Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Giannis90

Περί Rossignol S7 (2012) Ο Λόγος..

Recommended Posts

Καλησπέρα! Τα χιόνια σιγά σιγά όλο και πλησιάζουν και φέτος μετά απο δυο season με τα jam σκεφτομαι να προχωρήσω στη αγορά κάτι αλλού, φαρδύτερου, κρατώντας τα jam για πίστα και πουδρίτσες και με το 'όπλο' να περιμένει τα πιο βαθιά χιόνια..

Είμαι 1.70, 66-67 κιλά, και κοιτάω τα s7 στα 168cm. Να αναφέρω ότι ψάχνω για κάτι στο ύψος μου ή λίγο κοντύτερο από εμένα για καλύτερο control στις όποιες ταρζανιές στον αέρα, καθώς και σε σφιχτές διαδρομές tree skiing.

Τελειώνοντας, μια τελευταία ερώτηση που είναι και αυτο που με προβληματίζει περισσότερο. Είναι de facto ότι στο εκτός πιστας το πέδιλο πρέπει κατα κανόνα να είναι ψηλότερο απο εσένα; Ενδέχεται δηλαδή με κοντύτερο πέδιλο να τα βρω μπαστούνια; Είναι δεδομένο πως σ΄ ότι καταλήξω πριν το αγοράσω θα το δοκιμάσω πρώτα αλλά δεν χάνω και τίποτα με το να το ρωτήσω.

That's all, καλό χειμώνα σε όλους εύχομαι! :)

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).

τα σ7 εχουν και ροκερ μπρος πισω, που σημαινει οτι στο πατημενο χιονι απ το 1.68 που θα ναι το πεδιλο θα παταει το 1.40 και αν,,,για μενα ναι ειναι δεφακτο οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 10 ποντακια ψηλοτερο απ εσενα....εγω ειμαι 1.81 και τα σ3 που εχω ειναι 1.86 και μου ειναι κοντο...ψαξε για μεγαλυτερο

• Like 2

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Φιλε μου το πεδιλο που θελεις να παρεις δεν ειναι για αυτο που θελεις να κανεις αναμεσα σε δεντρα.

Ειναι πεδιλο που για να σου δωσει αυτο στο οποιο εχει φτιαχτει χρειαζετε πεδιο, χρειαζετε πλαγια μεγαλη να του δωσεις ταχυτητα και να πλαναρει. Δεν ειναι για κλειστες κοντρολ στροφουλες.

Για το υψος που αναφερεις, ξεχασε το, για τις πουδρες ή τα βαθεια χιονια χρειαζεσε μεγαλη επιφανεια οπως ακριβως σου λεει ο Χρηστος πιο πανω, χρειαζεσε πεδιλο απο 1.79 και πανω και αν το σκι εχει ροκερ μπρος πισω οπως το S7 τοτε θες σιγουρα μεγαλο υψος.

Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις καποιο αλλο πεδιλο το οποιο αν γινετε να εχει ροκερ μονο μπροστα (λιγοτερες απαιτησεις) αλλά να ειναι σαφως αρκετα πιο ψηλο απο σενα, αλλά και κατα ποσο εισαι σε θεση ή εχεις το αναλογο επιπεδο να πας ενα τετοιο πεδιλο(δεν ξερουμε το επιπεδο σου για να μπορουμε να σε βοηθησουμε πιο πολυ)

Τεσπα εγω θα σου προτεινα να παρεις κατι που πραγματικα σου χρειαζετε και μπορεις να το κουμανταρεις και οχι αυτα που συνηθως βλεπουμε δεξια και αριστερα....

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

τα Ζ 6.5 στο 168 τις ροσσινιολ τι προδιαγραφές εχουν ,και σε τι κατηγορία χιονιου συνιστούνται

Edited by PRESIDENT

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

ελα να σου δωσω τα δικα μου s3 177 και να τα ευχαριστηθεις γιατι οπως εισαι και "τρελιαρης" με 2πλο ροκερ θα εισαι καλυτερα απο πεδιλο με ροκερ μονο μπρος.

...να κανεις και λιγο παρκο,λιγο ταναποδα αλλα να με στηλεις και μενα να κανω snb me ton Kostaki......

• Like 1

o τρελος του χωριου......

τα Ζ 6.5 στο 168 τις ροσσινιολ τι προδιαγραφές εχουν ,και σε τι κατηγορία χιονιου συνιστούνται

....προδιαγραφες πρεζινταντε!!!!!!

....αγορι μου

• Like 1

Τεσπα εγω θα σου προτεινα να παρεις κατι που πραγματικα σου χρειαζετε και μπορεις να το κουμανταρεις και οχι αυτα που συνηθως βλεπουμε δεξια και αριστερα....

Μάλιστα, ευχαριστώ πολυ. Βασικά όπως και να έχει θα δοκιμάσω πρώτα οποίο σε οποίο καταλήξω για να δω αν είμαι σε θέση να το πάω και όχι να με πηγαίνει αυτό..

Οι άλλες εναλλακτικές που έχω είναι τα source της movement (2012), και τα s3 της rossignol. Βγαίνουν σε 177 και 178 αντίστοιχα.

Ps: Για αυτο που είπα όσον αφορά το tree skiing, πάω πάσο. Εφόσον big mountain και tree skiing δεν μπορεί να συνδυαστεί τοτε καλύτερα να πάω σε κάτι ψηλότερο.

ριξε μια ματια στις αγοροπωλησιες τα Κ2 του skimad δωσε 300 ε και παρτα με κλειστα ματια και ασε τις δοκιμες και τα πειραματα .

Εαν ειναι τα λεφτα πολλα ελα παρε τα δικα μου.

• Like 1

ελα να σου δωσω τα δικα μου s3 177 και να τα ευχαριστηθεις γιατι οπως εισαι και "τρελιαρης" με 2πλο ροκερ θα εισαι καλυτερα απο πεδιλο με ροκερ μονο μπρος.

...να κανεις και λιγο παρκο,λιγο ταναποδα αλλα να με στηλεις και μενα να κανω snb me ton Kostaki......

Δεν σε πιάνω, ποιον Κωστάκη;

• Like 1

Δεν σε πιάνω, ποιον Κωστάκη;

Eνας ειαι ο Κωστας με σανιδα στον Συλλογο!!!!!!!!!!

γιαννη τα Κ2 δεν τα ξερω, αλλα τα S3 τα εχω απο περισι και θα σου πω οτι ειναι πεδιλο για τα παντα ολα...και πιστα και πουδρες...τα αλλα πεδιλα που εχεις θα τ αφησεις στο υπογειο να σκονιζονται απαξ και τα βαλεις μια μερα στο βουνο...του γιαννη τα S3 μαλιστα ειναι πεδιλο ιστορικο μιας και το ειχα προπερσι μια βδομαδα στο val d'isere χεχεχεχε ευρωπαικων προδιαγραφων!!!!

• Like 1

Eνας ειαι ο Κωστας με σανιδα στον Συλλογο!!!!!!!!!!

:innocent:

Υ.Γ. εισαι φτιαγμενος για σανιδα εσυ...σε εκοψα απο την πρωτη στιγμη....

παρεα στο καρεκλακι με πολυ γρασσο....

Snow is on my D.N.A.

τα ελαν του αγαθο 3 που τα φορεσα μια μερα ,δεν μπορεσα να τα ευχαριστηθώ καθολου , ενω εκεινος ειναι μεσα στην τρελη χαρα .

ισως να μην καταφερα εγω να τα χειριστώ , οπως θα επρεπε .

λλα την ιδια μερα που αφησα τα ελαν και εβαλα τα ροσσινιολ .

μηνν ειδατε το νικοληηη!!! :skiing: :skiing:

Edited by PRESIDENT
  • Like 1

τα κ2 που δινω εγω δεν εχουν καμια σχεση με τα s3

τα s3 κανουν λιγο απολα ευκολα σκι αλλα οχι απαιτησεων

τα κ2 hardside ειναι για πουδρα μεν λογο φαρδους οπως ολα τα φαρδυα σκι αλλα κανουν σε κλειστα στενα κομματια και δεντρα λογο ευελιξιας(απο τα πιο ευελικτα σκι της σειρας backcountry της κ2)

ειδικοτερα κανουν για αποτομα κομματια λογο της flat ουρας που εχουν (δεν ξεσερνει το σκι ειναι πολυ πιο σταθερο) και για gs στροφες παντου με οσο γκαζι μπορει να ανοιξει ο καθενας.και υπερεχουν κατα πολυ απο τα Twin tip στα παγωμενα κομματια

τα s3 ειναι κατα πολυ πιο ξεκουραστα-αδιαφορα σκι που μπορεις να περασεις μια ομορφη μερα στο βουνο σε οποιεσδηποτε συνθηκες

τα s7 ειναι υπερβολη.θα τα βγαλεις μονο οταν το βουνο θα βαλει μισο μετρο + πουδρα σε μια μερα.υπο αλλες συνθηκες θα σε ταλαιπωρησει

• Like 1

DALTONS POW ROBBERY.....

προεδρε το rossignol που λες ειναι ενα πολυ καλο σκι για μετριο επιπεδο χιονοδρομου που θα τον βοηθησει να ανεβει επιπεδο και να μπει σε ακμες κοινως να μαθει να καρβαρει σωστα.

εχει σχετικα αργο transition(ταχυτητα αλλαγης στροφης)μπαινει γλυκα με το μαλακο φτυαρι που διαθετει και κραταει καλα στις εξοδους με την σκληρουτσικη ουρα του.συγχωρει πολλα λαθη..

πολυ καλο εκπαιδευτικο all mountain σκι της ροσι.μπορεις να πας παντου με αξιοπρεπεια αναλογα το επιπεδο σου χωρις να σε κουρασει

DALTONS POW ROBBERY.....

τα κ2 που δινω εγω δεν εχουν καμια σχεση με τα s3

τα s3 κανουν λιγο απολα ευκολα σκι αλλα οχι απαιτησεων

τα κ2 hardside ειναι για πουδρα μεν λογο φαρδους οπως ολα τα φαρδυα σκι αλλα κανουν σε κλειστα στενα κομματια και δεντρα λογο ευελιξιας(απο τα πιο ευελικτα σκι της σειρας backcountry της κ2)

ειδικοτερα κανουν για αποτομα κομματια λογο της flat ουρας που εχουν (δεν ξεσερνει το σκι ειναι πολυ πιο σταθερο) και για gs στροφες παντου με οσο γκαζι μπορει να ανοιξει ο καθενας.και υπερεχουν κατα πολυ απο τα Twin tip στα παγωμενα κομματια

τα s3 ειναι κατα πολυ πιο ξεκουραστα-αδιαφορα σκι που μπορεις να περασεις μια ομορφη μερα στο βουνο σε οποιεσδηποτε συνθηκες

τα s7 ειναι υπερβολη.θα τα βγαλεις μονο οταν το βουνο θα βαλει μισο μετρο + πουδρα σε μια μερα.υπο αλλες συνθηκες θα σε ταλαιπωρησει

Αρκετά κατατοπιστικός, νομίζω καλύφθηκα εντελώς. Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι την καθαρά Δευτέρα είχα ζητήσει να νοικιάσω τα s3 απ τα πηγάδια αλλά δεν τα πρόλαβα γιατι τα είχαν πάρει. Να έρθει με το καλο ο χειμώνας, να πετύχω 2-3 καλές μέρες ώστε να μπορέσω να σκιάρω και με τα δυο για να καταλήξω κάπου.

τα ελαν του αγαθοος3

τα ροσσινιολ μου

τα παλια μου χεατ και τα παλια ελαν και ροσσινιολ του αγαθου

post-3936-0-26690900-1348747237_thumb.jpg

post-3936-0-01674400-1348747256_thumb.jpg

παντος τα ζ 605 οβερζαισερ [καπως ετσυ] τα γουστάρω πολλη

post-3936-0-08752600-1348747274_thumb.jpg

δεν εχω ιδιοτροπιες στα πεδιλα συνηθως οτι φορεσω εφυγα :evil:

,,αλλα αυτα τα ελαν που τα φορεσα σε μαλακο χιονι ,δεν τα καταφερα !! :yes

Edited by PRESIDENT
  • Like 1

Προεδρε ευτυχως που υπαρχεις και συ και πεθαινουμε στο γελιο, ειδικα τα παλια σου τα χεατ ηταν ολα τα λεφτα, δεν μπορω αλλο απο τα γελια!!!!!!

ΥΓ. Καλα ρε τζαναμπετη, μεσα στην τουαλετα απο το τροχοσπιτο τα εχεις τα εργαλεια σου και μας το παιζεις και αγαπητικος οτι τα αγαπας τρελα τα μαδερια σου......

Edited by spider
  • Like 1

The Daltons...jack

www.skimag.gr

μα αγαπητε σταθη

κανεις καποιο λαθος !! δεν ειναι τουαλετα , ειναι το ανεξάρτητο μπανιο εκτος τις τουαλετας που εχει το τροχοσπιτο , ένεκα 8.30 μακρος :shuriken: που δεν το χρησιμοποιούμε ποτε

,,οποτε αριστη αποθικη για τα πεδιλα :yes

και δευτερον δεν αλλαζω πέδιλα καθε χρονο σταθη μου !!! τα χεατ που βλέπεις ητανε καποτε κορυφη , τα φορεσα 6 χρονια , δεν υπαρχουν ακμές πια απο κατω ,μα τα φοραω ακομα και τωρα για πετροσκι .. :animier:

υσ ποτε δεν δήλωσα αγαπητικός με τα σκι , δεν με ενδιαφέρουν , τόσο που να κόψω φλέβες του περαν να ειναι αριστα συντηρημένα ,,και φυγαμε ,, :skiing:

Αχ αυτα τα χεατ.....

• Like 1

The Daltons...jack

www.skimag.gr

τα ελαν προεδρε δεν σ αρεσαν σιγουρα γιατι ειναι θεοβαρια....τα ειχα δοκιμασει μια φορα απ τον παυλο και ηταν ασηκωτα...

Το υψος μου ειναι 1,80. Να προτιμησω πεδιλο 1,81 ή 1,73? Το υποψηφιο πεδιλο ειναι το περσινο Atomic Panic και εχει μονο rocker μπροστα. Θεωρω τον εαυτο μου advanced skier και οχι pro

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

τα ελαν προεδρε δεν σ αρεσαν σιγουρα γιατι ειναι θεοβαρια....τα ειχα δοκιμασει μια φορα απ τον παυλο και ηταν ασηκωτα...

ισως χριστο να ειναι και αυτο !! ο αγαθος παντως ειναι πολλη ευχαριστιμενος..

ι ναι τα σκι ειναι του παυλου !! οταν τον ρώτησα για πουδροπεδιλο για τον αγαθο . μου τα πρωτινέ . και μαλιστα μου τα δωρισε ,κοινως δωρεαν, πληρωσα μονο δεστρα .

μα τι παιδια εχουμε στην μακεδονια ρε παιδι μου !!.. :yes