Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Panos7

ΑΓΟΡΑ ΣΚΙ - Βοήθεια λέμε....

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να αγοράσω από εξωτερικό ένα συγκεκριμένο πέδιλο αλλά δεν ξέρω σε τι ύψος.

Το πέδιλο είναι το εξής:

http://www.fischersports.com/en/products_s...d_product=19354

Το ύψος μου είναι 1,85cm,το βάρος μου 79-:P κιλά και το επίπεδο μου μέτριο.

Το μαγαζί έχει επιλογές από 1,40 έως 1,70cm στο συγκεκριμένο πέδιλο και επίσης ζητάει τα mm για τη δέστρα από 265 έως 360mm.

Για μπότες έλεγα να επιλέξω τις Rossignol Exalt X 60 αν και μάλλον θα δοκιμάσω και άλλες :P και για μπατόν τα Rossignol zenith black.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια-συμβουλή.

Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να αγοράσω από εξωτερικό ένα συγκεκριμένο πέδιλο αλλά δεν ξέρω σε τι ύψος.

Το πέδιλο είναι το εξής:

http://www.fischersports.com/en/products_s...d_product=19354

Το ύψος μου είναι 1,85cm,το βάρος μου 79-:P κιλά και το επίπεδο μου μέτριο.

Το μαγαζί έχει επιλογές από 1,40 έως 1,70cm στο συγκεκριμένο πέδιλο και επίσης ζητάει τα mm για τη δέστρα από 265 έως 360mm.

Για μπότες έλεγα να επιλέξω τις Rossignol Exalt X 60 αν και μάλλον θα δοκιμάσω και άλλες :P και για μπατόν τα Rossignol zenith black.

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια-συμβουλή.

Για το επιπεδο σου καλο ακουγεται... σε 1,70 για τον σωματοτυπο σου...

Και εγώ για 1,70 έλεγα αν και επειδή είναι carving και δεν έχω ξανακάνει με τέτοιο πέδιλο, σκεφτόμουν και το 1,65.

Η μήπως θα ναι μικρό? Μήπως ξέρεις και τι mount (mm) να τους ζητήσω στις δέστρες?Ευχαριστώ Μάκη!

Και εγώ για 1,70 έλεγα αν και επειδή είναι carving και δεν έχω ξανακάνει με τέτοιο πέδιλο, σκεφτόμουν και το 1,65.

Η μήπως θα ναι μικρό? Μήπως ξέρεις και τι mount (mm) να τους ζητήσω στις δέστρες?Ευχαριστώ Μάκη!

Δεν ειναι πανω σε plate ωστε να ρυθμιζεται το μηκος? Βιδωτες δεστρες σε τουριστικα σκι δεν εχω δει για πολλα χρονια. Αυτο να το ελεγξεις, γιατι σε ιδιο νουμερο μποτα μπορει να εχεις διαφορετικο μηκος, μπορει να αλλαξεις ακομα και mondo size απο εταιρεια σε εταιρεια. Το μηκος σε mm το δινει η καθε μποτα στο παλι, λιγο πανω απο τη σολα.

Προσεξε το γιατι εγω εχω 2 ζευγαρια μποτες, με διαφορετικο mondo και γυρω στα 7 μμ διαφορα στο μηκος, αν θυμαμαι καλα. Αυτη η διαφορα δεν συμμαζευεται με τιποτα, αν δεν εχει plate rail.

Έχει plate, ρίξε άμα θέλεις μια ματιά:

http://www.ski-andmore.de/ski/allround-car...dg-10/a-110182/

Länge in cm είναι το μήκος σε εκατοστά και από κάτω το bindungsmontage είναι το μοντάρισμα της δέστρας.

Για 1,65 να μην το σκέφτομαι? :P

Έχει plate, ρίξε άμα θέλεις μια ματιά:

http://www.ski-andmore.de/ski/allround-car...dg-10/a-110182/

Länge in cm είναι το μήκος σε εκατοστά και από κάτω το bindungsmontage είναι το μοντάρισμα της δέστρας.

Για 1,65 να μην το σκέφτομαι? :P

Εγω βλεπω κατι βιδες να!!!... με το συμπαθειο... :angry:

Να ελεγξεις οτι οντως οι δεστρες ειναι adjustable για το μεγεθος της μποτας. Το συστημα η Fischer παλια το ελεγε Railflex.

Εγω ειμαι (ημουν?) 1,78 και εχω 1,65. Ο γιος μου ειναι 1,83 και εχει 1,70 σκι. Νομιζω οτι το 1,70 ειναι το σωστο για το μποι σου.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Εγω βλεπω κατι βιδες να!!!... με το συμπαθειο... :P

Να ελεγξεις οτι οντως οι δεστρες ειναι adjustable για το μεγεθος της μποτας. Το συστημα η Fischer παλια το ελεγε Railflex.

Εγω ειμαι (ημουν?) 1,78 και εχω 1,65. Ο γιος μου ειναι 1,83 και εχει 1,70 σκι. Νομιζω οτι το 1,70 ειναι το σωστο για το μποι σου.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Οπότε πάω για 1,70 και οπωσδήποτε θα πάρω τηλ να ρωτήσω για τις δέστρες.Να σαι καλά!Ευχαριστώ!

Mens Shoe Size_____________________________________ Womens Shoe

(Canada/USA)____Mondopoint(cm)____Europe____U.K.___Size(USA)

----------4--------------------22-------------------35-----------3-------------5

----------4.5------------------22.5-----------------36-----------3.5----------5.5

----------5--------------------23-------------------36.5---------4------------6

----------5.5------------------23.5-----------------37-----------4.5----------6.5

----------6--------------------24-------------------38-----------5------------7

----------6.5------------------24.5----------------38.5----------5.5----------7.5

----------7--------------------25-------------------39------------6------------8

----------7.5------------------25.5----------------40------------6.5----------8.5

----------8--------------------26-------------------40.5----------7------------9

----------8.5------------------26.5-----------------41------------7.5----------9.5

----------9--------------------27-------------------42------------8------------10

----------9.5------------------27.5----------------42.5-----------8.5----------10.5

----------10-------------------28------------------43-------------9------------11

----------10.5-----------------28.5----------------44-------------9.5----------11.5

----------11-------------------29------------------44.5-----------10-----------12

----------11.5-----------------29.5----------------45-------------10.5---------------

----------12-------------------30------------------45.5-----------11--------------

----------12.5-----------------30.5----------------46-------------11.5---------------

----------13-------------------31------------------47--------------12---------------

----------13.5-----------------31.5----------------47.5-----------12.5---------------

----------14-------------------32------------------48--------------13---------------

----------14.5-----------------32.5---------------48.5------------13.5---------------

----------15-------------------33------------------49--------------14---------------

----------15.5-----------------33.5 ---------------50--------------14.5---------------

----------16-------------------34-------------------51-------------15--------------------

Ο παραπάνω πίνακας είναι αντιστοιχίες νούμερου παπουτσιού με modo.http://www.skibootsizingcharts.com/

Mondo--------------Typical Sole Length (mm)

14.0/14.5--------------195

15.0/15.5--------------195

16.0/16.5--------------210

17.0/17.5--------------220

18.0/18.5--------------230

19.0/19.5--------------240

20.0/20.5--------------250

21.0/21.5--------------255

22.0/22.5--------------265

23.0/23.5--------------275

24.0/24.5--------------285

25.0/25.5--------------295

26.0/26.5--------------305

27.0/27.5--------------315

28.0/28.5--------------325

29.0/29.5--------------335

30.0/30.5--------------345

31.0/31.5--------------355

32.0/32.5--------------365

Ο παραπάνω πινάκας είναι αντιστοιχία μήκος σόλας και modo (ενδέχεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις από εταιρεία σε εταιρεία και από μοντέλο σε μοντέλο).http://www.levelninesports.com/Boot-Sizing-Chart-And-Info

Τα συγκεκριμένα σκι έχουν plate με τρύπες. Οι τρύπες έχουν τις παρακάτω διαβαθμίσεις:

281-300 , 301-320 , 321-340 , 341-350

Βιδώνονται οι δέστρες και μετά γίνονται οι μικρορυθμίσεις μόνο στο πίσω μέρος, ακριβώς στο μήκος της μπότας.

Χρησιμοι πινακες! Ευχαριστουμε herman :P

Οταν λες βιδωνονται, εννοεις απαξ και δια παντος; Η μπορεις να τις ξεβιδωσεις και να πας στην επομενη τρυπα;

Ο λογος που ρωταω ειναι οτι εχω ενα σετ μποτες 336μμ και ενα 342μμ. Οι μεν μπαινουν σε ενα σετ τρυπες 321-340 οι δε στο αλλο 341-350.

Εμενα δεν μου χρειαζεται βεβαια, προς το παρον τουλαχιστον... αλλα για εγκυκλοπαιδικους λογους...

Οι βίδες δημιουργούν σπείρωμα στο palte (που είναι από πλαστικό). Εάν ξεβιδωθούν μπορούν να βιδωθούν σε άλλες τρύπες. Στις ίδιες όμως όχι ,γιατί θα μειωθεί η αντοχή του σπειρώματος (εάν δεν καταστραφεί). Κατά την διάρκεια του βιδώματος αναπτύσσεται θερμοκρασία η οποία βοηθάει στην δημιουργία του σπειρώματος. Η ταχύτητα βιδώματος (περιστροφής) είναι ανάλογη με το είδος πλαστικού ώστε να έχουν την μέγιστη αντοχή Self-tapping screws.

Η αλλαγή του μήκους είναι δυνατή στις δέστρες τύπου ράγας (rail) στις οποίες υπάρχει μεταλλικό ένθετο με σπείρωμα ή μετακινούνται (ρυθμίζονται) σηκώνοντας κάποιον μοχλό. Σε αυτές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως στις δέστρες τις Blizzard αν και είναι τύπου ράγας δεν υπάρχει μεταλλικό ένθετο παρά μόνο μια τρύπα στο σκι όπου βιδώνεται η κεντρική βίδα. Από φέτος υπάρχει ένας μηχανισμός ώστε να είναι δυνατή η αλλαγή του μήκους της δέστρας ανάλογα με το μήκος της μπότας IQ Center Move.

Οι βίδες δημιουργούν σπείρωμα στο palte (που είναι από πλαστικό). Εάν ξεβιδωθούν μπορούν να βιδωθούν σε άλλες τρύπες. Στις ίδιες όμως όχι ,γιατί θα μειωθεί η αντοχή του σπειρώματος (εάν δεν καταστραφεί). Κατά την διάρκεια του βιδώματος αναπτύσσεται θερμοκρασία η οποία βοηθάει στην δημιουργία του σπειρώματος. Η ταχύτητα βιδώματος (περιστροφής) είναι ανάλογη με το είδος πλαστικού ώστε να έχουν την μέγιστη αντοχή Self-tapping screws.

Η αλλαγή του μήκους είναι δυνατή στις δέστρες τύπου ράγας (rail) στις οποίες υπάρχει μεταλλικό ένθετο με σπείρωμα ή μετακινούνται (ρυθμίζονται) σηκώνοντας κάποιον μοχλό. Σε αυτές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως στις δέστρες τις Blizzard αν και είναι τύπου ράγας δεν υπάρχει μεταλλικό ένθετο παρά μόνο μια τρύπα στο σκι όπου βιδώνεται η κεντρική βίδα. Από φέτος υπάρχει ένας μηχανισμός ώστε να είναι δυνατή η αλλαγή του μήκους της δέστρας ανάλογα με το μήκος της μπότας IQ Center Move.

Κατι τετοιο φοβομουν κι εγω, γι'αυτο επεμενα στο θεμα αν ειναι οι δεστρες βιδωτες. Κατατοπιστικοτατος Herman και ευχαριστουμε πολυ!

Ευχαριστώ σε όλους! Τα παρήγγειλα σήμερα τα Fischer RX και τους είπα να τις έχει mounted τις δέστρες για 28.5 μπότες. :D

Άντε να ρίξει λίγο χιόνι γιατί με βλέπω να αγοράζω πέδιλα για θαλάσσιο σκι... :)

Καλοφορετα! :)

Ποσο πηγε συνολικα?

Φιλικα

ΜακηςΜ

Καλοφορετα! :)

Ποσο πηγε συνολικα?

Φιλικα

ΜακηςΜ

θένκς!

195 Ευρά! Καλά δεν είναι?

Edited by Panos7

ποσο καιρό κάνεις σκι? τι ηλικία έχεις?

θένκς!

195 Ευρά! Καλά δεν είναι?

Τα πηρες απο το συγκεκριμενο σαιτ η απο εδω;Σε ρωταω γιατι ενδιαφερεται φιλος μου για τα συγκεκριμενα πεδιλα.

Τα πηρες απο το συγκεκριμενο σαιτ η απο εδω;Σε ρωταω γιατι ενδιαφερεται φιλος μου για τα συγκεκριμενα πεδιλα.

Από το ski and more.de. Αρκεί να ξέρεις γερμανικά γιατί το site τους είναι στα γερμανικά και που τους πήρα τηλ πάλι γερμανικά μιλάγανε.. :lol:

ποσο καιρό κάνεις σκι? τι ηλικία έχεις?

30 είμαι.Έκανα αρκετά παλιότερα αλλά το χα παρατήσει γιατί έχω φάει και κόλλημα με το ψαροντούφεκο (χειμώνα-καλοκαίρι), ξαναξεκίνησα πέρσι και ότι κάνουμε φέτος...

Εσύ?

Από το ski and more.de. Αρκεί να ξέρεις γερμανικά γιατί το site τους είναι στα γερμανικά και που τους πήρα τηλ πάλι γερμανικά μιλάγανε.. :lol:

Στο σαιτ γραφει οτι τα μεταφορικα για Ελλαδα ειναι 54,95ευρω.Οταν λες οτι σου κοστισαν 195,00ευρω εννοεις με τα μεταφορικα;

Στο σαιτ γραφει οτι τα μεταφορικα για Ελλαδα ειναι 54,95ευρω.Οταν λες οτι σου κοστισαν 195,00ευρω εννοεις με τα μεταφορικα;

Δεν θυμάμαι πόσο είναι τα μεταφορικά,αλλά σύνολο μαζί με μια θήκη μου κόστισαν 250 ευρώ. Τα πέδιλα μόνα τους αν δεν κάνω λάθος κόστιζαν 185.Πολλά μου φαίνονται 55 ευρώ για μεταφορικά από Γερμανία.

Τώρα τι να σου πώ ,μπορεί να κάνω και λάθος.

Επειδή, μόλις χθές, έσπασα το ενα μου πέδιλο ( :lol: ) και είμαι στο ψάξιμο πάλι είδα κάτι και στο πέδιλο του φίλου εδώ (με γεια :P )και ήθελα να ρωτήσω... βλέπω αυτό το dual radius που έχουν κάποια πέδιλα (όπως και αυτό) και δεν μπορώ να καταλάβω πώς δουλεύει!? (πχ 14/17μ στην περίπτωση εδώ)

το radius βγαινει απο την αναλογια του sidecut... φτυαρι-μεση-ουρα... οταν δινει διπλο radius συνηθως η ουρα ειναι πιο λεπτή απ'οτι θα ειχε αν ηταν ολο το σκι με radius 14...

χονδρικά...

αυτο έχει καποια πλεονεκτηματα και καποια μειονεκτηματα για το μέσο χιονοδρομο που τεινει να ξεσυρει τις ουρες του στο τελειωμα της στροφής τον βοηθάει... να κανει πιο σωστο σκι σε μεσαιες στροφες

αλλα για τον σκιερ που θελει να εκμεταλλευτεί την ουρα του σκι του για σλαλομ/κλειστες δυναμικες στροφές η ουρα δεν εχει ενεργεια

Άρα ότι πρέπει για μένα... :lol:

Τώρα μπαίνω σε ξένο thread, αλλά αφού ο φίλος αγόρασε και εγώ επίσης χρειάζομαι βοήθεια θα συνεχίσω... :lol:

Είμαι 1.81, γύρω στα 89 κιλά και μετρίου επιπέδου (ίσως και λιγότερο δεδομένου οτι πήγαινα από bump σε bump στην 6 χθές και τελικά έπεσα σε χιονότοιχο και πάει το πέδιλο :P ) Κυρίως στη πίστα, με ψήνει το απάτητο αλλά με φόβο.

πρίν είχα τα atomic sx7 2005, και γενικά ημουν ικανοποιημένος... Μετά το τελευταίο ατύχημα λέω να κάνω ενα restart, να πάω σε ενα δάσκαλο και να πάρω ενα πέδιλο να με βοηθήσει να βελτιωθώ. Αυτό με το dual radius θα με βοηθήσει ή θα με κρατήσει σταθερό γιατί θα μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη?

κατί σαν αυτό πχ:

Fischer progressor 7+