Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
grarxon

From Libya we need Help !!!

Recommended Posts

Ειμαι ο Κωνσταντινος Τυμβιος (grarxon) και όπως θα γνωρίζετε πολλοί, δουλευω στην Λιβύη σε εργοτάξιο για πετρέλαιο.

Ελπίζω να έχετε ακούσι τη γίνετε στην Λιβύη της τελεφτέες ώρες, εξέγερση, και οι δυναμοις του καθεστώτος χτιπανε στο ψάχνω ακόμα και με snipers από στέγες.

το κακό παρά έγινε όμως. Εχτές περίπου στις 1 το βράδι εισέβαλαν στο camp εργοτάξιο και έκλεψαν 4 αμάξια ( το 1 ήτανε το δικό μου).

Είμαστε στην Κυπριακη εταιρεια J&P Overseas Ltd. κατασκευαστικη και το έργο είναι για την εταιρία Waha Oil Company δουλευω σε εγκαταστάσεις για εξόρυξη φυσικού αερίου.

Οι εργασίες σταματισας σήμερα το πρωί, η παραγωγή αερίου σταμάτησε και αυτή με την σειρά της.

Είμαστε 60 Έλληνες και Κύπριοι στο έργο αυτό και 250 άλλως εθνικοτήτων.

Είμαστε 1600 Κμ μακριά από την πρωτευουσα Τρίπολη και 600 Κμ από την 2η πόλη Βεγκαζή. Είμαστε 180 Κμ από το χωριό Jalu.

Ήδη έχουν λεηλάτησε άλλες εταιρείες πιο κοντά στο χωριό και έκαψαν 1 camp.

Οι συντεταγμένες που βρισκομαι είναι: N 28 10 07.38 KAI E 21 13 43.49

Είμαστε όλοι έτοιμοι να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το ερώτημα είναι πως γυρίζουμε πίσω? με πιο μέσω αφού δεν μπορούμε να περάσουμε με αμάξια μέσα από πολοις που πολιορκουντια ? είμαστε και πολα τα άτομα.

Έχουμε στείλει σε πολλά και έχουν μιλήσει με υπουργεία των 2 χώρων.

Όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. επικρατή τρελός πανικός εδώ στο εργοτάξιο.

Aπό τα χιόνια στην έρημο πηγα, δεν εμένα στο Bad Gastein ?

Κωνσταντινε κουραγιο υπομονη και ψυχραιμια.

Ευχομαι σε ολους σας καλη επιστροφη...

Κρατα μας ενημερους.

Το ερώτημα είναι πως γυρίζουμε πίσω? με πιο μέσω αφού δεν μπορούμε να περάσουμε με αμάξια μέσα από πολοις που πολιορκουντια ? είμαστε και πολα τα άτομα.

πως πιστεύεις οτι μπορουμε να βοηθήσουμε Κωνσταντινε? αν ειναι κατι συγκεκριμένο πες μας να το επιχειρήσουμε ως συλλογος

ευχομαι να τελειώσει συντομα η περιπέτεια σας

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Ειμαι ο Κωνσταντινος Τυμβιος (grarxon) και όπως θα γνωρίζετε πολλοί, δουλευω στην Λιβύη σε εργοτάξιο για πετρέλαιο.

Φίλε είμαι ο Μιχάλης Ζιώτης. Πίστεψέ με κάνουν ότι μπορούν. Ψυχραιμία και υπομονή δεν θα αφήσει κανένας να συμβεί τίποτα σε εσάς.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κουραγιο μην αφησεις να σε κυριεψει ο πανικος ,σκεψου θετικα και κρατα το μυαλο σου ξυπνιο.

Περιμενουμε νεα

101277.jpg

Ψυχραιμία καταρχήν και καλή δύναμη σε όλους σας! Οπως είπε και η Ολγα αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάπου ενημέρωσέ μας.

δύναμη Κωνσταντίνε

το μόνο ψιλοθετικό είναι ότι είσαι μακριά από Τρίπολη & Βεγγάζη

ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει και για εσάς, όπως για αυτούς που ήταν στην Αίγυπτο

τουλαχιστο εχετε επικοινωνια μεσω ιντερνετ

How you stand is how you ski

Σας ευχαριστώ όλους σας για την δύναμη που μου δίνεται, καθυστέρησα να σας δώσω πληροφορίες γιατί τρέξω όλη την ώρα να βρω κάτι που να έχει ενδιαφέρον σαν πληροφορία. Εγώ παντός έχω μιλήσει με BBC, με το Τρωκτικό, Ελληνικά κανάλια (mega-Αντ1-Aplha), μιλάμε με την εταιρεία στην Λιβυη και στην Αθηνα.

Μιλήσαμε με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου. Μόνο το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου έχει δώσει ανταποκριση για το θέμα αυτό.

Εμείς ζητάμε επίσημα από τα κράτη (Ελλάδα - Κύπρος) να βάλουν αεροπλάνα για την μεταφορά μας εκτός της χώρας και όχι στην Τρίπολη που γίνεται και εκεί ο χαμός.

Υπάρχουν φόβοι για ελλειψη νερού, φαγητού, και πετρελαιου / αεριου λόγω έλλειψης τροφοδοσίας.

Κώστα σε ξέρουμε

ΕΣΥ ΔΕ ΜΑΣΑΣ με τίποτα !!!

θα γίνει κάτι γρήγορα ...

και θα ξανακατέβουμε τις πλαγιές όλοι μαζί ...

υπομονή τώρα και ψυχραιμία ;)

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Παντός είχαμε πολύ καλή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων.

λένε ότι προσπαθεί να κανονίσει ( κανείς δεν ξέρει ποτέ) για την αερομεταφορά μας από το μέρος που είμαστε, έχουμε αεροδρόμιο πετρελεοεταιρίας σχεδόν κοντά μας.

Μας είπανε για C130 , τώρα εμείς περιμένουμε και βλέπουμε.

Παντός Γερμανική εταιρία Wintershell εφυγε από εδώ κοντά (150Κμ μακριά mas)

πρέπει να υπάρχει 1 evacuation plan. έλεος δηλαδή.

Πάω στο δωμάτιο μου για να ξεκουραστώ λίγο και να φτιάξω την βαλίτσα μου να είμαι έτοιμος.

Ποτέ? κανείς δεν ξέρει...βλέπουμε και σκέφτομαι θετικά εγώ....

για τους άλλους δεν το βλέπω και πολύ θετικούς ...

Να είστε όλοι καλά.

Ψυχραιμία και υπομονή. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για σας! Τι να πω; Εύχομαι να σας εχουμε γρήγορα πίσω στην πατρίδα και με ασφάλεια!

*καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση*

ακουσα στις ειδησεις οτι πρεπει να επιστρεψουν οι ελληνες απο κει αλλα δεν ειπαν πως...

υπομονη αδερφε..

DALTONS POW ROBBERY.....

Υπομονη παιδια και κουραγιο.

Προεχει αυτες τις ωρες η ασφαλεια σας και φυσικα οχι ο τυχον κατεστραμενος η κλεμενος εξοπλισμος σας.

Πιστευω οτι θα βρεθει λυση και θα γυρισετε συντομα ασφαλεις ολοι πισω.

Κωσταντινε χαιρετισμους απο τον Τακη τον Τολι........Το παλευουν και απο δω.

Ακουσα το πρωι στον παπαδακη οτι το προβλημα ειναι οτι για να προσγειωθει αεροπλανο σε οποιοδηποτε αεροδρομιο θα πρεπει να υπαρχει ελεγχος στο αεροδρομιο, καθως και οτι το προβλημα με τη μεταφορα των 300περιπου ελληνων εντοπιζεται στην ερημο και οχι στην τριπολη.

How you stand is how you ski

Δύο Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης, προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο της Μάλτας.

Αυτο που ακούγεται, είναι οτι οι πιλότοι είναι ανώτατοι αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας, και αυτομόλησαν, κατόπιν διαταγής της κυβέρνησης να επιτεθούν σε μάζα διαδηλωτών.

http://www.timesofmalta.com/articles/view/...elicopters-land

2 επιθεσεις απο το πρωη σημερα,

4 + 5 αμαξια για σημερα , 1 χρηματοκιβωτιο και 1 laptop.

τα βιντεο και η φωτο ειναι απο το κινητο μου με zoom

γιαυτο δεν φενεται πολυ καλα.

πριν λιγο εγινε το τελαιυταιο.

post-4281-1298367475_thumb.jpg

Εφυγαααααααααααααααααα..........τωρα ποτε θα τα πουμε ...κανεις δεν ξερει........

Άντε μπράβο! ;)

*καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση*

Έφτιαξα βαλίτσα....τώρα είναι το πιο σπαστικό από όλα...αν θα μετακινηθούμε 50 Κμ βοριά σε 1 πετρελεοεταίρια η αν θα μείνουμε εδώ που είμαστε μέχρι νεοτωρας ....θα τα ξανά πούμε λογικά...αν φύγω δεν θα έξω ίντερνετ...αλλιώς θα σας πω νέα....

post-4281-1298376777_thumb.jpg

DSC00331.wmv

Movie.wmv