Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
gasdrama

Αναζητηση Πεδιλου

Recommended Posts

Μιας και είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum Χεραιτώ την παρέα του snwoclub αν και το παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό,,,

θέλω να μου δώσετε τα φώτα σας!!!

Εδώ και καιρό διαβάζω άρθα δικά σας αρθρά από άλλα forum για να καταλήξω πιο είναι το πιο καταλλήλο πεδίλο για το επίπεδο μου και το στυλ σκι που θέλω κάνω...

μετά από πολλές έρευνες σε διάφορα sites, συγκρίσης τιμών, reviews κ.λ.π.

κατέληξα εδώ http://www.parnass.gr/ski/freeride/peak-73-gr.html

Ας αρχίσω από την τιμή. θα έλεγα ότι είναι πολύ κολακευτική... εξαρχής σκεφτόμουν να ξοδέψω περίπου στα 250ε για καινούργια πέδιλα!!!

πιστεύω ότι το επίπεδο μου είναι μέσος. μιας και φέτος ασχολήθηκα με το άθλημα αν και βέβαια έκανα όσο ski μπορούσα (περιπού 20 φορές)

Δεν έχω διαλέξει τη στυλ ski θέλω να κάνω οπότε λέω να πάρω ένα πέδιλο και εντός και έκτος( μ'αρεσει η πουδρα αν και τη φοβάμαι λίγο γιατί δεν είχα καλές εμπειρίες)

Το υψος μου είναι 1,84 και το βάρος 85 κιλά, σκεφτόμουν να πάρω τα 177...

τι πίστευετε είναι κατάλληλα πέδιλα για μένα η να δω κάτι άλλο???

Καλωσήρθες gasdrama και καλώς να παραμείνεις :yes .

Δεν ξέρω πολλά για πέδιλα αλλά στην περιγραφή το λέει για πολύ καλούς σκιερ

και μήπως να ήταν αυτό το 2ο πέδιλο σου?

το 1.77 είναι καλό πιστεύω αλλά θα σου μεγαλώσει την ακτίνα στροφής(δεν ξέρω πόσο..)

Πες μας γενικά που πας-τι πίστες καταφέρνεις με άνεση για να μιλήσουν και οι πιο εμπειροι..

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

καταφέρνω πολύ άνετα τις μπλε και κόκκινες και στις μαύρες πάω... π.χ. φαλακρό καρτάλκα και χιονότρυπα τις θεωρώ πολύ εύκολες(η καρτάλκα θεωρείται μαύρη) τώρα για μπάνσκο έχω πάει σε όλες. η μόνη που με δυσκόλεψε είναι η tomba (μαύρη), αλλά και πάλι είχε πάγο και τα τότε πέδιλα μου δεν έπιαναν καθόλου στο πάγο.... νόμιζω ότι γενικά πάω πολύ καλά αν και δεν έχω τεχνική... φέτος θα κάνω αρκετά μαθηματάκια!!!

Αν δεις στον skieri για το ίδιο πέδιλο δίνει αρχάριος-μέσος.

με 77αρα μεση δε νομιζω πως θα σ ευχαριστησει στο εκτως πιστας...

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

με 77αρα μεση δε νομιζω πως θα σ ευχαριστησει στο εκτως πιστας...

73 παρακαλώ... <_<

Για αρχή καλό είναι...

επίσης οι μπότες που θα αγοράσω πόσο flex να έχουν 80?

Ρίξε περισσότερο την σκέψη σου, στο τι μπότες θα πάρεις και να σου κάθονται σωστά στα πόδια μιας και θα τις παντρευτείς για κανένα 5αρι χρόνια (και εγώ πιστεύω το 80-90 flex είναι μια χαρά για τα κιλά και το επίπεδο σου). Πέδιλα θα αλλάξεις πολλά μέσα σε 5 χρόνια....

Αν κατάλαβα με τα γραφόμενά σου, έχεις κάνει 20 φορές σκι στην ζωή σου ή έκανες 20 φορές μόνο φέτος??? Τώρα αν ισχύει το πρώτο, όσο ταλέντο και να είσαι, καλό θα ήταν να πάρεις ένα πέδιλο μέτριας σκληρότητας λόγο κιλών (αν ήσουν ελαφρύς θα σου έλεγα κατευθείαν μαλακό) και μήκος στο 1,70, (σε καμία περίπτωση παραπάνω) με μέση από 65 έως 73 (δηλαδή πίστας). Αυτό θα σε βοηθήσει να μάθεις πιο γρήγορα, σωστή τεχνική και εύκολη στροφή εντός πίστας και αφού τα μάθεις αυτά, θα έρθει η ώρα και για τα εκτός. Μην μπεις στο "τριπάκι" ότι ένα πέδιλο για προχωρημένους θα σε κάνει προχωρημένο, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βελτιώνεσαι πλέον, σε πάρα πολύ αργό ρυθμό και να μην ευχαριστιέσαι το άθλημα.

meleski.gifΌτι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

m9xe5oa0.jpg vs atomicsl9nk1.jpg

Φιλε μου, ψαξε και βρες τα scott crusade σε 1.79. Διαβασε τα χαρακτηριστικα τους και συγκρινοντας τα με αλλά θα μεινεις με ανοιχτο το στομα, ενα θα σου πω μονο, "στριβουν με την σκεψη" ειτε εντος ειτε εκτος....

Για μποτα, παρε μια γυρω στα 90 flex αλλά οχι παρακατω, αν εχει και διαβαθμισεις ακομα καλυτερα.... ;)

ΥΓ. Βεβαια δεν ξερω το επιπεδο σου και ουτε μπορω να καταλαβω απο αυτα που λες, ελπιζω να βρεις αυτο που πραγματικα σου χρειαζετε.

Edited by spider

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Σήμερα πήγα και δοκίμασα μπότα... Από οσες φόρεσα πιο καλά μου έκατσε αυτή

http://giovanniski.g...oducts/view/157

Η τιμή της νομίζω είναι καλή... το flex είναι 80 και εδώ είμαστε μια χαρά...

Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτί ενω φοράω παπούτσι νούμερο 45 ο πώλητης μου μέτρησε το πόδι(με κάλτσα σκι κανονικά) και μου έβγαλε οτι φοράω 43 1/2 και μου έδωσε 44 δηλαδή 28,5.. βέβαια η μπότα καθόταν καλά στο πόδι μου, ήταν μπρόστα μόνο λίγο σφιχτή, φόρεσα βέβαια και πιο μεγάλο νούμερο 29,5 και μου ήταν αρκετά μεγάλο, γλιστούσε το πόδι μου μέσα...

Το έχετε ξανασυναντήσει αύτο?? εγώ πίστευα ότι φόραω 30-30,5...

Μου φάνηκε λίγο περίεργο...

Επίσης μου είπε ότι νοικιάζει πέδιλα 50ε για όλη τη σεζόν, ότι πέδιλο θέλω (τα πέδιλα ειναι σε άριστη κατάσταση)... πιστεύω ότι για αρχή είναι καλύτερα γιατί αν θέλω θα μπορώ να αλλάζω και να δοκιμάσω διάφορα πέδιλα από το να αγοράσω ένα και να το "παντρευτώ" για 2-3 χρόνια...

Edited by gasdrama

δεν υπαρχει καλη και κακη μποτα...ειναι αντικειμενικο....κοιτα να εχει το σωστο φλεξ και απο κει και περα ειναι ποια σου καθετε στο ποδι καλυτερα...

υγ. τη μποτα τη φοραμε στο μαγαζι για τουλαχιστον ενα 20αλεπτο και περπαταμε, ανεβαινουμε σκαλια, τη πιεζουμε μπροστα....

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Η μπότα του σκι πρέπει να είναι πολύ πιο σφιχτή από τα παπούτσια σου, αλλά όχι να σε πονάει. αν το πόδι γλιστράει μέσα, τότε είναι πολύ μεγάλη.

Make Parnassos Great Again!

Πρέπει να φορέσω και τις δύο και να δοκιμάσω ή μπορώ μόνο με τη μία??

Πρέπει να φορέσω και τις δύο και να δοκιμάσω ή μπορώ μόνο με τη μία??

Φοράμε και τις δύο,κλείνουμε κλιπς και περπατάμε,ακουμπάμε κόντρα στον τοίχο.

Για μελέτα και αυτο και εδώ :detective:

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Κόψε τα νύχια και πάρε την πιο εφαρμοστή χωρίς να σου διπλώνει τα δάχτυλα. Αν σου είναι ευρύχωρη από την αρχή, μετά απο 2 ώρες σκι το πόδι σου θα κάνει βόλτες μέσα στην μπότα.

meleski.gifΌτι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

m9xe5oa0.jpg vs atomicsl9nk1.jpg

Παρακάλεσε στο μαγαζί, πριν δοκιμάσεις μία μπότα, να σου ζεστάνει το εσωτερικό της! Η δικιά μου κρυα, δεν μου μπαίνει με τιποτα και αν τη ζεστάνεις, είναι λες και την έφτιαξα με καλούπι στο πόδι μου!, Υπάρχουν και μικρά ειδικά σεσουαρ, με μέτρια θερμοκρασία, τα οποία τα βάζεις όλο το βράδυ και στεγνώνουν - ετοιμάζουν την μπότα σου για την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν και με αντάπτορα αυτοκινήτου, ώστε αν πας αυθημερόν, όταν φτάσεις η μπότα να είναι έτοιμη και ζεστή - της ώρας!!!!

Είναι πάτνως το πιο σημαντικό πράγμα. Εγώ όταν πάω εξωτερικό, συνήθως νοικιάζοω πέδιλα, αλλά έχω πάντοτε τις δικές μου μπότες μαζί!

carpe diem

καταφέρνω πολύ άνετα τις μπλε και κόκκινες και στις μαύρες πάω... π.χ. φαλακρό καρτάλκα και χιονότρυπα τις θεωρώ πολύ εύκολες(η καρτάλκα θεωρείται μαύρη) τώρα για μπάνσκο έχω πάει σε όλες. η μόνη που με δυσκόλεψε είναι η tomba (μαύρη), αλλά και πάλι είχε πάγο και τα τότε πέδιλα μου δεν έπιαναν καθόλου στο πάγο.... νόμιζω ότι γενικά πάω πολύ καλά αν και δεν έχω τεχνική... φέτος θα κάνω αρκετά μαθηματάκια!!!

Αν δεις στον skieri για το ίδιο πέδιλο δίνει αρχάριος-μέσος.

Πιστεύω οτι σωστά το αναφέρω στο skieris ότι είναι για αρχάριο-μέσο.

http://global.skipas...ad/peak-73.html

http://www.skimounta...ead-ski-reviews

http://www.skitest.n...ak_73-666.shtml

http://www.fall-line...ad/peak-73-0910

Το εύρος αυτό σημαίνει οτι δεν θα δυσκολέψει έναν αρχάριο, άλλα δεν είναι "πρώτο" σκι (εισαγωγής στην χιονοδρομία).

Το 73mm στην μέση δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στο εκτός πίστας. Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι η κατασκευή του (Μαλακό, εύκαμπτο, όχι τόσο "άγριο")

Για τις μπότες που δοκίμασες (28,5 και 29,5) η διάφορα μεταξύ τους (τουλάχιστον στο μέγεθος) είναι μεγάλη 1 εκατοστό, για αυτό υπήρχε η διάφορα στην εφαρμογή (ήταν το ίδιο μοντέλο και τα δυο ζευγάρια; ).

Το 45 νούμερο παπούτσι που φοράς είναι και στα αθλητικά; Στα αθλητικά αναγράφονται πολλά μεγέθη. Εαν υπάρχει σε JPN είναι σε mm και αντιστοιχεί στο Modopoint. Πιο σωστά (κοντά στο πραγματικό μέγεθος) υπολογίζεται με σκληρά αθλητικά (δέρμα). Στις μπότες σκι πρέπει να ακουμπάει το πόδι εμπρός (ελάχιστα, ανεπαίσθητα). Η τελεία εφαρμογή είναι 1mm, με 2mm πίσω. Ακόμη είναι απαραίτητη η καλή εφαρμογή στο σχέδιο του ποδιού. Δηλαδή πολλές δοκιμές. Πολλές φορές μας ξεγελά το φάρδος της μπότας. Δυο μπότες (διαφορετικά μοντέλα) αλλά ίδιο Modopoint μπορεί να μας δώσουν διαφορετική αίσθηση. Την στενή να την νιώθουμε μικρή (στο μήκος) αλλά μόλις φορέσουμε την φαρδιά να είναι καλύτερα. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε μακριά και λεπτά πόδια.