agiannop 8 Report post Posted March 5, 2012 Γεια χαρά σε όλους. Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα κάποιες καλές ευκαιρίες για all-mountain σκι και δέστρες. Δεν έχω παραγγείλει ακόμα αλλα σε περίπτωση που το προχωρήσω πού προτείνετε να τα πάω (Αθήνα) για μια καλή τοποθέτηση δέστρας? Ο πιο πιθανός συνδυασμός είναι volkl bridge & marker jester 16. Ρωτάω γιατί εχω μείνει πίσω στις εξελίξεις και βλέπω ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι στην τοποθέτηση! Στη μέση; λίγο εμπρός; λίγο πίσω; με plate; χωρίς; Ευχαριστώ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted March 5, 2012 Εάν αντέχεις οικονομικά βάλε την Marker Schizo: http://www.marker.de/en/product-range/freeride/the-jester-schizo-16.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted March 5, 2012 Δε νομίζω ότι μπορείς να πας οπουδήποτε. Αυτός που θα στις τοποθετήσει πρέπει να έχει το αντίστοιχο καπαρί (νομίζω έτσι λέγεται). Δες ποιος έχει Volkl και ξαναέλα για να διαλέξουμε Quote Share this post Link to post Share on other sites
agiannop 8 Report post Posted March 5, 2012 Δε νομίζω ότι μπορείς να πας οπουδήποτε. Αυτός που θα στις τοποθετήσει πρέπει να έχει το αντίστοιχο καπαρί (νομίζω έτσι λέγεται). Δες ποιος έχει Volkl και ξαναέλα για να διαλέξουμε Έλα όμως που τώρα η volkl είναι ορφανή... Το BestO ήταν παλιότερα αλλά μου είπαν ότι δεν την αντιπροσωπεύουν πια. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted March 5, 2012 Δεν χρειάζεσαι καπαρί γιά Volkl, αλλά γιά Marker. Κάποιο από τα μαγαζιά που πουλάνε δέστρες Marker θα έχει καπαρί γιά το μοντέλο που έχεις. Ξεκίνα τα τηλέφωνα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
agiannop 8 Report post Posted March 5, 2012 (edited) Δεν χρειάζεσαι καπαρί γιά Volkl, αλλά γιά Marker. Κάποιο από τα μαγαζιά που πουλάνε δέστρες Marker θα έχει καπαρί γιά το μοντέλο που έχεις. Ξεκίνα τα τηλέφωνα. ΟΚ ευχαριστώ θα δοκιμάσω. Απλά θέλω κάποιον που είναι γνώστης και μπορεί να με κατευθύνει για τις επιλογές που υπάρχουν Edited March 5, 2012 by agiannop Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2012 Καλησπέρα Αgiannop και καλώς ήρθες στο forum του Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ. ... Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα κάποιες καλές ευκαιρίες για all-mountain σκι και δέστρες. Δεν έχω παραγγείλει ακόμα αλλά σε περίπτωση που το προχωρήσω πού προτείνετε να τα πάω (Αθήνα) για μια καλή τοποθέτηση δέστρας? ... Η λογική λέει να εμπιστευθείς το τρύπημα στο κατάστημα που θα τα αγοράσεις. Σε περίπτωση που δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, ρώτησε τους ποιο κατάστημα σου προτείνουν. Ο Κυπριανίδης (BestO) ήταν ο αντιπρόσωπος τόσο της VÖLKL όσο και της Marker μέχρι πέρσυ. Παρ΄όλα αυτά σε κανένα υποκατάστημα του δεν υπήρχε καπαρί για καμία δέστρα της Royal Family. Δύο φόρες που αγόρασα, της τρύπησα στο Λουκά στην Αράχωβα (BetsO) με μέτρημα στο χέρι, και χωρίς το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην Αθήνα, απ΄όσα γνωρίζω πρέπει να έχει καπαρί ο Δημήτρης - SkiShop στο Μαρούσι. Κάνε ένα τηλεφώνημα για να το επιβεβαιώσεις. ... Ο πιο πιθανός συνδυασμός είναι volkl bridge & marker jester 16. Ρωτάω γιατί εχω μείνει πίσω στις εξελίξεις και βλέπω ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι στην τοποθέτηση! Στη μέση; λίγο εμπρός; λίγο πίσω; με plate; χωρίς; ... Αν είναι να πάρεις τη Marker Jester προτίμησε την Schizo έκδοση της. Δεν θα προβληματίζεσαι για το που θα τρυπήσεις τα πέδιλα σου (μέση, μπρος ή πίσω..) και θα έχεις το πλεονέκτημα να την μετακινείς αναλόγως το τι θες να κάνεις (πάρκο, πούδρες ή πίστα...) Αλλά και πάλι γιατί θέλεις μια 16άρα δέστρα? Η αντίστοιχη 13άρα Griffon, σε Schizo πάντα, βγαίνει πιο οικονομική και κάνει μια χαρά για τη πλειοψηφία των χιονοδρόμων... Εκτός αν ο σωματότυπος σου ή το σκι σου (δυναμικό) επιβάλει αυτή και μόνο τη λύση. ... με plate; χωρίς; ... Δε νομίζω ότι παίζουν στο συγκεκριμένο συνδυασμό (δέστρας & ski) plates. 1 Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted March 7, 2012 καπαρι για Marker εχει το skishop 1 Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
agiannop 8 Report post Posted March 7, 2012 (edited) Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας (ALKATRAZ πολύ λεπτομερειακός!). Βρήκα και κατέβασα καπαρί σε pdf! http://www.tetongrav...52&d=1321941428 Υπάρχουν τα πάντα μέχρι και βιντεάκια τοποθέτησης. Κι εγώ τις griffon ήθελα αλλά διάβασα πολλούς να λένε ότι κάνουν θόρυβο σαν τρίξιμο! Δε με ενθουσίασε η ιδέα! Οι schizo είναι μισό κιλό παραπάνω αν και δεν ξέρω κατα πόσο αυτό έχει σημασία, δεν είμαι και ο alberto tomba! Άντε να δούμε θα αποφασίσω; Edited March 7, 2012 by agiannop Quote Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2012 ... ALKATRAZ πολύ λεπτομερειακός... ... ALCATRAZ ή Γιώργος (και σίγουρα όχι Αλκαζαρ & Μπαλταζαρ... ) ... Βρήκα και κατέβασα καπαρί σε pdf! http://www.tetongrav...52&d=1321941428 Υπάρχουν τα πάντα μέχρι και βιντεάκια τοποθέτησης. ... Υπάρχει σχετικό θέμα και στο δικό μας forum. Επιμένω όμως, να πας σε κατάστημα που θα έχει το καπαρί. Σίγουρα αποτελέσματα. ... Κι εγώ τις griffon ήθελα αλλά διάβασα πολλούς να λένε ότι κάνουν θόρυβο σαν τρίξιμο! Δε με ενθουσίασε η ιδέα! Οι schizo είναι μισό κιλό παραπάνω αν και δεν ξέρω κατα πόσο αυτό έχει σημασία, δεν είμαι και ο alberto tomba! Άντε να δούμε θα αποφασίσω; ... Μια χαρά δέστρες είναι όλες τους. Πες μας όμως, εσύ τι σκι θες να κάνεις, και αν σε συνδυασμό με την σωματοδομή σου χρειάζεσαι όντως τις 16άρες. Για το μισό κιλό παραπάνω των Schizo ούτε που το συζητώ... εκτός αν περνάς όλη τη μέρα σου στο πάρκο! Το κατάστημα που θα τ΄ αγοράσεις τελικά, δεν τοποθετεί δέστρες? Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted March 7, 2012 Και το σχετικό θέμα για τις δέστρες στο forum μας Τοποθέτηση δέστρας σε πέδιλα χωρίς plate, Σε ποια θέση και γιατί Διάβασε το, είναι ενδιαφέρον. Quote «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted March 8, 2012 (edited) Βρήκα και κατέβασα καπαρί σε pdf! http://www.tetongrav...52&d=1321941428 Υπάρχουν τα πάντα μέχρι και βιντεάκια τοποθέτησης. Θα σου έλεγα να προτιμήσεις τη λύση του Γιώργου.Τρύπησα και γω μόνος μου έχοντας παχύμετρο, δράπανο με στοπ και αντίστοιχο pdf και μου πήρε περισσότερο από 4 ώρες.Δυστυχώς το Pdf δεν "πάταγε" τόσο καλά πάνω στο πέδιλο.Αν η δέστρα σου είναι μονοκόματη τότε έχεις ένα μικρό πλεονέκτημα από το να είναι διαιρούμενη( δύο μέρη).Αν είναι δύο μέρη τη λύση στην έδωσε ο Γιώργος. Το βασικό σου πρόβλημα θα είναι να κρατήσεις σταθερή τη δέστρα πάνω στο πέδιλο για να σημαδέψεις το που θα τρυπήσεις.Και φυσικά να τρυπήσεις με στοπ για να μην φτάσεις πολύ βαθιά στο πέδιλο. Bασική ερώτηση.Πιάνουν τα χέρια σου;Καταλαβαίνεις δηλαδή τι είναι αυτό που θα κάνεις;Γιατί εδώ το λάθος δεν έχει επιστροφή.Με απλά λόγια ή πετάς το πέδιλο ή τρυπάς πάνω από 1 εκατοστό διαφορά από το προηγούμενο τρύπημα με ότι συνεπάγεται αυτό. Αν λοιπόν τα καταφέρνεις θα σου πρότεινα να κολλήσεις τη δέστρα με κόλλα(τύπου UHU) πάνω στο πέδιλο.Όταν αρχίσει να σφίγγει η κόλλα θα μπορείς να την τοποθετήσεις με ακρίβεια κάνοντας τις απαραίτητες μετρήσεις.Την επόμενη μέρα (αφού θα έχει στεγνώσει η κόλλα)σημαδεύεις, ξεκολλάς τη δέστρα (βγαίνει εύκολα) και τρυπάς μια μπροστά και μια πίσω.Αν κάνει λάθος και έχεις τοποθετήσει τη δέστρα στραβά π.χ. , θα πρέπει να κάνεις ρεγουλατόρο(δηλαδή ξεχείλωμα της τρύπας με δράπανο) πάνω στην λανθασμένη τρύπα για να διορθώσεις το πρόβλημα.Έννοείται οτι εδώ έχεις αρχίσει να χάνεις το παιγνίδι. Ότι και αν αποφασίσεις καλή επιτυχία. Edited March 8, 2012 by Velissarios Quote Share this post Link to post Share on other sites
GK.BOSS 0 Report post Posted October 26, 2012 ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!! ΘΑ ΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΓΧΩΣΕΙ ΠΟΛΥ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΝΕΑ SALOMON ROCKER2 108 ΜΕ GRIFFON13 ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΤΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΚΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ TRUE CNTER ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΤΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΟ TRUE CENTER ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΣΟΙ KANOYN FREESTYLE SKIING. ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΣΚΙ ALL-MOUNTAIN ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ. ΤΑ ΣΚΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΘΑ ΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. Quote Share this post Link to post Share on other sites