Athos 12 Report post Posted February 8, 2011 Δεν ειναι πανω σε plate ωστε να ρυθμιζεται το μηκος? Βιδωτες δεστρες σε τουριστικα σκι δεν εχω δει για πολλα χρονια. Αυτο να το ελεγξεις, γιατι σε ιδιο νουμερο μποτα μπορει να εχεις διαφορετικο μηκος, μπορει να αλλαξεις ακομα και mondo size απο εταιρεια σε εταιρεια. Το μηκος σε mm το δινει η καθε μποτα στο παλι, λιγο πανω απο τη σολα. Προσεξε το γιατι εγω εχω 2 ζευγαρια μποτες, με διαφορετικο mondo και γυρω στα 7 μμ διαφορα στο μηκος, αν θυμαμαι καλα. Αυτη η διαφορα δεν συμμαζευεται με τιποτα, αν δεν εχει plate rail. με αφορμή αυτό το νήμα και επειδή εγώ έχω μείνει στην εποχή των βιδωτών, υπάρχει κανένα link να εξηγεί τι είδη plate κυκλοφορούν και πώς λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί ? δεν είδα να υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα στο φόρουμ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 8, 2011 δεν υπαρχει γιατι πολυ απλα το plate ειναι μια (πλατφορμα)οπου μετακινουνται μπρος πισω και τα δυο μερη της δεστρας δεν νομιζω να υπαρχει κατι να αναλυσουμε πανω σε αυτο εκτος και αν υπαρχει και δεν το ξερω Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted February 8, 2011 Η ELAN έχει ένα εξαιρετικό σύστημα,με εσωτερικό plate το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί πανεύκολα μέσω ενός μοχλού για κάθε μπότα ώστε το κέντρο της μπότας να είναι στο κέντρο της δέστρας.Έτσι δε χρειάζεται να ξεβιδωνεις και να βιδώνεις τη δέστρα για κάθε μπότα που μπορεί να είναι διαφορετική.Επίσης το σύστημα αυτό μετακινείται όταν γωνιάζει το πέδιλο και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βοηθάει.Το λέει fusion. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 8, 2011 μια απο τις εταιρείες που εγιν ε γνωστή για τα plates της ειναι η VIST και αρκετά μετά προχώρησε σε δέστρες σκι, ρουχα. Τα πιατα έδωσαν σταθερότητα,ακαμψια,προοδευτικο στρεβλωμα, υψος της μποτας απο το χιονι ωστε να μπορεις να πλαγιάσεις περισσότερο κλπ επισης αλλα εδωσαν ευκολια στο να μπορεις να τοποθετεις τις δέστρες σου στο σημειο που θελεις ή στο ιδιο σκι να βαλεις μικροτερη ή μεγαλυτερη μποτα... ριξε μια ματιά εδω: http://www.vist.it/en/Products/Hardware/Plates.html τα πιατα εχουν αρκετες διαφοροποιησεις και το καθένα έχει τη χρήση του ,αδερφε μου skimad Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 8, 2011 Στα scott μου εχω την flowflex της fischer Quote Share this post Link to post Share on other sites
Panos7 0 Report post Posted February 8, 2011 Έτσι Betelgez, όλοι Fischer λέμε...!!Να μαζευτούμε να πιούμε και καμιά μπύρα Fischer! Το RX Fire ζωγραφίζει...έχω μείνει speechless.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
betelgez 0 Report post Posted February 9, 2011 (edited) Έτσι Betelgez, όλοι Fischer λέμε...!!Να μαζευτούμε να πιούμε και καμιά μπύρα Fischer! Το RX Fire ζωγραφίζει...έχω μείνει speechless.. Έτσι τέτοια λέγε μου! πολύ θέλω να μείνω και εγώ speechless!!! υγ. Nickel ευχαριστώ για τις απαντήσεις! υγ2. μπατόν 125εκ. είναι σωστό για το υψος μου? Edited February 9, 2011 by betelgez Quote Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted February 10, 2011 υγ2. μπατόν 125εκ. είναι σωστό για το υψος μου? Εξαρτάται... Πόσο μακριά χέρια έχεις; Πόσο ψηλά τα έχεις τα χέρια σου όταν κάνεις σκι; Πως κάνεις σκι, σκυφτός και επιθετικά η πιο χαλαρά και όρθιος σχετικά; Που κάνεις σκι, σε πίστες ήπιες, σε απότομα, σε πούδρες, σε bumps, σε πόρτες; Υπάρχουν πολλοί μεταβλητοί παράγοντες, που αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες που κάνουμε σκι και γι αυτό εγώ τουλάχιστον προτιμώ τα μεταβλητού μήκους μπατόν, που τα ρυθμίζω ανάλογα το τι θέλω να κάνω, το βάθος του χιονιού, το αν θέλω να σπρώξω σε μια τραβέρσα κλπ... Στην πίστα μόνο μπορείς να βολευτείς κάπως με ένα σταθερού μήκους μπατόν, αλλά θα πρέπει να σε δει κάποιος σχετικός από κοντά για να σου πει ποιο είναι αυτό το μήκος... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Κώστας Πολίτης 1,296 Report post Posted February 10, 2011 (edited) Εξαρτάται...Πόσο μακριά χέρια έχεις; Πόσο ψηλά τα έχεις τα χέρια σου όταν κάνεις σκι; Πως κάνεις σκι, σκυφτός και επιθετικά η πιο χαλαρά και όρθιος σχετικά; Που κάνεις σκι, σε πίστες ήπιες, σε απότομα, σε πούδρες, σε bumps, σε πόρτες; Υπάρχουν πολλοί μεταβλητοί παράγοντες, που αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες που κάνουμε σκι και γι αυτό εγώ τουλάχιστον προτιμώ τα μεταβλητού μήκους μπατόν, που τα ρυθμίζω ανάλογα το τι θέλω να κάνω, το βάθος του χιονιού, το αν θέλω να σπρώξω σε μια τραβέρσα κλπ... Στην πίστα μόνο μπορείς να βολευτείς κάπως με ένα σταθερού μήκους μπατόν, αλλά θα πρέπει να σε δει κάποιος σχετικός από κοντά για να σου πει ποιο είναι αυτό το μήκος... loui μπορείς να αναλύσεις τους μεταβλητούς παράγοντες? Προσωπικά έχω σταθερού μήκους και σκυφτός-επιθετικά , το μπατόν που δεν καρφώνει βρίσκει η πεταλούδα κάτω και ενοχλεί, παρ'όλο που το χερι είναι μπροστά δίπλα ανοικτό δίπλα στο άλλο. Εδώ ίσως θέλω πιο κοντά μπατόν. Στις απότομες κλίσεις? όπως το φαντάζομαι θα βολεύει ένα πιο μακρύ μπατόν για να καρφώνεις στα πίβοτ, αλλά ίσως να μην βολεύει στο επάνω χέρι αν το έδαφος είναι κοντά στον ώμο. Edited February 10, 2011 by tirol Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 10, 2011 Το σωστό είναι οταν κρατας το μπατόν ανάποδα (κατω απο τη ροδέλα) ο αγκώνας να έχει ορθία γωνία. Προσωπικά στο 1.85 που είμαι οταν κάνω κλειστες στροφες ,carving στο Περικλή τα έχω στο 118cm γιατι με τη σταση που εχω βρίσκει στο χιόνι το πιο ψηλό. σε καλύτερες κλίσεις το έχω στο 125cm, οταν βγαινω εκτος πιστας σε πουδρα το εχω 130cm, οταν κάτεβαινω στενο λουκι με πολυ υψηλη κλίση τα βάζω στο 135cm (το ιδιο και για το σπρωξιμο) Quote Share this post Link to post Share on other sites