Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 17, 2010 Έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα πεδιλάκι πίστας που (ελπίζω) θα με βοηθήσει να ξεκολλήσω από το Plateau του advanced intermediate. Μετά από εμπεριστατωμένη σκέψη, κατέληξα στο Fischer progressor 8+, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει το μήκος στο οποίο πρέπει να το πάρω. Είμαι 1,67 σε ύψος και γύρω στα 65 κιλά βάρος. Το επίπεδο μου οι περισσότεροι το γνωρίζετε. Το λογικό θα ήταν απ' την στιγμή που το θέλω καθαρά για πίστα (για εκτός έχω τα armada arv -twin tip σε 1,65 και είμαι ΥΠΕΡευχαριστημένος) να το πάρω σε 1,55. στην ερώτηση μου όμως, γνωστό internetικό μαγαζί απάντησε ότι είναι προτιμότερο το 1.60 ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ και εκτός αν θέλω. Το προφανές ερώτημα είναι κατά πόσο θα θυσιάσω την απόδοση του στην πίστα για να κερδίσω στο εκτός, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι για εκτός έχω κάτι ούτως ή άλλως καλύτερο. Επίσης, αν ξέρουμε καταστήματα στην Ελλάδα που το φέρνουν ώστε να ρίξω μια ματιά και αν οι τιμές τους είναι παραπλήσιες να τους προτιμήσω. Τέλος, καλοδεχούμενες είναι και συμβουλές για άλλα πέδιλα πίστας, δεν έχω κάποιο συμβόλαιο με την Fischer. Chris Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted November 17, 2010 Ασε μας ρε Λαππα που θες και συμβουλες Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted November 17, 2010 Έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα πεδιλάκι πίστας που (ελπίζω) θα με βοηθήσει να ξεκολλήσω από το Plateau του advanced intermediate. Μετά από εμπεριστατωμένη σκέψη, κατέληξα στο Fischer progressor 8+, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει το μήκος στο οποίο πρέπει να το πάρω. Είμαι 1,67 σε ύψος και γύρω στα 65 κιλά βάρος. Το επίπεδο μου οι περισσότεροι το γνωρίζετε. Το λογικό θα ήταν απ' την στιγμή που το θέλω καθαρά για πίστα (για εκτός έχω τα armada arv -twin tip σε 1,65 και είμαι ΥΠΕΡευχαριστημένος) να το πάρω σε 1,55. στην ερώτηση μου όμως, γνωστό internetικό μαγαζί απάντησε ότι είναι προτιμότερο το 1.60 ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ και εκτός αν θέλω. Το προφανές ερώτημα είναι κατά πόσο θα θυσιάσω την απόδοση του στην πίστα για να κερδίσω στο εκτός, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι για εκτός έχω κάτι ούτως ή άλλως καλύτερο. Επίσης, αν ξέρουμε καταστήματα στην Ελλάδα που το φέρνουν ώστε να ρίξω μια ματιά και αν οι τιμές τους είναι παραπλήσιες να τους προτιμήσω. Τέλος, καλοδεχούμενες είναι και συμβουλές για άλλα πέδιλα πίστας, δεν έχω κάποιο συμβόλαιο με την Fischer. Chris ρε παρε ενα τετοιο να ξεχωριζεις κιολας..... http://www.elanskis.com/pcc.asp#xpath=/pro...Flex14#lang=eng τα φοραει και ο christian mayer αυτα....αυτο που το βαζεις? Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted November 17, 2010 (edited) Έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα πεδιλάκι πίστας που (ελπίζω) θα με βοηθήσει να ξεκολλήσω από το Plateau του advanced intermediate. Μετά από εμπεριστατωμένη σκέψη, κατέληξα στο Fischer progressor 8+, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει το μήκος στο οποίο πρέπει να το πάρω. Είμαι 1,67 σε ύψος και γύρω στα 65 κιλά βάρος. Το επίπεδο μου οι περισσότεροι το γνωρίζετε. Το λογικό θα ήταν απ' την στιγμή που το θέλω καθαρά για πίστα (για εκτός έχω τα armada arv -twin tip σε 1,65 και είμαι ΥΠΕΡευχαριστημένος) να το πάρω σε 1,55. στην ερώτηση μου όμως, γνωστό internetικό μαγαζί απάντησε ότι είναι προτιμότερο το 1.60 ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ και εκτός αν θέλω. Το προφανές ερώτημα είναι κατά πόσο θα θυσιάσω την απόδοση του στην πίστα για να κερδίσω στο εκτός, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι για εκτός έχω κάτι ούτως ή άλλως καλύτερο. Επίσης, αν ξέρουμε καταστήματα στην Ελλάδα που το φέρνουν ώστε να ρίξω μια ματιά και αν οι τιμές τους είναι παραπλήσιες να τους προτιμήσω. Τέλος, καλοδεχούμενες είναι και συμβουλές για άλλα πέδιλα πίστας, δεν έχω κάποιο συμβόλαιο με την Fischer. Chris Η Ελλαδα ειναι πολιτισμενη χωρα του ευρωπαικου νοτου .... με εμπορικη δραστηριοτητα και αντιπροσωπειες ski . H fischer εχει τον δικο της . Αφου επιμενεις internetικα θα τον βρεις στην επισημη σελιδα της εταιριας . Ετσι για να παιδευεσαι . ΥΓ: O YΠΕΡ ευχαριστημενος και Advanced-Intermediate δεν ρωτα . Εχει πεποιθηση και παιρνει αποφασεις . Κανε την παραγγελια και απλα φορεσε τα . Μην φορας και μη γλιστρας τις επιλογες τριτων . Δεν εχουν ουτε τις διαστασεις σου ,ουτε τις επιθυμιες σου Εσυ ξερεις καλυτερα ... Μετά από εμπεριστατωμένη σκέψη, κατέληξα... Edited November 18, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted November 18, 2010 Τι θα σου στερήσει ένα σκι 160 στην πίστα, που θα στο δώσει το 155; Την ευελιξία η την ελαστικότητα; Θα με "πάρουν" τα γέλια.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 18, 2010 Με πληγώνεις! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted November 18, 2010 Mετά απο ολονύκτια συσκεψη με τον Γιάννο και τον Πατς, αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση είναι να σου φτιάξει η Fischer ένα Progressor 8 αποκλειστικά για εσένα στο 157,5 (είναι καλό ??να το αφήσω μάστορα???)..... .... Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 18, 2010 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted November 18, 2010 Εγω λεω να το γυρισεις στο snowboard αφου εκανες και την αρχη και ετσι δεν θα προβληματιζεσαι καθολου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 18, 2010 στο ξαναειπα αλλα δεν ακουσες το 1.55 ξεχνα το το λιγοτερο που θα παρεις ειναι 1.60 γιατι εισαι στο επιπεδο που ανεφερες στο αρχικο ποστ δεν κοιτας μονο το υψος που εισαι αλλα και το επιπεδο που εισαι Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted November 18, 2010 1.60 για να'σαι παντου κυριος. Quote Share this post Link to post Share on other sites
apoplanitarxis 59 Report post Posted November 19, 2010 Εγω το πηρα σε 165cm και αμεσα γιατι δεν ειχε να κανει ταξιδι πανω απο την Αδριατικη.... Quote ΤΕΛΟΣ δεν περιγραφω αλλο... Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted November 20, 2010 (edited) Ποια Αδριατικη ...απο τη στεναχωρια τους κατεληξαν στο VANCOUVER . Ti κανει η ρημαδα η απορριψη Edited November 20, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted November 20, 2010 Το 155cm πάρε. Για κοφτές καρβαριστες στροφές σε οιαδήποτε κατάσταση της πίστας και εκτός με 15cm απάτητο. Εαν θέλεις ταχύτητα Progressor 9+ , RC4 Superace RC (επειδή ανέφερες Fischer). Quote Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted November 22, 2010 μάλλον μας κάνεις πλάκα αλλά τελοσπαντον.... αναλογικά με το βάρος σου και το επίπεδο σου εγώ σου προτείνω 160 με 165. το ύψος του χιονοδρόμου έρχεται δεύτερο για την επιλογή σκι . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 23, 2010 1,65. Για σκι πίστας. εχμ... ξέρω ότι φέρνω αρκετά (ή μάλλον μου φέρνει) ο Bode, αλλά μάλλον έχεις σχηματίσει μεγάλη ιδέα για την πάρτη μου! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted November 23, 2010 (edited) Μολις τελειωσει απο το shooting ... θα επικοινωνησει μαζι σου η Sharon- Lindsey -Stone -Vonn . Aυτη ξερει απο χιονοδρομικα Μεγεθη http://www.youtube.com/watch?v=Ry5daaPahpI...player_embedded Ειναι γνωστο οτι στεκεσαι στο Υψος των περιΣτασεων . Με λιγα κουτσο...αγγλικα θα τα βολεψεις !!!! ΙΤ S NOT ONLY ABOYT THE SIZE....IT S ABOUT THE SIDECUT TOO Edited November 23, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 23, 2010 ...αναλογικά με το βάρος σου ...το ύψος του χιονοδρόμου έρχεται δεύτερο για την επιλογή σκι . Σιγα το βαρος του ρε... προπερσι που ανεβαιναμε τον Περικλη, εγω φταρνιστηκα... και τον μαζευαμε απο τον... Γεροντοβραχο... Εγω ψηφιζω με το Θανο... διαλεξε ακτινα πεδιλου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 23, 2010 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 23, 2010 1,65. Για σκι πίστας. εχμ... ξέρω ότι φέρνω αρκετά (ή μάλλον μου φέρνει) ο Bode, αλλά μάλλον έχεις σχηματίσει μεγάλη ιδέα για την πάρτη μου! εχεις δωσει δικαιωματα φαινεται Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted November 23, 2010 (edited) Ροζ μπουκετο αυστριακων θαυμαστριων, ετοιμο να παραδωθει με τον εξοπλισμο του για test στον απαιτητικο Ελληνα RIDER . Η εικονα απαντα στο ερωτημα . Η αρμαδα της πρωταθλητριας σχολης του SERFAUS ( ετησιο πρωταθλημα δασκαλων και σχολων ΑΥΣΤΡΙΑΣ ) χρησιμοποιει πεδηλα 1.62 !!!! Αν τον εξοπλισμο τον << οδηγουν >> γυναικες 1.60-1.65 με σαφως -30% μυικη δυναμη ,τοτε η απαντηση ειναι προφανης . o αναβατης με τον εξοπλισμο του ειναι τουλαχιστον +10 cm ψηλοτερος . Ο υπολογισμος γινεται απο την ακμη εως και την εσωτερικη πλακεττα της μποτας συμφωνα με τους κανονισμους FIS . Αντιστοιχα ειναι 5 kg βαρυτερος . Edited November 23, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites