gvaf72 113 Report post Posted January 9, 2013 Κοιτα εγω έμαθα με το Rossignol zenith 3. Ειναι πεδιλο αρκετά Καλο γιαυτο που το θέλεις, αλλα δεν παράγεται πια. Μπορεί να το βρεις όμως πουθενά στοκαρισμενο. Βγαίνει σε 162 κ 170. Αν το παρεις σε 170 δεν θα το αλλάξεις και ποτε. Αν το παρεις σε 162 , θα το αλλάξεις μόλις ξεψαρωσεις... Αλλα ωραία πεδιλα που εχω φορεσει , για το επίπεδο σου , ειναι τα volkl Ac20. Και τα δυο ειναι στην κατηγορία all mountain με ακτίνα εκει που ζητας. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted January 9, 2013 (edited) τι μεση πρεπει να χει για να ειναι πιστας το πεδιλο ? Μέχρι 74 mm. Συνήθως τα καθαρά πίστας τουριστικά πέδιλα έχουν μέση που κυμαίνεται στο 70-74. Από 74 mm και πάνω πάμε στην κατηγορία των all mountain/all terrain/mid fat. Πρόκειται για πέδιλα τα οποία έχουν προσανατολισμό για όλο το βουνό (δηλ. και εκτός πίστας), χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν μπορείς να καρβάρεις με αυτά εντός πίστας. Απλά για κάποιον που επιζητά την εδραίωση του στο intermediate επίπεδο, δηλ. την επίτευξη της τεχνικής του carving σε πολύ καλό βαθμό, αυτό που είναι (μαλλον) καταλληλότερο είναι ένα πέδιλο με μέση μέχρι 74mm. Όσο για το επιπεδό σου, προτείνω να το προσδιορίσεις σύμφωνα με αυτό ή αυτό, ώστε να είσαι πιο σαφής. Καλή αναζήτηση Edited January 9, 2013 by itiotis Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
nikos1914 2 Report post Posted January 10, 2013 πολυ ωραιο το δευτερο link , με βαση εκεινο ειμαι στο 5 και με δεδομενο οτι θελω ενα πεδιλο πιστας αποκλειστικα μπορεις να μου πεις καποια συγκεκριμενα που εχεις δοκιμασει ? νομιςω οτι στα κοντα εχεις κανει μια ερευνα αγορας και κατελιξες καπου. thank you Quote Share this post Link to post Share on other sites
nikos1914 2 Report post Posted January 11, 2013 καλημερα θα ηθελα την γνωμη σας για τα παρακατω http://www.klaoudatos-skishop.gr/product_details.php?recordID=546 http://www.car.gr/classifieds/snowsports/view/3134186/ http://www.car.gr/classifieds/snowsports/view/3108274/ http://www.car.gr/classifieds/snowsports/view/3204014/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted January 11, 2013 Το πρωτο παρε διοτι αν κατι παει στραβα θα εχεις καπου να αποτανθεις, αν παρεις ομως μεταχειρω, τι κανεις αν ....τον ηπιες, εκτος και αν τον πωλητη το ξερεις πολυ καλα, οποτε.... ΥΓ. Για την πιστα ειναι απο τα πολυ καλα θα ελεγα αλλά και για μια πιο γενικη χρηση, δεν πανε πισω. Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted January 11, 2013 (edited) πολυ ωραιο το δευτερο link , με βαση εκεινο ειμαι στο 5 και με δεδομενο οτι θελω ενα πεδιλο πιστας αποκλειστικα μπορεις να μου πεις καποια συγκεκριμενα που εχεις δοκιμασει ? Δοκιμές είχα κάνει στο περσινό ski test που είχε γίνει προς το τέλος της περιόδου στο ΧΚΠ. Τα πέδιλα που είχα δοκιμάσει τότε είναι αυτά που αναφέρονται εδώ (είχα δοκιμάσει και κάνα δύο ακόμη της HEAD αν θυμάμαι καλά, τα οποία όμως δεν μου άρεσαν εμένα, ήταν πιο all-mountain). Τελικά κατέληξα στο ELAN Amphibio Waveflex 12 του 2011-2012 σε 1.76 cm. Άλλα 2 πέδιλα που μου είχαν προταθεί στην αναζήτηση μου και τα οποία ερευνούσα θα τα βρεις επίσης στο ίδιο topic. Σε ό,τι αφορά τα πέδιλα που αναφέρεις, το Ζ1 απορρίπτεται για το επίπεδο σου, είναι πολύ μαλακό πέδιλο και απευθύνεται σε αρχάριο. Επίσης στην τιμή αυτή των 200€ που τα βλέπω με κάτι ακόμη (+50 έως 100€) μπορείς να βρεις κανούργια πέδιλα (π.χ. περσινά) του επιπέδου σου (π.χ. Nordica Fire Arrow 74 το είχα βρει καινούργιο σε δύο καταστήματα σε τιμές εκεί γύρω, pm αν θες να σου πω). Το Waveflex 10 Red Fusion 2012 το είχα δοκιμάσει στο σκι τεστ, δεν με ενθουσιάσε όμως όσο το Amphibio ή το chip της Head. Πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσεις η ίδιος άποψη για πολλά πέδιλα ΦΟΡΟΝΤΑΣ ΤΑ και ΣΚΙΑΡΟΝΤΑΣ είναι το Ski Test στο Χ.Κ. Καλαβρύτων το ερχόμενο Σ-Κ στις 12 & 13 Ιανουαρίου. Αν μπορείς να πάς είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία πριν την αγορά σου. Γιατί όπως έχει πολλάκις διατυπωθεί στο forum, όσο πιο πολλά τεστ πριν την αγορά, γιατί το κάθε πέδιλο ταιριάζει με διαφορετικό τρόπο στον κάθε αναβάτη. Καλή αναζήτηση Edited January 11, 2013 by itiotis 1 Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 11, 2013 (edited) καλημερα θα ηθελα την γνωμη σας για τα παρακατω http://www.klaoudato...hp?recordID=546 http://www.car.gr/cl...s/view/3134186/ http://www.car.gr/cl...s/view/3108274/ http://www.car.gr/cl...s/view/3204014/ To 1o Παρε. Τσεκαρε και στις Αγγελιες του Φορουμ!!!!!! Νομιζω οτι το πουλαει καποιο μελος!!!!!!! EDIT: http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=15606 Λαθος θυμομουν αλλα τσεκαρε το κ αυτο Edited January 11, 2013 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
galant 0 Report post Posted January 21, 2013 Καλησπέρα παιδιά. Νέος στη χιονοδρομία και νέος στην παρέα σας. Ξεκίνησα τη γνωριμία με το σπορ εδώ κ ένα χρόνο κ σχετικά όψιμα. Πέφτοντας με τα μούτρα στο σκι (μεταφορικά και κυρίως κυριολεκτικά!) κατάφερα να κατεβαίνω άνετα και χωρίς φόβο κόκκινες κ με ολοένα κ αυξανόμενη ταχύτητα (ξέρω ότι μπορεί να χαμογελάτε με το μέγεθος του "επιτεύγματός" μου αλλά εμένα μου φαίνεται ότι κατέβηκα το Έβερεστ την πρώτη φορά που κατέβηκα τη Στύγα). Φέτος σκέφτομαι να πάρω κ τα πρώτα μου πέδιλα. Ήμουν στο σκι τεστ τις προάλλες στα Καλάβρυτα και δοκίμασα τα elan amphibio 12 σε ύψος 1.68εκ. Είμαι 31 ετών, 1,83 ύψος και 85 κιλά. Ενθουσιάστηκα σε σχέση με ό,τι έχω δοκιμάσει ως τώρα και μπορώ να τα βρώ με κάτι λιγότερο από 400€ (μοντέλο 2013). Φαίνονται 2-3 γρατσουνιές στο πάνω μέρος στις ουρές (πιθανότατα από γδάρσιμο από πάτημα από άλλα πέδιλα) και μικρογδαρσίματα πλευρικά στα "φτυάρια" αλλά τουλάχιστον από κάτω είναι σε άριστη κατάσταση. Αξίζουν τα λεφτά τους??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 21, 2013 Καλωσήλθες! Μου φαίνεται κάπως αλμυρό το σχεδόν 400άρι για πέδιλα από test, αλλά επειδή δεν τα ξέρω καθόλου θα προτιμήσω να μην τοποθετηθώ. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Prokopas 282 Report post Posted January 21, 2013 (edited) Για το ύψος σου η ίδια η elan προτείνει μήκος 176 και όχι 168. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν...Τα χρήματά τους τα αξίζουν σαν πέδιλα. Τα συγκεκριμένα συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να είναι φθηνότερα. Sent from my iPad using Tapatalk HD Edited January 21, 2013 by Prokopas Quote Share this post Link to post Share on other sites
sab 2 Report post Posted January 27, 2013 εδω θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν εχω παει ποτε αλλο σε χιονοδρομικο... (γιατι τον εξοπλισμο πιστευω οτι μπορω να νοικιασω) ρουχισμο ομως???? πρεπει να αγορασω μουφαν φορμες κ μποτες κ λοιπα?? γιατι να ανεβω το βουνο με το τζινακι μου κ το παππουτσακι nike δεν νομιζω.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 27, 2013 Συνηθως Ολο κ καμια σαλοπετα θα εχουν να σου δωσουν απο εκει που θα ενοικιασεις. Μπουφαν ομως πρεπει να εχεις δικο σου. Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
marizaki 665 Report post Posted January 27, 2013 Μπουφάν, παντελόνι και γάντια, όλα αδιάβροχα είναι απαραίτητα. Μπορείς να δανειστείς και από κάποιον γνωστό ενδεχομένως. Μπουφάν πάντως συνήθως πάντα υπάρχει κάποιο αδιάβροχο ή αντιανεμικό στο σπίτι. Γάντια μπορείς να βρεις πολύ φτηνά (και με 10€). Αν σου αρέσει το άθλημα αγοράζεις την επόμενη φορά δικά σου πράγματα. Με τζιν έχω δει πολλούς να ανεβαίνουν, αλλά δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση, γιατί απλώς θα είσαι βρεγμένος όλη μέρα. Οι μπότες νοικιάζονται μαζί με τον εξοπλισμό και θα τις αλλάξεις πριν ανέβεις πάνω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sab 2 Report post Posted January 27, 2013 Μαλιστα... μπουφαν ειχα παιδια κ δεν το ειχα θυμηθει καν..εχω ενα quicksilver που εχει μεχρι κ στα χερια κατι σαν γαντι υφασματινο κ περνα αναμεσα σε παλαμη κ αντιχειρα... τωρα αν δεν μου δωσουν εκει φορμα αδιαβροχη θα ειμαι απλα μουσκεμα ολη μερα .... ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
sab 2 Report post Posted January 27, 2013 ειναι η πρωτα μου φορα Μαριζα κ δεν εχω ιδεα καν πως ειναι.... εαν μ αρεσει που ειναι πολυ πιθανο γιατι δε βλεπω την ωρα να ανεβω κ αποφασισω να ακολουθησω το αθλημα φυσικα κ σιγα σιγα θα οργανωθω... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 28, 2013 Με φρέσκες εμπειρίες γιατί χτες ήμουν με μια κοπέλα που το έκανε για πρώτη της φορά: Αδιάβροχο μπουφάν έχει σχεδόν όλος ο κόσμος και για την καθημερινότητα του, αδιάβροχα παντελόνια όχι. Αν φοράς τζιν, θα γίνεις μούσκεμα πολύ γρήγορα. Να έχεις τουλάχιστον δεύτερο για να αλλάξεις μετά (και εσώρουχο). (Ο Παρνασσός νοικιάζει και αδιάβροχα για πάνω από το τζιν), αλλά το μάθαμε κατόπιν εορτής. Ένα ζευγάρι ζεστά αδιάβροχα γάντια είναι πάρα πολύ σημαντικό. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
sab 2 Report post Posted January 28, 2013 ok ευχαριστω Χρηστο για τις πληροφοριες σου!! Quote Share this post Link to post Share on other sites