peri84 0 Report post Posted February 8, 2011 Καλημέρα παιδιά, Στην πρόσφατη εξόρμηση μου στα Καλάβρυτα είχα την ατυχία να λερώσω το jacket μου με γρασο που είχε βάλει στις δέστρες ο @#$^%$#$$# που μου νοίκιασε τα πέδιλα.. Κατόπιν googlαρίσματος αποφάσισα (μάλλον βλακωδώς) να χρησιμοποιήσω βούτυρο και βενζίνη..Ο λεκές έφυγε μέν αλλά στο σημείο που καθάρισα έχει μείνει μια στάμπα παρόλο που έπλυνα το jacket στο χέρι με πράσινο σαπούνι..Η στάμπα μοιάζει σαν το σημείο εκείνο να είναι βρεγμένο σε σχέση με το υπόλοιπο jacket..Ψάχνοντας πάλι στο internet συνειδητοποίησα ότι μάλλον έχω χαλάσει την αδιαβροχοποίηση του Gore tex.. Υπάρχει τρόπος να επανορθώσω;;; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Panos7 0 Report post Posted February 8, 2011 Στο στρατό το γράσο το βγάζαμε με σκόνη απορρυπαντικού για τα ρούχα.Δοκίμασε το και αν δεν βγαίνει βάλε και λίγο υγρό πιάτων(άσπρο,όχι πράσινο ή κίτρινο). Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 8, 2011 Καλημέρα παιδιά, Στην πρόσφατη εξόρμηση μου στα Καλάβρυτα είχα την ατυχία να λερώσω το jacket μου με γρασο που είχε βάλει στις δέστρες ο @#$^%$#$$# που μου νοίκιασε τα πέδιλα.. Κατόπιν googlαρίσματος αποφάσισα (μάλλον βλακωδώς) να χρησιμοποιήσω βούτυρο και βενζίνη..Ο λεκές έφυγε μέν αλλά στο σημείο που καθάρισα έχει μείνει μια στάμπα παρόλο που έπλυνα το jacket στο χέρι με πράσινο σαπούνι..Η στάμπα μοιάζει σαν το σημείο εκείνο να είναι βρεγμένο σε σχέση με το υπόλοιπο jacket..Ψάχνοντας πάλι στο internet συνειδητοποίησα ότι μάλλον έχω χαλάσει την αδιαβροχοποίηση του Gore tex.. Υπάρχει τρόπος να επανορθώσω;;; Κοιτα αν η σταμπα ειναι τοσο μεγαλη, τοτε υπαρχει μονο ενας τροπος για να την κανεις να μην φαινετε και να μην χρειαστει να πεταξεις το μπουφαν σου.....το λοιπον γινεσε μελος στον ΕΣΤΟΥΧ και τσιμπας και ενα σημα (το μεγαλο) του συλλογου, το σιδερωνεις πανω στην σταμπα και ουτε γατα ουτε ζημια, ετσι...... Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 8, 2011 Μπορείς να περάσεις και το υπόλοιπο μπουφάν με γράσο.....!Έτσι, δεν θα φαίνεται η στάμπα....! :P Πέρα από την πλάκα....δεν δοκιμάζεις τον θρυλικό Διαβολάκο που πουλάνε στα σουπερ μάρκετ...?! Είναι κάτι πράσινα μικρά μπουκαλάκια ξεχωριστά για κάθε λεκέ.Έχει και για γράσο.Δεν ξέρω όμως σίγουρα αν είναι το κατάλληλο καθαριστικό για την ποιότητα του μπουφάν. Τώρα που το σκέφτομαι όμως..... γιατί δεν το πας σε ένα καθαριστήριο...?Υποθέτω κάτι θα ξέρουν παραπάνω...! Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 8, 2011 Βαλε πουδρα Ταλκ εννοω και αστο να το αποροφησει Quote Share this post Link to post Share on other sites
C 370 Report post Posted February 9, 2011 Υπάρχει ένα υγρό στο super market που λέγεται Dr Beckham. Έχει για κάθε τύπο λεκέ συγκεκριμένο καθαριστικό. Σε καμία περίπτωση μη το πας στο καθαριστήριο ! C. Quote Share this post Link to post Share on other sites
peri84 0 Report post Posted February 9, 2011 Ευχαριστώ παιδιά.. Ψαχνοντάς στο internet βρήκα και ένα καθαριστικό Nikwax (ή κάπως έτσι) κατάλληλο για ρουχισμό gore tex.. Καθαρίζει και επαναφέρει την αδιαβροχοποίηση λέει.. Λέω να το δοκιμάσω! Quote Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted February 9, 2011 αφού μπαίνεις στον κόπο και λέει ότι επαναφέρει και την αδιαβροχοποίηση ... κάνε ένα κόπο να μας πεις και τα αποτελέσματα (με φωτογραφικό υλικό αν γίνεται) του "εγχειρήματος" και εγώ θα συμφωνήσω με το λευκό ή διαφανές υγρό πιάτων για τους λιπαρούς λεκέδεςκαι με το ταλκ (πούδρα) για να απορροφήσει... αλλά όχι για υλικό gore tex Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
peri84 0 Report post Posted February 9, 2011 Θα σας μεταφέρω εντυπώσεις αλλά δυστυχώς χωρίς φωτογραφικό υλικό.. Ο λεκές απο το γράσσο έφυγε με χρήση βενζίνης - βουτύρου ωστόσο στο σημείο που καθάρισα έχει μείνει μια στάμπα (σαν λαδιά - μάλλον απο το βούτυρο) η οποία δεν φαίνεται παρα μόνο αν το ξέρεις ή το κοιτάξεις απο κοντά.. Όπως και να χει θα ενημερώσω για τα αποτέλεσματα του Nikwax... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted February 10, 2011 Δοκιμασμένο πάντως: Πολύ καλή δουλειά κάνουν και τα μωρομάντηλα. Δυστυχώς δεν είναι εύχρηστα στα "δύσκολα" σημεία, πχ. μανίκια και γενικά όπου δημιουργούνται πιέτες και σίγουρα θέλει πολύ τρίψιμο. Περιμένουμε εντυπώσεις και αποτελέσματα από το υγρό που προαναφέρθηκε. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 10, 2011 μην κανεις τιποτα λεω εγώ, παρε ενα σπρευ αδιαβροχοποιησης ,ψεκασε το και μετα μη δινεις σημασια για τη σταμπα... μπουφαν του σκι ειναι, αν δε το θελεις να πας σε κανα γάμο τοτε no prob... και να το καθαρισεις την επομενη εβδομαδα μπορει να ειναι παλι λαδωμενο απο τα ραουλα Quote Share this post Link to post Share on other sites
peri84 0 Report post Posted February 15, 2011 Κατόπιν αγοράς του υγρού που προαναφέρθηκε μπορώ να πω οτι δεν κάνει και θαύματα... Ωστόσο όπως αναγράφεται και στην συσκευασία, συνίσταται για πλύσιμο υφασμάτων gore tex καθώς συμβάλλει στην διατήρηση της αδιαβροχοποίησης... Εγώ αγόρασα το καθαριστικό απο: εδώ Σε ότι αφορά την στάμπα...Περιορίστηκε κάπως αλλά όπως και να χει, όπως είπε και ο Nickel, μπουφαν του σκι είναι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted February 15, 2011 Το Goretex δεν είναι αυτό που βλέπεις. Είναι μία λεπτή μεμβράνη κολημένη κάτω από το εξωτερικό ύφασμα. Άρα το μόνο που μπορεί να πάθει σ αυτή τη περίπτωση είναι να μπουκώσουν οι τρυπούλες και να μην αναπνέει καλά. Αυτό που έχει γίνει στην περίπτωσή σου είναι, πως με όλα αυτά τα καθαριστικά που το έχεις τρίψει, έχει χάσει το χημικό που είναι ποτισμένο από το εργοστάσιο το εξωτερικό ύφασμα γιά να διώχνει το νερό. Όταν θα βρέχεται λοιπόν το σημείο αυτό θα αποροφά νερό αλλά αν είναι πραγματικό Goretex, η άλλη παρόμοια μεμβράνη το νερό δεν θα περνάει μέσα. Αν δεν έχει μεμβράνη και στηρίζει την αδιαβροχότητά του στο χημικό, τότε θα βρέχεσαι. Σε κάθε περίπτωση τα υλικά τύπου NIckwax βοηθάνε στο να μην μουσκεύει το εξωτερικό ύφασμα. Βέβαια μην περιμένεις να διώχνει το νερό όσο το εργοστασιακό χημικό, που εμποτίστηκε στο ύφασμα με βιομηχανικές μεθόδους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted February 15, 2011 +1 περασε το και ενα spray αδιαβροχοποιησης... εγω οταν πλενω τα ρουχα του σκι τους ριχνω ενα ψεκασμα (σε εξωτερικο χωρο παντα) και μπορει να μην γινεται σα καινουριο αλλά είναι ικανοποιητικό το αποτελεσμα στο να μη μουσκευει το υφασμα πανω απο το goretex Quote Share this post Link to post Share on other sites
peri84 0 Report post Posted February 15, 2011 (edited) Αυτό που έχει γίνει στην περίπτωσή σου είναι, πως με όλα αυτά τα καθαριστικά που το έχεις τρίψει, έχει χάσει το χημικό που είναι ποτισμένο από το εργοστάσιο το εξωτερικό ύφασμα γιά να διώχνει το νερό. Μάλλον έχεις δίκιο οτι του άλλαξα τα φώτα..Θα δοκιμάσω και το σπρευ αδιαβροχοποίησης και δεν ξαναασχολουμαι... Ευχαριστώ παιδιά!! Edited February 15, 2011 by peri84 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,398 Report post Posted February 15, 2011 Έχει ξαναειπωθεί και πλέον το ενστερνίζομαι πλήρως: Βρόμικα και αλήτικα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
akisp 69 Report post Posted April 14, 2013 καλησπερα. ηθελα να σας ρωτησω κατι. το μπουφαν (gore tex) μου λεκιαστηκε με γρασο, πηγα να το καθαρισω με υγρο πιατων. δε καταφερα και πολλα βεβαια. αυτο που καταφερα ηταν να χαλασω την εξωτερικη αδιαβροχοποιηση. το καταλαβα οταν ριχνοντας νερο στο συγκεκριμενο σημειο αντι να φευγει μενει σαν να ηταν λεκες.. ηθελα να ρωτησω οτι εαν περασω μονο το συγκεκριμενο σημειο με καποιο σπρευ θα επανελθει?? ειδαλλως θα το παω σε καποιο ειδικο καθαριστηριο να μου το φτιαξουν.. ευχαριστω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted April 14, 2013 Δεν χρειάζεται καθαριστήριο...θα πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου. Πάρε Διαβολάκο (στο supermarket) για γράσο (πρόσεξε έχει Διαβολάκους για πολλών ειδών λεκέδες) και θα στον βγάλει με τη μια (κόστος 2-3 ευρώ). Όσο για την αδιαβροχοποίηση, μην ανησυχείς, είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Πάρε ειδικό σπρέυ αδιαβροχοποίησης (πχ Nikwax). Με 10-15 ευρώ max έχεις "καθαρίσει" και για πολλές μελλοντικές βρωμιές... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites