Jump to content
grigorosSkier

Τα καράβια για Ανκόνα έγιναν πιο αργά!

Recommended Posts

Από το καλοκαίρι του 2011 έγινε μια τεράστια αλλαγή στην πολιτική των καραβιών Πάτρας-Ανκόνας.

 

1. Αποφάσισαν οι εταιρείες να ελαττώσουν την ταχύτητα των πλοίων για οικονομία καυσίμου. Τώρα τα πλοία λένε ότι κάνουν 24 ώρες να φτάσουν όμως στην πράξη γίνονται περίπου 25 οι ώρες (α ρε αθάνατε Καραγιώργη Λάινς που να ήξερες ότι θα γυρίσουμε στα ίδια! )

2. Συγχωνεύτηκαν δρομολόγια και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν γνωρίζεις αν θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο ή αν θα αναβληθεί για την επόμενη μέρα.

3. Η ΑΝΕΚ ενώθηκε με την SUPERFAST με αποτέλεσμα την μείωση του ανταγωνισμού αφού υπάρχουν πλέον μόνο 2 εταιρείες για Ανκόνα: η ΑΝΕΚ-ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ και η ΜΙΝΟΑΝ.

4. Οι τιμές αυξήθηκαν είτε καταργήθηκαν οι χειμερινές εκπτώσεις με αποτέλεσμα την αύξηση του ναύλου από 70 έως 120% κατά περίπτωση. (Στην δική μου περίπτωση ο ναύλος αυξήθηκε ογδόντα % σε σχέση με πέρυσι)

 

Τα αποτελέσματα είναι δραματικά για τους επιβάτες:

1. Χρειάζονται 3 γεύματα μέσα στο πλοίο και άπειροι καφέδες κλπ..το κόστος γίνεται αβάσταχτο

2. Η άφιξη του καραβιού γίνεται αργά το απόγευμα και δεν προλαβαίνεις με τίποτα να φτάσεις στις Άλπεις (κάποια λογική ώρα)

3. Ο χρόνος δεν περνά με τίποτα!!! 25 ώρες είναι πολλές!

4. Η βενζίνη στην Ιταλία είναι η ακριβότερη της Ευρώπης 1.72 Ε/λίτρο.

 

Όποιος σχεδιάζει να πάρει καράβι να το σκεφτεί 100 φορές καλύτερα! Το αεροπλάνο + ενοικίαση αυτοκινήτου, είναι πλέον στην μισή τιμή!! ίσως και λιγότερο. Κερδίζεις χρόνο, μέρες για σκι και δεν σπάνε τα νεύρα σου!!

Edited by grigorosSkier

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλιστα. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! Αυτοί θα χάσουν ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι η φάση με το πλοίο είναι καλή όταν υπάρχουν στην παρέα και άτομα που δεν κάνουν σκι ή γενικά που το βλέπουν πιό τουριστικά το όλο θέμα. Η εμπειρία είναι πολύ καλή καθώς τα πλοία αυτά είναι για μήνα του μέλητος (εκτός από το γεγονός ότι είναι γεμάτα νταλικιέρηδες που τους αγαπάμε μεν αλλά δεν είναι ό,τι το ρομαντικότερο!).

 

Χαίρομαι πάντως που το ζήσαμε πέρυσι!!


Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχω προλάβει ακόμα να γράψω για το θέμα, μόλις επέστρεψα και απ'ότι είδα υπάρχουν και άλλα παράπονα για τις Μινωικές γραμμές. Να λοιπόν κάποιες από τις δικές μου εμπειρίες:

 

1. Έχοντας κλείσει από πριν το καλοκαίρι, είχα πάρει οικογενειακή προσφορά για 4κλινη εξ. με 550€ από ΑΝΕΚ, την οποία διατήρησα και ταξίδεψα. Έτσι το συνολικό οικογενειακό μεταφορικό κόστος (2 εν. + 3 παιδιά), πέφτει κάτω από τα 1.000€, τιμή που θεωρώ πάρα πολύ καλή και είναι αδύνατον να την ανταγωνιστεί οποιαδήποτε συνδυασμός αεροπορικού+ενοικίασης αυτοκινήτου.

2. Μετά τις τεράστιες ζημιές που έχουν καταγράψει οι ακτογραμμές (άνω των 100 εκ), έχουν κάνει αιματηρές περικοπές σε τομείς που φαίνονται, αλλά και που δεν φαίνονται και ελπίζω να μην χρειαστεί να φανούν. Η ΑΝΕΚ συγχώνευσε τα δρομολόγια της ΓΙΑ ΑΝΚΟΝΑ ΜΟΝΟ με την SUPERFAST, πράγμα που φαίνεται λογικό από εκεί που είχαν 3 δρομολόγια την ημέρα σε ένα, το οποίο κάποιες φορές πριν τα Χριστούγεννα δεν εκτελέστηκε λόγω έλλειψης πελατών.

3. Οι Μινωικές τραβούν τον δικό τους δρόμο, έχοντας καλύτερα δρομολόγια (σε ώρες) και χρόνο ταξιδιού 21 ώρες, όπως πιο παλιά (όπως τουλάχιστον ανακοινώνουν). Δεν έχουν καθημερινά δρομολόγιο. Πριν τις γιορτές στούκαραν ένα καράβι και αναγκάστηκαν να το πάνε για επισκευή γι'αυτό δημιουργήθηκαν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν. ΑΛΛΑΞΑΝ την ΣΗΜΑΙΑ τους στα καράβια σε Ιταλική και απ'ότι έμαθα μόνο το ξενοδοχειακό προσωπικό είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι.......

4. Η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-SUPERFAST αύξησε τις ώρες ταξιδιού από 21 σε 24, κάτι που δεν το θεωρώ και τραγικό, όμως άλλαξαν τις ώρες άφιξης και αναχώρησης σε Ανκόνα, κάτι που είναι ζόρικο αν προορισμός σου είναι οι Άλπεις. Και αυτό θα το καταλάβουν μόνο αν διαμαρτυρηθούν όσοι έχουν αυτόν τον προορισμό, όπως και έκανα εγγράφως. Πέρσι η άφιξη σε Ανκόνα ήταν στις 13.00, φέτος προγραμματίστηκε στις 16.00 και το Supefast την έκανε 17.30 και μισή ώρα καθυστέρηση στο κατέβασμα. Η αναχώρηση από Ανκόνα, από εκεί που ήταν στις 16.00, πήγε 13.30, άρα πρωινό ξύπνημα. Το πρόβλημα των παραπάνω είναι ότι σε αναγκάζουν να οδηγήσεις σε βραδυνές ώρες, άρα αυξάνουν την επικινδυνότητα ταξιδιού αφού τα χιλιόμετρα αυτά θα γίνουν φτάνοντας στον προορισμό και ξεκινώντας από τον προορισμό, δηλαδή στις Άλπεις σε υψόμετρα έχοντας το ρίσκο κακοκαιρίας. Ελπίζω να διορθωθούν τα ωράρια που είναι το μεγάλο πρόβλημα.

5. Το κόστος στο καράβι δεν είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αβάστακτο. Το φαγητό στο καράβι μπορεί να μην είναι φτηνό, δεν είναι και τεράστιο και μπορείς να το ξεπεράσεις εύκολα. Όταν η αναχώρηση είναι στις 17.00, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να φας μεσημεριανό μέσα στο καράβι αν δεν το επιδιώξεις. Αν είσαι οργανωμένος μπορείς και με 1 γεύμα (για να μην πω και με κανένα). Εμείς φάγαμε 1 φορά, χωρίς να το επιδιώξω και χωρίς να προσπαθήσω να το αποφύγω το γεύμα. Τα λοιπά έξοδα (καφέδες κλπ) υπαρκτά και πάλι όχι υπερβολικά. Στο σαλόνι δεν κάθεσαι με την υποχρέωση της παραγγελίας. Όμως σε τελευταία ανάλυση, αν θεωρήσεις ότι αρχίζουν οι διακοπές, άρα όπου και αν ήσουν θα έτρωγες και θα έπινες και έναν καφέ, σίγουρα είσαι εντός προϋπολογισμού, εντούτοις υπάρχει τρόπος να τα αποφύγεις αν κάτι τέτοιο είναι τόσο κρίσιμο κόστος. Ο χρόνος σε καμία περίπτωση ποτέ δεν με απασχόλησε, πάντα έλεγα ότι θα έχω χρόνο στο καράβι να φτιάξω χίλια δυο πράγματα (πχ φορτίσεις φωτογραφικών, βιντεοκάμερες, τακτοποίηση στις μνήμες....., να διαβάσω κάποια θέματα που είχα αφήσει, να ξεκουραστώ...) και τελικά δεν προλαβαίνω τίποτα αφού το μόνο που κάνω είναι ξεκούραση. Ακόμα και αν δεν έχεις παρέα, με έναν φορητό Η/Υ ο χρόνος περνάει πολύ ευκολότερα.

6. η βενζίνη στην Ιταλία είναι φτηνότερη από Ελλάδα (τουλάχιστον εκεί που έβαλα εγώ). Όμως γεμίζεις από Αυστρία που είναι φτηνότερα, για να μην πω από εκεί που βάζω εγώ με 1€/λίτρο.

7. Ο χρόνος ταξιδιού, συζητείται. Όμως όταν κλείνεις Σάββατο-Σάββατο, τι να φύγεις με αεροπλάνο Σάββατο (που θα έχεις και ακριβότερο εισητήριο και περισσότερη κίνηση στον δρόμο), τι να φύγεις με καράβι Παρασκευή. Τι να επιστρέψεις Σάββατο με αεροπλάνο, τι Κυριακή με καράβι. Στην δική μου προσωπική περίπτωση, αναλόγως με το πότε κλείσω εισητήρια αεροπλάνου, η διαφορά κόστους είναι από 700€ έως 1500€. Αυτό το κόστος μου αντιστοιχεί σε επιμίκυνση του ταξιδιού κατά 3-4 ημέρες, άρα 3-4 ημέρες παραπάνω σκι. Δηλαδή αντί να λείπω 7 ημέρες και να κάνω 6 σκι, λείπω 13 ημέρες και κάνω 10 σκι.

8. Τέλος οι τιμές στο καράβι δεν αυξήθηκαν, απλά δεν έγιναν οι μεγάλες εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής που γινόντουσαν τα τελευταία 3 χρόνια και τις οποίες εκμεταλλεύτηκα και εγώ και ΔΕΝ γινόντουσαν από όλες τις εταιρείες.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρώ ότι έγινε με τις αλλαγές στα ωράρια άφιξης και αναχώρησης στην Ανκόνα. Όλα τα άλλα εύκολα αντιμετωπίζονται. Και φυσικά η έλλειψη προσφορών, αφαιρεί πόντους.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι με ΑΝΕΚ ποτέ δεν είχα ΚΑΜΙΑ καθυστέρηση και πάντα έβγαινα από το καράβι το πολύ σε 15 λεπτά από την προβλεπόμενη ώρα άφιξης, σε αντίθεση με όσα παραδείγματα έχω και με Μινωικές και με Superfast.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε mil,

έκλεισες τα εισητήρια πριν το καλοκαίρι εξ ου και η τρελλά χαμηλή τιμή ! Αυτές οι τιμές απλά δεν υπάρχουν πλέον!!

1. Για 2+2 παιδιά πλήρωσα 840 Euro φέτος για 4κλινη εσωτερική ενώ πέρυσι 480 για τετράκλινη εξωτερική (πάντα με αυτοκίνητο).

2. Τα γεύματα στο καράβι είναι 3 εάν φύγεις μετά το μεσημέρι: βραδυνό, πρωινό και μεσημεριανό της επομένης. Όντως μπορείς να γλυτώσεις αν προετοιμαστείς. Όμως στις διακοπές δεν θέλω να έχω την λογική του να γλυτώσω κάτι στα πλαίσια της λογικής. Βάλε και τους καφέδες ....

3. Η τιμή της Βενζίνης μετά την 30η Δεκεμβρίου είναι η ακριβότερη της Ευρώπης στην Ιταλία (m.o. 1,72 Euro)! Στην δε Αυστρία κυμαίνεται από 1,30 έως 1,50 η αμόλυβδη.

4. Απ' ότι γράφεις και επιβεβαιώνω στην δική μου περίπτωση το καράβι λέει ότι κάνει 24 ώρες ενώ το ταξίδι διαρκεί 25 τουλάχιστον ώρες.

5. Τραβάω τα μαλλιά μου που δεν πήρα αεροπλάνο, αφού είχα βρει εισιτήρια με 650 Ευρώ για Μόναχο. Εάν βάλεις 'αλλα 350 Ευρώ για το αυτοκίνητο + 100 ευρώ βενζίνες μας κάνει 1100 Ευρώ. Καμια σχέση με τα 840 (καράβι) + 100 (γεύματα + καφέδες στο Καράβι) + 300 (Βενζίνες + διόδια autostrada) = 1240 Ευρώ.

Να μην ξεχνάμε ότι στο αεροπλάνο τρως δωρεάν!

6. Επίσης για να φτάσεις Πάτρα έχεις έξοδα!

7. Επίσης φθείρεις το αυτοκίνητό σου!

8. Θέλεις 2 μέρες περισσότερη άδεια και άλλες 2 να συνέλθεις απ' την ταλαιπωρία του καραβιού.

9. Μέχρι φέτος πήγαινα κάθε χρόνο με καράβι και έβλεπα και απολάμβανα κάποια από τα καλά που περιγράφει ο φίλος mil. Από του χρόνου (αν δεν με τελειώσει η κρίση!) μόνο airplane!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3. Η τιμή της Βενζίνης μετά την 30η Δεκεμβρίου είναι η ακριβότερη της Ευρώπης στην Ιταλία (m.o. 1,72 Euro)! Στην δε Αυστρία κυμαίνεται από 1,30 έως 1,50 η αμόλυβδη.

Από την Δευτέρα 9/12 η... Φωκίδα ξεπέρασε την μέχρι πρότινως ακριβότερη χώρα της Ευρώπης στη βενζίνα Ιταλία, με μέση τιμή 1,74 euro :thumbsup: Και σίγουρα δεν είμαστε ο ακριβότερος νομός στην Ελλάδα έτσι?

Συνεπώς το ευρωπαϊκό ρεκόρ έκανε arrivederci για Ελλάδα μεριά :snowfight:

Γατάκια Ιταλοί...


Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Φίλε mil,

.............

 

Αγαπητέ, αυτά που με ενόχλησαν και εμένα, ενόχλησαν και εσένα, απλά πράγματα. Για όσα με ενόχλησαν διαμαρτυρήθηκα εγγράφως και αν το κάνουν όλοι όσοι ενοχλούνται, ίσως να αλλάξει κάτι.

 

Όμως όλα όσα γράφεις, εκφράζουν περισσότερο μία γενικότερη δυσαρέσκεια προς το καράβι. Η οικονομική διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι 300-400 ευρώ, σημαντικό ποσό, όμως όχι κρίσιμο στο συνολικότερο έξοδο και όχι καθοριστικό υπέρ του ενός ή του άλλου μέσου μεταφοράς όταν σε βολεύει και σε εξυπηρετεί. Και πάντα μιλάμε για οικογένεια και όχι για ζευγάρι. Στον παραπάνω υπολογιαμό σου, συγκρίνεις τα ποσά 1100 / 1240. Σε αυτή την σύγκριση, εγώ θα διάλεγα αυτό που με βολεύει περισσότερο και όχι το φτηνότερο.

 

Κι εγώ και πέρσι και πρόπερσι πλήρωσα πιο φτηνά το ακτοπλοϊκό εισητήριο. Όντως έκανα κράτηση νωρίς, φέτος πλήρωσα φτηνότερα από εσένα, πλήρωσα όμως τον Δεκέμβριο το εισητήριο. Για να πετύχεις τις τιμές των αεροπορικών που ανέφερες, θα πρέπει να κλείσεις τα αεροπορικά από τώρα για του χρόνου τα Χριστούγεννα. Και να τα πληρώσεις προφανώς.

 

Εμένα δεν με ενοχλούν οι 21-25 ώρες ταξιδιού, αυτό που θέλω είναι στον πηγαιμό να φεύγω με το αυτοκίνητο μου από Ανκόνα πριν τις 14.00 και στην επιστροφή να έχω περιθώριο να φτάσω Ανκόνα μετά τις 14.00. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις, έχουν να κάνουν με σύγκριση αεροπλάνου-καραβιού, στα οποία δεν συμφωνώ και πάρα πολύ όπως τα αναλύεις, αλλά όλες οι λεπτομέρειες εξαρτώνται από τον τελικό προορισμό, τις ημέρες (πόσες και πότε) που έχεις στην διάθεση σου, κλπ. Για παράδειγμα, οικογενειακό αυτοκίνητο για τις ημέρες των γιορτών, με 350€ με χιονολάστιχα, που να χωράει και σκι και πράγματα, πολύ αμφιβάλω αν θα βρεις. Όσο για εμένα, βάλε και μία 2η εβδομάδα ενοικίασης, άρα ανατρέπεται το άθροισμα. Επίσης δεν συμφωνώ όταν προσθέτοντας ημέρες στο ταξίδι (κρατάς τις ίδιες χιονοδρομικές ημέρες, προσθέτοντας μία ημέρα πριν και μετά για το καράβι) και μου βάζεις το έξοδο φαγητού για τις πρόσθετες αυτές ημέρες, λες και αλλιώς δεν θα έτρωγες. Μήπως να αφαιρέσουμε και την θέρμανση του σπιτιού σου αυτές τις 2 ημέρες, ή τα βάλουμε και τα 2 ταξί για αεροδρόμιο και άλλα 2 από τιο αεροδρόμιο στην επιστροφή; Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα, δεν νομίζω ότι έχει νόημα.

Για εμένα η σημαντικότερη διαφορά στη σύγκριση καραβιού-αεροπλάνου είναι ότι αν σου τύχει κάποιο ατύχημα, παίρνεις ένα τηλέφωνο στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και σου φέρνουν το άλλο αυτοκίνητο, πληρώνεις την εγγύηση αν φταίς, τίποτα αν δεν φταις. Αν όμως είσαι με το δικό σου αυτοκίνητο, μάλλον θα ταλαιπωρηθείς απίστευτα. Λίγες οι πιθανότητες, αλλά υπαρκτές.

 

Με ποια εταιρεία πήγες φέτος και πότε;


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

να υποθεσω οτι εννοειτε 24 ωρες απο Πατρα...

δεν ξερω απο Πατρα αλλα εγω οσες φορες πηγα Ανγκονα ειτε ΑΝΕΚ ειτε ΜΙΝΟΑΝ εφτασα Ανγκονα καπου 16.00 την επομενη μερα. Ποτε δεν εφτασα στις 13.00

Επαιρνα παντα το πλοιο Παρασκευης

 

Οταν φτανεις στις 16.00 και ειδικα χειμωνα που δεν εχει και πολυ κοσμο, εισαι το βραδυ στις Αλπεις.

Αλλα ιδανικη επιλογη ειναι να πας καπου προς Δολομιτες για παραδειγμα και οχι Αυστρια....

 

Απο Ηγουμενιτσα ειχαμε παντα ενα γευμα. Την επομενη μερα δεν τρωγαμε τιποτα στο καραβι παρα μονο εναν καφε και τιποτα ψιλοπραγματα που ειχαμε παρει μαζι μας απο Θεσνικη πχ τιποτα απο τον φουρνο πριν ξεκινησουμε κλπ (το καλο οταν πας με το αμαξι σου...)

 

Ο χρονος στο καραβι δεν μας ενοχλουσε γιατι παρασκευη πηγαιναμε στην δουλεια οποτε αν εισαι ξυπνιος παο τις 6 το πρωι, μετα πηγαινε σερι η μερα, εμπαινες στο καραβι το βραδυ, ετρωγες και κατευθειαν ξαπλα και ξυπνουσα την αλλη μερα κανα 2 ωρο πριν φτασει το καραβι.

 

Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι πλεον δεν εχουν καλες προσφορες . Και αυτο με τις ωρες αν και δεν ξερω τι ωρα φτανουν πλεον Ανκονα γιατι δεν πηγαμε (και ουτε προκειται) φετος...(τουλαχιστον οπως το κοβω)

 

Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα ομως ειναι αυτο που ειπωθηκε...

για να πετυχεις καλη τιμη αεροπορικων πρεπει να τα αγορασεις απο πολυ νωρις.

Αν θες να πας για πανω απο μια βδομαδα τοτε το ενοικιαζομενο δεν συμφερει καθολου

 

Γενικα ως και περσυ το πακετο μας εβγαινε καπου 650 ευρω το ζευγαρι βενζινη-πλοιο-καμπινα.

Με αμαξι απο το μοναχο θελαμε περιπου 150+150 με aegean (κατα μεσο ορο αν κλεισεις καπως νωρις), κανα 300 αρι το αμαξι + βενζινες κλπ οποτε εισαι περιπου στα ιδια.

Αλλα αεροπορικα επρεπε να τα παρεις απο νωρις και εμενα δεν με βολευε.

Με το πλοιο το κλειναμε καπου 10 μερες πριν το ταξιδι. Οποτε ημουνα σιγουρος και δεν ειχα κανα 6μηνο το αγχος "θα παρω δεν θα παρω αδεια"

 

Αλλα ολα αυτα ειναι σχετικα με το τι βολευει τον καθενα

Και τι του αρεσει πανω απο ολα.

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εδώ και πέντε χρόνια ταξιδεύω από την Ιταλία. Πάντα πίστευα ότι οι διακοπές αρχίζουν στο πλοίο. Επίσης, με δεδομένο ότι είμαστε τετραμελής οικογένεια και κουβαλάμε τον εξοπλισμό μας, το αυτοκίνητο μας βολεύει γιατί το φορτώνουμε όπως θέλαμε.

Πέρσι άλλαξε η ΑΝΕΚ τις ώρες μόλις δύο μέρες πριν και το έμαθα τυχαίως. Φέτος η ΜΙΝΟΑΝ κατήργησε το δρομολόγιο της 23.12 μία εβδομάδα πριν και έτρεχα τελευταία στιγμή να αλλάξω, με αποτέλεσμα (επειδή η Superfast έφτανε αργά στην Ancona) να πάω από Bari για να προλάβω να είμαι το βράδυ στο χωριό της Αυστρίας.

Πλέον, με δεδομένη την κρίση που άδειασε τα πλοία, θεωρώ ότι το πλοίο είναι αναξιόπιστο. Αν μείνει άδειο, καταργείς το δρομολόγιο και λες ότι το πλοίο ήθελε δεξαμενισμό. Αντίθετα, στο αεροπλάνο δε γίνεται αυτό.

Και, πράγματι, στα πλοία, εκτός από οδηγούς φορτηγών και κανένα γκρουπ, δε βλέπεις πια κόσμο που πηγαίνει για σκι. Πέρσι ήταν έρημο τελείως, ενώ φέτος, το έσωσαν τα γκρουπ.

Αντίθετα, το αεροπλάνο δεν καταργείται.

Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα του πλοίου είναι ότι τα δρομολόγια ανοίγουν μόλις το Σεπτέμβριο. Έτσι, αν υπάρξει κάποια αλλαγή που δε βολεύει, έχεις χάσει τις φτηνές τιμές του αεροπλάνου.

Κατά τα λοιπά, πράγματι, λόγω του ότι φέτος δεν ίσχυσαν μειωμένες τιμές εισιτηρίων όπως πέρσι (ήταν δωρεάν τα παιδιά), κλείνοντας το Σεπτέμβριο, η μεν ΜΙΝΟΑΝ (με μείωση 10%) έδωσε 870€ σε εξωτερική τετράκλινη, η δε SUPERFAST 960€. Έκανα κράτηση και στις δύο, ενώ η ΑΝΕΚ (που είχε δρομολόγιο στις 14.30 από Πάτρα, κάποια στιγμή μετά τον Οκτώβριο το κατήργησε).

Αντίθετα, το αεροπλάνο για Μόναχο που έκλεισε η παρέα τον Αύγουστο κόστισε 1.080 €.

Επιπλέον, εγώ θα ξόδευα βενζίνες/διόδια (Ancona-Αυστρία-Ancona = 72 €) φαγητό στο πλοίο και καφέδες κλπ (+ δαπάνες για Πάτρα). Τελικά, επειδή πήγα από Bari, o συσχετισμός πιο πολλά χιλιόμετρα (=βενζίνη/διόδια/πιο φτηνό εισιτήριο μου βγήκε 200+€ φτηνότερα και ξόδεψα κατά τι λιγότερο από αυτούς που πήγαν με αεροπλάνο. Αυτοί, πέραν του εισιτηρίου, πλήρωσαν ταξί για και από ΕλΒεν και τη μεταφορά στο Mayrhofen (πήγαν με van μέσω του taxi-tirol.com, με κόστος 200€ για 4 άτομα aller-retour - το συνιστώ απερίφραστα σε όσους δεν ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση αυτοκινήτου στον τόπο προορισμού).

 

Τι θα κάνω του χρόνου;

Το πλοίο πάντα μου αρέσει, είναι πρακτικό για τα πράγματα, ενώ λατρεύω και την οδήγηση. Επιπλέον, μετά τις διαμαρτυρίες μου προς τη ΜΙΝΟΑΝ για την ακύρωση του δρομολογίου, μου χορήγησαν έκπτωση 20%, η οποία θα προστεθεί στο 10% που έχω ήδη.

Άσε που, με τις ημερομηνίες των Χριστουγέννων του 2012, με βλέπω να φεύγω από εδώ με πλοίο Παρασκευή 21.12, να κάνω σκι Σάββατο με Σάββατο και να πηγαίνω και τα παιδιά μου για δύο μέρες στη Βενετία (επιστρέφοντας 1.1.2012).

Να 'μαστε καλά!

Edited by Fulvia 3

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

200 ευρω για τα 4 ατομα;;; τοσο λιγο;;;;

πολυ καλο αυτο


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites
200 ευρω για τα 4 ατομα;;; τοσο λιγο;;;;

πολυ καλο αυτο

 

Ναι, γιατί ήταν 11 και τους ήρθε φτηνά.

Πηγαίνοντας πήραν ένα βαν 8 ατόμων και ένα στο οποίο ήταν 3 και τους έβαλαν και έναν άσχετο.

Γυρνώντας, τους πήγαν με ένα 30 ατόμων, μόνους τους.

Η απόσταση ήταν 177 χιλ. Χ 2.

Αν μπεις στο site, έχεις πολλές επιλογές - αν επιλέξεις αποκλειστική χρήση, κοστίζει ακριβότερα, αλλά δε σου βάζουν άλλον.


Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ναι μπηκα στο site αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη...μαλλον βαζω για αποκλειστικη χρηση και βαζει κατι τρελες τιμες

 

ασε που τους εστειλα ρωτημα και με πηραν τηλεφωνο (!!!) και μου λεγανε κατι 600 ευρω

προφανως για VIP μεταφορα

 

αλλα με μια γρηγορη ματια που εριξα μεσω ενος four-season travel, πας απο Αεροδρομιο μοναχου στο Kitzbuehel γαι παραδειγμα με 176 ευρω τα 2 ατομα (round trip)

πολυ καλα

 

αν βρουμε και τα υπολοιπα λεφτα για αεροπορικα, διαμονη, καρτες λιφτ, φαγητα, εχουμε φυγει

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites
αν βρουμε και τα υπολοιπα λεφτα για αεροπορικα, διαμονη, καρτες λιφτ, φαγητα, εχουμε φυγει

 

:o


Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το καράβι ήταν και για μένα θέμα επιλογής. Οι διακοπές μου ξεκινούσαν από την ώρα που έμπαινα στο πλοίο. Αυτό έκανα μέχρι τώρα. Όμως οι τιμές είναι πλέον απαγορευτικές.

Την 16η Δεκεμβρίου που έκλεισα τα εισιτήρια των 840 Ευρώ (Σουπερφαστ) υπήρχε στο σάιτ της Aegean Air προσφορά για 4 άτομα προς Μόναχο αλέ-ρετούρ με 650 Ευρώ για τις ημερομηνίες: πήγαινε: 28/12/2011 επιστροφή: 3/1/2012. Αυτοκίνητο υπήρχε με 350 Ευρώ από Μόναχο. Απλά βάρυνε η μέχρι τώρα εμπειρία μου που θεωρούσε το καράβι ως πιο πρακτική λύση, άρεσε στα παιδιά μου, ήταν και αρκετά γρήγορο!!

Σίγουρα ο καθένας το βλέπει από την πλευρά του. Εμένα μου άρεσε να περιδιαβαίνω και να σταματώ στην Ιταλία όποτε μπορούσα για επιπλέον διανυκτερεύσεις. Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα τα καράβια θα γίνουν ακόμη πιο ακριβά και πιο αργά!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ναι μπηκα στο site αλλα δεν μπορεσα να βγαλω ακρη...μαλλον βαζω για αποκλειστικη χρηση και βαζει κατι τρελες τιμες

 

ασε που τους εστειλα ρωτημα και με πηραν τηλεφωνο (!!!) και μου λεγανε κατι 600 ευρω

προφανως για VIP μεταφορα

 

αλλα με μια γρηγορη ματια που εριξα μεσω ενος four-season travel, πας απο Αεροδρομιο μοναχου στο Kitzbuehel γαι παραδειγμα με 176 ευρω τα 2 ατομα (round trip)

πολυ καλα

 

αν βρουμε και τα υπολοιπα λεφτα για αεροπορικα, διαμονη, καρτες λιφτ, φαγητα, εχουμε φυγει

 

Σωστο. Αυτο εκανα κ εγω περισυ. Επαγγελματιες 100%. Απλα να ξερετε οτι επειδη σε πανε με Vanaki ισως περιμενετε λιγο να φτασει και η πτηση καποιων αλλων πελατων....

 

Ωραιο το πλοιο δεν λεω, ειδικα αν υπαρχει καλη παρεα αλλα νομιζω οτι συμφερει καλυτερα το αεροπλανο..... ειδικα αν κλεισει καποιος νωρις εισιτηρια....


Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δεν έχετε πρόβλημα, τα παραπάνω παράπονα που είναι και δικά μου, να τα στείλουμε στην ΑΝΕΚ και στις Μινωικές.

Αν συμφωνείτε το κάνω ευχαρίστως.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προφανώς κανένα.


Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...