Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Fulvia 3

Το καφενείο του σκιέρ

Recommended Posts

Αντιγράφοντας από άλλο forum στο οποίο γράφω, σκέφθηκα να ανοίξω αυτό το topic για να γράφει ο καθένας ο,τιδήποτε του περνάει από το κεφάλι και από μόνον του δεν ανήκει σε ήδη ανοιγμένο topic ή δεν μπορεί να στηρίξει ένα αυτόνομο topic.

Μπορούμε να γράφουμε για τον (κακό μας τον) καιρό, τα παιδιά μας, την πεθερά μας, την απεργία, την αργία, την παράσταση που είδαμε, κάτι που μας συνέβη κλπ.

Έτσι, λοιπόν, στρογγυλοκάθησα και παρήγγειλα έναν espresso, τον οποίο θα πιω γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω (οπότε και θα σταματήσω να γράφω στο σήριαλ των διοδίων).

Μεταφέρω, δε, εδώ αυτό που έγραψα σε άλλο topic, μια και στο "χύμα" ταιριάζει καλύτερα:

Μέσα στα πολύ όμορφα του χριστουγεννιάτικου ταξιδιού μας στο Kronplatz συνέβη και το εξής απρόοπρο/επικίνδυνο:

Η κόρη μου κατέβαινε μία μαύρη πίστα, λίγο παγωμένη με το δάσκαλο και τον ξάδελφό της, όταν έφυγε η δέστρα του σκι!

Πρόκειται για σκι Blizzard, το οποίο νοικιάζουμε στην Ελλάδα για όλη τη σαιζόν (τα παιδιά μου είναι 8,5 και 12 ετών και, προφανώς, δεν τους αγοράζουμε σετ ακόμη). Το σκι και η δέστρα ήταν/έδειχναν αρκετά καινούργια - πρέπει να είχαν χρησιμοποιηθεί ελάχιστες φορές πέρσι. Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο από το κατάστημα - όλα έδειχναν καλά, η δε κόρη μου είχε ήδη κάνει 2 μέρες δυνατά σκι χωρίς πρόβλημα.

Έτσι, την ώρα που έκανε αμέριμνη σκι, εκτοξεύθηκε το μπρος τμήμα της δέστρας και η κόρη μου (προφανώς αιφνιδιασμένη γιατί δεν κατάλαβε τι έγινε) άρχισε να κουτρουβαλάει τη μαύρη πίστα. Ευτυχώς για λίγο, γιατί ο δάσκαλος έτρεξε και την σταμάτησε.

Ο Θεός βοηθός εν τω βίω...

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Η κόρη μου κατέβαινε μία μαύρη πίστα, λίγο παγωμένη με το δάσκαλο και τον ξάδελφό της, όταν έφυγε η δέστρα του σκι!

...

Μου συνέβη κι εμένα πέρυσι στο ΧΚΚ, τη πρώτη μου φορά που φόραγα πέδιλα...

Από τη Βαθιά Λάκκα (νομίζω) προς το κάτω σαλέ, στην αρχή που είναι λίγο πιο απότομα (με το ζόρι μπλε, ευτυχώς όχι μαύρη δηλ).

Η δέστρα του νοικιάρικου (δεν θυμάμαι μάρκα) είχε στη μύτη ένα quick release κλείστρο για γρήγορη ρύθμιση στο μέγεθος της μπότας, το οποίο μόλις μάζευε χιόνι/πάγο άνοιγε :), για πρώτη εμπειρία στο χιόνι καταπληκτικά!

Χώρια που την κυνηγούσαμε στην πλαγιά όταν έφυγε... :)

Edited by panchristo

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

ο αδερφός το έχει πάθει 2 φορες αυτό στο ιδιο χιονοδρομικό διαφορετικες χρονιες.

και τις 2 φορές εφυγε το μπροστινο μέρος της δέστρας.

η μια φορά ηταν απο στραβοτρύπημα, γεμισμα με κόλα αλλα στα moguls του St.Anton δεν αντεξε...

και η αλλη φορά οταν ανεβαινε ενα αποτομο κομμάτι σα βατήρας αλματος ενα πραμα και δεν τον εφτασε η φόρα επεσε πισω στις ουρές και απο τη πιεση πεταξε τη δέστρα απο τις βίδες πάλι :) ήταν triagonal αχαχα

Στα Καλάβρυτα μου είχε σπάσει και εμένα δέστρα από νοικιάρικο, την πρώτη χρονιά που έκανα σκι. Είχα κατέβει όλη την δάφνη με τα πόδια...

Make Parnassos Great Again!

Αυτό κι αν είναι στατιστικό δεδομένο....

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Ασύλληπτη σπαρίλα τις τελευταίες μέρες. Πότε ήταν η τελευταία χρονιά που είχαμε τόσο κακό χειμώνα;

To 2006-2007 ήταν αρκετά στεγνά. Τον επόμενο χρόνο ήταν καταστροφή.

Έτσι, χθες ήταν πιο ταιριαστά στην Αρκαδία δίπλα στη θάλασσα.

Λίγο μετά το Σταυρό

img0230mw.jpg

Και η οικογένεια

img0235x.jpg

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Ξεκαθαρίζοντας παλαιά ρούχα της μικρής κόρης μου (8 ετών) ετοίμασα μία σακκούλα με καθαρά ρούχα καλής κατάστασης.

Μέχρι σήμερα τα πηγαίνω στο εξοχικό μου, όπου ο παππάς του χωριού, στον οποίο έχω εμπιστοσύνη, αναλαμβάνει να τα μοιράσει σε φτωχές οικογένειες.

Έχουμε υπόψη μας κάποιο ορφανοτροφείο, σύλλογο, φτωχή οικογένεια κλπ για να δίνουμε παιδικά ρούχα και παιχνίδια;

[Παλαιότερα τα έδινα στον παιδικό σταθμό που πήγαιναν τα παιδιά μου και τα προωθούσαν σε ένα ορφανοτροφείο. Μία φορά έδωσα και ένα ποδηλατάκι, το οποίο -όταν κάποτε πέρασα από το σταθμό- το είδα να το χρησιμοποιούν τα παιδιά του σταθμού! Οι δωρεές κόπηκαν έκτοτε...]

O ΣΚΑΙ κανει μια εκστρατεία για γνωρίζω από πρόσωπο εμπιστοσύνης ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Επικοινώνησε με την εταιρεία ΚΛΕΟΣ 2107219084, πες ότι σου έδωσα το τηλ τους (από Ράνια Μπούμη) και θα σε κατατοπίσουν.

fulvia, αν απο τη κόρη έχεις εξοπλισμό σκληρο μαλακο ενδιαφέρομαι :P

Ακουσατε μολις τωρα στο ραδιο αρβυλα οτι ο παπανδρεου πηγε επισκεψη στην τουρκια και του χαρισε ο ερντογαν ενα ζευγαρι πεδιλα σκι?

μπορει να το βρει καποιος να δουμε και την μαρκα?

Ακουσατε μολις τωρα στο ραδιο αρβυλα οτι ο παπανδρεου πηγε επισκεψη στην τουρκια και του χαρισε ο ερντογαν ενα ζευγαρι πεδιλα σκι?

μπορει να το βρει καποιος να δουμε και την μαρκα?

1E93C6C0B9EC04174AABBE6422E9D356.jpg

του πηρε και μπουφαν? :(

μηπως ξερει ο ερντογαν οτι θα ερθει χιονιας στην ελλαδα και εκανε αυτο το δωρο? :P

1E93C6C0B9EC04174AABBE6422E9D356.jpg

Salomon ειναι.

μου στειλανε μια φωτο στο κινητό (ειναι απο μια διαφορετικη γωνια και φαινονται)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Τώρα ο γιωργάκης τζεφράκος μπορεί να ρυθμίσει εν κινήσει το din της δέστρας... :P:(:P

Guest afrodite

Ρε αυτός πέφτει και με το ποδήλατο... με τα σκι τι θα κάνει; Παει τον κατέστρεψε τον άνθρωπο αχαχαχαα

Τώρα ο γιωργάκης τζεφράκος μπορεί να ρυθμίσει εν κινήσει το din της δέστρας... :P;) 80
Ρε αυτός πέφτει και με το ποδήλατο... με τα σκι τι θα κάνει; Παει τον κατέστρεψε τον άνθρωπο αχαχαχαα

Τι εισαστε σεις ρε παιδακι μου... τς τς... :)

Αν υπηρχε και μια αμυδρη ελπιδα... :P την δωσατε ψυχρα! :P :P

Τα σκι μαλλον παιδικα μου φαινονται, 150?

Σε αλλη φωτο ειδα τις δεστρες να γραφουν Salo και οχι Salomon. Το Google δεν εχει τπτ. Μηπως τα σκι ειναι τουρκικα; :D