kaps 2,736 Report post Posted December 15, 2010 Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει 80 εκ κάτω. ??? Δηλαδη να μην το πιστευουμε???? Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted December 15, 2010 Ψευτες και οι αυστριακοι???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted December 15, 2010 Παρατηρώντας σε διάφορα sites τα ύψη χιονιού, βλέπω αρκετές διαφορές. Δεν ξέρω να σου πω ποιο είναι το αντικειμενικότερο. Όμως γενικά, σε περιοχές σαν το Kitzbuhel και το St. Anton, από προσωπική παρατήρηση σε αυτό που αναγράφουν σε σχέση με αυτό που βρίσκω, εκτιμώ ότι υπάρχει κάποια υπερβολή. Φυσικά δεν ξέρω να σου πω για όλες τις περιπτώσεις και τα ΧΚ. Αν σκεφτείς ότι πριν λίγες ημέρες κάτω δεν είχε σχεδόν καθόλου χιόνι, δεν νομίζω ότι έριξε εκ. τις τελευταίες 15 ημέρες, ειδικά όταν πριν 1 εβδομάδα πέρασε ζεστός καιρός με βροχές. Αν δεις την σημερινή φωτογραφία του χωριού, δεν μου φαίνεται τόσο προφανές ότι έπεσαν πρόσφατα 80 εκ. Βέβαια, επειδή οι πίστες δεν είναι βραχώδεις, μπορούν να λειτουργήσουν και με πολύ λίγο χιόνι. Το ζητούμενο είναι ότι χιόνι υπάρχει. Αμφιβάλω για τα εκ, όμως υπάρχει. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted December 15, 2010 Ακόμα και εδώ, που είμαστε πιο ψηλά από το χωριό και πιο εξοχικά για να φαίνεται καλύτερα το χιόνι, δεν μου μοιάζει για εκ. Τα 20 τα έχει σίγουρα. Τα 30 επίσης. Άντε και 40, αλλά για πάνω από 40, από την φωτογραφία και μόνο, δεν θα στοιχημάτιζα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 15, 2010 Παρατηρώντας σε διάφορα sites τα ύψη χιονιού, βλέπω αρκετές διαφορές. Δεν ξέρω να σου πω ποιο είναι το αντικειμενικότερο. Όμως γενικά, σε περιοχές σαν το Kitzbuhel και το St. Anton, από προσωπική παρατήρηση σε αυτό που αναγράφουν σε σχέση με αυτό που βρίσκω, εκτιμώ ότι υπάρχει κάποια υπερβολή. Φυσικά δεν ξέρω να σου πω για όλες τις περιπτώσεις και τα ΧΚ. Αν σκεφτείς ότι πριν λίγες ημέρες κάτω δεν είχε σχεδόν καθόλου χιόνι, δεν νομίζω ότι έριξε εκ. τις τελευταίες 15 ημέρες, ειδικά όταν πριν 1 εβδομάδα πέρασε ζεστός καιρός με βροχές. Αν δεις την σημερινή φωτογραφία του χωριού, δεν μου φαίνεται τόσο προφανές ότι έπεσαν πρόσφατα εκ. Βέβαια, επειδή οι πίστες δεν είναι βραχώδεις, μπορούν να λειτουργήσουν και με πολύ λίγο χιόνι. Το ζητούμενο είναι ότι χιόνι υπάρχει. Αμφιβάλω για τα εκ, όμως υπάρχει. Παρακολουθω καθε μερα ολες τις καμερες. Οντως μεσα στο χωριο δεν φαινεται τοσο χιονι, ενω απο αλλες φαινεται αρκετο. Δεν ξερω αν ειναι 80 εκατοστα.... αλλα μαλλον οταν λενε Valey ενοουν τις κατω πιστες και οχι το χωριο???... 80 Ελπιζω να εχει αρκετο οταν θα παμε και να ειναι ολες (η σχεδον) οι πιστες ανοικτες..... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted December 15, 2010 Τις πίστες μου έχει τύχει να τις λειτουργούν ακόμα και με 5 εκ. Δηλαδή τώρα είσαι βασιλιάς. Στην πραγματικότητα θέλεις χιόνι πάνω από τα 1.000-1.200 μέτρα, γιατί από εκεί και κάτω είναι μόνο οι πίστες προς το χωριό. Να πας και Pass Thurn. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 15, 2010 Τις πίστες μου έχει τύχει να τις λειτουργούν ακόμα και με 5 εκ. Δηλαδή τώρα είσαι βασιλιάς.Στην πραγματικότητα θέλεις χιόνι πάνω από τα 1.000-1.200 μέτρα, γιατί από εκεί και κάτω είναι μόνο οι πίστες προς το χωριό. Να πας και Pass Thurn. 5 εκ???? Μα καλα πως γινεται αυτο? Μακαρι να εχει αρκετο χιονι γιατι θα πανε χαμενες οι ....ασκησεις επι χαρτου (πιστων) που κανουμε 80 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted December 15, 2010 Αρα αφου εχουν λειτουργησει πιστες κ με 5εκ. Χιονι τωρα εχει περσισσοτερο μεν αλλα για αλλους λογους δεν λειτουργει ολοκληρο το χκ;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted December 15, 2010 (edited) Πάντως δεν είναι από έλλειψη χιονιού που δεν άνοιξαν όλες οι πίστες. ίσως λόγω εποχής, καιρού, ίσως και λόγω φρέσκου χιονιού. Edited December 15, 2010 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 15, 2010 5 εκ???? Μα καλα πως γινεται αυτο? Μακαρι να εχει αρκετο χιονι γιατι θα πανε χαμενες οι ....ασκησεις επι χαρτου (πιστων) που κανουμε Με 5 εκ. κανεις ασκησεις επι ...χορτου! Οντως, στο St. Johann διπλα, στο κατω μερος του ΧΚ, ειχε-δεν ειχε 5-10 εκ. χιονι. Σε ενα σημειο που αλλαζε η κλιση...δεν ειχε χιονι... μια λουριδα 50 εκ απο χορτο... καθετα στην πιστα! Φρεναρε λιγο, αλλα δεν ηταν και τραγικο... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted December 18, 2010 Σιγα σιγα ανοιγουν ολο και περισσοτερα lifts και πιστες... καλα παμε Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 18, 2010 Σιγα σιγα ανοιγουν ολο και περισσοτερα lifts και πιστες... καλα παμε ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!! (Φτου φτου φτου φτου.........) Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 20, 2010 το ποσο χιονι επεσε δεν εχει σχεση τοσο με το ποσα λιφτ λειτουργουν. γενικα καπου 20 δεκ. λειτουργουν κοντα στο 85 με 90% τα λιφτ οποτε τα χριστουγεννα στο 100% στην Αυστρια στα ΧΚ κατω των 2.000μ, οι πιστες εχουν ενα τελειο πρασινο χορταρακι....με 10εκ. χιονι μπορεις να τσουλησεις.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 27, 2010 Aνησυχω ρε γμτ..... μερα με τη μερα μειωνεται το χιονι και δεν φαινονται νεες χιονοπτωσεις τις επομενες ημερες...... Σημερα εχει Valley: 55 | Summit: 90cm . Αν παει ετσι οταν θα παμε θα εχει 40cm και 70 αντιστοιχα... Θα μου πειτε με 50 και 90cm εδω κανουμε παρτυ...... εκει θα αρκουν???..... Λετε να αλλαξουμε προορισμο για κανενα Χ/Κ με ψηλοτερο υψομετρο?.. Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 27, 2010 οχι....μην αγχωνεσαι...το πολυ πολυ βγαλε την all star Και πηγαινε καμια μερα στον παγετωνα στο Καπρουν Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 27, 2010 Αν κλεισεις την εβδομαδιαια καρτα στην ουσια θα κερδισεις 1 μερα σκι.Αν ομως ο καιρος δεν ειναι καλος και χασεις 1-2 μερες (που δε το ευχομαι σε κανενα φυσικα) θ,α σου παει μια η αλλη. νομιζω οτι θα ειναι καλυτερο να κλεινεις για λιγοτερες μερες η να δεις τι λεει η προγνωση του καιρου και κινησε αναλογος.Δλδ αν κλεισετε και αυτοκινητο τοτε θα μπορειτε να πατε σε ενα αλλο ΧΚ που ο καιρος να ειναι καλυτερος Φιλικα Δημητρης δεν υπαρχει πιθανοτητα να χασεις 1-2 μερες σκι σκι στην Αυστρια θα κανεις εκτος αν πεσεις στο day after tomorrow. μπορει να εχει λιγο αερα, λιγο ομιχλη, να ειναι λιγοτερα λιφτα ανοιχτα κλπ αλλα να χασεις σκι αποκλειεται εκτος αν πας δεκεμβρη μηνα ή γεναρη σε παγετωνα και πεσεις σε χιονοθυελλα... στα χαμηλα (σε σχεση με παγετωνες) χιονοδρομικα της Αυστριας δεν χανεις σκι με τιποτα... το πολυ πολυ για το Kitzbuehel βγαλε την all star καρτα....εχει μεσα το Κιτζ, SkiWelt, StJohan, Fieberbrunn, Steinplatte, Saalbach, Kaprun και καποια μικροτερα που δεν θυμαμαι αν εχει κλειστο καιρο με χιονι κλπ πας στα "χαμηλα" χιονοδρομικα...αν εχει ανεβει η θερμοκρασια πηγαινε στον παγετωνα και εισαι οκ φυσικα αρκει να εχετε αμαξι. εχω παει 6-7 φορες Αυστρια και ποτε δεν ετυχε να μην κανω σκι λογω καιρου.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 29, 2010 (edited) Οι μερες πλησιαζουν και πρεπει σιγα σιγα να φτιαχνουμε βαλιτσα..... Εχουμε και λέμε λοιπον...... (Πεδιλα τελικα αποφασισα να μην παρω.....) 1. Μπουφαν 2. Μπότες Σκι 3. Σαλοπετα με Goretex - Σαλοπετα 10αρα 4. Παντελονι με light μονωση για τις υπολοιπες ωρες. 5. Iσοθερμικα πανω: 3 Κοντομανικα + 3 μακρυμανικα 6. Κάλτες Σκι: 6 ζευγαρια 7. Γάντια + 1 ζευγαρι εφεδρικα 8. Μάσκα 9. Γυαλια Ηλιου 10. Κρανος!! 11. Full Face Fleece 12. 3 Fleecakia για πανω 13. Mini First Aid Kit (Depon Maximum, Voltaren, Ψυκτικο Σπρευ, Γαζες, Immodium, Liposan, Αντηλιακη, Αντιμυκιτιακη κρεμα, Μυοχαλαρωτικα, Συριγγα, Handsaplast, Ταινια Leucoplsat, Ronal, Mαντηλακια με οινοπνευμα, Betadine, Πολυβιταμινες, Αντιφλεγμονωδη, Ελαστικοι Επίδεσμοι) 14. Σακιδιο 15. Ορειβατικα Μποτακια με Goretex 16. Σκουφος 17. Εσωρουχα 18. Φωτογραφικη μηχανη 19. Μαγιο!!! 20. (Ξηρα Τροφή) Παστελια!!! 21. Χρηματα - Πιστωτικη Κάρτα- Ταυτοτητα - Διπλωμα- Ευρωπαικη Καρτα Ασφαλισης 22. Ειδη Προσωπικης Υγειηνης 23. PMR 24. Το φυλακτο μου!!! 25. ............. Να δω ΠΟΥ θα τα χωρεσω ολα αυτα......... Τι λετε ξεχναω κατι???? Ειναι για 5,5 γεματες Μερες Σκι..... Edited December 29, 2010 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted December 29, 2010 Οι μερες πλησιαζουν και πρεπει σιγα σιγα να φτιαχνουμε βαλιτσα..... Εχουμε και λέμε λοιπον...... (Πεδιλα τελικα αποφασισα να μην παρω.....) 1 Κανε μια επεξηγηση σε αυτο γιατι και εγω αμφιταλαντευομαι(μαλλον θα τα παρω βεβαια αλλα κουβεντα να γινεται) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 29, 2010 3+3 ισοθερμικα μηπως ειναι too much? Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 29, 2010 (edited) Κανε μια επεξηγηση σε αυτο γιατι και εγω αμφιταλαντευομαι(μαλλον θα τα παρω βεβαια αλλα κουβεντα να γινεται) To σκεφτικα πολυ...... Επειδη ειναι η 1η φορα εξωτερικο λεω να παω να δω τι παιζει και του χρονου βλεπουμε. Απο την μια ειναι κριμα που δεν θα τα παρω γιατι αν δεν τα ευχαριστηθω Αυστρια που θα τα ευχαριστηθω...αλλα απο την αλλη εχω ακουσει αρκετα προβληματα σε αεροδρομια που το φοβηθηκα.... Ασε μην τα στειλω εγω Μοναχο και αυτα καταληξουν Ιταλια...... Τί κανω τοτε??? Περιμενω στο αεροδρομιο μεχρι να τα βρουνε???...... Θα μου χαλασει σιγουρα η ψυχολογια..... Ασε που υπαρχει η περιπτωση να γινει καμια ζημια και να τα κλαιω........ Ενοικιαση λοιπον και αν ειμαι κ τυχερος μπορει να δοκιμασω και κανενα πεδηλακι απο αυτα που εχω βαλει στο ματι. 3+3 ισοθερμικα μηπως ειναι too much? Απο τη στιγμη που δεν πιανουν χωρο λεω να τα παρω ωστε να καλυψω ολες τις πιθανοτητες..... Άλλωστε ιδρωνω αρκετα και μου αρεσει να φοραω νεο ισοθερμικο σχεδον καθε μερα...... Edited December 29, 2010 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted December 29, 2010 To σκεφτικα πολυ...... Επειδη ειναι η 1η φορα εξωτερικο λεω να παω να δω τι παιζει και του χρονου βλεπουμε. Απο την μια ειναι κριμα που δεν θα τα παρω γιατι αν δεν τα ευχαριστηθω Αυστρια που θα τα ευχαριστηθω...αλλα απο την αλλη εχω ακουσει αρκετα προβληματα σε αεροδρομια που το φοβηθηκα.... Ασε μην τα στειλω εγω Μοναχο και αυτα καταληξουν Ιταλια...... Τί κανω τοτε??? Περιμενω στο αεροδρομιο μεχρι να τα βρουνε???...... Θα μου χαλασει σιγουρα η ψυχολογια..... Ασε που υπαρχει η περιπτωση να γινει καμια ζημια και να τα κλαιω........ Ενοικιαση λοιπον και αν ειμαι κ τυχερος μπορει να δοκιμασω και κανενα πεδηλακι απο αυτα που εχω βαλει στο ματι. .... αν δε βάλεις τα σκι σου , εκει που πάς που θεωρείται ένας απο τούς παράδεισους του σκι, που θα τα βάλεις στα χιονοδρομικά εδώ , στις πέτρες; φίλε μου βάλτα να τα ευχαριστηθείς.... και θα σου έρθουν στο Μόναχο.... να σαι αισιόδοξος πάντα.... όσο για τα ρούχα σου , επειδή πάς σε βουνό καλύτερα να χεις πράγματα μαζί μήπως και τα χρειαστείς παρά να μην τα έχεις όταν τα χρειαστείς.... καλα να περάσεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted December 29, 2010 .... αν δε βάλεις τα σκι σου , εκει που πάς που θεωρείται ένας απο τούς παράδεισους του σκι, που θα τα βάλεις στα χιονοδρομικά εδώ , στις πέτρες;φίλε μου βάλτα να τα ευχαριστηθείς.... και θα σου έρθουν στο Μόναχο.... να σαι αισιόδοξος πάντα.... όσο για τα ρούχα σου , επειδή πάς σε βουνό καλύτερα να χεις πράγματα μαζί μήπως και τα χρειαστείς παρά να μην τα έχεις όταν τα χρειαστείς.... καλα να περάσεις... Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted December 29, 2010 Καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω Kαι εγω το σκεφτηκα ετσι αλλα αλλα αλλα ........δεν ξερω ρε γμτ........ Ας φτιαξω πρωτα την βαλιτσα (να δω κ ποσα κιλα θα βγει) και ισως το ξανασκεφτω....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted December 29, 2010 Να τα πάρεις μαζί σου τα σκι σου να τα χαρείς! Να τα τυλίξεις σε σελοφάν - αυτό με τις κυψέλες - είναι πάμφθηνο. Μέσα στη θήκη τους επίσης μπορείς να βάλεις και μερικά ρούχα, γάντια, κλπ, να είναι ακόμη πιό μαλακά αν φάνε κανένα βαρύ χτύπημα. Από εκεί και πέρα η εταιρία που τα μεταφέρει έχει ευθύνη δηλ, αν κάτι συμβεί σε αποζημιώνουν. Απλά, δεν υπάρχει λόγος να χαλαστείς. Όσο για το αν θα φτάσουν στον προορισμό τους, γενικά, τόσα άτομα (ενδεικτικά πχ 70 άτομα μόνον στην περσινή εκδρομή εξωτερικού) ταξιδεύουμε αεροπορικώς και μεταφέρουμε σκι, θυμάμαι μόνο μία φορά να έχουμε πρόβλημα με κάτι μπότες που σε πτήση με ανταπόκριση (Ζυρίχη - Γενεύη αν θυμάμαι καλά), ψιλοχάθηκαν και μας τις έστειλαν την επομενη μέρα στο ξενοδοχείο που είμασταν. Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted December 29, 2010 με ποια εταιρεια πετας; αν ειναι δωρεαν η μεταφορα σκι, τοτε γαιτι να μην τα παρεις; εννοειται πως θα τα παρεις. Αν δεν ειναι δωρεαν, τσεκαρε ποσο θελει η αεροπορικη και ποσο να νοικιασεις. Αν εινια τα ιδια λεφτα τοτε πανε νοικιασε. Αλλα αν η μεταφορα ειναι δωρεαν, τοτε τα παιρνεις μαζι σου Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites