over-poulover 7,010 Report post Posted October 13, 2012 Εν συντομία θα σου πω ότι κατά κάποιο τρόπο την τελευταία φορά που πήγα(2010) την ψιλοπάτησα. Δες εδώ την εμπειρία μου(πολύ γέλιο και πολύ κλάμα μαζί!!!) και ίσως σου φανούν και διάφορα άλλα tips χρήσιμα....! Γενικά, ρίξε ένα διαβασματάκι σε αυτό το τοπικ από την αρχή, σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Πάντως...αν σχεδιάζεις Bansko, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς λίγο.... moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted October 13, 2012 (edited) σε ευχαριστω για τις πληροφορίες . θα το διαβάσω . μετά απο τις αυστριακες και τις γαλλικές αλπεις σίγουρα θα μου κακοφανει το bansko αλλα όπως και να το κάνουμε μια βδομάδα εκεί είναι τα μισά απο αλπεις. θυμάμαι πάντως και εγω είχα ξενερωσει το 2008 με τον κόσμο και τις ουρές και το ανυπαρκτο στρωσιμο των πιστών δεν ξέρω βέβαια τι παίζει borovets. είναι ισαξιο; πιο μικρό; Edited October 13, 2012 by StavRos 1 Share this post Link to post Share on other sites
koukos 362 Report post Posted October 13, 2012 σε ευχαριστω για τις πληροφορίες . θα το διαβάσω . μετά απο τις αυστριακες και τις γαλλικές αλπεις σίγουρα θα μου κακοφανει το bansko αλλα όπως και να το κάνουμε μια βδομάδα εκεί είναι τα μισά απο αλπεις. θυμάμαι πάντως και εγω είχα ξενερωσει το 2008 με τον κόσμο και τις ουρές και το ανυπαρκτο στρωσιμο των πιστών δεν ξέρω βέβαια τι παίζει borovets. είναι ισαξιο; πιο μικρό; Ισάξιο,αν όχι καλύτερο... Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted October 13, 2012 Καταρχήν να σου πω ότι το Bansko έχει μια πίστα μόνο με pumps. Τα τελευταία 2 Χρόνια ο κόσμος του έχει διπλασιαστεί ..Άγγλοι , Ρώσοι , Βούλγαροι και Έλληνες . Το πρωί οι πίστες είναι καλα στρωμενες ,αλλα λόγω του κόσμου χαλάνε γρήγορα . Οπωτε αν πας για 1εβδομαδα καλα είναι να κανείς σκι πρωι πρωι. Βγάλε και εβδομαδιαία κάρτα γιατί νομίζω ότι θεώρησε VIP και περνάς χωρίς να περιμένεις στην σειρά (δεν είμαι όμως σίγουρο γιαυτο). Το borovets είναι περίπου 1:30 ώρα απο το Bansko . To Bansko είναι το μεγαλητερο στα Βαλκάνια και πιο συγχρονο Σε υποδομές . Το borovets πιο μικρο αλλα εμένα μου αρέσει το τοπίο περισοτερο . Και εκει βέβαια Άγγλοι Ρώσοι κ.α. Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 13, 2012 σε ευχαριστω για τις πληροφορίες . θα το διαβάσω . μετά απο τις αυστριακες και τις γαλλικές αλπεις σίγουρα θα μου κακοφανει το bansko αλλα όπως και να το κάνουμε μια βδομάδα εκεί είναι τα μισά απο αλπεις. θυμάμαι πάντως και εγω είχα ξενερωσει το 2008 με τον κόσμο και τις ουρές και το ανυπαρκτο στρωσιμο των πιστών δεν ξέρω βέβαια τι παίζει borovets. είναι ισαξιο; πιο μικρό; και εγω απο το 2008 εχω να παω για τους ιδιους λογους. Μηπως να το παλεψεις για Αλπεις??? μην καταληξεις να λες "καλυτερα να εδινα κατι παραπανω να παω Αλπεις" 1 Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted October 14, 2012 (edited) και εγω απο το 2008 εχω να παω για τους ιδιους λογους. Μηπως να το παλεψεις για Αλπεις??? μην καταληξεις να λες "καλυτερα να εδινα κατι παραπανω να παω Αλπεις" τα λεφτά του ετήσιου ταξιδιού στις αλπεις ήδη τα έδωσα σε εφορία και στο χαρατσι. :/ σίγουρα μετά το st Anton και το Val disere θα μου κάτσει λιγο στραβά το bansko. βέβαια με αυτό που διάβασα ότι ο κόσμος διπλασιαστηκε τα τελευταία δυο χρόνια μάλλον για άκυρο το κόβω. δηλαδή αν το 2008 τα Χριστούγεννα περιμέναμε στην ουρά για την γονδολα 45 λεπτά φέτος πόσο θα περιμένουμε; 1,30 ώρα;;; :/ Edited October 14, 2012 by StavRos Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 14, 2012 δεν ξερω...εγω παντως δεν ξαπανηγα απο τοτε. Εκτος απο την ουρα στην γονδολα οι πιστες ειχαν τοσο πολυ κοσμο που ηταν πλεον επικυνδυνο. Ισως καλυτερα να ψαχτεις για Μποροβετς...πιο λιγο κοσμο εχει. Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted October 15, 2012 (edited) Το πρόβλημα του Bansko εστιάζεται στα γρήγορα λιφτ που γεμίζουν τις πίστες με κόσμο κάνοντας την κάθε κατάβαση να θεωρείται τουλάχιστον επικίνδυνη.Ίσως και το χιονοδρομικό να μην μπορεί πια να δεχτεί και να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο. Edited October 15, 2012 by Velissarios 1 Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 15, 2012 αυτο ακριβως ισχυει. Το πεδιο του ειναι πλεον "λιγο" για τον κοσμο που πηγαινει. Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
BlackSmith 129 Report post Posted October 15, 2012 Ωραία.. να τους στείλουμε τα δικά μας τα λιφτ να μας στείλουν τα δικά τους..... 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted October 15, 2012 Νομίζω πως η λύση είναι να τους στείλουμε το κεντρικό του Πισοδερίου! Όλα θα λυθουν και σε συνδετικό το διθέσιο του Καϊμάκ, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα πάει τζάμπα φέτος! carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
gasdrama 70 Report post Posted October 15, 2012 Οι πίστες στρώνονται καθημερίνα όλες(εκτός το πάνω κομμάτι της tomba που είναι πάντα με bumps). Η προσέλευση του κόσμου την περίοδο των χριστουγέννων είναι υπερβολικά μεγάλη, καθημερίνα στο χιονόδρομικο υπάρχουν πάνω από 7000 χιονοδρόμοι(άποψη από την περσινή επίσκεψη μου) ειδικότερα την κυριάκη. Γενικότερα υπάρχουν πίστες που δεν είναι γεμάτες, οι κάτώ πίστες(chalin valog) έχουν πάντα ελάχιστο κόσμο(κόκκινες). Εγώ προσωπικά φέτος έκλεισα 11-14 ιανουαρίου σε ξενοδοχείο *** 40ε με πρωινό(και για τις 3 διανυκτερεύσεις). 1 Share this post Link to post Share on other sites
gasdrama 70 Report post Posted October 19, 2012 (edited) :shock: http://www.banskoski...ews/details/88/ http://www.skitrax.eu/phpwcms/index.php?largest-dry-slope-area-in-east-europe Edited October 19, 2012 by gasdrama Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted October 19, 2012 Είχαν βάλει κάτι τέτοιο και σε δικά μας χιονοδρομικά, στο Μέτσοβο και στο Μαίναλο αν θυμάμαι καλά. Δεν νομίζω ότι συγκλόνισαν τον κόσμο. 1 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted October 19, 2012 (edited) Στο Μέτσοβο έχει έναν τέτοιο τάπητα. Αν κατάλαβα καλά, το τοποθέτησαν στο χώρο εκμάθησης αρχαριών, αριβώς απέναντι από τον τερματικό σταθμό της γόνδολας. Δεν έχει κάποιο μεγάλο μήκος έχω κάνει σε αντίστοιχη πίστα στο SkiVillage στο Sheffield!!! Edited October 19, 2012 by Dim carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted October 25, 2012 Βγάλε και εβδομαδιαία κάρτα γιατί νομίζω ότι θεώρησε VIP και περνάς χωρίς να περιμένεις στην σειρά (δεν είμαι όμως σίγουρο γιαυτο). οντως ισχυει? παίδες να ρωτήσω κάτι; έχω να πάω bansko απο το 2008 είχα παει Χριστούγεννα ( 5 μερεσ) και με ξενερωσε που δεν εστρωναν κάθε μέρα τις πίστες. είχε παρά πολλα bumps στις απότομες. έπεσα στην περίπτωση η ετσι είναι πάντα; η μήπως ήταν ετσι λόγω Χριστουγέννων; γενικά πως είναι τα πράγματα μέσα Γενάρη απο άποψη κόσμου και στρωσιμο πιστών; πόσο κοστίζει η εβδομαδιαία κάρτα και πόσο η ημερήσια;;; (περυσινές τιμές μιας και δεν έχουν βγει οι φετινές) φιλε απο το 8 που νομιζω ηταν οι παγκοσμιοι παω καθε χρονο εκτος απο το 10...θα παω και φετος....αυτο για τα λιφτ...δεν ξερω αν επεσεσ οταν ειχε παγκοσμιο..αλλα εκεινη τη περιοδο περιμενες παρα πολυ ....εγω παω απο την αρχη μεχρι τις 3 που μπορεις να κατσεις γιατι μετα καποιες κοκκινες παγωνουν... δηλαδή αν το 2008 τα Χριστούγεννα περιμέναμε στην ουρά για την γονδολα 45 λεπτά φέτος πόσο θα περιμένουμε; 1,30 ώρα;;; :/ ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
nima 0 Report post Posted October 31, 2012 Στο bansko πάω 4χρόνια 10φορές το χρόνο.Οι πίστες είναι έτσι λόγο του πολύ κόσμου.Αν πας το πρωί οι πίστες είναι στρωμένες.Το μόνο lift που έχει ουρά είναι το Kolarski, στα υπόλοιπα lift δεν έχει πολύ κόσμο. Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted November 1, 2012 Στο bansko πάω 4χρόνια 10φορές το χρόνο.Οι πίστες είναι έτσι λόγο του πολύ κόσμου.Αν πας το πρωί οι πίστες είναι στρωμένες.Το μόνο lift που έχει ουρά είναι το Kolarski, στα υπόλοιπα lift δεν έχει πολύ κόσμο. στην γονδολα εχει αναμονη η εχει στρωσει? η μηπως ειναι μονο στις γιορτες η ουρα? Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted November 1, 2012 στην γονδολα εχει αναμονη η εχει στρωσει? η μηπως ειναι μονο στις γιορτες η ουρα? συνηθως εορτες....το να περιμεεις ενα 5αλεπτο-10λεπτο ειναι φυσικο νμζ 1 ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
StavRos 1,194 Report post Posted November 1, 2012 συνηθως εορτες....το να περιμεεις ενα 5αλεπτο-10λεπτο ειναι φυσικο νμζ καλα δεν μιλαω για 5-10 λεπτα μιλαω για 45-50 λεπτα που ειχα πετυχει πρωτοχρονια Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted November 2, 2012 απεφυγε να πας πρωτοχρονια...εγω θα παω 22-28 συνηθως εχει τον λιγοτερο κοσμο και το χιονι(περισυ) ηταν το ιδανικοτερο...γιατι ειχε χιονισει πριν 1-2 μερες και ηταν κομπλε 1 ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
stelioskrete 23 Report post Posted November 2, 2012 Το θεμα τωρα ειναι ... Banskio η Borovets ? θα παω μαζι με κοπελα που θελει να μαθει snowboard Share this post Link to post Share on other sites
gasdrama 70 Report post Posted November 3, 2012 αν δεν θελεις πολυ κοσμο πας borovets(ελαχιστος κοσμος, οι περισσοτεροι βουλγαροι). για μενα καλυτερα bansko, καλυτερη οργανωση, περισσοτερα χιλιομετρα πιστες, καλυτερες εγκαταστασεις. ενα παραπανω αν πας πριν τα χριστουγεννα. Sent from Samsung Galaxy S using Tapatalk 2 1 Share this post Link to post Share on other sites
GeorgePS 293 Report post Posted November 3, 2012 συμφωνω με τον γκασνταμα....να πουμε ποτε θα παμε μπας και γνωριστουμε... ski vs sb? (for now)i will be in BANSKO between 23 & 27th of december, portofolio : https://500px.com/georgeps qrz: https://www.qrz.com/lookup/SY1BMK Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted November 3, 2012 Το μπανσκο είναι ποιο οργανωμένο και με πολλές πίστες για όλα τα επίπεδα . Είναι το μεγαλητερο χκ στα Βαλκάνια . Έχει και καλύτερη αγορα απο το borovets ..( για την κοπελα σου ότι πρέπει ..) Το borovets είναι πιο μικρο , με πιο παλιές εγκαταστάσεις , αλλα και πιο δύσκολο για κάποιον που θέλει να μάθει . Ασε που θα σε πιάσουν τα διαολια γιατί ο οικισμός έχει καμία 20ρια hotels, 20ρια restaurant και καμία 20αρια strip show .. Bansko για να Έχεις ήσυχο το κεφάλαιο σου ..! 1 Share this post Link to post Share on other sites