Olga 6,796 Report post Posted January 7, 2011 Για Kaprun που λες αμάξι δεν θα εχω νοικιασει μπορεις να πας με τρενο, αξιζει και η εμπειρια του ταξιδιου και να δεις το ΧΚ του Καπρουν Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted January 8, 2011 H εικονα του ΧΚ χειροτερευει τουλαχιστον απο οπτικης αποψεως... εχουν αρχισει να φαινονται μερικα καφε σημεια αλλα δεν πιστευω οτι αυτο θα επηρρεασει σε μεγαλο βαθμο τις καταβασεις μας... αντε ακομα 7 μερες μενουν... Quote Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted January 8, 2011 Επειδη θα ειμαι κ εγω εκει Τεταρτη 12.1 με 17.1 βλεπω στο σαιτ του χιονοδρομικου οτι για 10.1 δινει heavy snow k 11.1 light snow ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
voper 0 Report post Posted January 8, 2011 Επειδη θα ειμαι κ εγω εκει Τεταρτη 12.1 με 17.1 βλεπω στο σαιτ του χιονοδρομικου οτι για 10.1 δινει heavy snow k 11.1 light snow ... Σιγουρα κατι δεν παει καλα... Στο summit εχει πια μονο 75 εκ. και στο Snow Forecast δίνει για 10 Ιαν. το πολυ 1 εκ. χιονι. Οποτε δεν ξερω πως διχνει το επισημο site τοθ Kitz. heavy snow.... Μαλον παραπληροφορηση ειναι... Επισης διχνει βροχες ακομα και στα 1400 τις επομενες μερες μεχρι και 16 Ιαν. Παιδια εχω αρχισει και ανυσυχω πολυ... ( εως πανικοβαλομαι ! ) ...κατι δεν παει καλα...\ Ειναι γενικο στις αλπεις?? Καποια γνωμη...? Αλλαγη χιονοδρομικου τελικα...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 8, 2011 Εχεις το Καπρουν σε αποσταση βολής. Πολύ εύκολα πανικοβάλεσαι Quote Share this post Link to post Share on other sites
voper 0 Report post Posted January 8, 2011 Εχεις το Καπρουν σε αποσταση βολής. Πολύ εύκολα πανικοβάλεσαι χμμμ... οκ ας μην υπερβαλω , αλλα αλιως ξεκινας και αμα πας στις αλπεις και δεις χορτα και χωμα... παω και στον παρνασσο.... δεν χρειαζεται ναπ πληρωσω τοσα λεφτα.. απλα μου κανει εντυπωση ο καιρος και παει προσ το χειτοτερο απο οτι φαινεται... επισης αμα ειναι να κανω 1 ωρα γιατι να μην πας zell am see που ειναι διπλα το kaprun ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 8, 2011 Γιατι το Καπρουν εχει παγετώνα. Συνδεονται νομιζω άλλωστε. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted January 8, 2011 Φιλε voper, μην πανικοβαλεσαι... ειδικα σε σχεση με την κατασταση που επικρατει εδω εκει θα μας φανει παραδεισος... οτι και να γινει χιονι θα βρεις ειτε στο kitz ειτε καπου διπλα... Kαι να σου πω την αληθεια ποιο πολυ εμπιστευομαι το site του kitz παρα το sf... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted January 8, 2011 δεν συνδεονται τα χιονοδρομικα απλα ειναι σε μικρη αποσταση και πας με αυτοκινητο Quote Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted January 8, 2011 Εγω παντος που φευγω Τεταρτη δεν εχω πληρωση προκοταβολη οποτε μοιπος να αλαξω προορισμο...?ενας φιλος μοθ εχει πει για Flachau το ξερετε...?θα ειναι καλητερα...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 8, 2011 Σιγουρα κατι δεν παει καλα... Στο summit εχει πια μονο 75 εκ. και στο Snow Forecast δίνει για 10 Ιαν. το πολυ 1 εκ. χιονι. Οποτε δεν ξερω πως διχνει το επισημο site τοθ Kitz. heavy snow.... Μαλον παραπληροφορηση ειναι... Επισης διχνει βροχες ακομα και στα 1400 τις επομενες μερες μεχρι και 16 Ιαν. Παιδια εχω αρχισει και ανυσυχω πολυ... ( εως πανικοβαλομαι ! ) ...κατι δεν παει καλα...\ Ειναι γενικο στις αλπεις?? Καποια γνωμη...? Αλλαγη χιονοδρομικου τελικα...? μην αγχωνεσαι. Δεν υπαρχει πιθανοτητα να μην κανεις καλο σκι. βγαλε την All star card και αν στα χαλασει ο καιρος, πηγαινει προς Καπρουν που εχει τον παγετωνα Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted January 8, 2011 μην τρελαθούμε τώρα που αγχώνεστε για το Kitz Ιανουάριο μήνα... είναι τέλεια - καταπληκτικά. Για να περάσετε όμως καλά απλά... χαλαρώστε και κάντε όσο περισσότερο σκι αντέχουν τα πόδια σας Quote Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted January 9, 2011 Εγω παντος που φευγω Τεταρτη δεν εχω πληρωση προκοταβολη οποτε μοιπος να αλαξω προορισμο...?ενας φιλος μοθ εχει πει για Flachau το ξερετε...?θα ειναι καλητερα...? στο flachau ηταν αυτες τις μερες μια γνωστη μου και ειπε οτι πανε με τα σκι στο ξενοδοχειο. τωρα δεν ξερω λεπτομερειες... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 9, 2011 εγω ημουνα flachau μεσα Δεκεμβριου. Δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι τωρα αλλα τοτε ειχε πολυ χιονι. Καπου στο 1.4μ. στα ψηλα και καμια 50 εκ .στα χαμηλα. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
voper 0 Report post Posted January 9, 2011 μην τρελαθούμε τώρα που αγχώνεστε για το Kitz Ιανουάριο μήνα...είναι τέλεια - καταπληκτικά. Για να περάσετε όμως καλά απλά... χαλαρώστε και κάντε όσο περισσότερο σκι αντέχουν τα πόδια σας Αγαπητε Dolomites, Μακαρι να εχεις δικιο αλλα το sf δειχνει στα 1400 μ γιατ 12 & 13 Ιαν. γυρω στα 20 μμ βροχη !! Δεν λέω , χρειαζεται θετικη ενεργεια! Ομως δεν βοηθαει ο καιρος... Ειναι δυνατοιν να βρεχει τοσο ? Στο τελος ιαν δεν θα μειναι τιποτα Quote Share this post Link to post Share on other sites
mik2fast 21 Report post Posted January 9, 2011 Αγαπητε Dolomites, Μακαρι να εχεις δικιο αλλα το sf δειχνει στα 1400 μ γιατ 12 & 13 Ιαν. γυρω στα 20 μμ βροχη !! Δεν λέω , χρειαζεται θετικη ενεργεια! Ομως δεν βοηθαει ο καιρος... Ειναι δυνατοιν να βρεχει τοσο ? Στο τελος ιαν δεν θα μειναι τιποτα Να σε ενημερώσω οτι το Kitzsteinhorn(kaprun) έχει πίστες από τα 2.000 μέτρα και πάνω οπότε δεν παίζει να μην κάνεις σκι όταν θα πας.εγώ περυσι έκανα 4 απριλίου με 20 εκατοστά πούδρα σε όλο το χιονοδρομικό.καλά να περασεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
voper 0 Report post Posted January 9, 2011 Να σε ενημερώσω οτι το Kitzsteinhorn(kaprun) έχει πίστες από τα 2.000 μέτρα και πάνω οπότε δεν παίζει να μην κάνεις σκι όταν θα πας.εγώ περυσι έκανα 4 απριλίου με 20 εκατοστά πούδρα σε όλο το χιονοδρομικό.καλά να περασεις Με 20 εκ εκανες σκι στο Kitzbuhel? Γιατι εγω μιλαω για το Kitzbuhel και οχι για το kaprun. Quote Share this post Link to post Share on other sites
iptamenos 0 Report post Posted January 9, 2011 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ.ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ KITZBUHEL ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΔΙΛΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 9, 2011 στις πιστες των περισσοτερων ΧΚ στην Αυστρια εχει ενα ωραιο χορταρακι. Οποτε και με 20 εκ. κανεις. Εγω τουλαχιστον εχω κανει... Αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο χαλια οταν πας. Τουλαχιστον στα ψηλα θα εχει πανω απο 50 εκ. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Dolomites 1,145 Report post Posted January 9, 2011 καιρος στο χωριό (στα 800μ νομίζω) και χορταράκι στις πίστες δλδ κάνεις σκι και με λίγο χιόνι. όχι ότι θα το δεις... το χορταράκι εννοώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
voper 0 Report post Posted January 10, 2011 καιρος στο χωριό (στα 800μ νομίζω) και χορταράκι στις πίστες δλδ κάνεις σκι και με λίγο χιόνι. όχι ότι θα το δεις... το χορταράκι εννοώ καλα γυρισε ο kaps και μου εστειλε απαντηση σε ερωτηση που του ειχα κανει... σκετη μαυριλα... και ςχουμε φτασει 2 εβδομαδες πριν με βροχες κτλ.. και οχι πολυ κρυο.. παιδια τι προεινετε για αλλαγη χ/κ? το επιπεδο μας ειναι intermediate.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted January 10, 2011 αν θες οπωσδηποτε να αλλαξεις και θες να εισαι 100% καλυμενος διαλεξε "ψηλο" χιονοδρομικο ή καπου να εχει παγετωνα πχ zillertal (που εχει τον παγετωνα μεσα) ischgl zell am see-kaprun soelden Obergurgl Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
voper 0 Report post Posted January 10, 2011 αν θες οπωσδηποτε να αλλαξεις και θες να εισαι 100% καλυμενος διαλεξε "ψηλο" χιονοδρομικο ή καπου να εχει παγετωναπχ zillertal (που εχει τον παγετωνα μεσα) ischgl zell am see-kaprun soelden Obergurgl εγω ελεγα για st.anton....ειναι ψηλα .... και εχει και αρκετο χιονι... ρε γμτ. λετε να ειμαι υπερβολικος για ΚΙΤΖ? ειναι χαλια ο καιρος και οκ μετα θα εχει κρυο αλλα οχι χιονι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted January 10, 2011 τελικα αυτα τα ακριβα ταξιδια στο εξωτερικο τα περιμενουμε τοσο καιρο και απο οτι βλεπω στισ προβλεψεις στο Kitz θα βρεχει τιε επομενες μερες ακόμα και στα 1400 μ !! μα ειναι δυνατον...?? να αλαξω προορισμο..? φυσικα αυτο κοστιζει γιατι εχω δωσει προκαταβολη στο ξενοδοχείο... εχει κανεις καμια καλη ιδέα... Καλά κάνεις και ανησυχείς για τον προορισμό που διάλεξες. Όταν διαλέγεις χιονοδρομικό με πεδίο πρακτικά μέχρι τα 1.600μ (και από εκεί και πέρα λίγα πράγματα μέχρι τα 2.000μ), όπως Kitzbuhel, Saalbach....., έχεις κάνει μία επιλογή ΥΨΗΛΟΥ ρίσκου. Δεν έχει σημασία αν είναι Ιανουάριος, έχουν ξανασυμβεί ουκ ολίγες φορές ανάλογα αρνητικά συμβάντα με τον καιρό, που μπορεί να μην είναι κανόνας, είναι όμως συχνά και όταν σου τύχουν θα χάσεις τις διακοπές σου. Και θα δώσεις έναν σκασμό λεφτά τζάμπα. Ούτε σε σχετικά κοντινή απόσταση δεν θα βρεις αξιόλογα υψόμετρα για να πηγαινοέρχεσαι αυθημερόν (άσε που θα έχεις 1+ ώρα οδήγησης και πολλές ουρές, γιατί σαν εσένα θα είναι και άλλοι). Κατ'αρχήν ψυχραιμία, παρακολούθησε τον καιρό, γιατί οι προγνώσεις είναι για να συμβαίνουν, αλλά και για να αστοχούν. Αρκετές φορές έρχονται τα πράγματα τούμπα τελευταία στιγμή. Το πιο σημαντικό είναι οι αναμενόμενες θερμοκρασίες την περίοδο που θα είσαι εκεί (βέβαια και να έχει έστω και λίγο χιόνι). Εναλλακτική λύση Obertauern, Obergurgl, Kaltenbach-Hochzillertal, gianis50. Η 2η λύση είναι σίγουρα καλή, όμως θα έχει ακριβό ξενοδοχείο ΑΝ βρεις. Η 3η λύση είναι λίγο περίεργη, χιονοδρομικό πεδίο αρκετά καλό και ψηλό, θα ανεβοκατεβαίνεις με το βαγόνι αν μείνεις Kaltenbach, ακριβότερη αν μείνεις Hochfugen. Η 4η λύση είναι η πιο εγγυημένη. Ρώτα τον Γιάννη για σωστό snow report της περιοχής του και κρίνε εσύ. Απ'ότι ξέρω είναι γεμάτος και δύσκολα θα ελπίζεις για ακύρωση της τελευταίας στιγμής. Αλλιώς στην ευρύτερη περιοχή που κινείται θα βρεις κάτι πιο ακριβό, όμως το πιο πιθανό είναι ότι θα φύγεις με μεγάλο χαμόγελο και το απολύτως σίγουρο είναι ότι θα είναι πολύ καλύτερα καθαρά από χιονοδρομικής άποψης. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted January 10, 2011 εγω ελεγα για st.anton....ειναι ψηλα .... και εχει και αρκετο χιονι.. Μην βλέπεις μόνο τις στατιστικές υψομέτρων. Δες τι πίστες, πόσα λιφτ ξεκινούν από τα 2.000μ και πάνω..... Quote Share this post Link to post Share on other sites