Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
petran13

Salomon Equipe V3 Race

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολα τα μελη Ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα την βοηθεια σας για κατι πεδιλα που αγορασα για την κοπελα μου διοτι δεν γνωριζω παρα πολλα απο σκι γιατι ασχολουμαι μονο με το snowboard.Ετσι λοιπον θα ηθελα την γνωμη σας αν καποιος γνωριζει για τα salomon equipe v3 race μοντελο του 2008.Σε μια γρηγορη ματια στο ιντερνετ διαβασα οτι ειναι αγωνιστικα πεδιλα για σλαλομ και οτι ειναι για τοπ επιπεδο με φοβερο κρατημα και σταθεροτητα κτλ.Αυτο που με προβληματιζει λοιπον ειναι εαν θα βολεψουν στην κοπελα μου που ειναι σε ενα μεσο επιπεδο σκιερ να σας πω επισης οτι τα πεδιλα αγοραστηκαν μεταχειρισμενα σε παρα πολυ καλη κατασταση με δεστρες σαλομον Ζ12.Ευχαριστω.

Ρε παιδια δεν υπαρχει κανεις που να γνωριζει η να εχει δοκιμασει αυτα τα πεδιλα.Η γνωμη σας θα μου ειναι πολυ χρησιμη.Ευχαριστω.

Φίλε μου, δεν έχω δοκιμάσει τα πέδιλα αλλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ένα review που έλεγε ότι στα μείον τους είναι ότι δεν συμπεριφέρονται κάλα στο σκιντάρισμα. Πράγμα που σημαίνει οτι δεν συγχωρούν λάθη και θέλουν πολύ καλή τεχνική. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο σε βοηθάνε τα πιο πάνω αλλα αν η κοπέλα σου δεν καρβάρει με άνεση λογικά θα δυσκολευτεί στην αρχή αρκετά.

Γυναίκα και race δεν πολυταιριάζει σαν συνδυασμός.Τα race πέδιλα δεν είναι οτι πιο ξεκούραστο μπορείς να καβαλήσεις.Το πέδιλο που αναφέρεσαι (και ανήκει σε αυτήν την κατηγορία) θα συμπεριφερθεί απόλυτα και θα ταλαιπωρήσει τη φίλη σου.Αν τα σκιντάρει (σβαρνάει, πες το όπως θες) απλώς θα τσουλάει.Δεν πιστεύω να τα ευχαριστηθεί.Δεν απορροφούν ανωμαλίες στο terrain όπως ένα πιο μαλακό πέδιλο.Κάθε σημείο της πίστας θα το αισθάνεται πρώτα στα γόνατα και μετά στη μέση της.

Πιο απλά σκέψου το σαν μια βόλτα με αυτοκίνητο με σκληρές αναρτήσεις (sport και καλά) σε δρόμο με λακούβες.

Φαντάσου μια πίστα με φρέσκο χιόνι που γύρω στις 11.00 θα έχει γεμίσει bumbs.Εκεί δεν μπορείς να τσουλήσεις με race.

Αν η φίλη σου είναι τόσο καλή σκιέρ και πάλι θα έχει ¨θέμα¨ με τη διαχείριση των δυνάμεών της.

Παρόλα αυτά σε καλοστρωμένη πίστα δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα.Αλλά πόσες πίστες είναι χαλιά μέχρι το τέλος της ημέρας;

Επίσης εντελώς φιλικά θα ήθελα να παρατηρήσω κάτι.

Έκανες ένα λάθος που κάνουν πάρα πολλοί όχι μόνο στο σκι αλλά και στην καθημερινή ζωή τους.Π.χ. κάποιοι αγοράζουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και μετά πάνε στο συνεργείο για να τους πει αν έκαναν μια καλή αγορά.

Εσύ πρώτα αγόρασες και μετά ρωτάς αν τα πέδιλα είναι αυτό που ψάχνεις.

Πάντα φιλικά. :)

Edited by Velissarios

Παιδια σας υπερευχαριστω για τις συμβουλες και τις παρατηρησεις πανω στο θεμα.Επισης εχω να πω στον βελισσαριο οτι μαλλον εχει δικαιο γαι την βιαστηκη αγορα που εκανα αλλα παρασυρθηκα απο την καλη τιμη και την πολυ καλη κατασταση που βρισκονται.Παρολα αυτα θα τα δοκιμασουμε το σαββατοκυριακο στο μπανσκο και θα γραψω ξανα εντυπωσεις.Ευχαριστω και παλι.

οι διαστασεις ειναι 1.50cm sidecut 117-66-102 radius 10.6

πάλι καλά.

Κοιτα σαν αγορά είναι μετρια, σαν πωληση βεβαια ειναι κορυφαία :P

To ski εχει φιλοσοφια τεχνικου σλαλομ, μαλακο φτυαρι , σφιχτη ουρα, απαιτεί λοιπόν γερό πάτημα σε ολη τη στροφή, επιθετικό δυναμικο στυλ με καλο ρυθμο, αν το χαλαρωνει μεσα στη στροφη θα τρωει ανεξελεγκτο "rebound" και θα της κανει τη ζωη δυσκολη.

αν δεν εισαι ετοιμος να το "τρεξεις" θα σε βαζει πισω καθισμα και θα το κυνηγάς...

ας το ξεκινησει σε μπλε πιστες για να το δει πως δουλευει, σε πιο χιονοδρομικο πατε συνηθως?

φιλε nickel σιγουρα θα ξεκινησει απο μπλε πιστες και με αυτα που μου ειπατε μαλλον θα μεινει και εκει μεχρι να δουμε αν την βολεψει.Συνηθως παμε μπανσκο(αφου το φαλακρο δεν μας τα λεει καλα φετος) που στην προκυμενη περιπτωση εχει αρκετα χιλιομετρα με μπλε πιστες