Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Πράγματι, πέρσι, με το εισιτήριο της ΑΝΕΚ να αναφέρει αναχώρηση 17.00 και άφιξη στην Ιταλία στις 13.00, μόλις την τελευταία στιγμή, τυχαίως, αντελήφθην ότι άλλαξε το Hellenic Spirit με το αργό Λευκά Όρη, με αποτέλεσμα νέα ώρα άφιξης στις 16.30 (και, μετά είχα 600 χιλ. οδήγηση).

Ευτυχώς, αν και μουρμούρισαν στην αρχή κάτι για δικαίωμα αλλαγής δρομολογίων, σε ανώτερο επίπεδο δέχθηκαν εύκολα την επιστροφή των χρημάτων και βρήκα θέσεις στη ΜΙΝΟΑΝ (Πώς να μη βρω άλλωστε; Άδειο ήταν το πλοίο)

Edited by Fulvia 3

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Γυρίσαμε χθές από το Mayrhofen με πολύ όμορφες εντυπώσεις.

Φύγαμε Παρασκευή 23.12 από Πάτρα για Bari (μετά την ακύρωση του δρομολογίου μας για Ancona). Έξοδος στον αυτοκινητόδρομο στις 10.30 και 1.135 χιλ. σε 10 ώρες με δύο στάσεις βενζίνας και μία στάση για pizza. Λίγα χιόνια στη Bologna και πιο πολλά στο Brenner. Ευτυχώς τα κορίτσια ήταν «παλικάρια». Έτσι, καταφέραμε να είμαστε 20.30 στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Το χωριό (κωμόπολη στην ακρίβεια) βρίσκεται στην όμορφη κοιλάδα του Zillertal, σε απόσταση 70 χιλ. από το Innsbruck. Μέχρι τη δεκαετία του 1960 ήταν αγελαδοτρόφοι, έως που τους ανακάλυψε ο τουρισμός και έγιναν πλούσιοι. Υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος (Hauptstrasse – τι πρωτότυπο) και πολλά ξενοδοχεία κλπ. Είναι όμορφο, αλλά πιο όμορφη είναι η φύση.

img0034uco.jpg

img0081iu.jpg

img0126lg.jpg

Θα έλεγα ότι, σαν προορισμός, απευθύνεται περισσότερο σε 20-25 ετών, παρά σε οικογένειες. Έτσι, έχει αρκετά after ski bars, όπου μεθοκοπάνε με τις μπότες του σκι αμέσως μετά τις πίστες και βγαίνουν και «εξυπηρετούνται» έξω από τα bars.

img0092bt.jpg

img0098lo.jpg

και έξω από το bar

img1129xa.jpg

Όχι, βέβαια, ότι οι οικογένειες δεν περνούν καλά (θαύμα περάσαμε), αλλά π.χ. στους Δολομίτες, οι προορισμοί είναι περισσότερο οικογενειακοί. Σε κάθε περίπτωση, το καλό είναι ότι βρίσκεις να φας έξω και στις 21.30 σε κανονικό εστιατόριο, ενώ σε τύπου fast food μέχρι τις 01.00.

Τέλος, επειδή δεν είναι από τα πλέον γνωστά μέρη, δεν βρίσκεις πολλούς δήθεν (και, συνεπώς, και πολλούς Έλληνες). Υπάρχουν, βέβαια, όπως σε όλη την Αυστρία, πολλοί Ρώσοι με υπερβολικά ρούχα, τρυφερές νέες συνοδούς, με γόβες στιλέτο, παιδάκια 2 ετών με UGG κλπ.

Είχαμε κλείσει ένα σπίτι για 15 άτομα (8 μεγάλους και 7 παιδιά), ιδανικό για παρέα, σε απόσταση πέντε λεπτών (κυριολεκτικά) από το lift του Penken. Έτσι, ήμασταν δίπλα στο κέντρο, αλλά στην εξοχή.

pc260082n.jpg

Το χιονοδρομικό έχει πίστες 165 χιλ. Οι πιο πολλές είναι κόκκινες, ενώ τρεις είναι μαύρες, εκ των οποίων μόνον η Devil's run ήταν ανοικτή (όπως γράφετε και πιο πάνω, η Harakiri –και όχι Kamikaze- είναι συχνά κλειστή τέτοια εποχή). Για μικρά παιδιά υπάρχουν σχετικά λίγες μπλε.

Σε γενικές γραμμές οι πίστες είναι καλές, με καλή σήμανση, καλή ποιότητα χιονιού (κάλυψη με τεχνητό 100%) και λίγο πιο φθηνό skipass από ότι στους Δολομίτες.

img0027z.jpg

Είχαμε και εμπειρία από το 'νοσοκομειακό' snow bike του κέντρου (ευτυχώς, όχι συνεπεία ατυχήματος, αλλά κοιλιακών σπασμών). Γρήγορο, δωρεάν, έβαλαν την ασθενή σε καροτσάκι στη γόνδολα. Το service θα συνεχιζόταν ως το νοσοκομείο, αλλά στο χωριό την παρέλαβε φίλος με το αυτοκίνητό μου.

Όπως γράφετε και πιο πάνω, για τις πίστες χρησιμοποιείς γόνδολα από τα 600 μ. όπου βρίσκεται το χωριό. Εμείς ανεβαίναμε πριν τις 8.45, οπότε τα πράγματα ήταν ανεκτά. Κατά τις 9.00 ήθελες 20΄ αναμονή.

Στη φωτό η γόνδολα 150 (δηλ. 150 ατόμων) για το Rastkogel (ίδια έχει και το Ahorn):

pc270094.jpg

Το πρόβλημα, όμως, υπήρχε στην κάθοδο, όπου, εάν τέλειωνες κατά τις 16.00 και μετά, η αναμονή ήταν εικοσάλεπτη και πλέον. Δυστυχώς, λόγω ελλείψεως χιονιού, το δρομάκι για το χωριό (Horberbahn) ήταν κλειστό και, έτσι, η κάθοδος με γόνδολα υποχρεωτική.

Αντίθετα, από το Ahorn, η κάθοδος με σκι ήταν δυνατή και ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για κόκκινη πίστα 5.500 μ., με μερικά σημεία που ταιριάζουν σε μαύρη (μας είπαν ότι παλιότερα ήταν μαύρη, αλλά, για να προσελκύσουν κόσμο στο Ahorn, τη «βελτίωσαν» σε κάποια σημεία και της άλλαξαν το χαρακτηρισμό). Το ίδιο το Ahorn, πάντως, ήταν βαρετό με μικρές μπλε πίστες και μόνο ενδιαφέρον σημείο το igloo (ice bar και παγωμένο ξενοδοχείο επτά δωματίων, βλ. φωτογραφία).

pc2%38%30122.jpg

Η πίστα από το Ahorn προς το χωριό:

img0066jb.jpg

Δυστυχώς, δεν πήγαμε στο Hintertux. Το είχαμε αφήσει για τις δύο τελευταίες ημέρες, όταν δεν είχαμε προγραμματίσει μαθήματα για τα παιδιά, αλλά ο καιρός χάλασε αρκετά, με ομίχλη και χιόνι (και δυνατό αέρα την τελευταία ημέρα). Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε τα παιδάκια να ανέβουν στις πίστες.

pc300144.jpg

Έτσι, έχουμε αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς για μία άλλη φορά.

Για το Σάββατο, ημέρα επιστροφής προβλεπόταν heavy snow και στο χωριό και στο Brenner, αλλά το γλυτώσαμε. Έτσι, ξεκινώντας στις 06.00, φθάσαμε νωρίς για τουρισμό στην Ancona.

Edited by Fulvia 3
  • Like 1

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

φαντασου κιολας οτι το Mayrhofen (απο οτι μου ειπε ο Mr Tourist Office) Προσπαθησαν να κρατησουν ενα επιπεδο και να μην το αφησουν να παει πολυ προς party-village Οπως στο Ischgl...

παντως ειναι πολυ ομορφο χωριο..εμενα μου αρεσε πολυ.

10 ωρες απο Μπαρι για Αυστρια ε;;;

ενδιαφερον

θα το εχω υποψη μου και αυτο σαν εκδοχη.

Snow is on my D.N.A.

φαντασου κιολας οτι το Mayrhofen (απο οτι μου ειπε ο Mr Tourist Office) Προσπαθησαν να κρατησουν ενα επιπεδο και να μην το αφησουν να παει πολυ προς party-village Οπως στο Ischgl...

παντως ειναι πολυ ομορφο χωριο..εμενα μου αρεσε πολυ.

10 ωρες απο Μπαρι για Αυστρια ε;;;

ενδιαφερον

θα το εχω υποψη μου και αυτο σαν εκδοχη.

Ίσως το παρατραγικοποίησα, δεν είναι και party-village.

Καθόσον αφορά τη διαδρομή:

10 ώρες αντιστοιχούν σε συνεχές ταξίδι με ταχύτητα περίπου 150 χιλ/ώρα (όριο που θέτω λόγω μπαγκαζιέρας). Αν αφαιρέσουμε τις στάσεις, η μέση ταχύτητα είναι 120 χιλ. - είχα και χιόνι και 35 χιλ. χωρίς αυτοκινητόδρομο.

Όμως ήμουν τυχερός και δεν πέτυχα μποτιλιάρισμα, ούτε κίνηση, παρόλο που ήταν Σάββατο.

Ταξιδεύοντας τα Χριστούγεννα (σχεδόν πάντα Σάββατο) έχω παρατηρήσει ότι, πριν τα Χριστούγεννα, αν ταξιδέψεις Σάββατο, δεν έχει κίνηση, επειδή οι Ιταλοί συνηθίζουν να περνούν Χριστούγεννα σπίτι τους. Επίσης, οι δρόμοι ήταν άδειοι ημέρες όπως παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Αντίθετα, αν ταξιδέψεις Σάββατο μετά τα Χριστούγεννα και με δεδομένο ότι -κανονικά- τα πακέτα δωματίων είναι Σάββατο με Σάββατο, γίνεται χάος.

Ενδεικτικά, τη διαδρομή Ancona-San Vigilio (590 χιλ.), την έχω κάνει 5 ώρες Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα και 9 ώρες Σάββατο μετά τα Χριστούγεννα.

Γι αυτό, μη θεωρούμε το δεκάωρο σα συνήθη χρόνο. Με ένα μποτιλιάρισμα, γίνεται άνετα 12ωρο +. Κι αν βγεις στις 10.30 στον αυτοκινητόδρομο έξω από το Bari, που να ξεκινάς για 12 ώρες ταξίδι.

Καλησπέρες και καλό χειμώνα :D

Ετοιμαζουμε ενα ταξιδάκι για Zillertal τέλη του χρόνου (μάλλον τελευταία βδομαδα 21-28/12) και θέλω κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή.

Θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο Hochzillertal. Με βάση αυτο προς τα πού ειναι καλύτερα να κοιτάξουμε για σπίτι? Γιατι οι επιλογές είναι χασιμο...

Να διευκρινήσω ότι δε θα έχουμε αυτοκίνητο οπότε θέλουμε και πρόσβαση σε skibus κλπ.. (αν και φανταζομαι αυτο δε θα ειναι προβλημα οπου και αν μεινουμε)

Απο το λιγο που εψαξα τα νήματα ο περισσότερος κόσμος μένει Mayrhofen. Αξιζει αυτο και να μετακινούμαστε καθε πρωι προς Kaltenbach κλπ?

Νυχτοπερπατήματα δε μας ενδιαφέρουν, αλλα να εχει και κανενα εστιατόριο για φαι.

Φυσικα αν μπορεις να τσουλήσεις και μέχρι το χωριο θα ήταν το ιδανικο. Στο Mayrhofen και αυτο με τη γονδολα μας έκατσε λιγο καπως..

Ευχαριστω

ισως καλυτερα να μεινεις στο Kaltenbach

Το θεμα ειναι οτι το Hochzillertal δεν επικοινωνει με το χιονοδρομικο που εχεις προσβαση απο το Mayrhofen

συνεπως αν πας Mayrhofen να μεινεις θα θελει λεωφορειο για να πας στο Hochzillertal

Μεχρι το χωριο δεν νομιζω να μπορεις να τσουλησεις Δεκεμβρη. Ισως αλλα κατα γενικη ομολογια οχι. Οποτε αυτο με την γονδολα ισως το εχεις και στο Hochzillertal

Μια αλλη επιλογη ειναι να μεινεις στο Gerlos ή ακομα καλυτερα (αποψη μου) στο Tux - Lanersbach Klp

ειναι πιο cool, τα χωρια σε πιο μεγαλο υψομετρο και μεσω ski weg εχεις προσβαση και στο XK στο Tux - Lanersbach αλλα και Mayrhofen

εχω την εντυπωση οτι συνδεοονται

Και εισαι και 2 βηματα απο παγετωνα

Snow is on my D.N.A.

Thanks Turms

Και γω προς Kaltenbach μας βλέπω γιατι ο παγετώνας δε θα μας πολυαπασχολήσει. Ισως μια μερα για τη θέα μονο..

Ελπιζουμε σε καλη χιονοχρονια για να μπορουμε να τσουλαμε ως κατω. Μεχρι τωρα παντως οσες φορες πηγαμε (Δεκεμβρη παντα) δεν ειχαμε προβλημα ακομα και σε χαμηλα χωρια (Saalbach πχ)

Εχει τίποτα στο Kaltenbach απο ζωη? Εστιατόρια κανα apre για κανα Gluhwein ή μπα? Ξέρεις?

κανα Gluhwein θα βρεις σιγουρα...dont worry

Snow is on my D.N.A.

Και γω προς Kaltenbach μας βλέπω γιατι ο παγετώνας δε θα μας πολυαπασχολήσει. Ισως μια μερα για τη θέα μονο..

Ελπιζουμε σε καλη χιονοχρονια για να μπορουμε να τσουλαμε ως κατω. Μεχρι τωρα παντως οσες φορες πηγαμε (Δεκεμβρη παντα) δεν ειχαμε προβλημα ακομα και σε χαμηλα χωρια (Saalbach πχ)

Εχει τίποτα στο Kaltenbach απο ζωη? Εστιατόρια κανα apre για κανα Gluhwein ή μπα? Ξέρεις?

Από όσα διάβασα, είσαι σε καλό δρόμο. Το χιονοδρομικό που επέλεξες, είναι κατά την γνώμη μου το καλύτερο της Zillertal. Αν λειτουργούν οι πίστες μέχρι κάτω, μπορεί να έχεις ένα vertical που να φτάνει τα 1800 μέτρα. Για την εποχή που πηγαίνεις, τον παγετώνα δεν θα τον σκεφτόμουν καν. Αν ήθελα να δοκιμάσω άλλο ένα χιονοδρομικό της κοιλάδας, πρώτα θα πήγαινα Mayerhofen, μετά Zell. Αν όμως δεν έχετε αυτοκίνητο και δεν βολεύουν οι μετακινήσεις, μην το κυνηγήσεις. Μέρος διαμονής ακριβότερο, πιο απομονωμένο, ski in/out, πιο κατάλληλο για ζευγάρια, είναι το Hochfugen, στην ίδιο χιονοδρομικό.

Apres ski, πρακτικά έχει εκεί που τελειώνουν οι πίστες στο χωριό. Στο Mayerhofen δεν φτάνουν πίστες στο χωριό. Εδώ υπάρχουν κάποια μπαράκια στο τελείωμα της πίστας. Είναι μεγάλο χωριό/κωμόπολη, άρα από εστιατόρια/ξενοδοχεία δεν υπάρχει κανένα θέμα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68