Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
GPILOT

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Recommended Posts

Εγώ πάντως έχω ανέβει 5 φορές φέτος και έχω κάνει και τις 5 καταπληκτικό σκι! :Talking Ear Off:

Φέτο ? :Bring It On:

Αφου εχει μολις 4 ο μηνας :LMAO:

101277.jpg

Αύριο όπως τα ΄παμε " Ανέβα αλλά για ΚαλαβρυτοΚαιμακΠισοδεροΒασιλιτσες ανεβείτε νωρίς. Κάποια στιγμή θα μπει ψηλή νέφωση και μετά αέρας και ίσως κλείσει" Θα είναι και ωραίο που θα βλέπετε το μέτωπο να έρχεται.

Παρασκευή: Κατά πάσα πιθανότητα ξεκινάει παντού με χιόνι η κακοκαιρία εκτός από Πήλιο και Μαίναλο που θα χάσουν κάποιο χιόνι σαν βροχή. Πόσο χιόνι: Η Βασιλίτσα μάλλον θα είναι κερδισμένη με 60+ πόντους, ακολουθούν Φαλακρό, Σέλι, 3-5 Πηγάδια και Ελατοχώρι με 40+ και μετά Καιμάκ, Πισοδέρι, Παρνασσός και Καλάβρυτα με καλό φρέσκο χιόνι. Το Πήλιο παίρνει ρεβάνς το Σάββατο με το πέρασμα του χαμηλού Αιγαίου και την πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός της Παρασκευή θα έχει σαν άλλο χαρακτηριστικό του θυελλώδεις Νοτιοδυτικούς ανέμους που θα γυρίσουν σε Βοριάδες. Οι Δυτικοί αλλά και μετά στο γύρισμα σε Βοριάδες θα έχουν ένταση ακόμα και 10 μποφόρ και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα επιτρέψουν και πολύ σκι.

Το ίδιο ισχύει και για το Σάββατο όπου σταδιακά από τα Δυτικά θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις αλλά θα παραμείνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που και πάλι δύσκολα να επιτρέψουν πολλά λιφτ να ανοίξουν. Παρόλα αυτά εκτός από την περιοχή του Αιγαίου ο καιρός γρήγορα θα περάσει σε βελτίωση και δεν αποκλείεται κάποια χιονοδρομικά όπως η Βασιλίτσα να περάσουν ακόμα και σε λιακάδα το μεσημέρι.

Τη Κυριακή με τα σημερινά δεδομένα θα μας απασχολήσει μόνο ο αέρας και το ξεπάγωμα των λιφτ με ισχυρούς Βοριάδες να έχουν παραμείνει. Παρόλα αυτά έχουμε διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων και θα επαναεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ή Δευτέρα παραμένει όμως και με τα πιθανά σενάρια μια ιδανική μέρα για σκι, που όμως υπάρχει σαφέστατη η τάση από το απόγευμα να έχουμε μια νέα διαταραχή με απότομη πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να φέρει χιόνια μέχρι τα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας.

Για τη συνέχεια παραμένει σαφής η τάση για νέες διαταραχές κάθε 4 ημέρες.

Μάλλον θα μεταφερθεί των Φώτων σε επίσημη Αργία η Δευτέρα.

Πότε να ανέβω:

Αύριο

Η εικόνα της ατμόσφαιρας περίπου στη Λαμία είναι αυτή*

MS_2239eur_g05.png

Το βρίσκουμε εδώ

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavnmgeur.html

Και κάνουμε κλικ στο GFS 0.5 EUROPA NEU και μετά στο σημείο της Έλλάδας που μας κάνει. Το συγκρίνουμε με το windguru και αποφασίζουμε αν θα ανέβουμε. Μας δείχνουν την νεφοκλαλυψη στα ύψη της ατμόσφαιρας. Εμείς κάνουμε σκι γενικά στην κατώτερη προς μέση.

Για όλα τα χιονοδρομικά αυτή (το Καιμάκ είναι λάθος)*

http://www.windguru.cz/int/index.php?go=1&...=1&pu=40950

Επόμενη κακοκαιρία:

Καλό χαμηλό 995 Αδριατική, θα κινηθεί Ανατολικά απλά έχουμε μια αβεβαιότητα αν θα πάει Βόρειο η Νότιο Αιγαίο. Όλα τα χιονοδρομικά θα βάλουν αρκετό χιόνι

Ο αέρας στα Υψηλά (Αντικυκλώνες Αζορικός Σιβηρικός) κινείται αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού.

semb48.gif

semb72.gif

Πιο μετά:

Περί προγνωσημότητας και μακροπρόθεσμης τάσης κοιτάμε τα ensemble

Σαφέστατη τάση για πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρίες 6 και 10 του μήνα ενώ έχουμε ένα 50% να έρθει στις 9. Σήμερα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να έρθει στις 9 με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

MS_2239_ens.png*

Τα ελέγχουμε με το παρακάτω κομβικό σημείο

Έχουμε ακόμα διαφροποίηση των μοντέλων ως προς την τελική διάταξη για τη Δευτέρα. Του euro η εκτίμηση είναι πιο υετοφόρα, το gfs αν έρθει όπως το δείχνει τώρα είναι χιόνι μέχρι τα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας.

Εuro Recm1201.gif*

Το gfs Rtavn1201.png*

*Ο λόγος που το snowforecast σου σπάει τα νεύρα είναι ότι παίρνει κάθε 6 ώρες το run του gfs. Τα run 00 και 12Ζ είναι run, τα run 06 και 18Ζ τρέχουν με πολύ λιγότερη ανάλυση και με λιγότερα δεδομένα. Αυτό τα οδηγεί σε μεγάλες διαφορές με το προηγούμενο και χρησιμέυουν μόνο σαν να βλέπεις ένα ensemble (σενάριο). Ο ψυχίατρος προτείνει να αγνοούμε το snowforecast όταν βλέπουμε πάνω δεξια issued 00 και 12 local time.

Για να μη σου σπάνε καθόλου τα νεύρα βλέπε υετό και θερμοκρασίες από τα run κατευθείαν (πάντα αγνόωντας τα 18Ζ και 06Ζ του gfs που το βλέπεις εκεί που λέει gfs ημερομηνία και από κάτω λέει πιο run είναι). Oι συντεταγμένες του Καιμάκ είναι λάθος αλλά αν θέλετε να δειτε τι καιρό θα κάνει στην Πολωνία καλές είναι.

Παράλληλα κοίτα τη σύγκριση ευρωπαικού και gfs από εδώ το euro (πρόσεξε να βάλεις forecast base time στο πιο πρόσφατο)

http://www.ecmwf.int/samples/d/inspect/cat...1700!!/

και το gfs από εδώ κλικ στο niedershlag

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Όσο πλησιάζουμε μπερδεύει και ξεκαθαρίζει η κατάσταση...Τι ωραίος καιρός με χαμηλάρες

Αύριο ο αέρας θα είναι πραγματικά πάρα πολύς και είμαστε μέσα στο μέτωπο. Παρόλα αυτά στο γύρισμα του χαμηλού στο Αιγαίο ίσως κόψει και σε κάποια χιονοδρομικά μπορούν να ανοίξουν λιφτ.

Σάββατο ο αέρας είναι Βορειοδυτικός ισχυρός και φτιάχνει γρήγορα ο καιρός. Πιθανότατα όσο πιο Νότια τόσο λιγότερος. Κατά τη διάρκεια της μέρας περνάμε σε ταχύτατη βελτίωση από τα Δυτικά δεν αποκλείεται κάποια χιονοδρομικά να προλάβουν και λιακάδα.

Κυριακή απλή συννεφιά μάλλον κανένα πρόβλημα από αέρα.

Η κακοκαιρία της Δευτέρας πάει να έρθει πιο νωρίς και μάλλον η μέρα είναι με κακοκαιρία από το πρωί. Κατεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη και περιμένουμε χιόνια στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας.

Άμεση βελτίωση του καιρού από Τετάρτη μέχρι την επόμενη κακοκαιρία 14 του μήνα.

Ο Λάππας σήμερα έχει λιακάδα, κάτι δεν πάει καλά, μάλλον δεν έχει βάλει πέδιλα ακόμα ή τον πήρε ο ύπνος.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τι συγκλονιστικά όμορφος που είναι ο καιρός. Θαυμάστε εικόνα για αύριο το απόγευμα. Από το κέντρο του Ατλαντικού μέχρι την Ελβετία μπλοκαρισμένος από τις Άλπεις Αζορικός. Στέλνει ψυχρό αέρα στην γύρα του συστημένο απευθεάις στα ζεστά νερά της Μεσογείου. Περνάει το χαμηλό Αιγαίο και βαθαίνει στο εξωφρενικό νούμερο 980 ενώ τοπικά θα κατέβει και ακόμα παρακάτω. Πρακτικά μιλάμε για τυφώνα ο οποίας ξεμένει από ζεστό νερό μιας και δεν έχουμε ωκεανό και θα σβήσει. Στο θερμό του μέτωπο συνεχόμενες ισχυρές χιονοπτώσεις και στο ψυχρό του πατσαβούρια χαρτοπετσέτων χιονιού για δύωρα στα βουνά.

http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn361.png

Αμέσως βελτιώνεται ο καιρός και περνάμε σε συγκλονιστική διάυγεια και λιακάδα το Σάββατο στην Ηπειρωτική χώρα με ξερόκρυο και ισχυρούς Βοριάδες και αντίστοιχα όμορφη μέρα με εξασθένηση των ανέμων την Κυριακή.

Τη Δευτέρα όμως ο φίλος μας ο Αζορικός οπισθοχωρεί με την Ανατολική γωνιά του στα Πυρηναία μπλοκαρισμένη από τα βουνά. Πάλι ψυχρές μάζες φτιάχνουν χαμηλάκι 1015 στο κεντρικό Ιόνιο το οποίο περνάει από τον κορμό της Ηπειρωτικής χώρας και μας βάζει καλά χιόνια στα βουνά. Κάπου εκεί περιμένουμε το καλό σενάριο να πάει το κέντρο του στη Ρόδο και αυτό με τη σειρά σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού να τραβάει κρυο αέρα από Βόρεια και να φτιάξει με τη σειρά του αυτοτροφοδοτούμενο τυφωνάκι με ότι ζεστό νερό βρει στο Αιγαίο για να μας βάλει χιονόνερο ή χιονάκι στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνα. Μακάρι να μη το ενοχλήσιε τίποτα να έχουμε ώρες χιονοπτωσης στα υπερβόρεια προάστεια αλλά επειδή δεν υπάρχει πολύ κρύο να κατεβάσει μάλλον δεν θα το θυμόμαστε καιρό. Κατά τα άλλα αυτή είναι η συνταγή. Αλλά μπορεί να είμαστε και πιο τυχεροί από όσο δείχνει σήμερα να φτάσουν νιφάδες στο Σύνταγμα. Next time

http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn961.png

Μετά συνήθως ο καιρός περνάει σε λιακάδες και βελτίωση ίσως Τρίτη αλλά μάλλον Τετάρτη αλλά αν το τυφωνάκι έχει κέφια μπορεί και Πέμπτη μη σου πω Παρακσευή οπότε να ετοιμαστούμε για άδεια και υπέροχες τρεις τέσσερις μέρες για σκι μέχρι την επόμενη κακοκαιρία.

Κάτι μου λέει ότι θα χάσουμε το Πήλιο.

Για το Σάββατο θα ξαναπροσπαθήσω αλλά αύριο το απόγευμα θα ξεκαθαρίσει και τι ώρα θα φτιάξει ο καιρός και ο αέρας.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αρα Κυριακη παμε πρωι πρωι για προσκυνημα ε?? :whistling:

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

τι ειπες τωρα ρε ΜΙΚ..... :whistling:;):thumbsup::):)B)

https://www.youtube.com/watch?v=AXaCeEtlsRE

JIB...AND JIB AGAIN

Θα άρχιζε η σαιζον για μένα σήμερα, αλλά ανώτερη βία με κράτησε σπίτι.

Βέβαια εδώ στα δυτικά ο καιρός έκλεισε από νωρίς το πρωι με χαρακτηριστικά που (με τη βοήθεια των Τ που εδώ όμως είναι υψηλές) συνήθως δίνουν 2 μέρες χιονόπτωσης (εμπειρικά μιλώντας). Δεν ξέρω αν τα χιονοδρομικά είναι πάνω από τα σύννεφα σήμερα. Μιχάλη, μήπως ήρθε ο καιρός μια μέρα νωρίτερα? Μήπως η Κυριακή είναι ψιλοανέβα? Είναι η επόμενή μου ευκαιρία...

ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Eπαναλαμβάνω ότι και το Σάββατο θα έχουμε απότομη βελτίωση του καιρού απο τα Δυτικά. Να δούμε και τον αέρα πιο καλά αύριο.

Λογικά ωραίο λευκό θα είναι το ξημέρωμα στις webcams αν και τα "χαμηλά" χκ θα έχουν χιονόνερο.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

MIK ... και υπόλοιπη παρέα:

Αύριο έχω την επιλογή για Σέλι ή για 3-5 Πηγάδια (ξέρω ξέρω άτυχος!! :whistling: ) ... και επειδή δεν έχω καμία εμπειρία (προσανατολισμούς, μικροκλίμα, αέρηδες) από αυτά τα 2 χιονοδρομικά, σε ποιό έχω τις περισσότερες πιθανότητες να συναντήσω λιγότερη ομίχλη και αέρα αύριο;

Thaaaaanks!!

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Ο Λάππας σήμερα έχει λιακάδα, κάτι δεν πάει καλά, μάλλον δεν έχει βάλει πέδιλα ακόμα ή τον πήρε ο ύπνος.

Πέδιλα βάλαμε στις 8:40 και μέχρι τις 2:15 κάναμε με ηλιοφάνεια. Μετά έκλεισε, όχι τραγικά, βγάλαμε 4-5 κατεβασιές ακόμα για την τιμή των όπλων (και γιατί είχε υπέροχο χιόνι), αλλά το καθήκον μας το είχαμε κάνει!

Zuper!

Make Parnassos Great Again!

Ρε γμτ...θα μας τρελάνει τελείως το forecast... :thumbsup:

Πάνω που μας ξενέρωσε για την Δευτέρα τώρα το γύρισε σε καλοκαιρία....?? :hehe:

Αύριο θα χιονίσει τελικά ή και αυτό θα το πάρει πίσω.....

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Ρε γμτ...θα μας τρελάνει τελείως το forecast... :thumbsup:

Πάνω που μας ξενέρωσε για την Δευτέρα τώρα το γύρισε σε καλοκαιρία....?? :hehe:

Eγω παντως κοιταω στο www.MIK-weather.com .........

ΠΟΛΥ αξιοπιστο :P

Εγω λεω να ανεβω Κυριακη για ενα Προσκυνημα Παρνασσο. Ελπιζω να μην αλλαξει κατι.......

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Ρε ΜΙΚ μας έκαψες. Ξανακοιταξε το !

Που καλέ? (ενημερωτικά για κάθε 10 "δύσκολα αλλά σωστά ανέβα" στατιστικά θα φας μια μούφα και θα με βρίζεις. Αν το ρίξω στο 1/20 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το ίδιο και για κακοκαιρίες πάνω από 4 μέρεες μπροστά)

Καλά δεν ήταν το πρωί χτες?

MIK ... και υπόλοιπη παρέα:

Αύριο έχω την επιλογή για Σέλι ή για 3-5 Πηγάδια (ξέρω ξέρω άτυχος!! :thumbsup: ) ... και επειδή δεν έχω καμία εμπειρία (προσανατολισμούς, μικροκλίμα, αέρηδες) από αυτά τα 2 χιονοδρομικά, σε ποιό έχω τις περισσότερες πιθανότητες να συναντήσω λιγότερη ομίχλη και αέρα αύριο;

Thaaaaanks!!

Δεν τα πολυξέρω αλλά η λογική λέει δέντρα οπότε 3-5.

Ρε γμτ...θα μας τρελάνει τελείως το forecast... :hehe:

Πάνω που μας ξενέρωσε για την Δευτέρα τώρα το γύρισε σε καλοκαιρία....?? :P

Νομίζω ήμουν σαφέστατος στο ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας τρελάνει. :D Κοιτάς τα 12 και τα 00 κακό κορίτσι?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Θα άρχιζε η σαιζον για μένα σήμερα, αλλά ανώτερη βία με κράτησε σπίτι.

Βέβαια εδώ στα δυτικά ο καιρός έκλεισε από νωρίς το πρωι με χαρακτηριστικά που (με τη βοήθεια των Τ που εδώ όμως είναι υψηλές) συνήθως δίνουν 2 μέρες χιονόπτωσης (εμπειρικά μιλώντας). Δεν ξέρω αν τα χιονοδρομικά είναι πάνω από τα σύννεφα σήμερα. Μιχάλη, μήπως ήρθε ο καιρός μια μέρα νωρίτερα? Μήπως η Κυριακή είναι ψιλοανέβα? Είναι η επόμενή μου ευκαιρία...

Φίλε λες κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί μεγάλοι στη περιοχή σου μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι παλιά βλέποντας τον ουρανό ήξεραν τι καιρό θα έχει αύριο. Σεσημασμένος πουδρομανής πετούμενος φίλος του τρελιάρη μου είχε πει ότι παλιά ήξερε τι καιρό θα κάνει αύριο και πόσο χιόνι θα βάλλουν τα χιονοδρομικά κοιτώντας τον ουρανό.

Αυτά όμως έχουν αλλάξει κατά πολύ και πια αν ρωτήσεις θα στο πουν όλοι ότι έχει αλλάξει πολύ ο καιρός. Κάποτε είχαν χιόνι όλο το χειμών ατο Σέλι, το Πήλιο και η Πάρνηθα, και τέλως πάντων υπήρχαν 4 ξεκάθαρες εποχές.

Και εγώ προτιμώ να κοιτάω τον ουρανό για πρόγνωση παρά μια οθόνη, είναι υπέροχο συναίσθημα να κατανοήσεις την πορεία μιας μέρας ή μιας κακοκαιρίας μόνο κοιτώντας τον ουρανό. Αν τον πετάς ακόμα καλύτερα και για αυτό προσπαθώ να γράφω πολλά στοιχεία για να τον καταλάβετε.

Για αύριο καταρχάς παραμένει η απότομη βελτίωση του καιρού από τα Δυτικά που είμαστε οριακά αλλά μάλλον θα έχουμε και ώρες λιακάδας στα χιονοδρομικά από το μεσημέρι. Ο αέρας θα είναι ισχυρός ΒΔ. Δυστυχώς καλύτερη εκτίμηση από ένα γενικό δεν θα είναι ιδιαίτερα ισχυρός δεν μπορώ να κάνω. Λογικά αρκετά καρεκλάκια στη Βόρεια Ελλάδα θα μπορούν να ανοίξουν, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για Στύγα, Καρπενήσι και Παρνασσός. Ο Παρνασσός ίσως ανοίξει κάποια καρεκλάκια αλλά όπως καταλαβένετε είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί.

Προσωπικά θα ξεκίνήσω για κάπου αλλά στη Νότια Ελλάδα άν έχετε καλύτερη δουλειά δεν είναι άσχημη ιδέα να αράξετε. Για Βόρεια Ελλάδα εκτός από Καιμάκ επίσης θα ανέβαινα. Βασικά....πάμε Βασιλίτσα?

Η Κυριακή είναι ok παρόλα αυτά και θα φυσάει αρκετά και πιθανότατα να έχουμε εναλλαγές ομίχλης από τις μεσημεριανές ώρες λόγω έντονης αστάθειας. Ανεβείτε πρωί.

Για τη Δευτέρα (Μαίρη) είχα πει ότι περιμένουμε κάποιες χιονοπτώσεις στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας και αμέσως το τυφωνάκι θα πάει Αιγαίο. Τα μοντέλα εξακολουθούν να παρουσιάζουν διαφορετικές εικόνες αλλά ειδικά προς τα Νότια θα υπάρχουν νέες χιονοπτώσεις και αμέσως μετά περνάμε σε καιρό Αθήνας άντε και Πηλίου. Με αυτόν τον καιρό το τυφωνάκι στροβιλίζεται Αιγαίο και σταματάνε οι χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά και ρίχνει στην ΑΘήνα. Τέτοιες μέρες επίσης γενικά κάνεις σκι με καλή ορατότητα όσο ρίχνει στην ΑΘήνα.

Από το πρωί της Τρίτης όπως είχα πει περιμένουμε νιφάδες στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας, δυστυχώς δεν έχουμε δυναμική και κρύο για χιόνι μέχρι το Σύνταγμα και περιμένουμε να δούμε τι λεπτομέρειες που θα κρίνουν πόσο διάρκεια θα έχει και πόσο χαμηλά θα κατέβει το χιόνι.

Πότε να ανέβω:

Κυριακή

Η εικόνα της ατμόσφαιρας περίπου στη Λαμία είναι αυτή*

MS_2239eur_g05.png

Το βρίσκουμε εδώ

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavnmgeur.html

Και κάνουμε κλικ στο GFS 0.5 EUROPA NEU και μετά στο σημείο της Έλλάδας που μας κάνει. Το συγκρίνουμε με το windguru και αποφασίζουμε αν θα ανέβουμε. Μας δείχνουν την νεφοκλαλυψη στα ύψη της ατμόσφαιρας. Εμείς κάνουμε σκι γενικά στην κατώτερη προς μέση.

Για όλα τα χιονοδρομικά αυτή (το Καιμάκ είναι λάθος)*

Επόμενη κακοκαιρία:

Καλό χαμηλό 995 Βόρειο Αιγαίο, περνάμε σιγά σιγά σε ψυχρό μέτωπο με χιονοκαταιγίδες. Ισχυροί άνεμοι ακόμα και 10 μποφόρ στο Αιγαιο. Όλα τα χιονοδρομικά θα βάλουν αρκετό χιόνι

Ο αέρας στα Υψηλά (Αντικυκλώνες Αζορικός Σιβηρικός) κινείται αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού, και στα χαμηλά σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού.

semb48.gif

semb72.gif

Πιο μετά:

Περί προγνωσημότητας και μακροπρόθεσμης τάσης κοιτάμε τα ensemble

Σαφέστατη τάση για πτώση της θερμοκρασίας

MS_2239_ens.png*

Τα ελέγχουμε με το παρακάτω κομβικό σημείο

Έχουμε ακόμα διαφοροποίηση των μοντέλων ως προς την τελική διάταξη για τη Τρίτη. Του euro η εκτίμηση είναι πιο υετοφόρα, το gfs αν έρθει όπως το δείχνει τώρα είναι χιόνι μέχρι τα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας.

Εuro Recm1201.gif*

Το gfs Rtavn1201.png*

*Ο λόγος που το snowforecast σου σπάει τα νεύρα είναι ότι παίρνει κάθε 6 ώρες το run του gfs. Τα run 00 και 12Ζ είναι run, τα run 06 και 18Ζ τρέχουν με πολύ λιγότερη ανάλυση και με λιγότερα δεδομένα. Αυτό τα οδηγεί σε μεγάλες διαφορές με το προηγούμενο και χρησιμέυουν μόνο σαν να βλέπεις ένα ensemble (σενάριο). Ο ψυχίατρος προτείνει να αγνοούμε το snowforecast όταν βλέπουμε πάνω δεξια issued 00 και 12 local time.

Για να μη σου σπάνε καθόλου τα νεύρα βλέπε υετό και θερμοκρασίες από τα run κατευθείαν (πάντα αγνόωντας τα 18Ζ και 06Ζ του gfs που το βλέπεις εκεί που λέει gfs ημερομηνία και από κάτω λέει πιο run είναι). Oι συντεταγμένες του Καιμάκ είναι λάθος αλλά αν θέλετε να δειτε τι καιρό θα κάνει στην Πολωνία καλές είναι.

Παράλληλα κοίτα τη σύγκριση ευρωπαικού και gfs από εδώ το euro (πρόσεξε να βάλεις forecast base time στο πιο πρόσφατο)

http://www.ecmwf.int/samples/d/inspect/cat...1700!!/

και το gfs από εδώ κλικ στο niedershlag

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Aπό στιγμή σε στιγμή περιμένουμε να αρχίσει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και να γυρίσει σε Βοριάς.

Όσα τρώγανε χιονόνερο γυρνάει σε χιόνι με πατσαβούρες χαρτοπετσετών.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Θα φτιάχνει ο καιρός γενικά. Θα φυσάει αρκετά αλλά...Είπα ότι θα πήγαινα για σκι αύριο αν δεν είχα καλύτερη δουλειά και προσωπικά θα πάω.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Για όσους είναι ΑΘήνα μόλις πέρασε το χαμήλό, άνοιξε κάπως ο καιρός, γύρισε ο άνεμος σε Α και άρχισαν νε φαίνονται καταιγιδοσύννεφα cb του ψυχρού.

Στα χκ βλέπω σιγά σιγά να παρασπρίζουν ακόμα και όσα είχαν φάει λίγο, περνάμε σε ψυχρό μέτωπο καλώς τις χαρτοπετσέπες/μπιφτέκια/πατσαβουρόχιονο (εδώ πρέπει να κάνουμε όλε 80 )

enjoy the show

Να δούμε και το 12ζ τι θα γίνει με τον αέρα αύριο αλλά πιστεύω πιο πολύ σημασία θα έχει Παρνασσό και Καλάβρυτα τι θα έχουν όρεξη να ανοίξουν και τι θα ξεπαγώσει. Μαίναλο Μαίναλε?

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εντάξει Μαίρη θα στα ξαναφέρει τα χιόνια το sf για τη Δευτέρα στο πα μη σε νοιάζει.

Αύριο η μέρα δεν θα έχει και λιακάδα, δεν θα έχει και κάνα τρομερό αέρα, πιθανότατα στη Νότια Ελλάδα δεν θα είναι και μηδενική η ορατότητα και ο καιρός θα ανοίγει πάνω στις ώρες που κάνουμε σκι. Όσο πιο Βόρεια και πιο Δυτικά τόσο πιο γρήγορα θα φτιάχνει ο καιρός. Ξύπνημα με την ησυχία μας και πάμε, όσοι δεν έχουν σημαντική δουλειά(και ο Θεός και το ξεπάγωμα των λιφτ βοηθός)

Κυριακή όπως τα ΄παμε, από Δευτέρα τυφωνάκι με χιόνι Αθήνα μέχρι Βόρεια Προάστεια. Επαναλαμβάνω γενικά με χιόνι Αθήνα σκι κάνεις σε ΠαρνασσοΚαλάβρυτα αλλά λιακάδα δεν το λες. Πότε θα αποφασίσει το τυφωνάκι να ηρεμήσει μόνο αυτό το ξέρει. Βόρεια Ελλάδα μάλλον θα είναι μια υπέροχη βδομάδα για σκι.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Δεν τα πολυξέρω αλλά η λογική λέει 3-5 Πηγάδια

Ακολούθησα τη λογική σου κ το ένστικτό μου ... κ είμαι 3-5 Πηγάδια! Πατσαβουροχαρτοπετσέτες όλη μέρα, ανέβηκα κύριος κ κατέβηκα με αλυσίδες κ την ψυχή στην κούλουρη :-)

Ωραίο χιονοδρομικό, ωραίο χιόνι, ωραίοι-καλοσυνάτοι άνθρωποι, σχετικά καλή ορατότητα.

Όταν γυρίσω Αθήνα με το καλό θα ακολουθήσουν φώτος στο αντίστοιχο topic ..

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Ημουνα κανονισμενος για δευτερα Καλαβρυτα.Αλλα ειδα το forecast να τη δινει με συνεφια. :P

Μηπως Παρνασσο ειναι καλυτερα (Δευτερα) ?

Μηπως ειναι χαλια παντου η Δευτερα? :P

Μηπως να την κοπανησω αυριο για Καλαβρυτα? :Thinking:

Λιακαδα υποσχεθηκε ο καπετάν Χρηστος. :P

ΜΙΚ εχεις αποψη? :P

101277.jpg

Aθήνα πάει, εκτός από κάποιες χαζοσυννεφιές (cumulus αστάθειας μεσημεριανές ώρες) και χαλαρή ψηλή νέφωση αύριο από το μεσημέρι, καλο σκι σε όλους όλη τη βδομάδα. Επόμενη κακοκαιρία 17 του μήνα. Ουγκ.

Γενικά θα έχει ισχυρους Βοριάδες αλλά όχι κάτι το τρομερό (πλην Πήλιο)

Ευθεία μη φοβάσαι βρε