το αυτοκινητο θα κοστισει 400 (λαμβανοντας υποψη τις δυνατοτητες που δινει το αυτοκινητο)

Απο τις επιλογες που εχω μεταξυ των ακριβων περιοχων (α,β) καλυτερα μαλλον ειναι το courchevel.

Αναμενω απαντησεις απο emails που εχω στειλει.

Σας ευχαριστω ολους σας για τις πληρεις και αμεσες απαντησεις σας. :D

Edit: Καποια προταση για ενοικιαση αυτοκινητου απο Γενευη υπαρχει?

Edited by ASTAKOS

Γιατί δεν κοιτάς Tignes ? είναι δίπλα στην val d isere (επικοινωνούν τα 2ΧΚ) και σίγουρα πιο φθηνά και snowsure ...

Για πιο οικονομικά μη κοιτάς ξενοδοχεία αλλά διαμερίσματα.

Βρες και μέρος να βολεύουν οι πτήσεις (πχ αν πετάξεις Γενεύη και μείνεις 7 νύχτες πχ Σάββατο με Σάββατο θα κάνεις 6 μέρες σκι γιατί έχει μία πτήση και αυτή φεύγει πρωί από Γενεύη και φτάνει απόγευμα από Αθήνα) Σου αφήνω το πρωινό σκότωμα για να πας αεροδρόμιο εκτός.

Δοκίμασε κανα ελβετικό πχ Verbier και πέτα ομως από Ζυρίχη με την πρωινή και φεύγεις με τη βραδυνή (σίγουρα θα κάνεις 8 φορές σκι στις 7 διανυκτερεύσεις πληρώνεις και τη πρώτη μέρα μισή γιατί θα κάνεις 1 -4)

Παίζουν και Ιταλικά όπως πχ Cervinia που είσαι και δίπλα στο Zermatt :lol:

με 1200 αισιόδοξο σε βρίσκω ...

C!

καλα 1200 για 2 ατομα δεν παιζει με τιποτα....εμεις κλεισαμε στο saint foy tarentais 8-15 γεναρη σε διαμερισμα 145 ευρω το ατομο....και εχεις ολα τα μεγαθυρια διπλα σου....

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

καλα 1200 για 2 ατομα δεν παιζει με τιποτα....

Εκτός και αν πας στον gianis50

Φυσικά και παίζει! Και 1200 για δύο άτομα παίζει. Ανάλογα πότε θα πας, πού και σε τι κατάλυμα θα μείνεις.

Edited by pies

Στα val d'isere, courchevel.... που συζητιώνται, τα Χριστούγεννα, εγώ δεν το βλέπω πάντως.

Αλλά γιατί δεν του τα λέτε του ανθρώπου;

Edited by mil

Γιατί η εμμονή με την Γαλλία;

Αν αρχίσεις και κάνεις οικονομία σε αυτή τη χώρα στο σκι, τότε δεν θα περάσεις καλά...

Τα δωμάτια είναι εντελώς τυπικά και μικρά και για να βρεις κάτι αξιοπρεπές, πρέπει να το πληρώσεις καλά.

Το φαγητό γενικά ακριβό, στα γνωστά μέρη και η ατμόσφαιρα στα τουριστικά μέρη μέτρια, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Αν επιμένεις Γαλλία κοίτα σε Montgenevre, ήσυχο με άδειες πίστες και ανήκει το μισό στην Ιταλία, με όλα τα θετικά σε τιμές και φαγητό.

Το Serre Chevalier είναι επίσης καλή επιλογή και μπορείς να βρεις καλές τιμές και στα δωμάτια, σε κάποια από τις 4 περιοχές του χωριού.

Πάντως αν θέλεις ωραία ατμόσφαιρα και φτηνές τιμές σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων με ημιδιατροφή, πήγαινε Δολομίτες.

La Grave άσε καλύτερα, δεν είναι μια απλή επιλογή, αλλά συνειδητοποιημένη και σε καμία περίπτωση δεν την ζυγίζεις μαζί με επιλογές του τύπου Megeve, Meribel, Courchevel κλπ...

Edited by louis