Fulvia 3 215 Report post Posted August 13, 2011 Αγναντεύοντας τη θάλασσα, σχεδιάζουμε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας. Σκεφτόμαστε να πάμε στο Mayrhofen στην Αυστρία. Φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά χιλ. πίστα, σχετικά καλό υψόμετρο (όχι και τόσο πολύ), εύκολα προσβάσιμο από την Ancona, αλλά και βολικό από το Μόναχο για τα μέλη της παρέας που θα έρθουν με αεροπλάνο. Έψαξα στο site και δεν υπάρχουν πλήρεις αναφορές. Μπορεί κάποιος να δώσει tips; Ευχαριστώ, Μιχάλης Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted August 14, 2011 (edited) κοιτα... για προσβαση απο Ανγκονα εινια σχετικα ευκολο αλλα θες πανω απο 6ωρο, αλλα ευκολη οδηγηση Ειχα παει περσυ Νοεμβρη στον παγετωνα τα θετικα: 1. θα παρετε καρτα λιφτ για ολη την βδομαδα. Οποτε θα εχετε μεσα και τον παγετωνα του Ηintertux. Οποτε αν καποιες μερες ο καιρος σας τα χαλαει (ή το χιονι) πατε εκει 2. το χωριο ειναι πολυ ομορφο 3. πολυ καλο για σκι ειναι το Hochzillertal. Κατα την αποψη μου καλυτερο απο το ΧΚ του Mayrhofen (αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο) οπως και να εχει ειναι στην ιδια καρτα αρνητικα 1. ολα τα χιονοδρομικα της περιοχης εκτος του παγετωνα, εχουν ενα προβλημα στις πιστες της επιστροφης στο χωριο. Επειδη ειναι σε χαμηλο υψομετρο, πχ 600-700 μ καποιες φορες ειναι κλειστες οι πιστες αυτες ή το χιονι εινια καπως Edited August 14, 2011 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted August 14, 2011 κοιτα...για προσβαση απο Ανγκονα εινια σχετικα ευκολο αλλα θες πανω απο 6ωρο, αλλα ευκολη οδηγηση Ειχα παει περσυ Νοεμβρη στον παγετωνα τα θετικα: 1. θα παρετε καρτα λιφτ για ολη την βδομαδα. Οποτε θα εχετε μεσα και τον παγετωνα του Ηintertux. Οποτε αν καποιες μερες ο καιρος σας τα χαλαει (ή το χιονι) πατε εκει 2. το χωριο ειναι πολυ ομορφο 3. πολυ καλο για σκι ειναι το Hochzillertal. Κατα την αποψη μου καλυτερο απο το ΧΚ του Mayrhofen (αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο) οπως και να εχει ειναι στην ιδια καρτα αρνητικα 1. ολα τα χιονοδρομικα της περιοχης εκτος του παγετωνα, εχουν ενα προβλημα στις πιστες της επιστροφης στο χωριο. Επειδη ειναι σε χαμηλο υψομετρο, πχ 600-700 μ καποιες φορες ειναι κλειστες οι πιστες αυτες ή το χιονι εινια καπως Το μήνυμά σου κόπηκε. Προφανώς εννοείς ότι χρειάζεται γόνδολα για την επιστροφή. Κατά τα λοιπά; Καιρός - χιόνι πάνω από τα 1.500; Ευχαριστώ. Μ Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted August 14, 2011 Προφανώς η kamikaze δεν παίζει τέτοια εποχή, ε; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted August 14, 2011 Προφανώς η kamikaze δεν παίζει τέτοια εποχή, ε; Α, ωραία. Έχω μια δικαιολογία. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted August 15, 2011 (edited) οχι δεν κοπηκε το μηνυμα... απλα καταλαβες αυτο που εννουσα. ναι, καποιες φορες αν ο χειμωνας ειναι λιγο μουφα, θελει γονδολα για να γυρισεις. αλλα αν ο χειμωνας ειναι νορμαλ, τα χριστουγεννα συνηθως μπροεις να τσουλησεις ως το χωριο απο τα 1500 και πανω εισια οκ ουτως ή αλλως απο το mayrhofen , πας και γυρνας στο χιονοδρομικο του mayrhofen ΜΟΝΟ με γονδολα. Δεν εχει πιστα επιστροφης τα αλλα χιονοδρομικα πχ Hochzillertal, spieljoch, Ahorn κλπ εχουν η Kamikazi συνηθως χριστουγεννα ειναι ανοικτη.... οποιος τολμαει.... παντως το αποτομα κομματι ειναι μικρο σχετικα σε μηκος αλλα πραγματικα αποτομο απο οσο ειδα καποιους, θελει μαλλον να το πας ΣΦΑΙΡΑ... αν προσπαθησεις να το πας, τσουκου τσουκου με πολυ φρενο κλπ το πιο πιθανο ειναι να μην πιασουν τα φρενα σε καμια στροφη και να την παρεις τσουλωντας. Edited August 15, 2011 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted August 23, 2011 Τελικά κλείσαμε στο Mayrhofen ένα τριόροφο σπίτι για 15 άτομα (24.12 - 31.12). Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted August 23, 2011 καλη φαση. καλα να περασετε. να πηγαινετε πρωι για να παρετε τις γονδολες μην εχει κοσμο. και μην παραλειψετε μια μερα να πατε στην αλλη πλευρα στο Ahorn Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted August 23, 2011 καλη φαση. καλα να περασετε.να πηγαινετε πρωι για να παρετε τις γονδολες μην εχει κοσμο. και μην παραλειψετε μια μερα να πατε στην αλλη πλευρα στο Ahorn Ευχαριστώ, να 'σαι καλά. Μ Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted August 29, 2011 Τελικά κλείσαμε στο Mayrhofen ένα τριόροφο σπίτι για 15 άτομα (24.12 - 31.12). Μάλλον θα είμαστε στο ίδιο καράβι.... Δεν έχω πάει Mayerhofen, διότι έχω τις εξής εμμονές: είναι πολύ χαμηλού υψομέτρου και ίσως πιο πιθανό να μην έχει χιόνι το χωριό (πράγμα όχι ευχάριστο για Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Αυστρία), δεν μπορείς να κατέβεις με σκι στο χωριό ακόμα και όταν έχει χιόνι, οι γόνδολες ανόδου και καθόδου ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ότι θα έχουν ουρές ακόμα και στην κάθοδο. Πιθανή εναλλακτική λύση η μετάβαση προς το Finkeberg αν έχει χιόνι για να κατεβαίνεις με τα σκι. Πλεονέκτημα όμως ότι όλες οι πίστες βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 1.700μ και είναι μάλλον ασφαλείς για το ... κυρίως πιάτο του ταξιδιού. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted August 29, 2011 τα πιο πολλα χωρια της Αυστριας ειναι σε χαμηλα υψομετρα.... εγω ευελπιστω σε καλο χειμωνα στις Αλπεις με χιονια απο νωρις...οπως το 2007-2008 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted August 31, 2011 Μάλλον θα είμαστε στο ίδιο καράβι.... Δεν έχω πάει Mayerhofen, διότι έχω τις εξής εμμονές: είναι πολύ χαμηλού υψομέτρου και ίσως πιο πιθανό να μην έχει χιόνι το χωριό (πράγμα όχι ευχάριστο για Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Αυστρία), δεν μπορείς να κατέβεις με σκι στο χωριό ακόμα και όταν έχει χιόνι, οι γόνδολες ανόδου και καθόδου ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΩ ότι θα έχουν ουρές ακόμα και στην κάθοδο. Πιθανή εναλλακτική λύση η μετάβαση προς το Finkeberg αν έχει χιόνι για να κατεβαίνεις με τα σκι. Πλεονέκτημα όμως ότι όλες οι πίστες βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από 1.700μ και είναι μάλλον ασφαλείς για το ... κυρίως πιάτο του ταξιδιού. Είναι αλήθεια ότι από το Penken υπάρχει μόνο μία skiroute που κατεβαίνει κάτω (στη βάση του Horberbahn), αλλά από εκεί θέλει ski bus. Αλλιώς, από το Ahorn κατεβαίνει πίστα, αλλά στο Ahorn δεν έχει και πολλά να κάνεις. Για τις γόνδολες λογικά αυτά που λες. αν και ελπίζω στο κλείσιμο (γιατί πάντα κλείνουμε το μαγαζί) να είναι πιο άνετα τα πράγματα. Πλοίο: έκλεισα με τη ΜΙΝΟΑΝ (aller 24/12 στις 17.00, retour στις 31.12 στις 16.30), αλλά αναμένω και δρομολόγια της ΚΞ ANEK/Superfast. Πάντως, ενώ πέρσι η τετραμελής οικογένεια σε 4κλινη εξωτερική με ΙΧ κόστιζε 550 € και στις δύο εταιρείες (τα παιδιά τα είχαν δωρεάν), φέτος κόπηκαν οι προσφορές και ξαναγύρίσαμε στις παλιές τιμές (930 €). Πέρσι τα πλοία ήταν άδεια - φαίνεται ότι φέτος η κρίση τέλειωσε .... (με 900 € πάει 4μελής οικογένεια στο Μόναχο). (μου δικαιολογήθηκαν ότι φταίει ο επίναυλος, αλλά αυτός είναι 3% επί του καθαρού ναύλου)και τα πλοία θα γεμίσουν Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted August 31, 2011 (edited) οι προσφορες ξεκινανε απο 1 Νοεμβριου....τουλαχιστον ως περσυ εγω παντα εκλεινα καμια 10αρια μερες πριν φυγω το ταξιδι λογικο ειναι τωρα να ειναι οι κανονικες τιμες...τωρα ειναι τιμες αναγραφομενες στο site. Δεν εχουν προσφορες για τοτε. περσυ αρχες νοεμβρη μας βγηκε 2 ατομα καμπινα + αμαξι (ηγομενιτσα βεβαια) στα 280 ευρω αντι καπου 600 τον δεκεμβρη καπου 340 τον μαρτιο το ιδιο οι προσφορες (ειδικα της ΜΙΝΟΑΝ) εναι απο 1 νοεμβριου ως 31 Μαρτιου...αλλα και σε ολες ειανι μου φαινεται αυτο το διαστημα. ισως καλυτερα μην αγορασεις εισητηρια ακομα...περιμενε τοτε να πας και ακομα και αν δεν το λενε στο site τους προσφορες κανουν εγω αλλα εβλεπα στο site αλλαη προσφορα μου καναν στα γραφεια επισης μην κλεισεις απο ιντερνετ καλυτερα να πας σε κανα γραφειο κεντρικο. Βεβαια μην σε παρω στον λαιμο μου. Αλλα εχω παει 5 φορες οδικως απο Ανγκονα και μονο το καλοκαιρι φετος πηρα τα εισητηρια του πλοιου κανα 25μερο νωριτερα. Τον χειμωνα παντα πηγαινα λιγο πριν φυγω. Αλλα δικη σου αποφαση στο Ahorn θα πας καμια μερα μονο, πιο πολυ για το Iglu bar κλπ αλλα η πιστα που παει στο χωριο ειναι καπου 5 χλμ αναμεσα σε δεντρα. Ειναι καλη οταν εχει πχ ομιχλη στα ψηλα, ή χιονιζει πολυ οποτε δεν εχεις καλη ορατοτητα. Επισης μην απορριπτετε το HochZillertal. κατα την αποψη μου ειναι καλυτερο απο το ΧΚ του Mayrhofen. Edited August 31, 2011 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted August 31, 2011 Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Καθόσον αφορά τα πλοία: Πέρσι οι προσφορές της ΜΙΝΟΑΝ είχαν βγει το καλοκαίρι και τα είχα πάρει από τότε. Πάντως, έχω ημερομηνία αγοράς εισιτηρίων 8.12, οπότε μπορώ να περιμένω. Μ Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted August 31, 2011 (edited) Πλοίο: έκλεισα με τη ΜΙΝΟΑΝ (aller 24/12 στις 17.00, retour στις 31.12 στις 16.30), αλλά αναμένω και δρομολόγια της ΚΞ ANEK/Superfast. Πάντως, ενώ πέρσι η τετραμελής οικογένεια σε 4κλινη εξωτερική με ΙΧ κόστιζε 550 € και στις δύο εταιρείες (τα παιδιά τα είχαν δωρεάν), φέτος κόπηκαν οι προσφορές και ξαναγύρίσαμε στις παλιές τιμές (930 €). Πέρσι τα πλοία ήταν άδεια - φαίνεται ότι φέτος η κρίση τέλειωσε .... (με 900 € πάει 4μελής οικογένεια στο Μόναχο).(μου δικαιολογήθηκαν ότι φταίει ο επίναυλος, αλλά αυτός είναι 3% επί του καθαρού ναύλου)και τα πλοία θα γεμίσουν Όταν ταξιδεύεις 24/12 από Ανκόνα, έχεις στο μυαλό σου ότι πιθανώς να βρεις κίνηση (κάτι που δεν το συνάντησα τα τελευταία χρόνια, αλλά βρήκα αρκετή αντίθετη κίνηση!) και ότι καλά είναι να φτάσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα διότι είναι μεγάλη γιορτή η παραμονή Χριστουγέννων, αλλά και γιατί την άλλη ημέρα αρχίζουν οι μεγάλες... υποχρεώσεις. Η αλήθεια είναι ότι με τα ακτοπλοϊκά έχουν έρθει τα πάνω κάτω τα τελευταία χρόνια. Όταν πριν μερικά χρόνια είχα ταξιδέψει με Μινωικές, είχα μερικά πολύ καλά ταξίδια. Όταν τα πήρε ο Ιταλός και ταξίδεψα στο ήδη προγραμματισμένο ταξίδι μου, 15 μέρες πριν μας ανακοινώθηκε αλλαγή του προγράμματος με καθυστέρηση της αναχώρησης κατά 1 ώρα και είχαμε επί πλέον άλλες 2 ώρες καθυστέρησης. Σε γνωστούς μου τους άλλαξε τελευταία στιγμή το καράβι (που των Μινωικών είναι καλά) για να πάνε με κάποιο άλλο μετριότατο καράβι των Grimaldi. Έκτοτε επιλέγω ΑΝΕΚ, όπου όσες φορές πήγα, ενώ προβλέπεται να φτάσει Ανκόνα στις 13.00, εγώ από το καράβι βγαίνω 13.15. Όσον αφορά το κόστος, ή τα κλείνεις από τον προηγούμενο Ιανουάριο, ή περιμένεις τον τιμοκατάλογο που βγάζουν τέλος Οκτωβρίου, όπου τα τελευταία χρόνια κάνουν ειδικές προσφορές για την χαμηλή περίοδο του χειμώνα. Έτσι πέρσι πήγα με 470ε, σε 4κλινη εξ. με αυτοκίνητο. Πρόπερσι με 490ε. Για φέτος δεν ξέρω τι θα γίνει λόγω των συνεχόμενων ανακατατάξεων στον χώρο της ναυτιλίας, αλλά έχω ήδη μία κράτηση για 550ε, την οποία δεν θα μπορούσα να κάνω τώρα. Αν δεν αλλάξει η πολιτική των τελευταίων ετών, περιμένω κάποια καλύτερη τιμή από αυτή που έχω ήδη κλείσει. Πάντως εσύ που θα χρειαστείς πάνω από 7 ώρες ταξιδιού, θα πρέπει να λάβεις υπ'όψιν την ώρα άφιξης στην Ανκόνα. Edited August 31, 2011 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted August 31, 2011 Όποτε ταξίδευα Σάββατο έβρισκα πάντα πολλή κίνηση και ασύλληπτα μποτιλιαρίσματα, δεδομένου ότι, ως γνωστόν, οι αλλαγές των δωματίων γίνονται Σάββατο, τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Αυστρία. Πέρσι, τα Χριστούγεννα έπεσαν Σάββατο, οπότε ταξίδεψα ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε άδειους δρόμους, δεδομένου ότι, ως επί τω πλείστον, οι Ιταλοί έκαναν τις περιόδους Κυριακή με Κυριακή. Φέτος, ελπίζω ότι, επειδή Σάββατο είναι παραμονή, πάλι κάτι τέτοιο θα γίνει. Ήδη, τα περισσότερα αυστριακά ξενοδοχεία έδιναν Παρασκευή με Παρασκευή. Επομένως, βγαίνω 13.30 (αν πάρω ΜΙΝΟΑΝ - η ΑΝΕΚ μέχρι Νοέμβριο δίνει άφιξη 13.00) και αρχίζω τον αγώνα δρόμου, με όριο ταχύτητος την μπαγκαζιέρα μου (φροντίζω να κινούμαι μέχρι 150 πραγματικά χιλιόμετρα / στο GPS όχι στο κοντέρ). Τα βραδινό της παραμονής θα το έχουν φροντίσει όσοι φθάσουν με αεροπλάνο, σκι για όλους θα έχω μαζί μου και δε θα νοικιάσω, ski pass θα βρω στο δωμάτιό μου, μαθήματα για τα παιδιά για την επομένη θα έχουμε κλείσει με email, στα 45 μου η οδήγηση δε με κουράζει ακόμη .... Άντε να περάσουμε καλά. [Πράγματι, προτιμώ την ΑΝΕΚ από την Grimaldi = κακά πλοία και άθλιο service. Επομένως, κρατώ την κράτησή μου και ελπίζω για προσφορές και των δύο.] Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted August 31, 2011 ρε παιδια....προτιματε την ΑΝΕΚ απο την ΜΙΝΟΑΝ? εγω μια φορα πηγα με ΑΝΕΚ και απογοητευτηκα... και καθυστερη, και το πλοιο μικροτερο απο της ΜΙΝΟΑΝ η δε μακαροναδα (ειναι καθιερωμενο να τρωω μολις μπω στο πλοιο) ηταν κατα πολυ χειροτερη απο της ΜΙΝΟΑΝ anyway....το καλο τον χειμωνα ειναι οτι απο Ανκονα βγαινεις γρηγορα autostrada...το καλοκαιρι γινοταν κολαση Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 129 Report post Posted September 1, 2011 Δεν σκοπεύω να πάω τώρα στα κοντά αλλά απ' οτι βλέπω προτιμάτε την Ανκόνα απο τη Βενετία. Βλέποντας το χάρτη εγώ θα προτιμούσα Βενετία... Δεν είναι πιο κοντά? Για λύστε μου τη απορία. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted September 1, 2011 @ "Σιδεράς", Το ταξίδι Πάτρα - Βενετία διαρκεί περίπου 33 ώρες, ενώ το ταξίδι Πάτρα - Ancona μόνο 21 ώρες (μέσω Ηγουμενίτσας πλέον / κάποτε ήταν 20 απευθείας). Πέραν τούτου, σε πολλά δρομολόγια, αυτό περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις κλπ. Αν αναλογισθείς ότι από Ancona για Δολομίτες χρειάζεσαι περίπου 5-6 ώρες οδήγηση, ενώ από Βενετία 2 ώρες (πηγαίνεις εσωτερικά), η διαφορά κλίνει υπέρ της Ancona, ιδιαίτερα στην περίοδο των Χριστουγέννων, όταν οι μέρες είναι λίγες. Βεβαίως, η οδήγηση από Ancona έχει πιο μεγάλη κατανάλωση βενζίνης + διόδια, αλλά και το εισιτήρια για Βενετία είναι πιο ακριβό (και πολλαπλασιάζεται σε περίπτωση οικογένειας, ενώ η βενζίνη παραμένει σταθερή ασχέτως ατόμων στο αυτοκίνητο). ------------------------------------ @Turms Προφανώς θα προτιμούσα τη ΜΙΝΟΑΝ - έχω και εγώ ταξιδέψει με μικρά και αργά της ΑΝΕΚ. Αλλά η Grimaldi είναι χειρότερη. Από την άλλη μεριά, φέτος η ΑΝΕΚ έχει ΚΞ με τη Superfast και είναι ασαφές ακόμη ποιο πλοίο ταξιδεύει. Σε κάθε περίπτωση, θα προτιμήσω βολικές ώρες και όχι εταιρεία (αρκεί τα χρήματα να είναι παραπλήσια / που συνήθως είναι / πώς είπαμε ότι λέγεται αυτό: price fixing;) ΥΓ: Μακαρονάδα πάντα! Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted September 1, 2011 επιπλεον οι χειμωνιατικες προσφορες ειναι μονο Πατρα-Ηγουμενιτσα-Ανκονα και πισω...οχι Βενετια... βασικα δεν εχω παει ποτε απο Βενετια. αλλα και το οδηγημα για Αλπεις απο Ανκονα εχει την χαρη του.... σταματας και για καφεδακι στον δρομο. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted September 1, 2011 (edited) Να συμπληρώσω, ότι αν έχεις προορισμό προς Brennero-Innsbruck, από Βενετία δεν κερδίζεις πάνω από 1,5-2 ώρες οδήγησης και 200 χιλ. σε σχέση με Ανκόνα. Τις τιμές από Πάτρα για Ανκόνα και Βενετία, όποτε τις είχα δει, ήταν πάντα οι ίδιες, δεν ξέρω αν άλλαξαν τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι τα 200 χιλιόμετρα παραπάνω (που θα έχεις από Ανκόνα) σίγουρα έχουν κάποιο παραπάνω κόστος, μικρό όμως. Όμως, όταν έχεις κλείσει χιονοδιακοπές, συνήθως είναι από Σάββατο μέχρι Σάββατο. Αν φύγεις με αεροπλάνο το Σάββατο, δύσκολα θα εκμεταλλευτείς και την ημέρα αυτή. Αν φύγεις με το καράβι προς Ανκόνα Παρασκευή μεσημέρι, Σάββατο βράδυ θα είσαι στον προορισμό σου (όπως και με το αεροπλάνο όταν φεύγεις Σάββατο). Αντίθετα, αν πας Βενετία, στον προορισμό σου θα είσαι Κυριακή μεσημέρι-απόγευμα, άρα θα έχεις σίγουρα μία χαμένη ημέρα. Τα αντίστοιχα ισχύουν και για την επιστροφή. Αντίθετα, αν πας βόλτα το καλοκαίρι στις Άλπεις, πήγαινε Βενετία (τα καράβι φτάνει νωρίς), θα την δεις και από το καράβι, αν θέλεις κάνεις και βόλτα μέσα στην πόλη ή φεύγεις νωρίς το πρωί και έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου. Άρα, όταν πάω για σκι, Πάτρα-Ανκόνα ασυζητητί και το συγκρίνω με αεροπορικό προς Μόναχο. Από τις Μινωικές, ήμουν ευχαριστημένος, τόσο από το σέρβις, όσο και από τα πλοία της. Από την ΑΝΕΚ επίσης. Από προσωπική εμπειρία, μόνο με τις Μινωικές είχα πρόβλημα μη τήρησης των ωρών, που ίσως να είναι και συμπτωματικό, δεν παύει όμως να είναι αυτή η εμπειρία μου. Με Superfast δεν έχω πάει για δικούς μου λόγους, έχω ακούσει πολύ καλά για το σέρβις, αλλά θα την ξανααποφύγω αν μπορώ. Αν και τα πλοία των Μινωικών είναι πολύ πολύ καλά, επειδή δεν θέλω να ξαναρισκάρω καθυστερήσεις ή εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής με αντικατάσταση πλοίου, θα έχω σαν πρώτη προτεραιότητα την ΑΝΕΚ που δεν με απογοήτευσε ποτέ και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η αναφορά του Turms. Αργά και μικρά πλοία η ΑΝΕΚ; Τα δίδυμα Hel. Sp. και Ol. Ch. που πάνε Ανκόνα (βέβαια τώρα με τις αλλαγές δρομολογίων ίσως θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί); Αλλά και με τον Βενιζέλο που είχα πάει Βενετία ευχαριστημένος έμεινα. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά δεν με απασχολούν κιόλας. Edited September 1, 2011 by mil Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted September 1, 2011 σταματας και για καφεδακι στον δρομο. Έχουν και ωραία σάντουιτς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 129 Report post Posted September 1, 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το βασικό που δεν πρόσεξα είναι οτι εσείς πάτε απο Πάτρα ενώ στη δικιά μου περίπτωση το σκεφτόμουν απο Ηγουμενίτσα... Τώρα αν είναι να κερδίσεις και μία μέρα δεν το συζητάμε... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted September 1, 2011 (edited) και εγω απο Ηγουμενίτσα παω. ειναι πολυ βολικα... το πλοιο φευγει βραδυ (καπου 10.30) οποτε παρασκευη δεν παιρνω αδεια...σχολαω, παω σπιτι, ενα καφε και βουρ για το λιμανι.... 3 ωρες καπου θελει για Ηγουμενιτσα. οποτε αν φυγεις 5-5.30 εισαι κυριλε (προσοχη μην εχει προβλημα η εγνατια οπως την πατησα μαι φορα και ετρεχα σαν τρελος) για ΑΝΕΚ εγραψα οτι ειναι αργα τα πλοια;;; λαθος μου. αλλα σιγουρα ειναι πιο μικρα απο οσα μπηκα στης ΜΙΝΟΑΝ ως τωρα (εκτος αν ετυχε) μαλιστα μια φορα που πηρα ΑΝΕΚ ήταν επειδη εφευγε στις 22.00 ενω της ΜΙΝΟΑΝ στις 23.00 και ειπα να γλυτωσω την ωρα... ε τελικα της ΜΙΝΟΑΝ εφυγε πρωτο, της ΑΝΕΚ με καθυστερηση και αργησαμε να φτασουμε Ιταλια επιπλεον της ΜΙΝΟΑΝ ηταν 20 αμαξια μονο, ενω στην ΑΝΕΚ της ποπης...και ηταν καπου 7-8 δεκεμβρη.... προφανως για αυτο αργησε να φυγει... παντως το φαγητο στην ΑΝΕΚ χειροτερο, το πλοιο πιο μικρο, και γενικα μου βγηκε πιο ακριβα στο φαγητο κλπ μεσα στο πλοιο (στην ΜΙΝΟΑΝ εχω την καρτα) παντως γενικα δεν εχω κολημα με ΜΙΝΟΑΝ. οποιο βολεψει και οποιο ειναι φθηνοτερο. σιγα τωρα το πλοιο βολευει ΣΟΥΠΕΡ για σαββατο - σαββατο. Αν μαλιστα εχεις καμπινα και γουσταρεις, μπορει να κανεις και λιγο σκι Σαββατο πρωι καπου στα Απεννινα, και μετα να πας Ανκονα να παρεις το πλοιο σου. Edited September 1, 2011 by Turms Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted September 1, 2011 ...Από προσωπική εμπειρία, μόνο με τις Μινωικές είχα πρόβλημα μη τήρησης των ωρών, που ίσως να είναι και συμπτωματικό...Δεν είναι... Quote Share this post Link to post Share on other sites