Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 22, 2012 Αυριο θα ειμαι και εγω πανω. Ελπιζω να μην εχει αρκετο αερα Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted December 22, 2012 (edited) Αγαπητέ Χρήστο και λοιποί φίλοι, η προσπάθεια του ΧΚΠ για την βελτίωση της χιονοκάλυψης είναι οι χωματουργικές εργασίες οι χιονοπαγίδες η χωροθέτηση λιμνοδεξαμένης στο "τέρμα Περικλη" και τα αποτελέσματα είναι ήδη αισθητά κάθε Δεκέμβριο τέτοια εποχή. Η προσπάθεια συνεχίζεται .... Σήμερα χιονάκι, αεράκι, ομίχλη ....για Αυριο προβλέπεται Λιακάδα, βοριαδάκι, κελλάρια με Ηρακλή χωρίς απότομα και έκπτωση 50% . καλή συνέχεια ... Σε ευχαριστουμε Φιλε Πανο, δυο τρεις λεξεις γεματες σημασια!!! Θα σας δουμε λοιπον αυριο.... Edited December 22, 2012 by spider Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
dimitris6 11 Report post Posted December 22, 2012 Αέρα απο οτι λέει το poseidon.ncmr δεν θα έχει.Εγώ λέω να ανέβω Χριστούγεννα αν φυσικά λειτουργήσει ο Ηρακλής! Share this post Link to post Share on other sites
kostas_bell 5 Report post Posted December 23, 2012 (edited) Καλημερα παιδια!επιτελους αυριο θα ανεβω βουνο για το πρωτο τσουλιμα! Θα ηθελα να ρωτησω κατι...ξερετε τι εχει γινει με τα skibus?δλδ δεν υπαρχει πλεον αγγελης αλλα μονο κλαουδατος;κ η τιμη ειναι πλεον 15 απο 10 που το ειχε ο αγγελης την περσινη σεζον αλλα κ φετος! Ευχαριστω! Edited December 23, 2012 by kostas_bell gemeinsam sind wir stark Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 23, 2012 Ακομα μια μερα με ατελειωτο ποιοτικο σκι.στις 3 4 ιδιες διαδρομες βεβαια.... Σα να μη περασε μια μερα ολη η τρελοπαρεα βζιιιιν.χαρηκα που ειδα παλιους και νεους φιλους κομπλε απο χιονι αιολος περικλης. ολο το αλλο βουνο θελει και αλλο. Αυριο ανοιγουν 6 περιφερειακη και μαλλον διας προφανως ΑΝΕΒΑ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΣΤΧ 2,368 Report post Posted December 23, 2012 Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού μέσω e - mail, σας παραθέτουμε το εξής: Φωτοενημέρωση από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσσού 23.12.2012 Ευχαριστούμε τον κ. Δρίβα για την φωτοενημέρωση! 5 Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 23, 2012 Ομορφη μερα με χαμογελα και κρασι στο τελος!!! Το βουνο οντως πρεπει να φαει κι αλλο, αλλα και παλι το χιονι ειναι αξιοπρεπες (οπως λεει και ο ΜΙΚ). Σημερα ειχε χιονακι για ικανοποιητικες ταχυτητες και πολλα κολπα. 2 My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted December 23, 2012 Μια χαρα μερα, πολυ καλο χιονι, γνωριμιες με το club κα ρακομελα στην Αραχωβα. Τι αλλο να ζητησει κανεις? Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 23, 2012 Όμορφη μέρα σήμερα στο ΧΚΠ. Η ανάβαση από Αράχοβα απαιτούσε αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Ο καιρός εξαιρετικός με blue sky, ήμασταν πάνω από μια θάλασσα με σύννεφα! Κάναμε πολύ σκι & snowboard σε ιδιαίτερα ευχάριστο χιόνι. Ανύπαρκτες οι ουρές το πρωί, σε κάποια στιγμή γύρω στο μεσημέρι μόνο μπούκωσε ο Ηρακλής όταν σταμάτησε για λίγο το καρεκλάκι (και πάλι μιλάμε για καθυστέρηση του 5ντάλεπτου). Όταν τελικά φύγαμε από το χιονοδρομικό είχαμε κάψει τετρακέφαλους! Οι πέτρες είναι ελάχιστες στις πίστες και κατά βάση μαρκαρισμένες, δεν αποτελούν πρόβλημα. Το εκτός όμως είναι μια τραγωδία. Βγήκαμε με τον Hippo σε κάποια στιγμή στον κόκκινο Βάκχο και από την μέση του και μετά ψάχναμε ελικόπτερο να μας μαζέψει. Το βουνό θέλει πολύ χιόνι ακόμα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Σε κάθε περίπτωση, το φρέσκο χιονάκι έπεσε με αέρα και ήταν βαρύ. Η κάρτα στα €15 με τους αναβατήρες Ηρακλής, Αίολος, Περικλής Βάκχος και Αφροδίτη σε λειτουργία. Το προσωπικό στην τηλεκαμπίνα σε βοηθούσε να βάλεις και να βγάλεις τα σκι. Περάσαμε πολύ όμορφα, απλά σήμερα δεν είχαμε πρόσβαση στο πιο ενδιαφέρον πεδίο του βουνού. Από ότι μάθαμε, αύριο θα ανοίξει και η Φτερόλακα. http://www.youtube.com/watch?v=noq1SUUB3CA&feature=youtu.be Η βιντεοενημέρωση είναι το πως είδα εγώ τα πράγματα. Διαφορετικοί άνθρωποι πολλές φορές αποκομίζουν πολύ διαφορετικές εντυπώσεις από μια χιονοδρομική ημέρα. Και μερικά πλάνα: MIK χαρούμενος που για πρώτη φορά στην ζωή του πέτυχε πρόγνωση mois melo: Όλη την μέρα πάνω από τα σύννεφα: υπέροχα χρώματα περνώντας μέσα από τα σύννεφα στην επιστροφή: 9 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
tassoss83 8 Report post Posted December 23, 2012 Ααααααχ και βαχ....!!!!υπεροχη περιγραφη ο γειτονας........για αυριο Δευτερα δυστυχως εκτακτες επαγγελματικες υποχρεωσεις με κρατουν Αθηνα παρολο που μια αυριανη επισκεψη στο ΧΚΠ γυριζε στο μυαλο μου απο το πρωι..............!!! Το ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ειναι ομως πως Πεμπτη ή Παρασκευη θα ειμαι πανω εκτος εαν η παρεα αποφασισει ΧΚΚ...!!!!!Οπως και να εχει παντως το τσουλημα θα ειναι τσουλημα......!!! Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted December 23, 2012 (edited) Υπέροχη μέρα η σημερινή, μαγικές εικόνες πάνω από τα σύννεφα όπως είπαν και οι προηγούμενοι συνφορουμίτες! Πέτρες στις ανοιχτές πίστες δεν είχε κατά κανόνα και τις λίγες που είχε ήταν σημασμένες. Στα εκτός έκανες το σταυρό σου, θέλει ακόμα αρκετό χιόνι για απότομα Ηρακλή-Βάκχου. Δε σας πέτυχα πουθενά δυστυχώς ... next time! Είδα ένα snowkite κατά τις 3, ήταν του ΜΙΚ ή υπάρχουν κι άλλα πετούμενα;! Φωτογραφίες αύριο ... τώρα νάνι , πονάω οπουδήποτε μπορεί να υπάρχει μυς στο ανθρώπινο σώμα, αλλά μ'αρέσει!! Edited December 23, 2012 by powda Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 23, 2012 Δεν ήταν του ΜΙΚ! Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 24, 2012 Η ανάβαση στο βουνό, περιείχε στάση στο Parnass και full service στο ξακουστό αυτό, καινούριο μηχάνημα. Όντως τρομερή δουλειά. Η βάση γίνεται καινούρια. Δυστυχώς όμως στην δεύτερη κατάβαση στον Περικλή, καβάλησα κάτι πέτρες και η ζημιά είναι μεγαλούτσική.... 2 My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
georgex 25 Report post Posted December 24, 2012 Δυστυχώς για εμένα η χτεσινή μέρα είχε μια πολύ άσχημη στιγμή. Κάποιος νεαρής ηλικίας με snowboard κατεβαίνοντας με πραγματικά απίστευτη ταχύτητα προς το τέλος της πίστας Περικλής, παραλίγο (πιό παραλίγο δεν γίνεται) να προκαλέσει ατύχημα. Απ' ότι κατάλαβα, δεν έκανε (δεν προλάβαινε) κανένα ελιγμό αποφυγής, κατά τύχη δεν έγινε. Αυτό προς ενημέρωση όλων, και ποιό συγκεκριμένα υπόλοιπων γονέων (όποιος καταλάβει...), δασκάλων που κάνουν μαθήματα, υπεύθυνων λειτουργίας χιονοδρομικού, ας προσέχει/κάνει ο καθένας ότι μπορεί, προληπτικά, ή αφού δει κάποιο τέτοιο περιστατικό. 3 Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 24, 2012 Το μόνιμο πρόβλημα του βουνού και ειδικά στην βάση του Ηρακλή. Πιτσιρικάδες ΠΑΝΤΑ με snowboard, να κατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα, να αδιαφορούν για την σήμανση ΑΡΓΑ και να φρενάρουν οριακά στην ουρά του Ηρακλή. Πριν 2-3 χρόνια ήμουν σκυμμένος και έδενα τις δέστρες μου και είδα τα μαχαίρια ενός σανιδιού να σταματάνε στο εκατοστό πριν τα πόδια μου! Βάσει της δικής μου λογικής, και η παραβίαση της σήμανσης και η συμπεριφορά που πιθανόν να προκαλέσει ατύχημα, είναι αιτίες αποβολής από το βουνό. 3 My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted December 24, 2012 (edited) Απιστευτη μερα η χθεσινη στον αγαπημενο μας Παρνασσο με την παρεα αγκαζε (ΠΑΝΤΑ) Το χιονι παρα πολυ καλο στις πιστες αλλά οπως ειπε και το φιλαρακι μου ο Χρηστος στα εκτος "φιλετα" πρεπει ο "παππους" να σκίψει και αλλο πανω απο την βουναρα μας.... Για αλλη μια χρονια το προσωπικο του Χ.Κ.Παρνασσου ειναι απιστευτο βοηθωντας τον οποιονδηποτε ανα πασα στιγμη χρειαστει. Για την τιμη της καρτας, τι να πουμε τωρα, ας μιλησουν αυτοι που συνεχως βρισκουν κατι να πουν μην εχοντας κατι αλλο πιο ουσιωδες να γραψουν. Μπραβο στο Χ.Κ.Παρνασσου που με την υπαρχουσα κατασταση τυρουμενων των αναλογιων κανει αυτο ακριβως που πρεπει να κανει και για αυτο που εχει κατασκευαστει!! Κυριε Δριβα σας ευχαριστουμε για τις συνεχομενες ωραιες στιγμες που μας χαριζετε και μας κανετε να ξεχναμε εστω και λιγακι τα μυρια προβληματα που κουβαλαμε ολον αυτο τον καιρο !!! ΥΓ. Τους ασυνειδητους και τους "ωχ μωρε μλκ" παρτε τους την καρτα, πεταξτε τους εξω κ.Δριβα. Edited December 24, 2012 by spider Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted December 24, 2012 (edited) Eίπαμε το snowkite δεν είναι πετούμενο είναι σερνούμενο άντε με κάνα ντόινγκ 2 μέτρων προς τα πάνω. Το speedriding και το παραπέντε είναι πετούμενο. Που ήταν και τι βόλτες έκανε? Μίλησα με πάνω το χιόνι ΔΕΝ έχει καν ίχνος να σουπιάσει, οπότε θα είναι λαχταριστό καρβαριστό και αύριο. Όποιος θέλει για καρπούλι να κάνουμε 40-50 χλμ γκαζωμένο ποιοτικό βαρετό στις ίδιες πίστες σκι ας πει. Παναγιώτη Δρίβα. Ξέρω ότι και εσένα σε ανυσηχεί το θέμα των ατυχημάτων από ασυνείδητους σκιερ και snowboarders. Επειδή χτες είδαμε όλοι ξαφνικά κάτι που χρόνια βλέπαμε να έχει γιγαντωθεί σαν πρόβλημα (δεν έχω ιδέα γιατί) νομίζω δεν έχεις άλλη επιλογή από την ΑΜΕΣΗ λήψη μέτρων για να μην έχουμε άλλα ατυχήματα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά δεν μπορεί να πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Και επίσης είναι σίγουρο ότι αν εμείς οι πελάτες δεν σας βοηθήσουμε δεν θα γίνει τίποτε. Κάθε μέρα είναι 10 άντε 20 "παιδάκια" που θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και άλλους. Μια παρατήρηση, άντε δεύτερη και πάρτους την κάρτα δεν υπάρχει άλλη λύση. Edited December 24, 2012 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted December 24, 2012 Και μια μικρή φωτοπεριγραφή από χθες, για να ξέρουν και αυτοί που δεν έχουν ανέβει τί περίπου θα αντιμετωπίσουν: Ανεβαίνοντας στο ΧΚΠ ... αλυσίδες απαραίτητες Παιχνίδι με τα σύννεφα ... μαγεία η θέα. Ξεπρόβαλλαν οι κορυφές των γειτονικών βουνών Το bowl των Κελαρίων Τα ρατρακ είχαν πιάσει δουλειά ετοιμάζοντας ότι μπορούσε να ανοίξει επιπλέον ... εδώ στον Ερμή 7 Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted December 24, 2012 Ήμουν και εγώ εχθές πάνω. Πολύ όμορφη μέρα! Πολύ ωραίο ξεκίνημα για τη σεζόν! Σίγουρα το βουνό θέλει ακόμα χιόνι. Ψηλά υπήρχαν κάποιες (λίγες)πέτρες, αλλά η σήμανση ήταν πολύ καλή! Σχετικά με την προσοχή από ορισμένους, όντως χτες υπήρχε αρκετό πρόβλημα. Μάλιστα όταν έφθασα (9.15) άκουσα και για τραυματισμό από σύγκρουση. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση και οι χιονοδρόμοι να κατανοούν και να τηρούν τους κανόνες. Αλλιώς σίγουρα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συνετιστούν. Υ.Γ. Φίλε coronerpanos χάρηκα πολύ για τη γνωριμία! 1 Share this post Link to post Share on other sites
coronerpanos 55 Report post Posted December 24, 2012 (edited) Ώρα για τον απολογισμό της χθεσινής ημέρας!! Ξύπνημα 4:40!Ετοιμασίες μέχρι 5:15!!Πρωινό,τουαλέτα,έλεγχος του εξοπλισμού,τηλέφωνο για να βεβαιωθουμε οτι όλοι ξύπνησαν κτλ!! Αναχώρηση κατά τις 5:30!Στάση σε φούρνο για τα απαραίτητα μπινελίκια κτλ!! Ήρεμο ταξιδάκι!!Φτάσαμε περίπου στις 8:45-9:00!!Ο δρόμος σχετικά καλός πετύχαμε τα εκχιονιστικά που καθάριζαν και έριχναν αλατι στον δρόμο!!Σχεδόν καθόλου κίνηση!!Τηλέφωνα οτι όλα καλά σε οικογένεια και κοπελιές!!Ετοιμασίες,εισητηριάκι 15 ευρώ,τουαλέτα και εξοπλισμός στο χέρι!!Ο καιρός τέλειος!!Ελάχιστος αέρας!! Εκείνη την ώρα δεν είχε καθόλου κόσμο οπότε το εκμεταλευτήκαμε και τσουλίσαμε και εντοπίσαμε σημεία που θα κάνουν την διασκέδαση μας τελειότερη...!! Ποιότητα χιονιού πολύ καλή!!Πατημένες αρκετά καλά!!Κατά τις 11:00 άρχισε να γίνεται πιο αισθητός ο κόσμος όχι σε βαθμό που να ενοχλεί!!! Στα τεχνικά τώρα!!Καινούργιο σανίδι καινούργιες δέστρες!!Εντυπώσεις αρκετά ικανοποιητικές!!Δεδομένου ότι μάλλον πρέπει να βάλω στό πίσω πόδι μου -12 όσο και στο μπροστά που είναι ήδη +12!!Στο προηγούμενο μου σανιδάκι το +12 -9 με βόλευε!!Το συμπάθησα αρκετά όπως και τις δέτρες οι οποίες είναι σαν να μην υπάρχουν...!!!Οι πέτρες του έκαναν αρκετές ζημιές αλλα δεν ανησυχώ!!Επιφανειακές γρατσουνιές και κάποιες λιγο πιο βαθύτερες!!Θα φτιαχτούν μιας και υπάρχει η τεχνογνωσία για να αντιμετωπίζονται...!!! Ταχύτητες,παιχνίδι αρκετό,αλματάκια και τούμπες!!!Χαχαχα!!! Γνώρισα και τον ashbury επάνω στο λίφτ εντελώς τυχαία!!Να είσαι καλά και κάπου θα ξαναβρεθούμε!!! Καλές γιορτές σε όλους!!! Edited December 24, 2012 by coronerpanos 6 Share this post Link to post Share on other sites
Salsero 7 Report post Posted December 24, 2012 Εχθές ήταν μια υπέροχη μέρα. Ακριβώς όπως τα περιέγραψαν οι προλαλλήσαντες... πολύ καλό χιόνι στις εν λειτουργία πίστες, επαρκέστατη σήμανση (συγχαρητήρια στη διεύθυνση του χκ) στα σημεία που είχε πέτρες, 15€ είσοδος και μια τέλεια, από πλευράς καιρού, μέρα! Για το μόνο που μετάνοιωσα είναι ότι ενώ τελικά ανέβηκαν πολλά παιδιά από εδώ μέσα, δεν γνώρισα την παρέα σας, αφου δεν είχα επιδιώξει συνάντηση μέσα από το forum... νεξτ τάιμ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted December 24, 2012 Next time! 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kostas_bell 5 Report post Posted December 24, 2012 Πολυ ωραια μερα σημερα!φτασαμε πανω 8(δεν εχω ανεβει ποτε πιο νωρις)! Ανεβαιναμε πρωτη φορα ηρακλη κ εκεινη την ωρα εσκαγε ο ηλιος...μαγικη εικονα!καναμε 4-5 κατεβασιες σχεδον μονοι μας κ μετα εσκασε κοσμος με κλασσικη ουρα ηρακλη αλλα ηταν τοσο καλο το χιονι κ η μερα που δεν σε πειραζε!15 ευρω εισητηριο κ ολα καλα! Αυτα τα ολιγα απο σημερα ελπιζω την επιμενη φορα να ανεβουμε με πιο πολυ χιονι! gemeinsam sind wir stark Share this post Link to post Share on other sites
vamvax 115 Report post Posted December 24, 2012 -off topic- coronerpanos 1. Εισαι regular / goofy ??? 2. Τι σανιδι εχεις ??? Ρωταω γιατι κατι δεν μου παει καλα στις μοιρες σου..... My Mind Is Drifting... Live to Ride Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted December 24, 2012 καναμε και εμεις την προσωπικη μας εναρξη της σεζον. για πρωτη μερα μια χαρα ηταν (εχουμε κανει πολυ χειροτερες). πολυ καλος καιρος, ηλιοφανεια και αερας (αρκετα τσαμπουκαλεμενος αλλα δεν μας πτοησε, ευτυχως οχι και τα λιφτ στα κελαρια) και το χιονι πολυ καλο εντος πιστας φυσικα. κοσμος οντως μαζευτηκε στον Ηρακλη- κανα 10λεπτο max τις ωρες αιχμης- αλλα οκ. θα πω και εγω το κλασσικο ποναω αλλα μου αρεσει αντε καλη συνεχεια με ποιο πολλα χιονια! Share this post Link to post Share on other sites