Jump to content

herman

Χρήστης Forum
 • Content Count

  500
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

herman last won the day on January 17

herman had the most liked content!

Community Reputation

942 Excellent

About herman

 • Birthday 03/15/1971

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  VERIA
 1. Σήμερα χωρίς αέρα αλλά με λιγότερο χιόνι, στην καρέκλα. Πήγα με στόχο τα εκτός της Κρέμασης. Τσιμέντο στην κυριολεξία. Ο αέρας τα έκανε όλα μπάχαλο. Εντός μέτριο το πάτημα λόγω του αλοπρόσαλλου ύψος χιονιού. Μετά της 12:00 έβαλα τις φώκιες και έφτασα στην κορυφή Κουτσούμπεης. Σήμερα δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά έτσι είναι δεν γίνεται πάντα να πετυχαίνουμε τις ιδανικές συνθήκες.
 2. Καταπληκτικό Σέλι σήμερα. Λίγο άργησε στην αρχή να ξεκινήσει με όλα τα λιφτ αλλά όταν τέθηκαν σε λειτουργία, πόδια και γόνατα να είχες όλα καλά. Παρά πολύ κόσμος, χιονοδρόμοι, επισκέπτες. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να αποχιονίσουν τελείως τα πάρκινγκ και υπήρχε πρόβλημα στάθμευσης. Πρόβλημα που έγινε εντονότερο με τα πολλά λεωφορεία. Οι πίστες δεν ήταν αεροδρόμια αλλά σε αρκετά καλό επίπεδο (δεν υπήρχαν έντονες "ραφές"). Στο εκτός υπήρχε μια παγωμένη κρούστα (όχι μεγάλη) που αν και το μεσημέρι είχε θετική θερμοκρασία δεν μαλάκωσε. Έφαγα, με έφαγαν τα λούκια αλλά δεν πειράζει.
 3. Πήγα χθες (Σάββατο 8/1/2022) και ήταν μεγάλη η απογοήτευση. Οι λόγοι πολλοί. Κυριότερος ότι έφερα στο μυαλό μου την πρώτη φορά που πήγα πριν δύο δεκαετίες. Ήμουν ενθουσιασμένος γιατί έβλεπα μια περιοχή με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Τώρα, κλειστές - παρατημένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα ίδια λιφτ και καμιά προσπάθεια ανάκαμψης. Ο δρόμος καλός με λίγα προβληματικά σημεία. Δούλευαν μόνο το τριπλό και το συρόμενο στην Ελιμεία. Η αιτιολόγηση για την μη λειτουργία του διπλού ήταν η ομίχλη. Μείναμε στην Ελιμεία την οποία δεν την είχαν πατήσει (αν και αναμένονται χιονοπτώσεις) με κυριότερο προβλήματα οι λακούβες που υπήρχαν στην διαδρομή κάτω από το συρόμενο. Αυτό σε συνδυασμό με την μειωμένη ορατότητα είχε ως αποτέλεσμα τις αρκετές πτώσεις αρχαρίων. Εάν δεν υπήρχαν οι αθλητές και τα φυτώρια θα ήταν άδειο. Οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί βαρύνουν το κράτος και την διοίκηση. Γιατί δεν υπήρχε από νωρίς σχεδιασμός (όπως πρωτόκολλα) για την λειτουργία του ( γενικά της χιονοδρομίας) με δεδομένο την υφιστάμενη πανδημία. Η διοίκηση αποφάσισε (δεν γνωρίζω τι έλαβε υπόψη και τι στόχους είχε) την μειωμένη λειτουργία. Γομάρα εκτός για φέτος, μειωμένο προσωπικό και έξοδα. Το αποτέλεσμα είναι οι δυσαρεστημένοι πελάτες και η απώλεια μελλοντικών εσόδων. Κάπως έτσι, με την έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού εδώ και πολλά χρόνια (αν όχι πάντα) οδήγησε στην παρακμιακή κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
 4. Ένα καλό χιονοδρομικό το οποίο εάν είχε στηθεί καλύτερα θα ήταν τέλειο.
 5. 31/12/2021. Αέρας, λίγος κόσμος, καμμένα πόδια μετά από δύο χρόνια ( το Ανήλιο δεν μετρά γιατί ήταν βόλτα).
 6. Πρώτη φορά σήμερα μετά από δύο χρόνια. Δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά. Ένα συρόμενο, από τα δύο, δεν λειτουργούσε και βλάβη στον εναέριο αναβατήρα. Το χειρότερο ήταν ότι δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση ούτε για την βλάβη, ούτε για την επιστροφή των χρημάτων. Η έλλειψη εμπειρίας ήταν φανερή. Ο χειριστής στην βάση βοηθούσε να κατέβουν από λιφτ,χωρίς να γίνει κάποια στραβή, που πήγαινε ( όπως έπρεπε) ανάποδα, άκουγε και τα έντονα παράπονα. Ένα μεγάλο μπράβο στον τεχνικό ( κ. Νίκο) που ήρθε από το Καϊμάκ ( μάλλον πετώντας) και βοήθησε ώστε η καρέκλα να λειτουργήσει στις 2:00 και να ετοιμάσει το συρόμενο. Ο καιρός πολύ καλός, ο δρόμος καθαρός, πολύ καλή ποιότητα χιονιού και καλά πατημένες πίστες εάν δεν υπήρχε και το μπάχαλο της βλάβης και η καθυστέρηση στα εκδοτήρια καρτών θα ήταν μια καταπληκτική ημέρα. Χρειάζεται προσοχή και δουλειά γιατί έτσι χάνονται πελάτες.
 7. Προτείνω να μην ανοίξει νέο θέμα Πηγάδια 2021-2022. Μετά τα μύρια που έχουν υποσχεθεί, τίποτα. Τελικά, μήπως αποδείχτηκε ότι με την ύπαρξη της κεντρικής διαχείρισης είχαμε απόδοση 4 στα 10 και χωρίς την ύπαρξη της έχουμε πατώσει; https://www.pena.press/home/2021/9/25/-3-5-
 8. Δυστυχώς δεν είναι αγριογούρουνα. Είναι διασταύρωση με χαρακτηριστικά από τα οικόσιτα. Γεννούν πολλές φορές τον χρόνο και πολλά μικρά. Οι φυσικοί τους εχθροί δεν μπορούν να ελέγξουν τον πληθυσμό τους και αποτελούν μεγάλο πρόβλημα από τις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν.
 9. Στην διαδικτυακή συζήτηση πριν μήνες (συμμετείχα ως "apostolos") στο τέλος της έγραψα ένα σχόλιο, ότι να μην περιμένουμε να ανοίξουν τα ΧΚ πριν τις 20 Ιανουαρίου. Δυστυχώς όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ίσως ανοίξουν στα τέλη Φεβρουαρίου. Όσα κρίνουν ότι θα αντέξουν οικονομικά την λειτουργία για τόσο μικρο διάστημα (ανάλογα με την ποσότητα χιονιού). Έχει αποδειχτεί ότι τα σκληρά μέτρα χωρίς τεστ ειναι αποτυχία. Έχοντας ως δεδομένα ότι, το εμβόλιο αργεί να φέρει τα αποτελέσματα που χρειάζονται για λειτουργήσουν τα ΧΚ, για τον χειμερινό τουρισμό ποτέ δεν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον και τέλος το μικρό πολιτικό κόστος από την στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρός αντίπαλος και οι αποτυχίες θα φορτωθούν σε άλλους (επιστήμονες, πολίτες, κακιά στιγμή κλπ.) οι πιθανότητες για λειτουργία ακόμη και τον Μάρτιο ειναι μικρές. Μοναδική ελπίδα είναι το αγωνιστικό κομμάτι της χιονοδρομίας. Είχα αρκετό χρονικό διάστημα να περάσω από το φόρουμ. Η μοναδική επαφή μου με το διαδίκτυο ήταν το φβ και τα αθλητικά. Έπρεπε να δω νιφάδες για να ανέβω ψυχολογικά και ας μην κάνω σκι. Το επίπεδο του φόρουμ συνεχίζει να ειναι υψηλό. Υγεία και βλέπουμε.
 10. Η 3G κάλυψη στην Νότια Ελλάδα πως είναι; (αναφέρομαι για τα χιονοδρομικά). Εδώ στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας μέτρια, στο Σέλι εάν βρίσκεστε στην βάση στο Αρσούμπασι δύσκολα, στα Πηγάδια καλή παντού, στο Καιμάκ υπάρχουν ορισμένα "νεκρά" σημεία και κάποια που η επικοινωνία γίνεται μέσω Σκοπίων, στον Όλυμπο προβληματική (ανάλογα τον προσανατολισμό), στο Ελατοχώρι καλή, στην Βασιλίτσα καλή με ελάχιστα προβληματικά σημεία.
 11. Η φύση για όλα τα είδη (εκτός από το δικό μας) έχει πιο απλές διαδικασίες επιβίωσης (διαδικασίες ή διεργασίες είναι το σωστότερο;). Το ανθρώπινο για την επιβίωση του στηρίζεται σε πιο πολύπλοκες, την δημιουργία κοινωνικών δομών (αναρωτιέμαι για τους δεινόσαυρους). Οπότε είναι λογικό να μας απασχολεί το θέμα της επιβίωσης γιατί έχουμε την δυνατότητα επιλόγων. Αυτές οι επιλογές είναι που μας βασανίζουν.
 12. Η φύση έχει τις διαδικασίες να προσαρμόζεται και να αναγεννιέται. Δυστυχώς οι διαδικασίες διαρκούν παρά πολύ και το ανθρώπινο είδος δεν έχει την δυνατότητα να περιμένει. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του πλανήτη αλλά απαισιόδοξος για το μέλλον του ανθρώπινου είδους.
 13. Μερικές επισημάνσεις για τις βλάβες. Αυτές οφείλονται είτε σε λάθος σχεδιασμό, είτε στον λάθος τρόπο (διαδικασίες) λειτουργίας ή στην ελλειπή συντήρηση (επισκευή). Ο λάθος σχεδιασμός οδηγεί στην επιβάρυνση εξαρτημάτων (μηχανικών, ηλεκτρολογικών, ηλεκτρονικών). Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και ο λάθος τρόπος λειτουργίας. Όταν εμφανιστεί η βλάβη εάν δεν ελεγχθούν οι αιτίες που την προκάλεσαν και γίνει μόνο αντικατάσταση είναι πιθανόν να ξαναεμφανιστεί. Δυστυχώς αυτό απαιτεί γνώσεις και εμπειρία κάτι που στοιχίζει ακριβά. Με μπαλώματα και φθηνοδουλειές δεν υπάρχει σωστή λειτουργία.
 14. Ο σύλλογος δεν πρέπει να σταματήσει να οργανώνει και εκδρομές χαμηλού κόστους, όπως έκανε φέτος. Θα υπάρξει και το ενδιαφέρον. Η αρχή είναι δύσκολη.
×
×
 • Create New...